Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Παρ Αύγ 08, 2008 2:31 pm

apaisiodoksos έγραψε:Από τα λίγα που έχω ακούσει σχετικά, πρόκειται για ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και όχι της Υπηρεσίας. Δε θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, αφού η ΥΠΑ επιτελεί και έργο άμεσα συνδεδεμένο με τα εθνικά μας συμφέροντα, και θα ήταν αδιανόητο να παραχωρηθεί αυτό σε ιδιώτες.

Όπως κι αν έχει, ιδιωτικοποίηση της ΥΠΑ ούτε έχει ακουστεί, ούτε είναι λογική.

Χμμμ... Οι υπανάπτυκτοι Ελβετοί που αγνοούν τα συμφέροντά τους έχουν ήδη ιδιωτικοποιήσει τον ΕΕΚ τους: www.skyguide.ch Το ίδιο ισχύει και για τους γερμανούς της Deutsche Flugsicherung: www.dfs.de

atshit
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό atshit » Παρ Αύγ 08, 2008 3:11 pm

Προφανώς θα ιδιωτικοποιηθεί ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας. Θα γίνουν δηλαδή οι ΕΕΚ μία Α.Ε. (μάλλον του δημοσίου), όπως επιβάλει το Eurocontrol. Έπρεπε να έχει ήδη γίνει αυτό, σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει και η χώρα μας. Τέρμα τα αστεία...

gkompas
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό gkompas » Παρ Αύγ 08, 2008 4:34 pm

η απάντηση δίνεται στο περιοδικό των ελεγκτών, Τευχος 3 του Ιουνίου 2005, σελ.14
Γράφει ο Οδυσσέας Μαργέτος, ΕΕΚ/ΚΕΠΑΘ, Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΕΚΕ

''Η άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕΚΕ, η
οποία έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 15 χρόνια μέσα
από τις Γενικές Συνελεύσεις, είναι ότι η ΕΕΕΚΕ πρέπει
να ασκήσει πιέσεις στην πολιτική ηγεσία προς την
κατεύθυνση του άμεσου διαχωρισμού της ΥΠΑ
σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής
Κοινότητας. Το Δ.Σ. της ΕΕΕΚΕ πιστεύει ότι αυτός
είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των εξελίξεων
που θα φέρει στις Υπηρεσίες ΕΕΚ η εφαρμογή
των κανόνων του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού
(Single European Sky – SES) καθώς και η ανάπτυξη
των Ενιαίων Κέντρων Ελέγχου Περιοχής
(Functional Airspace Blocks – FAB).
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο διαχωρισμός αυτός
θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα που
ταλανίζουν τον κλάδο μας, όπως η αναγνώριση της
ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μας όσον αφορά
τις αμοιβές και την συνταξιοδότηση καθώς και την
χρηματοδότηση νέων τεχνολογιών που τόσο
μας είναι απαραίτητες για την άσκηση του
επαγγέλματός μας.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο διαχωρισμός των
υπηρεσιών ΕΕΚ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση
μεταβολή των εργασιακών σχέσεων των
υπαλλήλων (μονιμότητα – ωράριο – ασφαλιστικό).

Αντίθετα θα δώσει νέα ώθηση στον κλάδο και θα
τον τοποθετήσει εκεί που πραγματικά ανήκει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 25 κράτη μέλη της
Ευρωπαϊκής Κοινότητας η Ελλάδα και η Κύπρος
είναι οι μόνες χώρες στις οποίες οι υπηρεσίες ΕΕΚ
δεν είναι διαχωρισμένες από την υπόλοιπη ΥΠΑ.''

apaisiodoksos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apaisiodoksos » Παρ Αύγ 08, 2008 5:18 pm

Καλώς! Η έννοια του "ιδιωτικοποίηση" που κατάλαβα (και χρησιμοποίησα) ήταν αυτή της "πώλησης σε ιδιώτες". Αν και υπάρχει και το προηγούμενο του ΟΤΕ που ιδιωτικοποιήθηκε (αρχικά παραμένοντας στο Δημόσιο κατά το μεγαλύτερο μέρος του, αλλά στη συνέχεια πωλήθηκε σε ιδιώτες), πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο για την ΥΠΑ είναι απίθανο (αποφεύγω να γράψω "αδύνατο" - κανείς δε ξέρει τι θα γίνει σε 20 χρόνια). Πάντως το skyguide ανήκει κατά 99% στην Ελβετική Ομοσπονδία και η dfs κατά 100% στο γερμανικό δημόσιο από το 1993 που "ιδιωτικοποιήθηκε".

Οι κανονισμοί της ΕΕ πράγματι επιβάλλουν το διαχωρισμό παροχής υπηρεσιών και ελέγχου, αλλά δεν επιβάλλουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού άλλωστε η ΕΕ είναι ουδέτερη ως προς αυτό (αν θα είναι δημόσιο ή ιδιωτικό). (Άλλο που στην πράξη προωθούνται παντού οι ιδιωτικοποιήσεις.) Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι (όπως γράφει ο atshit) οι ΕΕΚ (και άλλοι κλάδοι προσθέτω εγώ) θα γίνουν ΑΕ, υπό το δημόσιο όμως όπως στην Ελβετία και Γερμανία. Από την άλλη, κάθε ιδιώτης θα μπορεί επίσης να παρέχει ανάλογες υπηρεσίες, αν αποδείξει ότι ικανοποιεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και λάβει το αντίστοιχο πιστοποιητικό. (Όπως οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών επικοινωνιών λειτουργούν ανταγωνιστικά του ΟΤΕ.) Θα πρόκειται, όμως, για άλλες εταιρείες, και το καθεστώς των υπαλλήλων της ΥΠΑ δε θα μεταβληθεί ουσιαστικά, όπως αναφέρεται και στο κείμενο που παραθέτει με bold ο gkompas ("δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση μεταβολή των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων").

Για να καταλήξω, σχετικά με την ερώτηση του acer που έδωσε τη λαβή για αυτήν τη συζήτηση: Προσωπική μου άποψη είναι ότι όποιος ενδιαφέρεται για την ΥΠΑ (και ό,τι προκύψει από αυτήν μετά την -πραγματική- εφαρμογή των κανονισμών της ΕΕ) δε χρειάζεται να ανησυχεί για το αν θα γίνει ιδιωτικοποίησή της με την έννοια της πώλησης σε ιδιώτες.

ΥΓ: Όπως είχα αναφέρει και σε (πολύ) παλαιότερό μου post, δεν είμαι νομικός. Συγχωρέστε με, αν έχω υποπέσει σε νομικό ή άλλο σφάλμα σε αυτά που γράφω παραπάνω.

acer
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό acer » Παρ Αύγ 08, 2008 9:57 pm

paidia na sas eyxaristhsw gia tis plirofories.
Eyxomai na mhn ypar3oun tromaxtikes allages, alla kai etsi na ginei na einai pros to symferon olwn twn twn ergazomenwn sthn YPA.
Sigoura kaneis mas den 3erei pws 8a e3elix8oun ta pragmata kai ti telika 8a apofasisoun oi "MEGALOI"!!!
Sas eyxomai kai pali kalh stadiodromia kai siderokefaloi!!!!

Acer-Corfu

PS: 8a sas parakolou8w...!!! :wink:

apaisiodoksos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apaisiodoksos » Σάβ Αύγ 09, 2008 1:38 pm

Και για συμπλήρωση όσον αφορά τους αερολιμενικούς:

Διαβάστε τη συνοπτική παρουσίαση του αερολιμένα Αθηνών στο site της ΥΠΑ:

http://www.ypa.gr/content/index.asp?tid=405

και συγκρίνετέ το με τη συνοπτική παρουσίαση π.χ. του αερολιμένα Θεσσαλονίκης:

http://www.ypa.gr/content/index.asp?tid=178

Πρόκειται προφανώς για το καθεστώς λειτουργίας που θα επεκταθεί και στα όποια άλλα αεροδρόμια ιδιωτικοποιηθούν. Το αερολιμενικό τμήμα είναι τμήμα της προβλεπόμενης "Εποπτικής και Ρυθμιστικής Αρχής".

fisti
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό fisti » Δευ Αύγ 11, 2008 9:37 am

απο την ΥΠΑ μου ειπαν οτι αν στειλει το ασεπ συντομα τα αποτελεσματα σε αυτους, τηα μασ ειδοποιησουν αρχες σεπτεμβρη για δικαιολογητικα και μετα απο κανενα μηνα για διορισμο.

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Δευ Αύγ 11, 2008 12:21 pm

anamenomeno thanks fisti

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Δευ Αύγ 18, 2008 2:24 pm

Καλησπέρα σε όλους. Έχει κανείς κανένα νέο; Οι μέρες περνάνε και πρέπει σιγά σιγά να κάνουμε τον προγραμματισμό μας νομίζω. Από ότι κατάλαβα μέχρι να μας ειδοποιήσουν και μάλιστα γραπτά δε χρειάζεται να κάνουμε εμείς τίποτα, έτσι δεν είναι;

Καλή επάνοδο σε όλους.

apaisiodoksos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apaisiodoksos » Δευ Αύγ 18, 2008 6:15 pm

Ναι. Κι εγώ πιστεύω ότι δε χρειάζεται τίποτα. Για ό,τι δικαιολογητικό απαιτηθεί, είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν εύλογο χρονικό διάστημα, για να το βγάλουμε. (Το πιο χρονοβόρο, πιστεύω, θα είναι η υγειονομική εξέταση.)

Πάντως, ρώτησα στην ΥΠΑ, και για τους αερολιμενικούς θα απαιτηθεί το Πιστοποιητικό Υγείας από Α/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή της οικείας Νομαρχίας.

calessin, αν θυμάμαι καλά, αερολιμενικός έχεις περάσει;

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Τρί Αύγ 19, 2008 1:01 pm

apaisiodoksos

θυμάσαι εξαιρετικά, για αερολιμενικός πάω.

esmeralda
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό esmeralda » Δευ Αύγ 25, 2008 10:13 am

Καλημέρα!!
Τι κάνετε; Έχετε κανένα νεότερο; Πήραν κανέναν από εσάς τηλέφωνο;

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Δευ Αύγ 25, 2008 12:33 pm

Από ότι έμαθα σήμερα αύριο στέλνουν τις επιστολές, πράγμα που σημαίνει ότι τέλη της εβδομάδας, αρχές της επόμενης θα τις έχουμε στα χέρια μας.

spiridaus
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spiridaus » Δευ Αύγ 25, 2008 12:40 pm

ΚΑλημέρα! Τι επιστολές είναι αυτές καλλεσίν;

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Δευ Αύγ 25, 2008 12:48 pm

Η πρόσκληση για να αποδεχτούμε τη θέση και τί δικαιολογητικά θα χρειαστεί να καταθέσουμε στην υπηρεσία. Η προθεσμία μου είπαν θα είναι 15 μέρες και μου έκανε εντύπωση γιατί νόμιζα ότι βάσει νόμου είναι 30 μέρες. Τέλος πάντων, υποθέτω τα πράγματα έχουν ως εξής: Αρχές σεπτεμβρίου παραλαμβάνουμε τις επιστολες, περίπου στα μέσα και λίγο πιο μετά τελειώνει η προθεσμία, θα χρειαστούν μετά ένα διάστημα για να ελέγξουν και να τακτοποιήσουν τα χαρτομάνι, οπότε από αρχές οκτώβρη και μετά να περιμένουμε να μας φωνάξουν για ορκομωσία.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες