Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Παρ Ιούλ 11, 2008 7:07 pm

Παραθετω ενα αποσπασμα απο το site Eurocontrol.net σχετικο με το μισθο των εκει EEK (στο Maastricht). Το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι στην Ελλαδα θα ειναι λιγοτερα χρηματα. Παρατηρήστε οτι εκει τα τρια σταδια της εκπαιδευσης διαρκουν κοντα 2 χρονια και μετα γινεσαι πιστοποιημενος ελεγκτης.

Remuneration during training will be in accordance with the appropriate regulations in force. The following information is given as an indication only.
In the first phase of training, 15 weeks in Luxembourg, you would receive ? 1327 as monthly basic salary, for phase 2 (approx. 5 months) in Luxemburg, you would receive ? 1662 as monthly basic salary. Finally, for the last part of the training in Maastricht, you will receive ? 1986 as monthly basic salary. The following table shows you what you might expect to receive in net terms after all deductions have been made. “Household” and “Child” allowances are not included.

Monthly Net Salary
-First training phase (15 weeks)
Single National 1095 Single expatriate 1307
-Second training phase (approx. 5 months)
Single National 1508 Single expatriate 1801
-Third training phase (56 weeks)
Single National 1800 Single expatriate 2151

On successful completion of the last training phase, you will be appointed as a qualified and licensed air traffic controller who is then authorised to provide air traffic control services to flights in the airspace for which the Maastricht UAC is responsible. This appointment is for an undetermined period. You will first be nominated as “advanced trainee air traffic controller” with only one sector validation with ? 3293 as a basic monthly salary. After getting the other required validation, you will be established and promoted to “air traffic controller” with ? 3910 as a basic monthly salary. The following table shows you what you might expect to receive as advanced trainee air traffic controller and air traffic controller after all deductions. “Household” and “Child” allowances and the ATC allowance are not included.

Monthly Net Salary
-Advanced trainee air traffic controller
Single National 2943 Single expatriate 3524
-Air traffic controller
Single National 3500 Single expatriate 4139
Working shifts entitles staff to payment of a flat-rate shift allowance which is set at ? 1412 for those working working a 24/7 shift.

Για την Ελλαδα ξερω οτι παιρνουν περιπου 1500 ? επιδομα (google ερευνα), οποτε κανενα 3χιλιαρο σε καμια στιγμη θα φτανει ο μισθος. Στο Γενικο Λογιστηριο Του Κρατους θα εχει ΦΕΚ και μισθολογια αλλα βαριεμαι να ψαξω (δεν εχει search)[/b]

hp5152
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό hp5152 » Σάβ Ιούλ 12, 2008 2:13 pm

Παιδιά, για αύριο θεωρείτε ότι υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε?

Εχει κανείς καμιά ιδέα τι θα είναι αυτά τα μηνύματα που θα πρέπει να εκφωνήσουμε?

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Σάβ Ιούλ 12, 2008 5:27 pm

κανε αναγνωση μονος σου κειμενα.. εγω εξεπλαγην απο τα λαθη που εκανα στην αναγνωση, μαλλον ηταν λογω του οτι σχεδον ποτε οταν διαβαζω κατι δεν το δαιβαζω μεγαλοφωνα, αλλα μετα απο λιγο συνηθιζεις!

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Κυρ Ιούλ 13, 2008 1:38 pm

τι εγινε ρε παιδια?? μαλλον για μπανιο ειστε ολοι ε? πως τα πηγαμε καλα? δεν ηταν τελικα και τπτ δυσκολο ε, παρολα αυτα εγω ειχα αρκετο αγχος πριν. Απ οτι μας ειπαν εμας οι υπευθυνοι εκει λιγο δυσκολο να κοπει καποιος, εκτος αν εκανε αναγραμματισμο σ'αυτα που διαβαζε και τραυλιζε. Θα δουμε ομως ελπιζω να περασαν ολοι! Το mini-disc πως το ειδατε? Ειχα τουλαχιστον 5 χρονια να δω!!! Καλη πατεντα ομως τουλαχιστον ξερουμε οτι η απαγγελια μας καταγραφηκε.

hp5152
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό hp5152 » Δευ Ιούλ 14, 2008 9:35 am

Ολα καλά πρέπει να πήγανε χθες.

Εμαθε κανείς κάτι από τον ΑΣΕΠ για το πότε να περιμένουμε τους τελικούς πίνακες?
Εμένα το μόνο που μου είπανε είναι ότι δεν φαντάζονται να αργήσουν, ότι θα περιμένουν να εξετασθούν οι ενστάσεις και θα ανακοινωθούν το συντομότερο.
Κανείς όμως δεν διευκρίνισε χρονικά πότε είναι το συντομότερο.

nclpao13
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nclpao13 » Δευ Ιούλ 14, 2008 9:56 am

Αποτελέσματα Γ΄ Σταδίου τέλος βδομάδας και οριστικά αποτελέσματα τέλος μηνός.... Καλημέρα σας....

hp5152
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό hp5152 » Δευ Ιούλ 14, 2008 10:16 am

nclpao13 έγραψε:Αποτελέσματα Γ΄ Σταδίου τέλος βδομάδας και οριστικά αποτελέσματα τέλος μηνός.... Καλημέρα σας....

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Πόσο πιο ψυχοφθόρα θα γίνει αυτή η διαδικασία?

Θα περιμένουμε δηλαδή να δούμε αν κοπήκαμε από την ορθοφωνία και μετά άλλη αναμονή για τον τελικό πίνακα?

Ελεος!!!

korinadv
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό korinadv » Τρί Ιούλ 15, 2008 3:32 pm

Εμάς μας είπαν στην εξέταση να μην περιμένουμε χωριστά αποτελέσματα από την ορθοφωνία γιατί θα βγούν κατευθείαν οι οριστικοί πίνακες αφού εξεταστούς και οι ενστάσεις.

Έχω και μία απορία. Λέτε να γίνει καμιά μεγάλη ανατροπή με του απορριπτέους? Πολλοί από αυτούς δεν έχουν καταθέσει μετάφραση ξενόγλωσσου πτυχίου ή επικύρωση και είδα ότι κάποιοι είχαν γράψει πολύ καλά στο Α' στάδιο. Αν δικαιωθούν τότε θα αλλάξουν τα πράγματα.

nclpao13
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nclpao13 » Τρί Ιούλ 15, 2008 4:53 pm

Μεταφέρω τις απαντήσεις που μου έδωσαν από τον ΑΣΕΠ την κυριακή που ρώτησα εγώ ο ίδιος για τα αποτελέσματα...Έτσι και αλλιώς εδώ που φτάσαμε δεν έχει νόημα το πότε θα τα βγάλουν...

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τρί Ιούλ 15, 2008 7:25 pm

Έχω και μία απορία. Λέτε να γίνει καμιά μεγάλη ανατροπή με του απορριπτέους? Πολλοί από αυτούς δεν έχουν καταθέσει μετάφραση ξενόγλωσσου πτυχίου ή επικύρωση και είδα ότι κάποιοι είχαν γράψει πολύ καλά στο Α' στάδιο. Αν δικαιωθούν τότε θα αλλάξουν τα πράγματα.

Κοιτα, η προκηρυξη θετει σαφεις προθεσμιες και οδηγιες για την καταθεση δικαιολογητικων ,πιστοποιητικων και της αιτησης γενικοτερα. Επιπλεον αναφερει ρητα οτι δεν γινεται δεκτη η μετεπειτα καταθεση ή αλλαγη της αιτησης νομιζω. Ολα αυτα ειναι οι κανονες του διαγωνισμου. Δε νομιζω οτι μπορει να αλλαξει κατι γι' αυτο ακομα και στη δικαιοσυνη να προσφυγει καποιος. Εσυ γιατι δηλαδη προσεξες τι κατεθεσες και ποτε το κατεθεσες?

korinadv
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό korinadv » Τετ Ιούλ 16, 2008 1:25 am

takisrhodes83 έγραψε:Εσυ γιατι δηλαδη προσεξες τι κατεθεσες και ποτε το κατεθεσες?

Δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω την ερώτησή σου. Φυσικά και πρόσεξα τι κατέθεσα και πότε. Απλά καμιά φορά συμβαίνει ενώ έχεις καταθέσει κάποιο χαρτί να μη σου το μετρήσουν. Το λέω γιατί μου έχει τύχει. Σε νομαρχία είχα καταθέσει Proficiency και δεν μου το πέρασαν. Μετά από ένσταση εξετάστηκε ξανά ο φάκελός μου και δικαιώθηκα.

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τετ Ιούλ 16, 2008 11:02 am

a ok allo auto :-) ama ekane patata to asep

atshit
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό atshit » Πέμ Ιούλ 17, 2008 11:19 am

Oi enstaseis einai polles (60 h kai poly parapano).

Gia to thema ton metaptyhiakon, ematha pos mallon tha akyrosoun ta metaptyhiaka oson den ehoun shesi me computer. Apo tin alli theloun na eheis ECDL, haha!

Se kathe periptosi omos, to provlima xekinise apo tin arhi lathos kai ehei ginei megalo mpahalo me tin asafeia stin prokirix. Vlepo polla dikastiria sto mellon.

Oi phges omos tou kathenos mas einai panta amfisvitisimes (opos kai oi dikes mou, akoma kai apo mena...)

nearxos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nearxos » Πέμ Ιούλ 17, 2008 11:24 am

atshit έγραψε:Gia to thema ton metaptyhiakon, ematha pos mallon tha akyrosoun ta metaptyhiaka oson den ehoun shesi me computer.

Αλλο πάλι κι αυτό. Τι πάει να πει "σχέση με computer"; Ετσι την αντιλαμβάνονται τη συνάφεια με το αντικείμενο του ΕΕΚ;

atshit
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό atshit » Πέμ Ιούλ 17, 2008 11:29 am

Etsi pou ta ehoun kanei, oles oi logikes einai sostes kai lathos.
Tha doume...

Pantos min ekplageite an deite simantikes anakatataxeis. Exallou auto simainei prosorini lista.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες