Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Πέμ Ιούλ 17, 2008 11:54 am

μονο εμενα μου ακουγονται ραδιο αρβυλα αυτα? η λογικη λεει οτι ετσι ολοκληρωτικη παραδοχη απο το ασεπ, οτι αλλαζει την φιλοσοφια αναγνωρισης μεταπτυχιακων δεν προκειται να γινει (Απο τη λιστα που δειξατε δεν ειδα κανενα συναφες με το αντικειμενο). Αν παλι παραδεχτουν οτι η προκηρυξη ηταν ασαφης, πρεπει να δεχτουν να κατατεθουν μεταπτυχιακα ολων οσων τα ειχαν στα χερια τους μεχρι και τις 14/1 για να προσμετρηθουν στη βαθμολογια και να αλλαξουν οι πινακες. Οτι και να πουμε υποθεση ειναι, ουτως ή αλλως δεν αργει το πραγμα.

nearxos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nearxos » Πέμ Ιούλ 17, 2008 11:56 am

για κάποιους μπορεί να αργήσει και λίγο παραπάνω. Εντάξει δεν τρέχει τίποτα...

spiridaus
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spiridaus » Πέμ Ιούλ 17, 2008 2:03 pm

Ναι , χαλαρά...Δε βιαζόμαστε... Όποιος βιάζεται σκοντάφτει΄..
Εγώ με αυτά κ μ'αυτά, μετακόμισα και ψάχνω δεύτερη δουλειά.
Χαλαρά..

nearxos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nearxos » Πέμ Ιούλ 17, 2008 2:21 pm

spiridaus έγραψε:Ναι , χαλαρά...Δε βιαζόμαστε... Όποιος βιάζεται σκοντάφτει΄..
Εγώ με αυτά κ μ'αυτά, μετακόμισα και ψάχνω δεύτερη δουλειά.
Χαλαρά..

προφανώς ήμουν σαρκαστικός :wink:
Πάντως στους ενιστάμενους επιλαχόντες χωρίς προσαύξηση μεταπτυχιακού/διδακτορικού τίτλου θα ήθελα να ευχηθώ/συστήσω υπομονή/επιμονή.

hp5152
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό hp5152 » Πέμ Ιούλ 17, 2008 2:32 pm

Μπορείς να μας πεις "atshit" από που έχεις αυτές τις πληροφορίες?
Είναι δηλαδή μέσα από τον ΑΣΕΠ?

atshit
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό atshit » Πέμ Ιούλ 17, 2008 2:44 pm

hp5152 έγραψε:Μπορείς να μας πεις "atshit" από που έχεις αυτές τις πληροφορίες?
Είναι δηλαδή μέσα από τον ΑΣΕΠ?

Ναι, ανεπίσημα όμως. Δεν ξέρω ούτε και γω τι να υποθέσω τελικά.

Να στήσουμε ένα ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΥΠΑ με καλές αποδόσεις για όλους?

hp5152
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό hp5152 » Πέμ Ιούλ 17, 2008 4:25 pm

Τελικα, η παρακολούθηση αυτού του forum είναι μια περιπέτεια!

Εκεί που αρχίζεις να βάζεις τα πράγματα σε μια σειρά, έρχεται κάποιος, δηλώνει κάτι και ανατρέπονται όλα.

Η δική μου λογική λεει ότι, οπως λέει και ο takisrhodes, δεν μπορεί ολόκληρος ΑΣΕΠ να πει "μας συγχωρείτε, λάθος" και αλλάζουμε όλον τον πίνακα διοριστέων.
Είναι τραγικό σαν σκέψη και μόνο.

Συνήθως οι αλλαγές σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Δεύτερον, 90 άτομα έχουν πάει για ορθοφωνία. Αν αλλάξει οτιδήποτε ξαναγίνεται η ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους? Δηλαδή καλούν εξτρά κάποια άτομα?

Διότι αν ακυρωθούν όλα τα μεταπτυχιακά οι αλλαγές θα είναι -θεωρώ- σαφώς περισσότερες από 20.

Οσο για το θέμα των μεταπτυχιακών σε υπολογιστές, τα οποία ειναι πιθανό να θεωρηθούν τα μόνα συναφή κατά τον atshit, μου φαίνεται απλά αστείο.

Δεν νομίζω ότι ο ΑΣΕΠ έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια τέτοια ασόβαρη συμπεριφορά.

nearxos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nearxos » Πέμ Ιούλ 17, 2008 7:03 pm

hp5152 έγραψε:Τελικα, η παρακολούθηση αυτού του forum είναι μια περιπέτεια!

Ενίοτε και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς τους ΑΣΕΠ εξελίσσεται σε περιπέτεια :mrgreen:

hp5152 έγραψε:Η δική μου λογική λεει ότι, οπως λέει και ο takisrhodes, δεν μπορεί ολόκληρος ΑΣΕΠ να πει "μας συγχωρείτε, λάθος" και αλλάζουμε όλον τον πίνακα διοριστέων.Είναι τραγικό σαν σκέψη και μόνο.

Είναι ένας από τους δυο σας (εσύ ή ο takisrhodes) δικαστής Διοικητικού Δικαστηρίου; Γιατί αν δεν είστε δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία τι λέει η λογική σας. Κι εγώ που δεν είμαι επίσης δικαστής πιστεύω (με τη δικιά μου λογική) οτι έπρεπε να διοριστώ ως ΕΕΚ στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης επειδή ξέρω καλή σταυροβελονιά; Επίσης ξέρω καλό πλακωτό. Εχει καμιά σημασία η γνώμη μου;
Οσο για το τι είναι τραγικό ή όχι... εγώ φερ' ειπειν θεωρώ οτι είναι τραγικό να διαμορφώνεται η κατάταξη και ο πίνακας των διοριστέων με τρόπο μη σύμφωνο με τον προβλεπόμενο από το σχετικό ΦΕΚ. Το τι από τα δύο είναι τραγικότερο σ'άφήνω να το κρίνεις μόνος σου.

hp5152 έγραψε:Συνήθως οι αλλαγές σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Οι πορείες των ενστάσεων είναι σαν τα αμοιβαία κεφάλαια. Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εξαφαλίζουν τις μελοντικές

hp5152 έγραψε:Δεύτερον, 90 άτομα έχουν πάει για ορθοφωνία. Αν αλλάξει οτιδήποτε ξαναγίνεται η ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους? Δηλαδή καλούν εξτρά κάποια άτομα?

Διότι αν ακυρωθούν όλα τα μεταπτυχιακά οι αλλαγές θα είναι -θεωρώ- σαφώς περισσότερες από 20.

Οι 20 έξτρα που καλέσανε θα καλύψουν σε έναν βαθμό τις όποιες ενδεχόμενες ανακατατάξεις. Αλλά αν χρειαστεί να καλέσουν και άλλους 20 δε βλέπω πού είναι το πρόβλημα. Το να καταλάβουν το λάθος τους και να το μπαλώσουν άμεσα θα τους κοστίσει πολύ λιγότερο και σε χρόνο και σε χρήμα σε σχέση με ενδεχόμενες προσφυγές στη δικαιοσύνη.

hp5152 έγραψε:Οσο για το θέμα των μεταπτυχιακών σε υπολογιστές, τα οποία ειναι πιθανό να θεωρηθούν τα μόνα συναφή κατά τον atshit, μου φαίνεται απλά αστείο.

Εχεις δίκιο. Πρέπει να κάνεις εντελώς λάστιχο την έννοια της συνάφειας για να πεις οτι έχει σχέση το ένα αντικείμενο με το άλλο. (Α... δεν ήθελες να πεις αυτό;)

hp5152 έγραψε:Δεν νομίζω ότι ο ΑΣΕΠ έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια τέτοια ασόβαρη συμπεριφορά.

Τελικά τη σοβαρότητα (όπως και τη συνάφεια) την αντιλαμβάνεται ο καθένας όπως τον βολεύει

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Πέμ Ιούλ 17, 2008 8:12 pm

nearxos έγραψε:...

Απλά προσυπογράφω.

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Παρ Ιούλ 18, 2008 9:18 am

Είναι ένας από τους δυο σας (εσύ ή ο takisrhodes) δικαστής Διοικητικού Δικαστηρίου; Γιατί αν δεν είστε δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία τι λέει η λογική σας. Κι εγώ που δεν είμαι επίσης δικαστής πιστεύω (με τη δικιά μου λογική) οτι έπρεπε να διοριστώ ως ΕΕΚ στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης επειδή ξέρω καλή σταυροβελονιά; Επίσης ξέρω καλό πλακωτό. Εχει καμιά σημασία η γνώμη μου;
Οσο για το τι είναι τραγικό ή όχι... εγώ φερ' ειπειν θεωρώ οτι είναι τραγικό να διαμορφώνεται η κατάταξη και ο πίνακας των διοριστέων με τρόπο μη σύμφωνο με τον προβλεπόμενο από το σχετικό ΦΕΚ. Το τι από τα δύο είναι τραγικότερο σ'άφήνω να το κρίνεις μόνος σου.

Εγω ελπιζω το ΑΣΕΠ να κρινει σωστα και δικαια τις ενστασεις και να μην ριξει το μπαλακι στα διοικητικα δικαστηρια, νιπτωντας τας χειρας του, οπως υποψιαζομαι... Οσο με το αν ειναι συμφωνες οι λιστες διοριστεων με το ΦΕΚ, το ΦΕΚ το ιδιο ειναι τραγικο στο θεμα των μεταπτυχιακων. Αλλα επειδη ειναι τυποποιημενο για ολους τους διαγωνισμους, μαλλον το κοβω να μπλεκετε με τη δικαιοσυνη για να δικαιωθειτε. Οσο για το αν το ΑΣΕΠ αποφασισει να δεχτει αναδρομικα την καταθεση ολων οσων ειχαν μπχ και δεν τα υπεβαλαν, ειναι το πιο τιμιο που μπορει να κανει, μετα βεβαια απο το να μη δεχτει κανενα ,ως μη συναφες, οπως λεει και η λογικη των περισσοτερων απο μας. Στο προηγουμενο ποστ ειπα τι θεωρω οτι μπορει να γινει, δεν το επαιξα ειδημων. Ουτως ή αλλως απο τα μπχ δεν προκειται να αλλαξει κατι για μενα, μονο αν εχει γινει λαθος στους τριτεκνους.. :?

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Παρ Ιούλ 18, 2008 1:50 pm

Ανακοινωθηκαν οι επιτυχοντες της ορθοφωνιας- αν δεν με γελουν τα ματια μου κοπηκε καποιος (ενας) ,η εξαιρεση που επιβεβαιωσε τον κανονα... του τυπικου της εξετασης! Αντε καλα τελικα αποτελεσματα!

Ron-Ron
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Μεταπτυχιακά και βαθμοι πτυχιου

Δημοσίευσηαπό Ron-Ron » Παρ Ιούλ 18, 2008 6:54 pm

Χαιρετώ την παρέα, είμαι Ε.Ε.Κ. σε περιφερειακό αεροδρόμιο (από τα μεγάλα) και έχω να πω ότι ο ΑΣΕΠ τα κανε μαντάρα στο θέμα με τα μεταπτυχιακά. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μεταπτυχιακά συναφή με το αντικείμενο, εκτός ίσως αν υπάρχει κάποιο στο Eurocontrol. Ακόμα κι έτσι όμως κάνοντας το χωρίς να είσαι ελεγκτής, είναι σαν να κάνεις μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένα μαθηματικά έχοντας τελειώσει φιλολογία. Συνεπώς πολύ εσφαλμένα δόθηκε η προσαύξηση του 2%. Όπως πολύ εσφαλμένα προσμετρήθηκε προσαύξηση από τον βαθμό του πρώτου πτυχίου, αφού κάποιος που έχει τελειώσει πολυτεχνείο με 6,5 έιναι άδικο να υστερεί σε σχέση με αυτόν που έχει τελειώσει θεολογία με 9,35.
Έγιναν και άλλα λάθη στο σχεδιασμό του διαγωνισμού αλλά για την ώρα προτιμώ να μην επεκταθώ. Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι όσο περνάνε τα χρόνια ο ΑΣΕΠ χαλάει τον διαγωνισμό αντί να τον βελτιώνει και δείχνει ότι είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των αεροδρομίων στην πλήρωση θέσεων για τον μακρά πιο επιχειρησιακό κλάδο τους. Καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται ακόμα στο κόλπο του διορισμού...

atshit
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Re: Μεταπτυχιακά και βαθμοι πτυχιου

Δημοσίευσηαπό atshit » Παρ Ιούλ 18, 2008 7:17 pm

Αγαπητέ ΕΕΚ,

σε καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στο forum!!!

Εχεις απόλυτο δίκαιο αγαπητέ μου. Για όλα όσα λες.

Το ΑΣΕΠ πρέπει να ΑΚΥΡΩΣΕΙ όλα τα μεταπτυχιακά, βάση της προκήρυξης που ΤΟ ΙΔΙΟ εξέδωσε.
Αν δεν το κάνει, θα εκτεθεί και θα κοστίσει πολύ πόνο, χρόνο, κόπο και χρήματα σε πολλούς και στο ελληνικό δημόσιο.

Τα δικαστήρια δεν δέχονται τέτοιες απαράδεκτες λίστες διοριστέων. Στο διαγωνισμό το δικαστήριο θα δει ότι γίνονται ασύμβατα πράγματα μεταξύ προκήρυξης και αποτελέσματος και κανείς δεν θα αδικηθεί αν προσφύγει. Έτσι πιστεύω. Αυτό το ξέρουν και στο ΑΣΕΠ, απλά είναι πιο σφικτοί στην ερμηνεία τους. Τα δικαστήρια όμως έχουν ευτυχώς άλλη άποψη.

Η ΥΠΑ τώρα αναγκάστηκε να προσλάβει (με αποφάσεις δικαστηρίων) και 3 άτομα ΕΞΤΡΑ από δικαστήρια για τους παλαιότερους διαγωνισμούς. Οι οποίοι θα πληρωθούν και αναδρομικά για κάτι χρόνια, αν και οι αποφάσεις έχουν βγει εδώ και καιρό! Big money! Συγχαρητήρια και σε καλή μεριά παιδιά! Not bad άμα κάθεσαι και πληρώνεσαι ταυτόχρονα...

atshit
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό atshit » Παρ Ιούλ 18, 2008 7:27 pm

Με υποψία κατάθλιψης, αναρωτιέμαι, στην Ελλάδα του 2008, έτσι επιλέγουμε ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ και τους τοποθετούμε σε τόσο νευραλγικές θέσεις?

Ζητώντας τους να γράψουν όσο καλύτερα μπορούν ελληνικά και να περάσουν ένα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ τεστ ευφείας, και ενώ θέλουμε τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ για αυτή την τόσο ιδιαίτερη δουλειά, να αδικούμε κάποιον επειδή είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ και να φέρνουμε στη θέση του έναν που ΕΓΡΑΨΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, απλά επειδή έχει ένα άσχετο μεταπτυχιακό?

ΔΕΝ υπάρχει μεταπτυχιακό σχετικό, γιατί τα καθήκοντα είναι παγκοσμίως οριοθετημένα και αναλυμένα από το διεθμή οργανισμό πολιτικής αεροπορίας. Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ, όπως λέει και η προκήρυξη, είναι πολύ custom για να έχει μεταπτυχιακό σχετικό.

Ουφ.

qwerty
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό qwerty » Παρ Ιούλ 18, 2008 8:04 pm

[quote="Ron-Ron"]Χαιρετώ την παρέα, είμαι Ε.Ε.Κ. σε περιφερειακό αεροδρόμιο (από τα μεγάλα) και έχω να πω ότι ο ΑΣΕΠ τα κανε μαντάρα στο θέμα με τα μεταπτυχιακά.... quote]

Χαιρετώ κι εγώ την παρέα, είμαι αρχιεπιστολέας σε επιτελικό πόστο κέντρου (της ευρύτερης περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και έχω να πω ότι ο ΑΣΕΠ τα έχει όλα διαλύσει...
Είμαι σε θέση να κρίνω ποιοι πρέπει να διοριστούν τελικά, γιατί το σκέφτηκα αρκετά το θέμα, και θα ενημερώσω σχετικά τα αρμοδια ελληνικά-ευρωπαικά και παγκοσμια και διαπλανητικά δικαστηρια και το forum αν όλα τα άλλα αποτύχουν...(α...και επειδή με βολεύει και έχω και κάποια προσωπικά μικροσυμφέροντα ρε παιδάκι μου...)

Σοβαρά τώρα...κι εγώ με ένσταση είμαι..αλλά ας χαλαρώσουν μερικοί ειδικοί εδωμέσα..αυτό είναι το πρόβλημα όταν ένα επάγγελμα δεν έχει γνωστικό αντικείμενο καθορισμένο επιπέδου πανεπιστημίου...όλοι θεωρούν ότι μπορούν να κρίνουν τι συνιστά συνάφεια..τι πρέπει να μετρήσει και τι όχι. Όλοι ξέρετε τι θα διδαχτείτε ακριβώς κατά την εκπαίδευση? Αν κάτι διδασκεται..οτιδήποτε όμως... σε υποψήφιους ΕΕΚ και το είχατε διδαχτεί σε τυχόν μεταπτυχιακό αυτό θα συνιστούσε συνάφεια...λέω εγώ τώρα...οχι?

Συνάφεια, σημαίνει κάτι πολύ γενικό και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι η γλωσολογία δεν είναι συναφής....με βάση ποιο μέτρο συγκρισης συνάφειας το δικό σας? ο ΑΣΕΠ πάντως δεν έχει καθορίισει κάτι

Αν όλα τα πτυχία είναι συναφή, και μάλιστα ο βαθμός τους μετράει το ίδιο, τότε το ίδιο πρέπει να συμβεί και για τα μεταπτυχιακά. Αυτό και μόνο τα κάνει συναφή. Αν δεν μετρήσουν τα μεταπτυχιακά δεν πρέπει να μετρήσουν και όλα τα πτυχία λέω εγώ και όλοι οι βαθμοί...αλλά τότε μιλάμε για άλλο διαγωνισμό...

Όλα δεν είναι καλά, αλλά ότι μέτρησαν τα μπχ δεν είναι πρόβλημα κατά τη γνώμη μου, ούτε με το ΦΕΚ, καθώς το ΦΕΚ δεν ορίζει τη συνάφεια ή μη, άρα το ότι τα μετρήσαν δεν είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟ με το ΦΕΚ απλά σε κάποιους δεν αρέσει η ερμηνεία του ΑΣΕΠ, ούτε με τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ούτε με τίποτα κύριοι...

Αυτό που θα ήταν αντίθετο με το ΦΕΚ, θα ήταν να δεχτούν πιστοποιητικά αναδρομικά όπως προτείνουν κάποιοι..

Αυτά από μένα...χαίρετε και πάλι..και καλή τύχη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 12 επισκέπτες