Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
ktriad
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ktriad » Δευ Δεκ 18, 2006 9:21 am

μελινα έγραψε:To basiko einai oti stous diorthotes de dinetai kanenas mpousoulas gia to ti einai sosto kai ti lathos.Diorthonoun sta koutourou me basi tis dikes tous gnoseis, kai an akousa kala, oi fetinoi einai ton europaikon spoudon...ti tha kseroun apo dikastiki leitourgia??? :shock:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΟ ΚΟΥΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ....ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ (ΔΗΛ. ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΩΝ)...ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ 8)

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pronoia » Δευ Δεκ 18, 2006 10:21 am

Άγαπητοί φίλοι,
κατά την ταπεινή άποψή μου:
1. Τα θέματα δεν ήταν "φροντιστηριακά". Αντιθέτως, "υπονόμευαν" τις φροντιστηριακές λύσεις και προτιμήσεις. Νομίζω πως απαιτούσαν α) γνώση των βασικών και β) επαφή με την τρέχουσα επιστημονική συζήτηση.
2. Το θέμα στην Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους: το α ερώτημα απαιτούσε γενική γνώση της σχέσης δικαστικής λειτουργίας με τις υπόλοιπες, ενώ το β απααιτούσε αναφορά στις δομικές παθογένειες της δικαστικής λειτουργίας σε σχέση με τις υπόλοιπες (πχ. πρωθυπουργικοκεντρικό πολίτευμα, υποβάθμιση κοινοβουλίου. υπονόμευση αυτοτέλειας δικαστών) και των συνεπαγόμενων μέτρων αντιμετώπισης (πχ αναδιάταξη της σχέσης των λειτουργιών, δομές κινήτρων και αντικινήτρων για τη διαφθορά).
3. Το θέμα των οικονομικών: το α ερώτημα ήταν σχετικά εύκολο για όσους έχουν ελάχιστη επαφή με τα ευρωπαϊκά. Το β ερώτημα ήταν ο ορισμός των σοβαρών εξετάσεων: μέσω της απάντησης "χαρτογραφείται" η γνωστική προσωπικότητα του υποψηφίου (κριτική ανάλυση, ευελιξία, πρωτότυπη σκέψη, γνώση των fundamentals) και όχι η άκριτη παπαγαλία φροντιστηριακού τύπου. Η απάντηση του φρ Alexander αποτελεί για το β ερώτημα των οικονομικών τον ορισμό της ασυναρτησίας και της σάλτσας. Καμία δομή, άκριτη συσσώρευση περιττών πληροφοριών, καμία νοητική συνοχή.
4. Ακόμα περισσότερι στον επόμενο γύρο των εξετάσεων, σας παρακαλώ να ξεχάσετε φροντιστήρια και προτεινόμενες λύσεις. Έαν ήδη κατέχετε τα fundamentals, τότε θα πρότεινα συστηματική-καθημερινή επαφή με τις βασικές πηγές των θεμάτων (πχ OECD για Δημόσια Διοίκηση) και μελέτη κάποιων επιλεγμένων κειμένων εργασίας. Ασφαλώς, στη δουλειά αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει ένα φροντιστήριο...αλλά όχι το αθηναϊκό παπαγαλιστικό φροντιστήριο. Επίσης, μια απλή ανάγνωση περιεχομένων 1-2 γνωστών επιστημονικών περιοδικών του γνωστικού αντικειμένου (πχ Journal of Public Policy. Public Administration) θα σας εξοικείωνε με τά τρέχοντα θέματα...άλλωστε από αυτά κια την καθημερινότητα "ψαρεύουν" οι εξεταστές σε όλο τον κόσμο...
Καλή επιτυχία σε όλους όσους συνεχίσουν
Θερμή παράκληση: Το θέαμα πολλών να "διαβάζουν" σημειώσεις και βιβλία στον προαύλιο χώρο των εξεταστικών κέντρων υποβαθμίζει την όλη προσπάθεια, κάνει πολλούς εξεταστές να γελούν και πάνω από όλα...δεν βοηθά σε τίποτα...αγχώνει...μπερδεύει...αναστατώνει...δεν βοηθά στην ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση των υποψηφίων

rickardo
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό rickardo » Δευ Δεκ 18, 2006 11:20 am

σωστή η pronoia! :!:

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pronoia » Δευ Δεκ 18, 2006 1:13 pm

Για να γίνει πιο σαφές το ζήτημα σχετικά με το β ερώτημα στην πολιτική οικονομία, ρίξτε μια ματιά στα εξής:
1. http://www.ecb.int/press/key/date/2006/ ... _4.en.html
2. http://www.ecb.int/press/key/date/2002/ ... 04.en.html
Νόμίζω πως είναι σαφές ποιο είναι το καλύτερο "φροντιστήριο"!

rickardo
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό rickardo » Τρί Δεκ 19, 2006 7:40 am

Αγαπητή pronoia,

Θα σε παρακαλούσα να προτείνεις, εάν έχεις υπόψη σου, links με υλικό για το μάθημα του μάνατζμεντ και το γνωστικό ανιτκείμενο της ΔΔ του β΄σταδίου των εξετάσεων.

ευχαριστώ :)

olive
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό olive » Τρί Δεκ 19, 2006 8:18 am

Καλημέρα σας
Φαντάζομαι ότι όλοι μας εννοούμε ότι η αναζήτηση link κ επιστημονικών περιοδικών προϋποθέτει ότι πρώτα ο υποψήφιος έχει ανοίξει τα ματάκια του κ έχει ξεστραβωθεί με τη βιβλιογραφία, γιατί διαφορετικά τα παραπάνω links από την ΕΚΤ δεν φρονώ ότι μπορούν να βοηθήσουν κάποιον. Εξάλλου, δεν βρίσκω κάποιο νόημα στην εξοικείωση του υποψηφίου με τα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ επιστημονικών περιοδικών, όσο με το ίδιο το περιεχόμενο σχετικών άρθρων που μπορεί να περιέχουν τα εν λόγω επιστημονικά περιοδικά. Αν κάποιος λοιπόν, έχει εξαντλήσει τη βιβλιογραφία, για να καλύψει το γνωστικό πεδίο του εκάστοτε αντικειμένου, διαβάζει σε καθημερινή βάση εφημερίδες, για να είναι ενημερωμένος κ έχει τον χρόνο να εντρυφήσει κ σε επιστημονικά περιοδικά, για τα οποία έχει προμηθευτεί κ κωδικό athens, γιατί τα περισσότερα είναι κλειδωμένα, μαγκιά του κ του αξίζει κ περισσότερο από τον καθένα να περάσει! Επιτρέψτε μου όμως να αμφιβάλλω για το κατά πόσο αυτή ακριβώς είναι η προσπάθεια που απαιτείται για αυτές τις εξετάσεις, χωρίς να έχω καμία πρόθεση να υποβαθμίσω τη σχολή κ τις εξετάσεις, γιατί εξάλλου κ εγώ για αυτό προσπαθώ κ για να μην παρεξηγηθώ χωρίς να πηγαίνω σε φροντιστήριο.
Όσον αφορά τώρα στα φροντιστήρια κ στα φροντιστηριακά θέματα που ανέφερε ο/η pronoia, ειλικρινά δεν είμαι καθόλου υπέρ των φροντιστηρίων όταν κάποιος έχει τον χρόνο να ασχοληθεί, γιατί θεωρώ ότι είμαστε νοήμονες άνθρωποι που μπορούμε να κρίνουμε τι χρήζει διαβάσματος κ τι όχι. Αν μη τι άλλο όλοι έχουμε τελειώσει ένα πανεπιστήμιο ή κ ένα μεταπτυχιακό. Δεν θα μας μάθουνε τώρα πώς να διαβάζουμε. Πάω πάσο μόνο αν κάποιος δουλεύει ή δεν έχει χρόνο. Έχω όμως μια σοβαρή διαφωνία ως προς την επίκριση των ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ συγκεκριμένα φροντιστηρίων. Έχουν κάποια διαφορά με αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας ή πρόκειται για ζήτημα αντιστοίχου σημασίας με αυτό των Αθηναϊκών πινακίδων του ΑΜΑΝ? :lol:

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pronoia » Τρί Δεκ 19, 2006 9:19 am

1. Μίλησα για τα αθηναϊκά φροντιστήρια επειδή μόνο αυτά γνωρίζω!!!
2. Με την παραδοχή ότι ο πτυχιούχος (πχ Οικονομικών) κατέχει τα fundamentals, η βασική βιβλιογραφία και οι σαλτοσλογίες (πχ απαντήσεις Alexander) είναι χάσιμο χρόνο. Διαθέτουν όμως οι πτυχιούχοι-υποψήφιοι της ΕΣΔΔ τα βασικά;
3. Τα περιεχόμενα της ύλης περιοδικών είναι ενδεικτικά της τρέχουσας ερευνητικής συζήτησης. Πχ αν δείτε συγκεκριμένα νομικά περιοδικά στην Ελλάδα των ετών 2001-2005 θα διαπιστώσετε συχνές αναφορές σε ΣτΕ, διοικητική δικαιοσύνη, διαφθορά, δικαστικό ακτιβισμό κ.ά.
4. Η κριτική μου εστιάζεται κυρίως στη μεθοδολογία που ακολουθούν οι υποψήφιοι κσι στην προτεινόμενη μεθοδολογία (αλήθεια υπάρχει τέτοια;) των φροντιστηρίων.

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pronoia » Τρί Δεκ 19, 2006 9:29 am

rickardo έγραψε:Αγαπητή pronoia,

Θα σε παρακαλούσα να προτείνεις, εάν έχεις υπόψη σου, links με υλικό για το μάθημα του μάνατζμεντ και το γνωστικό ανιτκείμενο της ΔΔ του β΄σταδίου των εξετάσεων.

ευχαριστώ :)

Νομίζω πως αν δεν έχεις πολύ χρόνο ημερησίως θα αρκούσαν τα παρακάτω:
1. Επιθεώρηση Διοικητικής Επιστήμης. http://www.ant-sakkoulas.gr/magazines.p ... 2040090163
2. Εκθέσεις Συνηγόρου του Πολίτη. (www.synigoros.gr)
3. Μελέτη όλων των νομοθετημάτων για την οργάνωση της ΔημΔιοίκησης μετά το 2004. (www.et.gr)
4. OECD Regulatory Reform (www.oecd.org see topics)
5. Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδας http://www.dee.gr/
Από τα παραπάνω, το 1, 3 και 4 οπωσδήποτε.

olive
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό olive » Τρί Δεκ 19, 2006 9:38 am

Η μόνη προτεινόμενη μεθοδολογία που έχουν τα φροντιστήρια κ την εφαρμόζουν απαρέγγλιτα τα ίδια είναι 1000+1 τρόποι για να βγάλετε κ άλλα χρήματα! Ενδεικτικό επ'αυτού είναι ότι ο Μπόνιας που χρέωνε γύρω στα 500 ευρώ (απ'ό,τι λέει στο site) για τα οικονομικά, όταν τα μαθήματα ήταν 4, τώρα χρεώνει 620 ευρώ, γιατί πρέπει με κάποιο τρόπο κ αυτός ο άμοιρος να τα βγάλει πέρα με δύο μόνο μαθηματάκια στο πρώτο στάδιο.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα, δεν χρειάζεται να ανοίξει κανείς επιστημονικά νομικά περιοδικά για να δει ότι αυτή ήταν η τρέχουσα συζήτηση (αν βέβαια το έχει κάνει ακόμη καλύτερα). Η Καθημερινή του Σαββάτου (όταν δίναμε κράτος) δημοσίευε την έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφθορά παγκοσμίως, όπου αναφερόταν ότι οι Έλληνες κατατάσσουν τη δικαστική λειτουργία στους πιο διεφθαρμένους θεσμούς της Ελλάδας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορείς να έχεις επαφή με την τρέχουσα συζήτηση κ με πιο απλούς τρόπους, γιατί προσωπικά μιλώντας τουλάχιστον δεν θα είχα τον χρόνο να ψάξω ό,τι κυκλοφορεί!
Κ τέλος, πολλοί άνθρωποι δεν κατέχουν ούτε το βασικό γνωστικό πεδίο του αντικειμένου όταν ξεκινούν να διαβάζουν για τις εξετάσεις. Αλλά ακόμα κ αν κατέχουν ένα, πόσες είναι οι πιθανότητες να ξέρει κάποιος οικονομικά, νομικά, πολιτική, ευρωπαϊκά, δημόσια διοίκηση, ΜΜΕ ή κάποιον άλλο φάκελο κ ξένες γλώσσες σε καλό επίπεδο?
Τουτέστιν, εγώ δεν είχα επαφή με κανένα μάθημα του πρώτου σταδίου, αλλά παρ'όλα αυτά νομίζω ότι είναι εφικτό να το προσπαθήσει κάποιος.
Καλή τύχη!

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pronoia » Τρί Δεκ 19, 2006 10:26 am

olive έγραψε:Η μόνη προτεινόμενη μεθοδολογία που έχουν τα φροντιστήρια κ την εφαρμόζουν απαρέγγλιτα τα ίδια είναι 1000+1 τρόποι για να βγάλετε κ άλλα χρήματα! Ενδεικτικό επ'αυτού είναι ότι ο Μπόνιας που χρέωνε γύρω στα 500 ευρώ (απ'ό,τι λέει στο site) για τα οικονομικά, όταν τα μαθήματα ήταν 4, τώρα χρεώνει 620 ευρώ, γιατί πρέπει με κάποιο τρόπο κ αυτός ο άμοιρος να τα βγάλει πέρα με δύο μόνο μαθηματάκια στο πρώτο στάδιο.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα, δεν χρειάζεται να ανοίξει κανείς επιστημονικά νομικά περιοδικά για να δει ότι αυτή ήταν η τρέχουσα συζήτηση (αν βέβαια το έχει κάνει ακόμη καλύτερα). Η Καθημερινή του Σαββάτου (όταν δίναμε κράτος) δημοσίευε την έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφθορά παγκοσμίως, όπου αναφερόταν ότι οι Έλληνες κατατάσσουν τη δικαστική λειτουργία στους πιο διεφθαρμένους θεσμούς της Ελλάδας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορείς να έχεις επαφή με την τρέχουσα συζήτηση κ με πιο απλούς τρόπους, γιατί προσωπικά μιλώντας τουλάχιστον δεν θα είχα τον χρόνο να ψάξω ό,τι κυκλοφορεί!
Κ τέλος, πολλοί άνθρωποι δεν κατέχουν ούτε το βασικό γνωστικό πεδίο του αντικειμένου όταν ξεκινούν να διαβάζουν για τις εξετάσεις. Αλλά ακόμα κ αν κατέχουν ένα, πόσες είναι οι πιθανότητες να ξέρει κάποιος οικονομικά, νομικά, πολιτική, ευρωπαϊκά, δημόσια διοίκηση, ΜΜΕ ή κάποιον άλλο φάκελο κ ξένες γλώσσες σε καλό επίπεδο?
Τουτέστιν, εγώ δεν είχα επαφή με κανένα μάθημα του πρώτου σταδίου, αλλά παρ'όλα αυτά νομίζω ότι είναι εφικτό να το προσπαθήσει κάποιος.
Καλή τύχη!

Οκ. Με τις δικές σου παραδοχές (πχ "άσχετο" πτυχίο) έχεις απόλυτα δίκιο. Εγω βέβαια αναφέρομαι σε σχετικά πτυχία (ΔημΔιοίκηση, Οικονομικά).

ktriad
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ktriad » Τρί Δεκ 19, 2006 10:26 am

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΔΔΑ (ΕΣΔΔ) ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ (ΠΟΣΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ, ΚΛΠ.), ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ, Κ.Α. Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ>>ΒΓΑΛΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.....ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ ΑΚΟΜΑ) :lol:

massive
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό massive » Τετ Δεκ 20, 2006 7:26 am

ktriad έγραψε:ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΔΔΑ (ΕΣΔΔ) ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ (ΠΟΣΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ, ΚΛΠ.), ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ, Κ.Α. Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ>>ΒΓΑΛΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.....ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ ΑΚΟΜΑ) :lol:

Και που είσαι ακόμη φίλε/φίλη μου. Εύχομαι πάντως καλή συνέχεια!

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό alex4 » Τετ Δεκ 20, 2006 12:16 pm

kalimera sas..mporei kapoios na me pliroforisei gia ton fakelo? otan leei epilegei o ypopsifios ena thema ennoei pws kanei parousiasi enos dikoy toy thematos (p.x. diethneis oikonomikes sxeseis) h oti eksetazetai graptws kai proforikws se thema poy epilegei i epitroph? dhladh epilegw egw to mathima diethneis oikonomikes sxeseis kai h epitroph sth synexeia bazei ena thema poy prepei na apantisw grapta kai proforika? eyxaristw ek twn proterwn+sorry an sas koyrasa..kalh epityxia se oloys

ktriad
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ktriad » Τετ Δεκ 20, 2006 12:30 pm

ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΘΕΜΑ (Π.Χ. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ) ΚΑΙ Α) ΕΞΕΤΑΖΕΣΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ (ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ) ΚΑΙ Β) ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΓΟΥΑΝ.$USD ΕΩΣ ΠΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΧΕ Ο ΜΑΟ Η ΠΩΣ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Π.Χ. ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ). ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ

rickardo
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό rickardo » Τετ Δεκ 20, 2006 12:54 pm

εμένα μου είχε τύχει θέμα στο φάκελο "Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης" και με είχαν ρωτήσει τι είναι το κράτος, ποια τα κριτήρια της σύγκλισης και πως ενσωματώνεται το κοινοτικό δίκαιο στο εθνικό.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες