Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)

Θέσεις εργασίας, επικαιρότητα, απόψεις.
BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τρί Αύγ 05, 2008 1:05 pm

TA 13 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....
Η πυκνή ομίχλη τύλιγε εκείνο το ξημέρωμα το Τσιακιρλί της Τουρκίας, όπως η ομίχλη τυλίγει την Εθνική Υπηρεσία πληροφοριών και τους διάσημους αρχηγούς της. Μάλλον στην πιο συναρπαστική αποστολή στις εσχατιές της Ασιατικής γης, εκεί στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ, τα "γεράκια" της ΕΥΠ - κάτι άγριοι ΚΥΠατζήδες σπάνιοι Κένταυροι μισοί καθάρματα και μισοί άγγελοι - κατάφεραν να βρουν Έλληνες αιχμαλώτους!!!
Να μάθουν ότι εκεί σε μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας κρατούνταν ακόμα και σήμερα Έλληνες και Κύπριοι αιχμάλωτοι της τραγωδίας του Αττίλα από το '74 οι διεισδυμένοι επίλεκτοι αντισυνταγματάρχες έβλεπαν από μακριά το στρατόπεδο, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν. Ούτε κατά διάνοια δεν ρισκάρισαν να φωτογραφήσουν με τις ειδικές μίνι μηχανές τα κάτεργα του Τσιακιρλί. Εκεί στην κορυφή του λόφου στο μυστικό στρατόπεδο. Και εδώ που είχαν φτάσει ήταν πολύ. Είχαν ξεπεράσει τα όρια! Οι πράκτορες της ΕΥΠ εξπέρ στα Ελληνοτουρκικά με το κάλυμμα του ιχθυεμπόρου τριγυρνούσαν την Τουρκική επικράτεια, έχοντας χτενίσει μυστικές και φανερές βάσεις, άγνωστα στρατόπεδα, φυλασσόμενες περιοχές. Ταξίδευαν στη σκιά της απόγνωσης. Πληροφοριοδότες τους ήταν και Τούρκοι δεσμοφύλακες που είχαν ανοίξει το στόμα τους... "για έναν Νίκο αιχμάλωτο απ' την εισβολή που έφερε τατουάζ στο ένα χέρι με τη λέξη ΕΟΚΑ κι έναν άλλο Έλληνα αιχμάλωτο που ήταν τυφλός από το ένα μάτι...."!!! Αξιωματικοί της ΕΥΠ που βρέθηκαν σε ένα δικό τους Βιετνάμ κι έκλαψαν για τους ελάχιστους Ελληνοκύπριους που ζούσαν το δικό τους "Εξπρές του Μεσονυχτίου". Μόνο που σε αυτό το Βιετνάμ οι πράκτορες της ΕΥΠ ήταν περισσότερο σιωπηλοί από τον Τζακ Νορις τον περίφημο συνταγματάρχη Μάρντοκ που οργάνωνε αποστολές σωτηρίας των Αμερικανών αιχμαλώτων. Μόνο που εδώ δεν γυριζόταν ταινία. Τα πλάνα ήταν αληθινά. Οι άνθρωποι δεν ήταν κομάντος αλλά θυελλώδεις στη μυστική δράση. Και το σπουδαιότερο δεν ήταν Αμερικάνοι.
Οι Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ τους είχαν από κοντά. Κι όταν έκαναν το λάθος να πλησιάσουν περισσότερο, τα "γεράκια" της Άγκυρας άνοιξαν πυρ. Η αποστολή σωτηρίας ματαιώθηκε, οι πληροφοριοδότες στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και το Ντιγιαρμπακίρ έκαψαν τα χαρτιά τους, οι "σύνδεσμοι" αναγκάστηκαν να σκορπίσουν. Ένας από τους Έλληνες πράκτορες σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών!!! Η συγκλονιστική υπόθεση καλύφθηκε με απόλυτη μυστικότητα. Τα άκρως απόρρητα έγγραφα κυκλοφορούσαν μόνο σε ελάχιστα αντίγραφα πριν καταστραφούν με μια θλιμμένη και αινιγματική παράγραφο: "Αν και τα αποτελέσματα της επιχείρησης δεν ήταν τα αναμενόμενα λόγω απροβλέπτων δυσχερειών κατά την εκτέλεση της αυτά σας αποστέλλονται συνημμένα για σκοπούς ενημέρωσης....". Είναι μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος, της υπηρεσίας με τους ομιχλώδεις αρχηγούς, τις μυστικές αποστολές, τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, το σκοτάδι και κάποιες φορές τις εξαιρετικές πράξεις προς την πατρίδα. Σε έναν κόσμο που οι πράκτορες διεξάγουν άγνωστες μάχες. Σε έναν μυστικό πόλεμο με υπερόπλο της συνωμοσία και το παρασκήνιο.
Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο πολύκροτο βιβλίο του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη "13 περιστέρια" που φέρει υπότιτλο "Οι τελευταίοι επιζώντες αγνοούμενοι της Κύπρου - Οι μυστικές αποστολές σωτηρίας τους". (Εκδόσεις Λιβάνη).
Ένα επικίνδυνο βιβλίο!! Έτσι το αποκάλεσαν οι διατελέσαντες υπουργοί εξωτερικών (όλων των κομμάτων) που το παρουσίασαν πρόσφατα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Θέμα του, όλες οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου για την υπ' αριθμόν 1 Εθνική υπόθεση, τους επιζώντες -σήμερα- αγνοούμενους (αιχμαλώτους) του Αττίλα. Για μια πολύκροτη υπόθεση που κρατήθηκε τα τελευταία χρόνια επτασφάγιστο μυστικό!!! Τα "13 Περιστέρια" ήταν ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας οι οποίοι ακόμα και σήμερα κρατούνται σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας. Πρόκειται για τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μιας επίπονης δημοσιογραφικής έρευνας του Πέτρου Κασιμάτη στην Τουρκία, της Κύπρο, τη Μέση Ανατολή, τα στρατηγεία των Κούρδων ανταρτών, τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών. Πέντε χρόνια διήρκεσε η έρευνα του δημοσιογράφου - η οποία στη συνέχεια έκανε το γύρο του κόσμου-. Πριν δημοσιευθεί οτιδήποτε ο Π. Κασιμάτης - εξαντλώντας όλα τα περιθώρια - ενημέρωσε τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Γλαύκο Κληρίδη με όλα τα απόρρητα στοιχεία της έρευνας κι ο Κύπριος ηγέτης έστειλε στην Ελλάδα τον ειδικό απεσταλμένο και εξ απορρήτων του πρέσβη Δώρο Πιερίδη προκειμένου να ολοκληρώσει παράλληλη έρευνα για το συγκλονιστικό θέμα. Ο κ. Πιερίδης συγκέντρωσε ολόκληρο το αποδεικτικό υλικό. Ενημερώθηκε για την "κλειστή ομάδα" των αξιωματούχων που βρήκε, εντόπισε 13 αιχμαλώτους οι οποίοι σήμερα βρίσκονται φυλακισμένοι:
- Στη νευραλγική ταξιαρχία καταδρομών στο Μπολού Β.Δ. της Άγκυρας και
- Στο Ντενισλί (σε στρατιωτική περιοχή) Ν.Δ. της Άγκυρας.

Στο βιβλίο περιέχονται και όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία για το σχεδιασμό της απελευθέρωσης τριών από τους Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριους....!! Από τις φυλακές θα τους μετέφεραν σε νοσοκομείο κι από κει με πλαστά χαρτιά στα μικρασιατικά παράλια όπου θα τους παραλάμβαναν Έλληνες κομάντος. Στο βιβλίο τονίζονται όλες οι επιχειρήσεις σωτηρίας, αποκαλύπτονται συγκλονιστικά έγγραφα και εξηγείται πως και γιατί μπλοκαρίστηκαν οι αποστολές σωτηρίας: Για να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το βιβλίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη μπροστά στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και τους Αμερικανούς ρεπόρτερ - αλλά η επίσημη παρουσία του έγινε στην Αθήνα από τους διατελέσαντες υπουργούς Εξωτερικών. Τον Πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης κ. Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ι. Χαραλαμπόπουλο και την κ. Βιργινία Τσουδερού. Ο Αντ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι επί των ημερών του είχε ξεκινήσει ένα συστηματικό και αθόρυβο έργο για τον εντοπισμό των αιχμαλώτων του Αττίλα και τόνισε αυτά που περιέχονται στο βιβλίο για τις δηλώσεις Ετσεβίτ ότι οι 401 αιχμάλωτοι των Τούρκων μεταφέρθηκαν στην Ασιατική γη από την Κύπρο, δεν επέστρεψαν. Να σημειωθεί ότι στο βιβλίο γίνεται ειδική αναφορά και σε μια από τις αποστολές που οργανώθηκαν επί υπουργίας Αντ. Σαμαρά, την περίφημη "επιχείρηση - αρχαιολόγοι"

ΕΠΙΧΕΙΡHΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

Τέσσερις πράκτορες της ΕΥΠ αναλαμβάνουν δράση διασταυρώνοντας πληροφορίες υψηλής αξιοπιστίας για αιχμαλώτους αγνοουμένους στην Τουρκία. Με επιστημονική ευλάβεια 4 πράκτορες της ΕΥΠ εμφανίζονται ως αρχαιολόγοι. Οι Τούρκοι τους παρακολουθούν και κάθε φορά όταν ο ένας καταφέρνει να διαφεύγει της προσοχής των Τούρκων και να ψάχνει για αιχμαλώτους, ένας άλλος έπαιρνε τη θέση του. Οπότε ο αριθμός εκείνων που παρακολουθούνταν παρέμενε ο ίδιος.

Συγκλονιστική στα όσα είπε για πρώτη φορά ήταν και η τ. υφυπουργός εξωτερικών Βιργ. Τσουδερού που έκανε μια συναρπαστική περιγραφή κι αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι "για μια χαρακτηριστική περίπτωση (ενός επιζώντα) είχε αναλάβει κι η ίδια την οργάνωση για τη διάσωσή του (μεταφορά απ' τις φυλακές σε νοσοκομείο κλπ)". Ο κ. Ι. Χαραλαμπόπουλος μίλησε για ένα σπάνιο βιβλίο - ντοκουμέντο όπου οι ενδείξεις γίνονται αποδείξεις!!!

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επιχειρήσεις σωτηρίας είναι αυτή στο στρατόπεδο Μπολού. Εκεί εντοπίστηκαν 6 από τα "περιστέρια" ενώ τα άλλα 7 εντοπίστηκαν στο Ντενισλί. Το κωδικό όνομα για τους αγνοούμενους είναι: "Τα περιστέρια βρίσκονται μέσα στο περιστερώνα. Θα αφήσουμε να πετάξουν τα 3". Αλλά υπήρχε και δεύτερος κωδικός: "Ο θησαυρός είναι μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Βρήκαμε άθικτο το θησαυρό". Η επιχείρηση σχεδιάζεται με τη συνεργασία της Μοσσάντ αλλά ματαιώνεται την τελευταία στιγμή για να μην ανέβει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο. Στο βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη "φωτίζεται" και μια άλλη αποστολή όταν έλληνας αξιωματικός ανακαλύπτει ομαδικό τάφο στα Άδανα, πρόσφατα και στέλνει μέσα σε διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές για να διαπιστωθεί η χρονική στιγμή των δολοφονιών. Σε μια συναρπαστική αποστολή στη Τουρκία κοντά στα Άδανα ο αντισυνταγματάρχης Λ. Δερμετζόγλου της ΕΥΠ εντοπίζει έναν ομαδικό τάφο με αγνοούμενους του '74 που οι Τούρκοι αρκετά χρόνια μετά την εισβολή τους δολοφόνησαν. Ο αποτελεσματικός αξιωματικός έβαλε μέσα στον διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα κι από κει σε εργαστήριο της Αυστρίας προκειμένου να διαπιστωθεί με ραδιενεργό άνθρακα 14 ο ακριβής χρόνος των δολοφονιών. Τις επόμενες ημέρες ο Δερματζόγλου δεν πίστευε στα μάτια του. Ενώ κυκλοφορούσε στην Τουρκία με το κάλυμμα του "οδηγού", κάποιος.... αητός της ΕΥΠ έστειλε τα χαρτιά του για μια θεώρηση στις αρμόδιες Τουρκικές αρχές. Όμως αντί για μια πολιτική φωτογραφία του αντισυνταγματάρχη έστειλε μια άλλη με τη στολή του ως αξιωματικού!!! Την επομένη φυσικά ο αποτελεσματικός κι επίλεκτος αξιωματικός αναχώρησε για την Ελλάδα. Τα "13 Περιστέρια" έχουν ένα άρωμα περιπέτειας. Περιέχει πλήθος απορρήτων εγγράφων και φωτογραφιών, διαβάζεται μονορούφι και ήδη ο Μάριος Τόκας γράφει συμφωνική μουσική με τον τίτλο "13 Περιστέρια - Οι τελευταίοι επιζώντες" μουσικό έργο που θα παρουσιαστεί στην Ουάσιγκτον στο πάρκο απέναντι από το Λευκό Οίκο.
Πέτρος Κασιματης &

strategy-geopolitics.blogspot.com

Σε εκπομπή του ο δημοσιογραφος Παπαχελάς σχεδόν απαξίωσε το βιβλίο αυτό

Δεν ξέρω ποσο απέχουν ολα αυτα απο τον μυθο.Αυτο που ξερω ειναι οτι οσες φορές η οποία εξουσια προσπαθησε να μας πεισει για ορισμενα κάποιο λακκο ειχε η φαβα. Αττίλας 74 του Κακογιαννη αυτο ήταν το αφιερωμα των μμε και των εφημερίδων για την 20 ιουλη.Συμπαθαταμε μα η ιστορια δεν εχει γραφει και δεν γραφει φοβουμαι.Σαν λαός σαν εθνος ποτέ δεν ειπαμε την αλήθεια ανοιχτα και καθαρά.Αλεκος Παναγουλης Φακελος κύπρου - Ενας αντρας απο την Οριανα Φαλατσι.Θύμα και αυτός της προσπαθειας αποκαλύψης της αληθειας.

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τρί Αύγ 05, 2008 1:39 pm

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS...

Σύμφωνα με τον επίσημο δικτυακό τόπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», η εταιρεία Siemens εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ως ανάδοχος 11 έργων και υποέργων του Προγράμματος αυτού, συνολικού κόστους περίπου 40.000.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια με αντίστοιχη εθνική συμμετοχή.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός, ότι άλλα έργα μαμούθ, όπως αυτό που αποκαλύφθηκε από πρόσφατα στον τύπο σχετικά με το taxisnet ή τα έργα ψηφιοποίησης σχετικά με αρχαιολογικούς χώρους, δεν εμφανίζονται στην ιστοσελίδα, παρά τις «δήθεν δεσμεύσεις» της Κυβέρνησης Καραμανλή ότι όλες οι προμήθειες και αναθέσεις έργων θα αναρτώνται στο διαδίκτυο θέλοντας όμως με ψεύτικο και υποκριτικό τρόπο να υποκλέψει την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ την οποία στην πράξη όπως αποδεικνύεται δεν εφάρμοσε!

Ιδίως σχετικά με την προκλητική υπερκοστολόγηση της προμήθειας σχετικά με το taxisnet, είναι η δεύτερη φορά που αποκαλύπτεται ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή δια του γνωστού για τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις Υπουργού Οικονομίας που συμμετέχει σχεδόν σε όλα τα κόλπα προσπαθούσε αντιθεσμικά και εκτός διαδικασίας να επιβάλλει την Siemens ως ανάδοχο παρά την προκλητικά ασύμφορη οικονομική προσφορά της, αφού είναι νωπές ακόμα οι καταγγελίες για την ίδια ύποπτη μεθόδευση στην απόρρητη διαδικασία την οποία στην πράξη όπως αποδεικνύεται δεν εφάρμοσε προμήθειας κοριών για την ΕΥΠ.

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τρί Αύγ 05, 2008 1:56 pm

ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ....

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΒΔΟΜΗ
Κοινή άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ
Γράφει ο Γρηγόρης Ρώντας
Σάββατο, 05 Ιούλιος 2008 | 00:00
Κοινή άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ

Γίναμε μέρος του Μεσανατολικού προβλήματος


Από 28 Μαϊου εως 12 Ιουνίου, η κυβέρνηση Καραμανλή απέδειξε για άλλη μιά φορά (μετά τον Σημίτη), σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι κράτος περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας. Εκείνες τις μέρες τμήματα του εθνικού μας χώρου παραχωρήθηκαν για ασκήσεις σε κράτος μη μέλος του ΝΑΤΟ, στο Ισραήλ.

Στην άσκηση πήραν μέρος συνολικά 130 ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα, χρησιμοποιήθηκαν δύο ιπτάμενα τάνκερ για επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού πάνω από την Κρήτη, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις βομβαρδισμοί με ψεύτικες βόμβες στο πεδίο βολής Κρανέας (έξω από την Λάρισα), τέσσερεις καταδρομικές επιχειρήσεις για εντοπισμό και διάσωση καταρριφθέντων πιλότων στην Κάρπαθο, δέκα μαζικές εικονικές αερομαχίες, μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών αεροσκαφών, ενώ συμμετείχε και ελληνική φρεγάτα νότια της Γαύδου.

Κατ’ απαίτηση των Ισραηλινών χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση και τα ρωσσικά αντιαεροπορικά συστήματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, TOR-M1 που αντίστοιχα διαθέτει και το Ιράν, ώστε τα ισραηλινά μαχητικά να καταγράψουν τους κωδικούς τους. Και πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικά αδαής για να πιστέψει ότι το Ισραήλ δεν θα παραδώσει αυτούς τους κωδικούς στην Τουρκία, αχρηστεύοντας έτσι ένα σημαντικό αντι-αεροπορικό μας όπλο.

Η επιλογή της κωδικής ονομασίας της ασκήσεως-«Ένδοξος Σπαρτιάτης»-καταδεικνύει την στοχοποίηση του Ιράν και την πρόθεση Αμερικανών και Ισραηλινών να προσβάλλουν κατάφωρα τις εθνικές ευαισθησίες των Ιρανών και να στείλουν σε μία ανεξάρτητη χώρα ένα ιταμό τελεσίγραφο απαιτήσεως υποταγής.

Η παράδοση αμυντικών μας μυστικών σε ξένη δύναμη, στρατιωτική σύμμαχο της Τουρκίας, τι συνιστά; Ας μας πει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τελικά τη σιωπή των Αμερικανών για την πιθανολογούμενη εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στο σκάνδαλο της Siemens;

Διά της εμπλοκής μας στους αμερικανο-ισραηλινούς επεκτατικούς τυχοδιωκτισμούς γίναμε πλέον μέρος του προβλήματος, συντασσόμενοι στρατιωτικά με την πλευρά των Η.Π.Α και του Ισραήλ στη σχεδιαζόμενη επίθεση κατά του Ιράν. Οι δε Αμερικανοί επιδιώκοντας να μας δέσουν ακόμα περισσότερο στο άρμα τους και να μας προσφέρουν-με το αζημίωτο φυσικά -την προστασία τους έναντι ενδεχόμενης πυραυλικής προσβολής της χώρας μας από το Ιράν, μας κάρφωσαν με δημοσίευμα των New York Times (20 Ιουνίου 2008) που γράφει: «Οι Η.Π.Α. δηλώνουν πως η ισραηλινή άσκηση στρέφεται κατά του Ιράν. Το Ισραήλ διεξήγαγε μία μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση στις αρχές του μήνα την οποία Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν ως πρόβα για μιά ισχυρή ισραηλινή επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Περισσότερα από 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε ασκήσεις πάνω από την Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου».


Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση που διήνυσαν τα ισραηλινά αεροσκάφη μέχρι να εισέλθουν στον ελληνικό εναέριο χώρο είναι ακριβώς η ίδια με την απόσταση των 1.450 χιλιομέτρων μεταξύ του Ισραήλ και του Νατάζ (ιρανική περιοχή) όπου βρίσκονται οι, στοχοποιημένες από τους Ισραηλινούς, ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Τα Μ.Μ.Α. (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης) εσίγησαν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσσόπουλος προσπάθησε να καλύψει το γεγονός αλλά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε με ανακοίνωσή του τον επιθετικό χαρακτήρα μιάς άσκησης στην οποία τα ελληνικά αεροσκάφη έπαιζαν τον ρόλο του «εχθρού». Φαντασθείτε τώρα, ότι αφού οι Ισραηλινοί πιλότοι χαρτογράφησαν κάθε σπιθαμή του ελληνικού εδάφους και κατέγραψαν στις εικονικές τους αερομαχίες με τους Έλληνες πιλότους τις επιχειρησιακές δυνατότητες αεροσκαφών και πιλότων μας, πόσες πολύτιμες πληροφορίες θα έχουν να παραδώσουν στους συμμάχους τους Τούρκους την αεροπορία των οποίων εκπαιδεύουν εδώ και πολλά χρόνια, συμμετέχοντας στις καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας.

Το θέμα έθεσε στη Βουλή στις 24 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Γ. Σουφλιά, είπε: «Κύριε υπουργέ, μήπως προχθές αντιληφθήκατε μια μεγάλη άσκηση που έγινε στο σύνολο της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ, με το οποίο δεν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, πάνω από τον ελλαδικό χώρο, όπου ο στόχος ήταν η μικρή σας περιοχή, η εκλογική σας περιφέρεια, η Λάρισα; Η άποψη των Αμερικανών είναι ότι έγινε γιατί ετοιμάζουν επίθεση στο Ιράν και ήθελαν να προπονηθούν σε μεγάλη απόσταση”. Και παρακάτω: “Πως δέχθηκε η κυβέρνησή σας, κύριε υπουργέ, να μπούμε στο πρόβλημα και αύριο το Ιράν να σημαδεύει την Κρήτη;

[...]Εν πάση περιπτώσει θέλω να σας πω ότι αυτό το τρομακτικό το οποίο κάνατε φθάνει σε όρια έξω από την ενδοτικότητα”. Στη συνέχεια αναφέρεται σε περιστατικό όπου το 1996 έπεσε ένα τουρκικό αεροσκάφος στο Αιγαίο. «Ο ένας κυβερνήτης ήταν Τούρκος και ο άλλος Ισραηλινός. Μετά από ανακρίσεις που έγιναν, από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας διαπιστώθηκε ότι πενήντα κυβερνήτες των ισραηλινών μαχητικών είναι στην τουρκική αεροπορία και την εκπαιδεύουν! (υπάρχει γραμμένο στα αρχεία της Ε.Υ.Π. και το έγραψε ο θαρραλέος πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κύριος Κουτσογιάννης στο βιβλίο του “Νόμιμος Άμυνα”»

Και συνεχίζει: «Είναι αυτοί που κάνουν τις παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο. Και να σας πω ότι πέρυσι η ισραηλινή αεροπορία έκανε παραβιάσεις του εναέριου χώρου στην Κρήτη και στις Κυκλάδες*. Με αυτούς εσείς κάνατε μιάν άσκηση πάνω από τον ελλαδικό χώρο, πάνω από την Λάρισα με στόχο στην Κρανιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα»!

Έχουν άδικο μετά, κάτι θυμόσοφοι παππούδες που σιγοψιθυρίζουν εδώ και χρόνια για τους πράσινους και μπλε ότι «αυτοί παιδάκι μου, έτσι όπως πάνε θα πουλήσουν και της Παναγιάς τα μάτια»;


* Η αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη σε περσινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία αφορά στο περιστατικό της 5ης Φεβρουαρίου 2007, όταν ένας σχηματισμός 30-35 ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών παραβίασε το FIR Αθηνών πάνω από την Κάρπαθο, χωρίς την προβλεπόμενη κατάθεση σχεδίου πτήσεως στις ελληνικές αρχές. Στον σχηματισμό μετείχαν 22-25 μαχητικά διώξεως-βομβαρδισμού πλήρως εξοπλισμένα, πέντε ιπτάμενα τάνκερ, δύο μαχητικά συνοδά των τάνκερ και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου το οποίο «τύφλωσε» προσωρινά τα ραντάρ της Υ.Π.Α. και της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με αποτέλεσμα τα ξένα-εχθρικά αεροσκάφη να φτάσουν ανενόχλητα μέχρι τις Κυκλάδες.

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τρί Αύγ 05, 2008 2:03 pm

ΙΟΥΝΙΟΣ 2008.

Βράδυ επισκέφθηκε η τουρκική αντιπροσωπεία τα Πομακοχώρια της Ξάνθης



Προκαλούν την νοημοσύνη και την ανεκτικότητά μας


Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ένα καραβάνι αυτοκινήτων της αστυνομίας, της ασφάλειας και της ΕΥΠ που συνόδευαν Τουρκικό τουριστικό λεωφορείο πέρασαν μέσα από την πόλη της Ξάνθης παραβιάζοντας κάθε ερυθρό σηματοδότη που βρέθηκε στην πορεία τους!

Στο τουρκικό λεωφορείο επιβάτες ήταν Τούρκοι επίσημοι οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ξάνθη με προορισμό τα ορεινά Πομακοχώρια.

Η άφιξή τους στα Πομακοχώρια έγινε με την δύση του ηλίου και υπό την στενή παρακολούθηση των αρχών ασφαλείας της Ελλάδας, που δεν άφησαν στιγμή από τα μάτια τους ούτε έναν από τους «επίσημους πράκτορες» αυτής της τουρκικής επίσκεψης.

Στις επαφές που είχαν με προύχοντες των χωριών, αλλά και με τον Δήμαρχο Μύκης, δεν δίστασαν οι «επισκέπτες» να επαναλάβουν τα γνωστά περί ενότητας των Τούρκων, φροντίδας της «μητέρας πατρίδας» στους Τούρκους της Θράκης, επαγρύπνησης και επιμονής στην μόρφωση της Τουρκικής (και όχι Πομακικής) νεολαίας σε σχολεία μειονοτικά και όχι δημόσια (η επιμονή αυτή σκοπό έχει στην μη απομάκρυνση των νέων μουσουλμανόπαιδων από την πλύση εγκεφάλου που δέχονται από μειονοτικούς δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι εντεταλμένα όργανα της Άγκυρας και εκτελούν συγκεκριμένη προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Άγκυρας μέσα στα μειονοτικά σχολεία).

Η προσέλευση των Πομάκων κατοίκων της ορεινής Ξάνθης δεν ήταν η αναμενόμενη και δημιούργησε μία νευρικότητα σε εκείνους που ανέλαβαν την οργάνωση. Ο λόγος άλλωστε που η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα και βράδυ Σαββάτου ήταν η απρόσμενα αραιή προσέλευση των Πομάκων κατοίκων της περιοχής.

Τα εύσημα πρέπει να δοθούν στους αρμόδιους που δεν δίστασαν να δώσουν εντολή στενής και πλήρους παρακολούθησης-κάλυψης των επισκεπτών από εκπαιδευμένους αστυνομικούς της ασφάλειας. Ήταν η πρώτη φορά που στην προκλητικότητα των γειτόνων δόθηκε μία σαφής απάντηση, που δεν περιείχε ίχνος αδιαφορίας ή αμέλειας, όπως είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Τα εύσημα όμως πρέπει να δοθούν και στους Έλληνες Πομάκους που με την στάση τους απαξίωσαν την προκλητική επίσκεψη των Τούρκων αξιωματούχων στην περιοχή τους και έδειξαν πως τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν τραγικά εις βάρος του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και της Άγκυρας.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως κατά τις ημέρες πριν την συγκεκριμένη επίσκεψη, πλήθος Τούρκων πρακτόρων έκανε στην κυριολεξία «κόσκινο» την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να εξασφαλίσει την επιτυχία της αποστολής-επίσκεψης αυτής. Δυστυχώς, γι αυτούς, το μόνο που τελικά κατάφεραν ήταν να συγκεντρώσουν τα γνωστά φερέφωνά τους, δηλαδή μερικές δεκάδες ανθρώπων, αλλά και μερικούς ακόμη που υπέκυψαν σε πιέσεις (επιστροφή χρημάτων από χρέη, διακοπή σπουδών των παιδιών τους στην Τουρκία).

Η επόμενη ημέρα θα φέρει και άλλες εξελίξεις και θα φανερώσει τις πρώτες αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές (Πομάκοι, Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής με τα φερέφωνά του).

Ευχή όλων μας είναι η συγκεκριμένη πολιτική αντιμετώπισης εκ μέρους των αρχών ασφαλείας, που επιλέχθηκε για την συγκεκριμένη επίσκεψη, να συνεχισθεί και στο μέλλον.

ΑΠΟ ΤΟ: http://kostasxan.blogspot.com/2008/08/b ... _2934.html

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τρί Αύγ 05, 2008 2:23 pm

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ 8)

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG GREEKALERT :http://www.greekalert.com/2008/07/e_08.html

Φόρα παρτίδα στο Facebook …υπάλληλοι της ΕΥΠ !!!

Αναρτήθηκε από bollywood-greece στις Δευτέρα, Ιούλιος 07, 2008


Συνήθως οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν μυστική δικτύωση! Στην Ελλάδα την είδαν αλλιώς και καμιά 10ρια υπάλληλοι της ΕΥΠ έγιναν μέλη του facebook βάζοντας τις φωτογραφίες τους , τον επαγγελματικό τους χώρο κλπ και το έριξαν στην κοινωνική δικτύωση… Τα είδαν όλα οι administration του διαδικτυακού τόπο της Υπηρεσίας όταν είδαν ότι η σελίδα ειχε δεχθεί δεκάδες επισκέψεις από το links που είχαν βάλει οι υπάλληλοι στα προφίλ τους και οδηγούσαν στο web site του εργασιακού τους χώρου! Άρον Άρον ειδοποιήθηκαν άπαντες και έπεσαν τα σχετικά delete …

gioridis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Αύγ 05, 2008 2:07 pm

Olla einai kanonismena.

Δημοσίευσηαπό gioridis » Τρί Αύγ 05, 2008 2:25 pm

Paidia tipota apo ayta den mou fenetai periergo. Olla exoune kanonistei apo to 2005. To provlhma tous einai pos tha poulhsoune thn Ellada xoris na epanastatisoume. Milame fysika gia tous "patriotes" politikous mas.

Deite to video pou akolouthei prosektika kai tha katalavetai.
http://www.youtube.com/watch?v=0Ygwp67ge38

- Periorismos Synoron xarin ths eirhnhs: Skopia, Tourkia, Alvania (oloi tha parete)
- Metavoles sta dikaiomata ton anthropon: Syntakseis, dimosioi Ypallhloi, 48oro
- Dimokratia: Arxise h Italia me ton strato pou evgale stis megales polois.

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τρί Αύγ 05, 2008 2:29 pm

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΟΚ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ:

Αφησαν το γάμο για χουρμαδιές
Του Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/08/2007

Επικέντρωσαν την προσοχή τους στις αραβικές χουρμαδιές και άφησαν το παιχνίδι στα Βαλκάνια να γλιστρήσει κάτω από τα πόδια τους.


Η κυβέρνηση έφερε στον Αραβικό Κόλπο και υποστήριξε -με συγκεκριμένες πράξεις και δραστηριότητες- πέντε ελληνικές εταιρείες κατασκευής συστημάτων στάγδην ποτίσματος για «να πάρουν δουλειές» σε μεγάλο δρόμο του Αμπού Ντάμπι - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατά μήκος του οποίου και μέσα στην έρημο φυτεύτηκαν 400 εκατ. χουρμαδιές, από τις οποίες θα παράγεται ξυλεία και στέγες. Επίκεντρο του αραβικού ενδιαφέροντος να αλλάξουν, κατά το δυνατόν, οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή, μέσω του ποτίσματος του πράσινου με αφαλατωμένο νερό. Στην περιοχή άρχισαν να πέφτουν μερικές σταγόνες βροχής, δείγμα της σχετικής επιτυχίας του εγχειρήματος.

Για το αποτέλεσμα της προσπάθειας διάνοιξης της αγοράς για τις ελληνικές εταιρείες στάγδην ποτίσματος δεν υπάρχουν πληροφορίες. Η αγορά του Κόλπου έχει πάντως ανοίξει, καθώς μία δεκάδα μεγάλων κατασκευαστικών επιχειρήσεων δραστηριοποιείται εκεί και ήδη αρχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον ροής κεφαλαίων από Ντουμπάι και Κατάρ.

Και ενώ τα δύο από τα τρία ανοίγματα που επιχείρησαν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές την τελευταία 15ετία άρχισαν να αποδίδουν κάποιους καρπούς (Κόλπος - Δρόμος των Αργοναυτών στη Μαύρη Θάλασσα), τρύπες αρχίζουν να ανοίγονται στην πολιτική της εξωστρέφειας προς τα Βαλκάνια, μέτωπο που φαίνεται ότι η κυβέρνηση «αμέλησε» να στηρίξει τον τελευταίο καιρό, πιθανώς γιατί θεωρήθηκε ότι τα «προγεφυρώματα» ήταν ισχυρά και δεν χρειάζονταν πλέον στήριξη, ιδίως μετά την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ε.Ε.

Η απόρριψη από τις τουρκικές εποπτικές αρχές της εξαγοράς τουρκικής τράπεζας από την Alpha Bank έδειξε ακριβώς τη μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε στην ευθεία πορεία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όπως την εξέφραζαν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπεύθυνος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις υφυπουργός Ευρ. Στυλιανίδης, που έχει στο ενεργητικό του 40 επιχειρηματικές αποστολές και το άνοιγμα 10 καινούργιων αγορών για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ενώ η κυβέρνηση διατεινόταν μέχρι πρότινος ότι «τελειώσαμε με τον Βαλκανικό Κύκλο και τα πήγαμε καλά» (2 δισ. ευρώ εισέρρευσαν στη χώρα από κέρδη επενδύσεων και εξαγωγές), οι τουρκικές αρχές εποπτείας των τραπεζών θυμήθηκαν την ελληνική... κατασκοπία, ανακαλύπτοντας ότι στο Δ.Σ. της Alpha Bank μετέχει ο πρέσβης (επί τιμή) Π. Αποστολίδης, πρώην επικεφαλής στην ΕΥΠ.

Τραπεζικές πηγές έλεγαν ότι πρόκειται για ασθενέστατο πρόσχημα και παρατηρούσαν ότι δεν μπορεί να ευσταθήσουν κατηγορίες για κατασκοπία υπέρ μιας χώρας ενταγμένης στην Ε.Ε., σε βάρος μιας άλλης που επιθυμεί διακαώς, σύμφωνα με την ηγεσία της, να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Μόνον ειρωνικά σχόλια θα εισέπραττε, έλεγαν τραπεζικά στελέχη, όποιος υποστήριζε ότι π.χ. η Ιταλία διαπράττει κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδος ή τανάπαλιν, επειδή τα εχθρικά αισθήματα κρατούν από το... έπος του '40.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία διαλεύκανσης της υπόθεσης εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας, καθόσον μετά τις κατηγορίες περί κατασκοπίας η υπόθεση έπαυσε να είναι μόνο μία οικονομική-επιχειρηματική συμφωνία και συναλλαγή.
Στο διάβα του δρόμου των Αργοναυτών (όπως αποκαλείται ο νοητός οδικός δακτύλιος που διατρέχει τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας), η Ελλάδα είχε μεν επιτυχίες, αλλά αποσπασματικές, ιδίως εξαιτίας της δομής των οικονομιών της περιοχής (οικονομίες υπό μετάβαση πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών). Π.χ. στο Αζερμπαϊτζάν εξάγει βιομηχανία μαρμάρων, που έχει Τούρκο αντιπρόσωπο για να «σπάσει» την τουρκική οικονομική επιρροή. Ομοίως επιχείρηση της Θράκης έκλεισε συμφωνία με επιχείρηση χώρας της Μαύρης Θάλασσας, με βάση την οποία θα εξάγει ολόκληρη την παραγωγή της επί πέντε χρόνια. Οι ελληνικές εξαγωγές προς τη γείτονα -και μη... κατασκοπευόμενη- Τουρκία αυξήθηκαν κατά 24,7% πέρσι. Στην Αυστρία, τέλος, 1.100 επιχειρήσεις πήραν μέρος σε συνέδριο με χορηγό την ελληνική Eurobank (που αθόρυβα, αλλά συστηματικά προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα). Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η από κοινού με ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποίησή τους στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας.

Στο Ομάν (σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε στην περιοχή με τις διαπροσωπικές του σχέσεις ο Κάρολος Παπούλιας, σχέσεις που είχε δημιουργήσει από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών) σε κατασκευαστικό έργο 18 δισ. ευρώ μετέχει ο Ακτωρ, σε συνεργασία με τον τουρκικό όμιλο του επιχειρηματία Τάρα. Στο Ντουμπάι δραστηριοποιείται η Αρχιρόδον - J.P. Avax και στη Σαουδική Αραβία οι όμιλοι Βαρδινογιάννη-Λάτση σε δημόσια έργα.

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τετ Αύγ 06, 2008 10:57 am

ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΜΑΣ....


Bundesamt fur Sicherheit in der Informationstechnik, ή Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών, ή BSI, είναι η αντίστοιχη γερμανική υπηρεσία της αμερικάνικης NSA (και της ελληνικής ΕΥΠ). Διαθέτουν ιστοχώρο στην αγγλική γλώσσα που φέρει πολλές δημοσιεύσεις ασφαλείας στα αγγλικά.

http://www.bsi.bund.de/english/publications/index.htm

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τετ Αύγ 06, 2008 11:26 am

ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΗΜΕΡΑ.... ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΠΕΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2004....


22-11-2004: Ομιλία Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη, κατά την τελετή παράδοσης-ανάληψης της Διοίκησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)
Αθήνα, 22-11-2004


Είναι αλήθεια ότι συνήθως οι τελετές παράδοσης - παραλαβής της Ε.Υ.Π γίνονταν εν κρυπτώ, το οποίο βέβαια είναι και δικαιολογημένο σε κάποιο βαθμό. Νομίζω όμως ότι τα αργά και σταθερά βήματα που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μπορούν να καταστήσουν την εκδήλωση μια επέκταση αυτής της διαδικασίας, η οποία εύχομαι στο μέλλον να είναι θεσμοθετημένη με τρόπο επίσημο και πανηγυρικό.

Και το λέω αυτό. διότι ήδη θα έχετε διαπιστώσει από τις πρώτες σκέψεις, αλλά και κινήσεις μου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ότι επιθυμία δική μου είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να ανοιχτεί στον κόσμο. Και όταν λέω να ανοιχτεί στον κόσμο, εννοώ να έχει και αυτή η ίδια μια άποψη για τον κόσμο επίκαιρη, σύγχρονη και αποτελεσματική, αλλά και ο κόσμος να έχει μια άποψη επίκαιρη, σύγχρονη και αποτελεσματική για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Θεωρώ συνεπώς ότι, όπως όλες οι Υπηρεσίες του κόσμου, έτσι και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μπορεί να διέπεται από όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από μια - ή που θα περίμενε κανείς να υπάρχουν σε μια - μεγάλη Υπηρεσία χωρίς αυτό να βλάπτει σε τίποτα τη δουλειά της, τη δραστηριότητα της και τις κινήσεις τις οποίες προορίζεται η Υπηρεσία αυτή να έχει και να κάνει. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο μεγάλο άνοιγμα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έγινε με την τοποθέτηση του Παύλου του Αποστολίδη στη θέση του Διοικητή. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για τη χώρα και μια πολύ δύσκολη περίοδος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εκείνη η περίοδος.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα τόλμημα η τοποθέτηση ενός διπλωμάτη καριέρας, ενός ανθρώπου ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με το ένστολο προσωπικό είτε του Στρατού, είτε της Αστυνομίας και ενός ανθρώπου ο οποίος μπορούσε ενδεχομένως να έχει μια πλήρη οπτική γωνία όσον αφορά τη θέση, τον ρόλο και τη δράση της χώρας, γιατί αυτό ήταν μια ας πούμε κληρονομιά από την επαγγελματική του σταδιοδρομία, πλην όμως εκείνη η οπτική γωνία δεν ήταν η συνηθισμένη την οποία οι Διοικητές της Ε.Υ.Π μέχρι τότε είχαν στην οπτική τους.

Πέντε χρόνια αργότερα, σήμερα, που ο Παύλος ο Αποστολίδης οικειοθελώς αποχωρεί από την Υπηρεσία, είναι σαφές ότι το πείραμα αυτό πέτυχε. Και πέτυχε, διότι έδωσε έναν τόνο πιο φρέσκο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έδωσε μια δυνατότητα να ανοίξει τρόπον τινά η Υπηρεσία τα φτερά της και σε άλλες ενδεχομένως οδούς τις οποίες μέχρι τότε δεν είχε στην οπτική της. Το πείραμα αυτό από την ώρα που έδειξε τα θετικά του αποτελέσματα όχι μόνο πρέπει να συνεχιστεί, αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει και να ενδυναμωθεί.

Γι` αυτό και προχώρησα εγώ ο ίδιος στην συμπλήρωση της θέσης του Β` Υποδιοικητή κατ` αρχήν με έναν αναγνωρισμένο Διευθυντή από την Υπηρεσία και επίσης στην τοποθέτηση του Α` Υποδιοικητή με έναν επίσης αναγνωρισμένο πάλι Διευθυντή που προέρχεται από την Υπηρεσία.

Πρέπει να σας πω ότι και οι δύο κινήσεις ήταν απόλυτα συνειδητές, τις είχα επεξεργαστεί μέσα μου και υπήρξαν και προτάσεις του Παύλου του Αποστολίδη. Δηλαδή θέλω να πω ότι ήταν και αυτές εναρμονισμένες μέσα στη λογική του να μπορέσει η Υπηρεσία να σταθεί στα πόδια της και να μπορέσει να κάνει βήματα τα οποία θα της εξασφαλίσουν μια πολύ καλή ανεξάρτητη πορεία προς το μέλλον. Ήταν λοιπόν φυσικό επακόλουθο η τοποθέτηση του νέου Διοικητή να κινηθεί σε έναν χώρο ίδιο, αντίστοιχο, παρόμοιο, με τον χώρο τον οποίον το επιτυχημένο πείραμα του Παύλου του Αποστολίδη είχε δείξει.

Κατόπιν τούτου, η επιλογή ενός εξαίρετου διπλωμάτη καριέρας, του Γιάννη Κοραντή, είναι κατά κάποιο τρόπο συνέχεια μιας πολιτικής αντίληψης που θέλει την Υπηρεσία να κινείται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση με μια συγκεκριμένη ταχύτητα και με κάποιο συγκεκριμένο ρυθμό. Νομίζω ότι αυτό συνεχίζεται, δυναμώνεται και κατά τη γνώμη μου δημιουργεί τις προοπτικές για να πάει η Υπηρεσία ακόμα καλύτερα, αφού πλέον μπαίνει μέσα σε εκείνες τις διαστάσεις που νομίζω ότι όλοι όσοι γνωρίζετε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών επιθυμείτε ή ενδεχομένως σκεφτόσαστε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που συνεργάστηκα αυτούς τους 8 μήνες με τον Παύλο Αποστολίδη. Είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη για τη χώρα, σε μια περίοδο που όσο κι αν ο πολύς κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τι συνέβαινε και φαντάζομαι ότι θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να αντιληφθεί ακριβώς τι συνέβη εκείνη την περίοδο. Γιατί ξέρετε εμείς στην Ελλάδα έχουμε την τάση οτιδήποτε θεωρείται επιτυχές να θεωρείται σίγουρα και απλό. Στην περίπτωση μας τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Το εγχείρημα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ήταν ούτε απλό, ούτε πολύ περισσότερο απλοϊκό. Ήταν ένα πάρα σύνθετο, πάρα πολύ δύσκολο, πάρα πολύ επίπονο και πάρα πολύ περιπετειώδες εγχείρημα, το οποίο έφτασε στο να έχει μια πολύ καλή κατάληξη, γιατί ακριβώς υπήρχε η προοικονομία όλων αυτών των επιθετικών προσδιορισμών που προηγουμένως σας είπα.

Αυτή λοιπόν την κρίσιμη περίοδο θεώρησα τον εαυτό μου πολύ τυχερό που είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ με τον Παύλο τον Αποστολίδη, ο οποίος και με την εμπειρία του και με τη θετική του γνώμη, αλλά και με την εκτίμηση του για τα πράγματα πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι με βοήθησε σε πολύ κρίσιμες στιγμές και σε στιγμές που από την απόφαση την οποία σαν Υπουργός θα έπαιρνα θα δεσμευόταν όχι μόνο το Υπουργείο ή η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά ουσιαστικά η ίδια η χώρα.

Θα δεσμευόταν δηλαδή η θέση της χώρας σε σχέση με τα ζητήματα για τα οποία καλούμουν να αποφασίσω και στα οποία δεν υπήρχε περισσότερος χρόνος αλλά και για τα οποία θεσμικά σαν Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας ήμουν εγώ ο υπεύθυνος να αποφασίσει. Πάνω από μένα ήταν μόνο ο Πρωθυπουργός.

Θέλω λοιπόν Παύλο να σε ευχαριστήσω, γιατί αυτή την περίοδο πραγματικά ήσουν ένας εξαίρετος συνεργάτης, ο οποίος με το θετικό τόνο που κινήθηκες όλη αυτή την περίοδο μου έδωσες τη δυνατότητα να μπορέσω κατ` αρχήν να σταθώ στις κρίσιμες περιστάσεις όρθιος και βέβαια να μπορέσω να λειτουργήσω επ` ωφελεία, θέλω να πιστεύω, και της πατρίδας και του Υπουργείου και της Υπηρεσίας. Θέλω λοιπόν θερμά να σε ευχαριστήσω γι` αυτό.

Θέλω στον νέο Διοικητή της Ε.Υ.Π να ευχηθώ καλή τύχη, καλή σταδιοδρομία. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις, διότι για κάθε άνθρωπο το μέλλον, ξέρετε, σε πολύ μεγάλο βαθμό συναρτάται και μπορεί κανείς να το δει μέσα από το παρελθόν.

Θυμάμαι, λοιπόν, σαν νέος υφυπουργός την περίοδο του 1992, ήμουν τότε 30 ετών, είχα πάει στις Βρυξέλλες όπου τότε ο Γιάννης Κοραντής ήταν στη μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία εκείνη την περίοδο και εγώ θα εκπροσωπούσα την Ελληνική Κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος.

Μην βλέπετε σήμερα πως είναι οι σχέσεις της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε ΕΟΚ, μην βλέπετε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα κλπ. κλπ., τότε ήταν μια περίοδος όπου τα πράγματα δεν ήταν ούτε αυτονόητα, ούτε δεδομένα, ούτε καθορισμένα, ήταν θέματα συζητήσεων πολλών διαπραγματεύσεων, δεν ήταν ακόμα η Νομισματική Ένωση γεγονός, ούτε καν δεν ήταν αποφασισμένη. Συζητήσεις γίνονταν τότε, λίγο πριν το Μάαστριχτ σας θυμίζω, μία περίοδο εν πάση περιπτώσει δύσκολη. Τότε είχα τη δυνατότητα να εκτιμήσω από πρώτο χέρι την επιμέλεια, τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας, η οποία είχε κριθεί σε πολλές και διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Θέλω δηλαδή με λίγα λόγια να πω, ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σήμερα έχει κατ` αρχήν σειρά από θετικές κατακτήσεις, με την παρουσία του Παύλου του Αποστολίδη και με την τοποθέτηση των δύο Υποδιοικητών. Σήμερα έχει την τύχη να έχει Διοικητή της έναν άνθρωπο ο οποίος προέρχεται ακριβώς από τον ίδιο χώρο από τον οποίον προέρχεται και ο Παύλος Αποστολίδης, συνεπώς έχει μέσα του και όλες τις εμπειρίες με τις οποίες ο χώρος τον εφοδιάζει, αλλά επίσης έχει και την απαραίτητη αποτελεσματικότητα και ικανότητα να δουλέψει στην κατεύθυνση που εμείς επιθυμούμε και που θα βοηθήσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να ανοίξει ακόμα περισσότερο τα φτερά της.

Θεωρώ συνεπώς ότι η περίοδος που ανοίγει για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι μια περίοδος θετική. Με τον Παύλο αφήσαμε μία εκκρεμότητα την οποία θα την ρυθμίσουμε ελπίζω με τον Γιάννη, την νομοθετική παρέμβαση του πλαισίου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Επιθυμία μου είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να έχει διαρκή διακομματικό έλεγχο από Επιτροπή της Βουλής.

Επιθυμία μου είναι επίσης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π να ορίζεται με τις διαδικασίες που ορίζονται οι αρχηγοί της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, δηλαδή μέσα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, από το ΚΥΣΕΑ. Επιθυμία μου είναι ο οργανωτικός νόμος ο οποίος διέπει την Ε.Υ.Π να εκσυγχρονιστεί και να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που η ίδια η εποχή επιτάσσει και επιβάλλει.

Και βεβαίως υπάρχει μία πολύ καλή προεργασία την οποία ο Παύλος μου είχε θέσει υπόψη μου. Νομίζω ότι μπορεί να ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων, ώστε να καταλήξουμε σε κάτι το οποίο πραγματικά θα μπορέσει να λειτουργήσει εκσυγχρονιστικά για την Υπηρεσία. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρόλαβα να συζητήσω όσο θα ήθελα με τον Παύλο και το οποίο μένει σαν εκκρεμότητα για να το δούμε πλέον με τον κ. Κοραντή. Κατά τα λοιπά η ζωή συνεχίζεται.

Λοιπόν, κ. Διοικητά πολύ καλή επιτυχία, τύχη και εύχομαι το διάστημα που θα ακολουθήσει της συνεργασίας μας, να είναι διάστημα παραγωγικό και γόνιμο για όλους μας. Καλή επιτυχία. Και σ` εσένα Παύλο εύχομαι καλή συνέχεια και τώρα καλή ξεκούραση, γιατί καταλαβαίνω, ότι ο φόρτος της 5ετίας, άλλωστε ήταν ο δεύτερος μακροβιότερος Διοικητής της Ε.Υ.Π. στην ιστορία της, καλά τα λέω; Συγχαρητήρια.

Τώρα να δώσω στον κ. Αποστολίδη ένα συμβολικό δώρο. Είναι ένας πίνακας του ζωγράφου του Ταλαγάνη. Είχα παρακαλέσει, λοιπόν, τον κ. Ταλαγάνη- είχα ευχαριστηθεί πάρα πολύ από ένα φαγητό που είχαμε κάνει με το Σύνδεσμο των Αραβικών χωρών, οι οποίοι μας βοήθησαν παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων σε πολύ κρίσιμη περίοδο- να μου ζωγραφίσει γι` αυτούς ένα έργο το οποίο να είναι συμβολικό. Και νομίζω ότι φαίνεται εδώ, εκεχειρία, αρμονία, τάξη, ειρήνη βαθύπλουτε χαίρε και στα αγγλικά. Επίσης το ίδιο ζήτησα από τον Ταλαγάνη να κάνει και για τον κ. Αποστολίδη, γιατί πραγματικά αισθάνομαι, ότι η συνεισφορά του ήταν πάρα πολύ σημαντική.

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τετ Αύγ 06, 2008 11:34 am

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

03-06-2004: Ανακοίνωση
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 3/6/2004

Τοποθετήθηκε στη θέση του Β` Υποδιοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), με αρμοδιότητες του τομέα Διοικητικής Υποστήριξης, ο κ. Παναγιώτης Αλυφαντής, Διευθυντής της Ε.Υ.Π. και πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τετ Αύγ 06, 2008 11:37 am

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ!!!

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης απένειμε τα διπλώματα στους 38 αποφοίτους τής 11ης Εκπαιδευτικής σειράς τής Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26-05-2008) στις 10.30, στην έδρα τής Σχολής (Λεωφόρος Θρακομακεδόνων 101, Αμυγδαλέζα Αχαρνές).

Στην τελετή χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας τής Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Παρέστησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο Αρχηγός τής Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, o Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, ο Διοικητής τής Ε.Υ.Π. κ. Ιωάννης Κοραντής, εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί τής Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα πτυχία απονεμήθηκαν σε:

29 Ανώτερους Αξιωματικούς τής Ελληνικής Αστυνομίας,
1 Ανώτερο Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων,
1 Ανώτερο Αξιωματικό τού Πυροσβεστικού Σώματος,
2 Ανώτερους Αξιωματικούς τού Λιμενικού Σώματος,
2 Ανώτερους Αξιωματικούς τής Κυπριακής Αστυνομίας και
3 Ανώτερους Πολιτικούς Υπαλλήλους τού ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Ο κ. Υφυπουργός στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελληνική Αστυνομία, έχει ως βασική στρατηγική επιδίωξη την καλλιέργεια στελεχών ικανών να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

«Η Σχολή Εθνικής Ασφαλείας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες προς την κατεύθυνση αυτή. Η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή και αστυνομική εκπαίδευση που παρέχεται στη Σχολή από καταξιωμένους καθηγητές αποσκοπεί στο να παρέξει στους σπουδαστές τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέπουν αφενός να έχουν άμεση αντίληψη των παραμέτρων εκείνων που συνθέτουν κάθε φορά τον εγκληματολογικό χάρτη, αφετέρου να είναι σε θέση να οργανώνουν και την προσφορότερη κάθε φορά αντίδραση [...]».

Ο κ. Χηνοφώτης, συνέχισε λέγοντας ότι η Σχολή:

«Αποσκοπεί και στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και των άλλων δημοσίων φορέων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο [...]».

Ως προς το καθεστώς ασφάλειας στο σύγχρονο περιβάλλον ο κ. Υφυπουργός τόνισε πως:

«[...] Η Ελληνική Αστυνομία, όπως και τα άλλα ευρωπαϊκά αστυνομικά Σώματα, καλείται να φέρει σε πέρας την αποστολή της σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει και αναδιαμορφώνεται. Οι νέες και ταχύτατα εξελισσόμενες τεχνολογίες στους τομείς των επικοινωνιών και των μεταφορών επιφέρουν, σχεδόν καθημερινά, ραγδαίες μετεξελίξεις στις δομές τής κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής και οργάνωσης [...].

[...] Παράγωγο της εποχής αυτής είναι και η σύγχρονη εγκληματικότητα, κύρια γνωρίσματα της οποίας είναι η διεθνοποίηση, μέσω των συνεργασιών, των εγκληματικών ομάδων και τη διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων θυμάτων, η σχετικοποίηση της παραδοσιακής έννοιας του χώρου και του χρόνου τού εγκλήματος και η διευρυμένη χρήση τής τεχνολογίας [...].

[...] Το έγκλημα αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πλέον όχι μόνο τους παραδοσιακούς κακοποιούς, αλλά όπως εύστοχα περιγράφει ένας Βρετανός συγγραφέας, τους «ένοπλους επιχειρηματίες».

Τα δεδομένα αυτά, προκαλούν στους ανθρώπους αισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Ο σύγχρονος πολίτης απαιτεί ένα παρεμβατικό κοινωνικό κράτος, που λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που αποκλείουν ή μετριάζουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες έκθεσής του σε κίνδυνο [...]».

Ο κ. Υφυπουργός προσδιόρισε τους δύο (2) βασικούς άξονες στο πλαίσιο της νέας πολιτικής τάξης και ασφάλειας, για την τριετία 2008-2010:
Την εντός τριμήνου μείωση κατά 20% του προσωπικού των Επιτελικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Υποστήριξης με στόχο την αύξηση του αριθμού τών αστυνομικών για πεζές και εποχούμενες περιπολίες,
Την αναθεώρηση των υπαρχουσών και τη δημιουργία νέων δομών τής Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη έχει επισπευσθεί και υλοποιείται η αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου, η ομογενοποίηση των Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων και η ψήφιση του Νομοσχεδίου για το βαθμολόγιο.

Πλέον αυτών, ειδικές επιτροπές θα προβούν στη μελέτη της νέας δομής Διοικήσεως και Δυνάμεων, με παραμέτρους τη διαχείριση των απαιτουμένων έναντι των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινου δυναμικού, προϋπολογισμού, υποδομών), την χρηστικότητα (καταλληλότητα, ευελιξία, ετοιμότητα, αναπτυξιμότητα, δυνατότητα παρατεταμένων αστυνομικών δραστηριοτήτων), την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των Υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη τη χωροταξική και πληθυσμιακή συγκρότηση κάθε περιοχής, τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με τις προτάσεις για το νέο διοικητικό χάρτη της Χώρας.

Ο κ. Υφυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται επιχειρησιακή αξιολόγηση των υπηρεσιακών μονάδων και των προσώπων, με σκοπό τον έλεγχο και τη βελτίωση της ικανότητας, ως προς την εκτέλεση του αστυνομικού έργου επί του πεδίου.

Παράλληλα, υλοποιούνται συμπληρωματικές δράσεις, όπως η έναρξη λειτουργίας, από 05/06/2008, του Κέντρου Επιχειρησιακών Αναλύσεων και Πληροφοριών και, από 15/6/2008, του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Τάξης και Ασφάλειας.

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τετ Αύγ 06, 2008 11:42 am

ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ....

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης παρευρέθηκε χθες στην εναρκτήρια εκδήλωση του EUROPEAN ORGANIZATION FOR SECURITY (EOS) που πραγματοποιείται το διήμερο 14-15 Μαΐου 2008 στις Βρυξέλλες, όπου και παρουσίασε την προσέγγιση της Ελλάδος στην ανάπτυξη μιας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας.

Ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο, η προσέγγιση αυτή να μην είναι θεωρητική αλλά κάτω από το φως συγκεκριμένων μεθόδων. Τόνισε με έμφαση ότι αυτό δεν αναφέρεται μόνο στα εργαλεία και στα υλικά μέσα αλλά στη στρατηγική, στη σχεδίαση και στη μεθοδολογία που βρίσκεται στις σκέψεις μας.

Ως προς το περιβάλλον ασφάλειας ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε ότι: «Μεμονωμένα κυρίαρχα κράτη συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των σύγχρονων απειλών ασφάλειας. Παρόλα αυτά, στο σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας, με αλληλένδετες απειλές που δεν γνωρίζουν εθνικά σύνορα, η αντιμετώπισή τους απαιτεί ευρύτερη συνεργασία για αύξηση της αποτελεσματικότητας των συλλογικών δράσεων.[…]».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι: «Ακόμα σημαντικότερη είναι η αδιαμφισβήτητη ανάγκη για συλλογικές στρατηγικές, για καινοτόμες, συνεργατικές και Ευρωπαϊκής εμβέλειας απαντήσεις πολιτικής, σε συνδυασμό με μια απολύτως απαραίτητη αίσθηση συλλογικής ευθύνης […]».

Ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε ότι:«Ζητήματα όπως η παράνομη μετανάστευση, η ναυτική ασφάλεια, το οργανωμένο έγκλημα και οι πυρκαγιές δασών δεν αποτελούν μόνο πρωταρχικό, ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αλλά παρέχουν επίσης έμπρακτα παραδείγματα σε θέματα για τα οποία, η Ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη είναι απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.[…]».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Χηνοφώτης για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης Ασφάλειας για το οποίο τόνισε ότι: «Η δημιουργία αυτού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης Ασφάλειας είναι καίρια μεταξύ αυτών των ενεργειών .[...].Το Κέντρο Εκπαίδευσης θα παρέχει την κατεύθυνση για την ανταλλαγή επιδεξιότητας και πρακτικών, μεταξύ των αντίστοιχων Υπηρεσιών των κρατών μελών της Ε.Ε., και ακόμη και των τρίτων χωρών, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει ένα κοινό υπόβαθρο σε θέματα ασφάλειας. Η Ελλάδα ως μέλος όχι μόνο της Ε.Ε., αλλά επίσης των Μεσογειακών και Βαλκανικών χωρών, μπορεί να φιλοξενήσει ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης Ασφάλειας και να το εφοδιάσει με την πολύτιμη κινητήρια δύναμη που βασίζεται στην αξιόλογη εμπειρία που αποκτήθηκε από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα […]».

Σημείωσε με έμφαση ότι η περιοχή της Μεσογείου και ιδίως η Νοτιοανατολική της πλευρά, αποτελεί το βαρόμετρο για ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα μεταξύ των οποίων και του κύματος της παράνομης μετανάστευσης. Ειδικότερα για την Ελλάδα η πρόκληση της παράνομης μετανάστευσης, όπως υπογράμμισε, είναι στενά συνδεδεμένη με την ναυτική ασφάλεια και με σχετικές ανησυχίες για την απειλή αυτής της ασφάλειας. Τόνισε ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα σε ένα συνολικό Ευρωπαϊκό πλαίσιο και ότι η περιοχή αυτή αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι προς την Ε.Ε. καθώς τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος εκμεταλλεύονται τις εισροές παράνομων μεταναστών. Ως αναγκαίο πρόβαλε την πραγματοποίηση σημαντικών βημάτων για την αποτελεσματική εναρμόνιση των συστημάτων επιβολής του νόμου και των μηχανισμών συνοριακών ελέγχων.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι: «Η Ευρώπη δεν έχει έλλειψη από τα θεωρητικά πλαίσια ή τις πολιτικές. Το εμφανές κενό υπάρχει με τη μορφή πρακτικής εφαρμογής των συμφωνημένων πολιτικών και στρατηγικών. Χρειάζεται να βελτιώσουμε το επίπεδο της συνεργασίας, της ενότητας, της εναρμόνισης, της αποτελεσματικότητας των ενεργειών μας […]».

Ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδος στο EOS ο κ. Χηνοφώτης είπε: «Η δέσμευση της Ελλάδας σε αυτή την προσπάθεια έχει αποδειχθεί με την ενεργή συμμετοχή του ΚΕ.ΜΕ.Α., του δικού μας Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, στο EOS (European Organisation for Security) από τα πρώτα βήματα του θεσμού. Το ΚΕ.ΜΕ.Α., λόγω του θεσμικού του ρόλου, όπως επίσης και το προσωπικό του, βοηθά στη γεφύρωση του χάσματος της αγοράς ασφαλείας. Μέχρι σήμερα, το ΚΕ.ΜΕ.Α, έχει συμμετάσχει σε ένα αριθμό ομάδων εργασίας του EOS και του ESRIF (European Security Research and Innovation Forum), όπως είναι η Περιπολία των Μπλε και Πράσινων Συνόρων, η Ομάδα Εργασίας για την Ασφάλεια, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ομάδα Εργασίας για την Πολιτική Προστασία και συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία του εμπνευσμένου Δικτύου EOS για τα επίπεδα Εθνικής Ασφάλειας».

Κλείνοντας ανέφερε ότι στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον απαιτούνται ενεργές και μη συμβατικές προσεγγίσεις που να βασίζονται στη συνεργασία, στην πρόνοια και στην καλύτερη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Σλοβενίας Zvonko Zinrajh και συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς τους, τα οποία προωθούνται από την Σλοβένικη Προεδρεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 7:14 pm

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ NIS

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τρί Αύγ 12, 2008 11:36 am

ΟΣOΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ NIS ΑΠΛΑ ΕΝΑ COPY/PASTE ΜΑΛΛΟΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Αθήνα 17 Ιουλίου 2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την πλήρωση με Επιλογή Εκατόν Είκοσι (120)
Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) της ΕΥΠ
Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για την πλήρωση εκατόν είκοσι (120) κενών τακτικών θέσεων ( Κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ ) της Ε.Υ.Π. θα ξεκινήσει εντός του μηνός Σεπτεμβρίου. Oι ακριβείς ημερομηνίες για τους χώρους διεξαγωγής των εξετάσεων, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως στους υποψηφίους με νεότερη ανακοίνωσή μας στον Ημερήσιο Τύπο των Αθηνών, στους Πίνακες Ανακοινώσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών μας Υπηρεσιών και στο Διαδίκτυο (ΙΝΤΕRΝΕΤ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.nis.gr.
Η
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

tikos
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: Δευ Μάιος 14, 2007 11:22 am

Δημοσίευσηαπό tikos » Κυρ Αύγ 31, 2008 3:17 am

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΦΤΑΣΕ

http://www.nis.gr/portal/page/portal/EY ... CE%A0..pdf

ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΚΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ?

ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ.

manos1979
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 24, 2006 10:33 pm

Δημοσίευσηαπό manos1979 » Κυρ Αύγ 31, 2008 12:25 pm

ANTE NA DOYME TI 8A DOUME PALI OSO GIA AN TOYS EXOUN PAREI HDH 8A DOUME DEN EXOUME NA XASOUME TIPOTA ETSI DEN EINAI ?
KALH TYXH SE OLOUS
PAIDIA


Επιστροφή σε “ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες