Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
ktriad
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ktriad » Τετ Δεκ 20, 2006 1:03 pm

rickardo έγραψε:εμένα μου είχε τύχει θέμα στο φάκελο "Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης" και με είχαν ρωτήσει τι είναι το κράτος, ποια τα κριτήρια της σύγκλισης και πως ενσωματώνεται το κοινοτικό δίκαιο στο εθνικό.

ΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΌ?? ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑΓΑΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ?? ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΓΕΣ ΕΣΥ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ. ΤΟ 'ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΕΤΣΙ?? 8)

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό alex4 » Τετ Δεκ 20, 2006 2:09 pm

eyxaristw ktriad+rickardo..apla dinw prwth fora+den kanw frontisthrio kai ithela ayth th dieykrinhsh..kala xristoygenna se oloys+min agxwneste!

rickardo
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό rickardo » Παρ Δεκ 22, 2006 6:57 am

ktriad έγραψε:
rickardo έγραψε:εμένα μου είχε τύχει θέμα στο φάκελο "Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης" και με είχαν ρωτήσει τι είναι το κράτος, ποια τα κριτήρια της σύγκλισης και πως ενσωματώνεται το κοινοτικό δίκαιο στο εθνικό.

ΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΌ?? ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑΓΑΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ?? ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΓΕΣ ΕΣΥ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ. ΤΟ 'ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΕΤΣΙ?? 8)

Όταν έδινα εγώ εξετάσεις, αν απαντούσα σε αυτή την ερώτηση Ηράκλειο Κρήτης, θα είχα extra bonus βρε.... :lol:

Dimos26
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Dimos26 » Παρ Δεκ 22, 2006 10:50 am

Πολυ αμφιβάλλω αν οι διορθωτές των γραπτών (από αυτους προκύπτει η βαθμολόγηση και όχι από την επιτροπή που επιλέγει τα θέματα), έχουν την οιαδήποτε σχέση με επιστημονικά περιοδικά, με ξενόγλωσση βιβλιογραφία και όλα τα συμπαραμαρτούντα... Εχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι λίγο πιο ερασσιτεχνικά και στην τύχη τους από οτι φανταζόμαστε οι περισσότεροι απο εμάς.

eri
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό eri » Παρ Δεκ 22, 2006 11:29 am

παιδια καλημέρα σας

μιας και δίνω πρώτη φορά, θα μπορούσε κανείς να μου πει αν για τα αγγλικά χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία και αν απαιτειται η γνώση κάποιας ορολογίας..

Dimos26
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Dimos26 » Παρ Δεκ 22, 2006 11:30 am

Εννοώ ότι σε κάθε διαγωνισμό στην Ελλάδα παίζει ρόλο μικρό ή μεγάλο και η τυποποίηση των γνώσεων και η αποστήθιση πληροφοριών... Και για να το πω λαικά για να το νιώσουμε είναι πιστεύω αφελές να θεωρούμε πως ο θεσμός των εξετάσεων ΕΣΔΔ πηγαίνει αντίθετα από όπως πηγαίνει όλη η χώρα...

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pronoia » Παρ Δεκ 22, 2006 1:14 pm

Dimos26 έγραψε:Πολυ αμφιβάλλω αν οι διορθωτές των γραπτών (από αυτους προκύπτει η βαθμολόγηση και όχι από την επιτροπή που επιλέγει τα θέματα), έχουν την οιαδήποτε σχέση με επιστημονικά περιοδικά, με ξενόγλωσση βιβλιογραφία και όλα τα συμπαραμαρτούντα... Εχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι λίγο πιο ερασσιτεχνικά και στην τύχη τους από οτι φανταζόμαστε οι περισσότεροι απο εμάς.

1. Αφελές είναι να νομίζουμε πως δεν υπάρχουν στον τόπο μας νησίδες αξιοκρατίας και ποιότητας. Μπορεί συνολικά να είμαστε μπάχαλο, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν στο δημόσιο αξιοκρατικά (ΑΣΕΠ μοριοδότηση για όσους δεν έχουν εμπειρία, γραπτοί διαγωνισμοί).
2. Οι αξιολογητές/βαθμολογητές γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ και ΕΣΔΔ είναι κατάλληλα καταρτισμένοι και δεν έχουν κανένα κίνητρο να μην βαθμολογήσουν βάσει κριτηρίων.
3. Πολλοί δεν φανταζόμαστε απλώς...έχουμε ιδία εμπειρία....

ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό ioazon » Δευ Δεκ 25, 2006 8:55 pm

Να 'μαι κι εγώ!!!

ktriad έγραψε:ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΔΔΑ (ΕΣΔΔ) ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ (ΠΟΣΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ, ΚΛΠ.), ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ, Κ.Α. Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ>>ΒΓΑΛΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.....ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ ΑΚΟΜΑ) :lol:

Ktriad,
επειδή είμαι απόφοιτος και ήδη δημοσιοϋπαλληλάρας-στελεχάρας-κλπ [το έχω ξεζουμίσει το φαξ να στέλνω αιτήσεις για ποινικά μητρώα], νομίζω πως αν θες τέτοιες πληροφορίες ο μόνος τρόπος να τις πάρεις είναι να απευθύνεις γραπτό ερώτημα προς το ΕΚΔΔΑ, το οποίο με βάση τον Ν.2690/99 [Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, καρασοσάρα για το δεύτερο στάδιο για όσους δίνουν Δημόσια Διοίκηση] υποχρεούται να απαντά στα ερωτήματα των πολιτών μέσα σε 10 μέρες. Γραφειοκρατική λύση αλλά δεν βρίσκω άλλη.

pronoia έγραψε:
Dimos26 έγραψε:Πολυ αμφιβάλλω αν οι διορθωτές των γραπτών (από αυτους προκύπτει η βαθμολόγηση και όχι από την επιτροπή που επιλέγει τα θέματα), έχουν την οιαδήποτε σχέση με επιστημονικά περιοδικά, με ξενόγλωσση βιβλιογραφία και όλα τα συμπαραμαρτούντα... Εχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι λίγο πιο ερασσιτεχνικά και στην τύχη τους από οτι φανταζόμαστε οι περισσότεροι απο εμάς.

1. Αφελές είναι να νομίζουμε πως δεν υπάρχουν στον τόπο μας νησίδες αξιοκρατίας και ποιότητας. Μπορεί συνολικά να είμαστε μπάχαλο, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν στο δημόσιο αξιοκρατικά (ΑΣΕΠ μοριοδότηση για όσους δεν έχουν εμπειρία, γραπτοί διαγωνισμοί).
2. Οι αξιολογητές/βαθμολογητές γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ και ΕΣΔΔ είναι κατάλληλα καταρτισμένοι και δεν έχουν κανένα κίνητρο να μην βαθμολογήσουν βάσει κριτηρίων.

Να συμφωνήσω με την/τον pronoia.
Και να προσθέσω-διορθώσω οτι ΑΣΕΠ με μοριοδότηση εξυπηρετεί κυρίως κόσμο με εμπειρία γιατί παίρνει κάμποσα μόρια η εμπειρία [ακόμα και αν είναι λίγων μηνών]. Συμβαίνει να δουλεύω σε τμήμα διορισμών και βλέπω τις αιτήσεις των διοριστέων προς το ΑΣΕΠ [μας αποστέλει αντίγραφό τους το ΑΣΕΠ]. Ακόμα και ένα καλούτσικο πτυχίο με μερικούς μήνες προϋπηρεσία από stage, ας πούμε, επαρκεί αρκετές φορές για να διοριστεί κάποιος [κυρίως για τεχνικές ειδικότητες].

Για όσους δίνουν φέτος η συμβουλή μου είναι "σταματήστε να ανησυχείτε για το αν μπάζει ο διαγωνισμός και στρωθείτε, όσο μπορείτε, στο διάβασμα για το 2ο στάδιο". Εν καιρώ θα πούμε και περισσότερα....

Dimos26
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Dimos26 » Πέμ Δεκ 28, 2006 9:42 am

pronoia έγραψε:

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους σας!
Και καλά αποτελέσματα επίσης...

Αγαπητέ/ή Pronoia, απο που και ως που το γεγονός ότι εσύ μπορεί να κατέλαβες θέση δημοσίου αξιοκρατικά πρέπει να κάνει όλους εμάς τους υπόλοιπους να πιστέψουμε πως υπάρχει διαφάνεια (!!!). Πάντως είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτο το γεγονός πως ενώ η χώρα βοά για την μη ύπαρξη αξιοκρατίας κάποιοι θεωρούν ιερή τους υποχρέωση να διακρίνουν (ονειρεύονται) νησίδες διαφάνειας...
Όσο για το πολύπαθο ΑΣΕΠ που αναφέρεις ας υπενθυμίσουμε τα εξής
Για το ασεπ βαθμός πτυχίου 8,00 από σχολή ΑΣΟΕΕ ή Νομική Αθήνας εξομειόνεται (ήτοι παίρνει τα ίδια μόρια) με βαθμό πτυχίου 8,00 από σχολή ιχθυοκαλλιέργειας ή ανθοκομικής. Για το ασεπ πτυχίο από σλαβοβουλγαρικο πανεπιστήμιο (1 κιλό λάδι περνάει ένα μάθημα - 2 κιλά πορτοκάλια πήρες και βαθμό βρε ατιμούτσικο) μπορεί να θεωρηθεί ισάξιο με οποιαδήποτε σχολή της Ελλάδας που ο αλλός έχει φτύσει αίμα για να μπεί και να την τελειώσει. Το άλλο τρελό ανέκδοτο είναι πως για θέσεις ΕΕΠ ζητάνε δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό... Άραγε ποιος κρίνει τι είναι επιστημονικό περιοδικό στην Ελλάδα? Σύμφωνα λοιπόν με τους κρίνοντες, κάθε πατσαβούρα- φυλλάδιο που εκδίδει το κάθε επιμελητήριο θεωρείται επιστημονικό περιοδικό. Άρα φαντάζομαι πως και η κα Λίτσα Πατέρα αρθογραφώντας στο Αστρα και όραμα μπορεί άνετα να καταλάβει μια θέση στο Συνήγορο του Πολίτη ας πουμε...
Όσο για την εσδδ το ότι ο/η ioazon ως απόφοιτος της σχολής μιλάει για "καρασοσάρα" ερώτηση καταλαβάινει κανείς πως οι εξετάσεις είναι κομμένες και ραμμένες στο ύφος του κάθε φροντιστηριάρχη ( όροι και έννοιες "καρασοσάρα" ερώτηση αν θυμάμαι καλά χρησιμοποιούσαμε κάπου στη β΄ λυκείου και σίγουρα πάντως δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα της περιβόητης σχολή εσδδ με τις διαφανείς της εξετάσεις όπως θέλουν τουλάχιστον να μας την παρουσιάσουν).
Και επειδή όλα αυτά τα πιστεύω ακράδαντα από δικές μου βιωματικές εμεπειρίες και τα υποστηρίζω, δίνοντας για τη σχολή εσδδ φέτος για α΄ φορά, έδωσα και το ονοματακι μου παράλληλα σε ένα πρόσωπο για να με σπρώξει λιγάκι αν μπορέσει... Η απάντησή του/της ήταν -Κάτι θα μπορέσουμε να κάνουμε....
Pronoia, άυτό σου φάινεται αφελές? Λές και αυτή η νησίδα αξιοκρατίας να κανταποντίζεται όπου να ναι από την παλίρροια της αδιαφάνειας?

Χρόνια πολλά σε όλους και πάλι.... Αν το μηνυματάκι μου έγινε κατάτι προσωπικό παρακαλώ οι θιγόμενοι να με συγχωρήσουν προκαταβολικά.

ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό ioazon » Πέμ Δεκ 28, 2006 2:56 pm

Δεκτά αυτά που λες για τα πτυχία από τις ιχθυοκαλλιέργειες και τα βουλγάρικα, όμως σχετικά με αυτό

Dimos26 έγραψε:Όσο για την εσδδ το ότι ο/η ioazon ως απόφοιτος της σχολής μιλάει για "καρασοσάρα" ερώτηση καταλαβάινει κανείς πως οι εξετάσεις είναι κομμένες και ραμμένες στο ύφος του κάθε φροντιστηριάρχη ( όροι και έννοιες "καρασοσάρα" ερώτηση αν θυμάμαι καλά χρησιμοποιούσαμε κάπου στη β? λυκείου και σίγουρα πάντως δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα της περιβόητης σχολή εσδδ με τις διαφανείς της εξετάσεις όπως θέλουν τουλάχιστον να μας την παρουσιάσουν).

Λοιπόν, στην Προκύρηξη αναφέρεται ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας και όλοι τον σνομπάρουν λέγοντας "έχω τόσα να διαβάσω, θα διαβάσω αυτό;;;" (που είναι και νόμος και είναι βαρετό και στείρο).
Όμως ΚΑΙ έχει πέσει σε εισαγωγικές ΚΑΙ μέσα στη Σχολή οι διδάσκοντες [ειδικά αυτοί που υπηρετούν ως δημόσιοι υπάλληλοι] λένε πως πρέπει να τον έχουμε Ευαγγέλιο τον Κώδικα. Από αυτή μου την εμπειρία λέω οτι είναι καρασοσάρα και επειδή ως δημόσιος υπάλληλος τον συμβουλεύομαι συχνά-πυκνά.

Dimos26 έγραψε:Και επειδή όλα αυτά τα πιστεύω ακράδαντα από δικές μου βιωματικές εμεπειρίες και τα υποστηρίζω, δίνοντας για τη σχολή εσδδ φέτος για α? φορά, έδωσα και το ονοματακι μου παράλληλα σε ένα πρόσωπο για να με σπρώξει λιγάκι αν μπορέσει... Η απάντησή του/της ήταν -Κάτι θα μπορέσουμε να κάνουμε....
Pronoia, άυτό σου φάινεται αφελές? Λές και αυτή η νησίδα αξιοκρατίας να κανταποντίζεται όπου να ναι από την παλίρροια της αδιαφάνειας?

Έστω οτι ο Dimos26 περνάει τις εξετάσεις με το σπαθί του, θα του πει το "πρόσωπο"
"Είδες, ρε Dimos26, σε βοήθησα".

Έστω οτι ο Dimos26 δεν περνάει τις εξετάσεις με το σπαθί του, θα του πει το "πρόσωπο"
"Δεν γινόταν να βοηθήσω, είναι αξιοκρατικότατος ο διαγωνισμός"

Ηθικόν δίδαγμα: θα με έπειθες οτι ο διαγωνισμός μπάζει αν μπορούσες να ξέρεις τα αποτελέσματά σου από τις 10 Γενάρη. Γιατί αν το "πρόσωπο" έρθει μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων και σου το παίξει σωτήρας, τότε μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα και σου πουλάει εκδούλευση.

apostolis1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apostolis1 » Παρ Δεκ 29, 2006 9:27 am

Dimos26 έγραψε:Και επειδή όλα αυτά τα πιστεύω ακράδαντα από δικές μου βιωματικές εμεπειρίες και τα υποστηρίζω, δίνοντας για τη σχολή εσδδ φέτος για α΄ φορά, έδωσα και το ονοματακι μου παράλληλα σε ένα πρόσωπο για να με σπρώξει λιγάκι αν μπορέσει... Η απάντησή του/της ήταν -Κάτι θα μπορέσουμε να κάνουμε....

H αναξιοκρατία είναι και λίγο θέμα αυτοεκπληρούμενων προσδοκιών! :idea: Αν πιστεύει κάποιος πως παντού παίζει μέσο θα είναι από τους πρώτους που βάλει (τουλάχιστον για να αντισταθμίσει τα μέσα των άλλων!). Αν πάλι κάποιος θεωρεί πως υπάρχει αξιοκρατία τότε θα κινηθεί και αυτός αξιοκρατικά. Συνεπώς είναι καλύτερο από κοινωνικής άποψης να πιστεύουμε στην αξιοκρατία, έστω και αν ο βαθμός ύπαρξής της δεν είναι αυτός που θα θέλαμε, διότι με τον τρόπο αυτό δρούμε και οι ίδιοι περισσότερο αξιοκρατικά και σταδιακά η "βυσματοκρατία" υποχωρεί.

rickardo
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό rickardo » Παρ Δεκ 29, 2006 10:00 am

Ασχολούμαι χρόνια με τις εξετάσεις. Είτε ως υποψήφιος ο ίδιος, είτε βοηθώντας στην προετοιμασία φίλους και συγγενείς. Εντάξει, κάπου την καχυποψία την καταλαβαίνω, στην Ελλάδα ζούμε.
Κανείς όμως δεν μπορεί να με πείσει οτι είναι διαβλητός ο διαγωνισμός. Όπως και εγώ δεν μπορώ να τον πείσω περί του αντιθέτου.

Υπάρχει όμως μερικές φορές μια υπερβολική παρα-φιλολογια. Που είναι απότοκη της αγαπημένης εν Ελλάδι "συνωμοσιολογίας", και της λογικής "όλα στημένα-φταίει το έρμο το σύστημα, φταίει η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ, ο ΟΑΣΑ, οι μασώνοι, ο Κόκκαλης, ο Τζίγγερ, οι σιονιστές, οι Ελ, οι υποχθόνιοι" . Έχω ακούσει στο παρελθόν πολλά για αναξιοκρατία απο υποψηφίους που δεν τα κατάφεραν. Το όλο σκηνικό μου θυμίζει λιγάκι τη θυμόσοφη λαική παροιμία για την αλεπού και τα σταφύλια.....

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pronoia » Παρ Δεκ 29, 2006 4:50 pm

Dimos26 έγραψε:
pronoia έγραψε:

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους σας!
Και καλά αποτελέσματα επίσης...

Αγαπητέ/ή Pronoia, απο που και ως που το γεγονός ότι εσύ μπορεί να κατέλαβες θέση δημοσίου αξιοκρατικά πρέπει να κάνει όλους εμάς τους υπόλοιπους να πιστέψουμε πως υπάρχει διαφάνεια (!!!). Πάντως είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτο το γεγονός πως ενώ η χώρα βοά για την μη ύπαρξη αξιοκρατίας κάποιοι θεωρούν ιερή τους υποχρέωση να διακρίνουν (ονειρεύονται) νησίδες διαφάνειας...
Όσο για το πολύπαθο ΑΣΕΠ που αναφέρεις ας υπενθυμίσουμε τα εξής
Για το ασεπ βαθμός πτυχίου 8,00 από σχολή ΑΣΟΕΕ ή Νομική Αθήνας εξομειόνεται (ήτοι παίρνει τα ίδια μόρια) με βαθμό πτυχίου 8,00 από σχολή ιχθυοκαλλιέργειας ή ανθοκομικής. Για το ασεπ πτυχίο από σλαβοβουλγαρικο πανεπιστήμιο (1 κιλό λάδι περνάει ένα μάθημα - 2 κιλά πορτοκάλια πήρες και βαθμό βρε ατιμούτσικο) μπορεί να θεωρηθεί ισάξιο με οποιαδήποτε σχολή της Ελλάδας που ο αλλός έχει φτύσει αίμα για να μπεί και να την τελειώσει. Το άλλο τρελό ανέκδοτο είναι πως για θέσεις ΕΕΠ ζητάνε δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό... Άραγε ποιος κρίνει τι είναι επιστημονικό περιοδικό στην Ελλάδα? Σύμφωνα λοιπόν με τους κρίνοντες, κάθε πατσαβούρα- φυλλάδιο που εκδίδει το κάθε επιμελητήριο θεωρείται επιστημονικό περιοδικό. Άρα φαντάζομαι πως και η κα Λίτσα Πατέρα αρθογραφώντας στο Αστρα και όραμα μπορεί άνετα να καταλάβει μια θέση στο Συνήγορο του Πολίτη ας πουμε...
Όσο για την εσδδ το ότι ο/η ioazon ως απόφοιτος της σχολής μιλάει για "καρασοσάρα" ερώτηση καταλαβάινει κανείς πως οι εξετάσεις είναι κομμένες και ραμμένες στο ύφος του κάθε φροντιστηριάρχη ( όροι και έννοιες "καρασοσάρα" ερώτηση αν θυμάμαι καλά χρησιμοποιούσαμε κάπου στη β΄ λυκείου και σίγουρα πάντως δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα της περιβόητης σχολή εσδδ με τις διαφανείς της εξετάσεις όπως θέλουν τουλάχιστον να μας την παρουσιάσουν).
Και επειδή όλα αυτά τα πιστεύω ακράδαντα από δικές μου βιωματικές εμεπειρίες και τα υποστηρίζω, δίνοντας για τη σχολή εσδδ φέτος για α΄ φορά, έδωσα και το ονοματακι μου παράλληλα σε ένα πρόσωπο για να με σπρώξει λιγάκι αν μπορέσει... Η απάντησή του/της ήταν -Κάτι θα μπορέσουμε να κάνουμε....

Χρόνια πολλά σε όλους και πάλι.... Αν το μηνυματάκι μου έγινε κατάτι προσωπικό παρακαλώ οι θιγόμενοι να με συγχωρήσουν προκαταβολικά.

1. Νησίδες αξιοκρατίας υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και αναφέρονται αποκλειστικά στα εξής: α) γραπτοί διαγωνισμοί και β) ελάχιστες θέσεις με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ.
2. Οι εξετάσεις για την ΕΣΔΔ είναι μια από τις παραπάνω νησίδες. Σε πολλούς δεν αρέσεις αυτό, και για να εξηγούμαι, δεν αρέσει σε πολλούς πτυχιούχους που θα ήθελαν να μπαίνουν με συνέντευξη "τύπου ΕΠΟΠ" και σε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους περασμένων δεκαετιών (τότε που διορίζονταν με τα κεφάλια ανά κόμμα).
3. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδεικύεται πως το πρόβλημα είναι διττό: πάσχει τόσο στην προσφορά (πολιτικοί και λοιποί νταβατζήδες πρόθυμοι να προσφέρουν διευκολύνσεις) όσο και στη ζήτηση (μεγάλες πλειοψηφίες πτυχιούχων έτοιμοι και διαθέσιμοι να αφεθόύν στις αγκαλιές των νταβατζήδων)...
4. Πρόσφατο παράδειγμα: Φίλος απόφοιτος φιλολογικής σχολής μου εξιστορούσε δυσκολίες στην αγορά εργασίας ιδιωτικού τομέα (ανασφάλιστος, μη πληρωμή υπερωριών, ελλιπή ασφαλιστικά δικαιώματα) και τη δυσκολία πρόσβασης στο δημόσιο τομέα. Του προτείνω να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην ΕΣΔΔ και διαγωνισμό ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς. Απαντά: "Σιγά ρε φίλε να μην ξαναδιαβάσω...να γίνω πάλι μαθητής;...Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να εξασφαλίσω κάποια σύμβαση σε Δημόσιο και μετά μονιμοποίηση...". Αντιπρότεινα: Βρες απασχόληση να διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου (έστω και σε λαϊκή αγορά, ταβέρνα κλπ) και προσπάθησε να ενδυναμώσεις τα προσόντα σου (κατατακτήριες σε άλλη σχολή, 2η ξένη γλώσσα κλπ). Απάντησε: Ρε φίλε...πλάκα μου κάνεις...με θεωρείς μαλάκα;
5. Καλούμαστε καθημερινά να κάνουμε επιλογές. Κάντε τις επιλογές σας και μη κατηγορείτε άλλους για αυτές, έτσι απλώς για να νιώσετε καλύτερα. Θέλετε με ένα πτυχίο να μπείτε την άλλη μέρα στο Δημόσιο...βρείτε νταβατζή πολιτικό, νομάρχη, δήμαρχο, κάντε τη δουλειά και υποστείτε τις συνέπειες. Θέλετε τίμιες δουλειές: εργασία για εξασφάλιση βιοπορισμού, ενδυνάμωση γνώσεων και κατάλληλη προετοιμασία για διεκδίκηση αξιοκρατικών θέσεων, χωρίς νταβατζήδες και με αξιοπρέπεια. Όσο βέβαια αυξάνονται οι επιλέγοντες τη δεύτερη προσέγγιση, η κοινωνία και το κράτος μας θα βελτιώνεται. Όσο επικρατεί η πρώτη, ακόμα και διαγωνισμοί ΕΣΔΔ και ΑΣΕΠ θα θέλουν κάποιοι να θεωρούνται αναξιοκρατικοί κλπ.

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό alex4 » Παρ Δεκ 29, 2006 9:00 pm

symfwnw apolyta me pronoia..pisteyw pws o diagwnismos einai aksiokratikos(estw kai an dinw prwth fora) akoma kai an den perasw sto b stadio..apo ekei kai pera an oi pio polloi ton ypobathmizoun logw sklhroy antagwnismoy, tote einai thema nootropias poy einai gnwsth sth xwra mas pws ola einai sthmena kai diablhta...

apostolis1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apostolis1 » Τρί Ιαν 02, 2007 11:06 am

pronoia έγραψε:

1. Νησίδες αξιοκρατίας υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και αναφέρονται αποκλειστικά στα εξής: α) γραπτοί διαγωνισμοί και β) ελάχιστες θέσεις με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ.
2. Οι εξετάσεις για την ΕΣΔΔ είναι μια από τις παραπάνω νησίδες. Σε πολλούς δεν αρέσεις αυτό, και για να εξηγούμαι, δεν αρέσει σε πολλούς πτυχιούχους που θα ήθελαν να μπαίνουν με συνέντευξη "τύπου ΕΠΟΠ" και σε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους περασμένων δεκαετιών (τότε που διορίζονταν με τα κεφάλια ανά κόμμα).
3. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδεικύεται πως το πρόβλημα είναι διττό: πάσχει τόσο στην προσφορά (πολιτικοί και λοιποί νταβατζήδες πρόθυμοι να προσφέρουν διευκολύνσεις) όσο και στη ζήτηση (μεγάλες πλειοψηφίες πτυχιούχων έτοιμοι και διαθέσιμοι να αφεθόύν στις αγκαλιές των νταβατζήδων)...
4. Πρόσφατο παράδειγμα: Φίλος απόφοιτος φιλολογικής σχολής μου εξιστορούσε δυσκολίες στην αγορά εργασίας ιδιωτικού τομέα (ανασφάλιστος, μη πληρωμή υπερωριών, ελλιπή ασφαλιστικά δικαιώματα) και τη δυσκολία πρόσβασης στο δημόσιο τομέα. Του προτείνω να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην ΕΣΔΔ και διαγωνισμό ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς. Απαντά: "Σιγά ρε φίλε να μην ξαναδιαβάσω...να γίνω πάλι μαθητής;...Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να εξασφαλίσω κάποια σύμβαση σε Δημόσιο και μετά μονιμοποίηση...". Αντιπρότεινα: Βρες απασχόληση να διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου (έστω και σε λαϊκή αγορά, ταβέρνα κλπ) και προσπάθησε να ενδυναμώσεις τα προσόντα σου (κατατακτήριες σε άλλη σχολή, 2η ξένη γλώσσα κλπ). Απάντησε: Ρε φίλε...πλάκα μου κάνεις...με θεωρείς μαλάκα;
5. Καλούμαστε καθημερινά να κάνουμε επιλογές. Κάντε τις επιλογές σας και μη κατηγορείτε άλλους για αυτές, έτσι απλώς για να νιώσετε καλύτερα. Θέλετε με ένα πτυχίο να μπείτε την άλλη μέρα στο Δημόσιο...βρείτε νταβατζή πολιτικό, νομάρχη, δήμαρχο, κάντε τη δουλειά και υποστείτε τις συνέπειες. Θέλετε τίμιες δουλειές: εργασία για εξασφάλιση βιοπορισμού, ενδυνάμωση γνώσεων και κατάλληλη προετοιμασία για διεκδίκηση αξιοκρατικών θέσεων, χωρίς νταβατζήδες και με αξιοπρέπεια. Όσο βέβαια αυξάνονται οι επιλέγοντες τη δεύτερη προσέγγιση, η κοινωνία και το κράτος μας θα βελτιώνεται. Όσο επικρατεί η πρώτη, ακόμα και διαγωνισμοί ΕΣΔΔ και ΑΣΕΠ θα θέλουν κάποιοι να θεωρούνται αναξιοκρατικοί κλπ.

Καλά τα λες pronoia.

Έχω και εγώ συναντήσει άτομα που ενώ διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (δικαίως τις περισσότερες φορές) και βλέπουν το Δημόσιο ως λύση, δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια για να προσληφθούν αξιοκρατικά (να διαβάσουν για έναν γραπτό διαγωνισμό, να κάνουν ένα μεταπτυχιακό ή ένα δεύτερο πτυχίο).

Και αν μεν έχουν μέσο το χρησιμοποιούν για να προσληφθούν (λέγοντας πως έτσι κάνουν όλοι!), αν δεν έχουν καταριούνται την κακούργα κοινωνία όπου μόνο με μέσο διορίζεσαι!!

Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος καθότι την τελευταία δεκαετία έχουν εισέλθει στο Δημόσιο πολλά άτομα με αξιοκρατικές διαδικασίες που μπορεί εν δυνάμει να λειτουργήσουν ως μοχλός αλλαγής αρκεί να συνειδητοποιήσουν τη θέση τους, να μην αφομοιωθούν από το σύστημα, να αντισταθούν σε περιπτώσεις αναξιοκρατίας και να υποστηρίξουν όσο μπορούν τις λίγες προς το παρόν νησίδες ποιότητας.

ΥΓ Κρίσιμο ζητούμενο πλέον είναι εκτός από την αξιοκρατική επιλογή υπαλλήλων (υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι πια) και η αξιοκρατική τους εξέλιξη. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες