Δημοσίευσηαπό olive » Τρί Δεκ 19, 2006 9:38 am
Η μόνη προτεινόμενη μεθοδολογία που έχουν τα φροντιστήρια κ την εφαρμόζουν απαρέγγλιτα τα ίδια είναι 1000+1 τρόποι για να βγάλετε κ άλλα χρήματα! Ενδεικτικό επ'αυτού είναι ότι ο Μπόνιας που χρέωνε γύρω στα 500 ευρώ (απ'ό,τι λέει στο site) για τα οικονομικά, όταν τα μαθήματα ήταν 4, τώρα χρεώνει 620 ευρώ, γιατί πρέπει με κάποιο τρόπο κ αυτός ο άμοιρος να τα βγάλει πέρα με δύο μόνο μαθηματάκια στο πρώτο στάδιο.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα, δεν χρειάζεται να ανοίξει κανείς επιστημονικά νομικά περιοδικά για να δει ότι αυτή ήταν η τρέχουσα συζήτηση (αν βέβαια το έχει κάνει ακόμη καλύτερα). Η Καθημερινή του Σαββάτου (όταν δίναμε κράτος) δημοσίευε την έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφθορά παγκοσμίως, όπου αναφερόταν ότι οι Έλληνες κατατάσσουν τη δικαστική λειτουργία στους πιο διεφθαρμένους θεσμούς της Ελλάδας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορείς να έχεις επαφή με την τρέχουσα συζήτηση κ με πιο απλούς τρόπους, γιατί προσωπικά μιλώντας τουλάχιστον δεν θα είχα τον χρόνο να ψάξω ό,τι κυκλοφορεί!
Κ τέλος, πολλοί άνθρωποι δεν κατέχουν ούτε το βασικό γνωστικό πεδίο του αντικειμένου όταν ξεκινούν να διαβάζουν για τις εξετάσεις. Αλλά ακόμα κ αν κατέχουν ένα, πόσες είναι οι πιθανότητες να ξέρει κάποιος οικονομικά, νομικά, πολιτική, ευρωπαϊκά, δημόσια διοίκηση, ΜΜΕ ή κάποιον άλλο φάκελο κ ξένες γλώσσες σε καλό επίπεδο?
Τουτέστιν, εγώ δεν είχα επαφή με κανένα μάθημα του πρώτου σταδίου, αλλά παρ'όλα αυτά νομίζω ότι είναι εφικτό να το προσπαθήσει κάποιος.
Καλή τύχη!