Απόφοιτοι Τμημάτων Επικοινωνίας

Θέσεις εργασίας, επικαιρότητα, απόψεις.
Bosporos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: Δευ Ιαν 12, 2009 11:51 pm

Απόφοιτοι Τμημάτων Επικοινωνίας

Δημοσίευσηαπό Bosporos » Παρ Νοέμ 13, 2009 5:31 pm

Γεια σας παιδιά,
θέλω να επισημάνω ένα θέμα. Είμαι απόφοιτος τμήματος Επικοινωνίας. Οι απόφοιτοι και των τριών αντίστοιχων τμημάτων ( Παντείου, Καποδιστριακού, Αριστοτελείου) για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν μπορούν να διοριστούν σε θέσεις δημοσίου ΠΕ Διοικητικού. Υπάρχουν άλλοι απόφοιτοι αυτών των τμημάτων εδώ που θα τους ενδιέφερε να κάνουμε κάποια κίνηση για να δούμε πού έχει κολλήσει το θέμα? Εγώ έχω τελειώσει από το 2001 και από τότε συζητιόταν το ότι δεν περιλαμβανόμαστε σε καμία προκήρυξη παρά μόνο σε θέσεις ΠΕ Επικοινωνίας, οι οποίες είναι ελάχιστες και στις οποίες περιλαμβάνονται απόφοιτοι και άλλων τμημάτων. Έχει κανείς κάποια άλλη πληροφορία? Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι για τις θέσεις διοικητικών γίνεται δεκτό το πτυχίο Επικοινωνία και Μάρκετινγκ της ΑΣΟΕΕ και όχι το δικό μας. Προσπάθησα να βγάλω άκρη με τον ΑΣΕΠ και σαφή απάντηση δεν παίρνω.
Παρακαλώ αν υπάρχουν άλλοι συμφοιτητές να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

katerina11
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 139
Εγγραφή: Παρ Μαρ 17, 2006 1:56 pm

Δημοσίευσηαπό katerina11 » Δευ Νοέμ 16, 2009 3:30 pm

Γεια!!!
Κι εγω τόσα χρόνια με αυτη την απορία ήμουν !! Αναγκάζομαι και κάνω αιτήσεις για θέσεις ΔΕ...
Γιατι δεν συμπεριλαμβάνεται το πτυχίο μας ? Κανεις δεν φαίνεται να ξέρει και κανεις δεν ενδιαφέρεται νομίζω.Έχω τελειώσει κι εγω το Τμημα Επικοινωνίας στο Καποδιστριακό , το 2000. Νομίζω ωστόσο οτι δεν εχει ο ΑΣΕΠ την ευθύνη γι αυτο. Πρέπει να πιέσουν και οι σχολές μας για κάτι τέτοιο... Νομίζω κιόλας, πραγματικά δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορούμε τώρα και με τα νεα δεδομένα στις προσλήψεις να κάνουμε γνωστό το θέμα μας.

Bosporos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: Δευ Ιαν 12, 2009 11:51 pm

Δημοσίευσηαπό Bosporos » Δευ Νοέμ 16, 2009 4:52 pm

Γεια σου Κατερίνα! το θέμα είναι έτσι ακριβώς. Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό. Μάλλον κάποιος μπλοκάρει τα πτυχία μας. Δεν ξέρω αν είναι θέμα καθηγητών γιατί δεν φαντάζομαι ότι οι καθηγητές του τμήματος Μεσογειακών ή Βαλκανικών σπουδών ήταν πιο δραστήριοι, μάλλον κάποιο νομικό κώλυμμα υπάρχει που δεν το ξέρουμε. Αυτή τη βδομάδα θα έχω μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με κάποιον που γνωρίζει κάποια πράγματα, κι αν μάθω τίποτα συγλονιστικό θα το γράψω εδώ. Πάντως είναι μεγάλη αδικία, γιατί όπως θυμάσαι κι εσύ ήμασταν από τα τμήματα με τα υψηλότερα μόρια και έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα στο δημόσιο γιατί φαινόμαστε σαν ανύπαρκτοι.

nancyk
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: Παρ Αύγ 04, 2006 11:50 am

Δημοσίευσηαπό nancyk » Δευ Νοέμ 16, 2009 5:03 pm

Έχω την αίσθηση πως σε ορισμένες προκηρύξεις για θέσεις ΠΕ Διοικητικού γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΕΑΠ!
Δεν ισχύει;

gabbiano
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος
Δημοσιεύσεις: 816
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 01, 2009 1:57 pm

Δημοσίευσηαπό gabbiano » Δευ Νοέμ 16, 2009 7:32 pm

katerina11 έγραψε:Γεια!!!
Κι εγω τόσα χρόνια με αυτη την απορία ήμουν !! Αναγκάζομαι και κάνω αιτήσεις για θέσεις ΔΕ...
Γιατι δεν συμπεριλαμβάνεται το πτυχίο μας ? Κανεις δεν φαίνεται να ξέρει και κανεις δεν ενδιαφέρεται νομίζω.Έχω τελειώσει κι εγω το Τμημα Επικοινωνίας στο Καποδιστριακό , το 2000. Νομίζω ωστόσο οτι δεν εχει ο ΑΣΕΠ την ευθύνη γι αυτο. Πρέπει να πιέσουν και οι σχολές μας για κάτι τέτοιο... Νομίζω κιόλας, πραγματικά δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορούμε τώρα και με τα νεα δεδομένα στις προσλήψεις να κάνουμε γνωστό το θέμα μας.Ακριβώς, η σχολή καλό θα ήταν να κάνει ενέργειες για να γίνεται απόδεκτό το πτυχίο σας, όπως έγινε και με αποφοίτους του Τμήματος Καλαμάτας που μπήκαν στον κλάδο ΠΕ 02.Η σχολή "εσπρωξε" το θέμα και κατάφεραν να μπούνε.

Από την άλλη σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ- Φορέων για ειδικότητα ΤΕ Πληροφορικής δε γίνεται δεκτό το πτυχίο Αυτοματισμού των ΤΕΙ αλλά στον κλάδο ΠΕ 20 για την εκπαίδευση γίνεται αποδεκτό!!!
Η μακακία σε όλο της το μεγαλείο!!!
Ο πτυχιούχος Αυτοματισμού μπορεί να διδάξει Πληροφορική στο σχολείο αλλά δε μπορεί να αναπεξέλθει στις ανάγκες μιας Δημόσιας Υπηρεσίας σχετικά με την Πληροφορική...Τί να πει κανείς....

Fellow09
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: Κυρ Απρ 12, 2009 12:24 pm

Δημοσίευσηαπό Fellow09 » Δευ Νοέμ 16, 2009 9:28 pm

Bosporos έγραψε:Γεια σου Κατερίνα! το θέμα είναι έτσι ακριβώς. Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό. Μάλλον κάποιος μπλοκάρει τα πτυχία μας. Δεν ξέρω αν είναι θέμα καθηγητών γιατί δεν φαντάζομαι ότι οι καθηγητές του τμήματος Μεσογειακών ή Βαλκανικών σπουδών ήταν πιο δραστήριοι, μάλλον κάποιο νομικό κώλυμμα υπάρχει που δεν το ξέρουμε. Αυτή τη βδομάδα θα έχω μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με κάποιον που γνωρίζει κάποια πράγματα, κι αν μάθω τίποτα συγλονιστικό θα το γράψω εδώ. Πάντως είναι μεγάλη αδικία, γιατί όπως θυμάσαι κι εσύ ήμασταν από τα τμήματα με τα υψηλότερα μόρια και έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα στο δημόσιο γιατί φαινόμαστε σαν ανύπαρκτοι.


Οι πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, αντιμετώπισαν στην αρχή τα ίδια προβλήματα με εσας. Μάλιστα τα είχαμε με τους καθηγητές, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα!!! έπειτα από μερικές καταλήψεις δραστηριοποιήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που μας "σώζει" είναι ότι εχουμε κατεύθυνσεις, η διεθνών σχέσεων έχει τα ίδια μαθήματα με τα ομώνυμα τμήματα!!!! Αν η σχολή σας έχει συναφές αντικείμενο με άλλες τότε είναι απλά ζήτημα πρωτοβουλίας της ίδιας της σχολής σας!!!!

Bosporos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: Δευ Ιαν 12, 2009 11:51 pm

Δημοσίευσηαπό Bosporos » Δευ Νοέμ 16, 2009 9:59 pm

Εγώ από τότε που τέλειωσα τη Σχολή είχαμε κάνει πολλές καταλήψεις και συζητήσεις για το θέμα, και μάλιστα ο Σκανδαλίδης που τότε ήταν υπουργός είχε αν δεν κάνω λάθος υποσχεθεί να το λύσει το θέμα αλλά τελικά μάλλον τίποτα δεν έγινε. Στο μεταξύ πολλοί συμφοιτητές δεν το ξερουν καν. Δεν ξέρω δηλαδή αν φταίνει οι καθηγητές, οι φοιτητές, η διοίκηση του Καποδιστριακού. Το θέμα είναι ότι σαφή απάντηση δεν έχουμε πάρει.

jeanplou
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Τρί Αύγ 21, 2007 4:39 pm

Δημοσίευσηαπό jeanplou » Παρ Νοέμ 20, 2009 12:57 pm

Καλημέρα σε όλους!

(Είχα κάνει αυτή τη δημοσίευση και προχθές αλλά λόγω του τεχνικού προβλήματος στο forum χάθηκε...)

Λοιπόν είμαι κι εγώ απόφοιτος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ. Το κλειδί στη λύση του προβλήματός μας πιστεύω ότι είναι οι Σύλλογοι Αποφοίτων. Δυστυχώς το τμήμα μου ΔΕΝ έχει. :evil:

Τα Τμήματα του Καποδιστριακού και του Παντείου έχουν Συλλόγους Αποφοίτων;

Οι Σύλλογοι -ως επίσημοι εκπρόσωποι- θα πρέπει να ζητήσουν τη βοήθεια των Προέδρων των τμημάτων και να απευθυνθούν απευθείας στο Υπ. Εσωτερικών και όχι στο ΑΣΕΠ (που στην περίπτωσή μας επικλείται νόμους και προεδρικά διατάγματα που ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν τα πτυχία μας). Πρέπει να περάσει από τη Βουλή και το νέο νομοσχέδιο προσλήψεων είναι μία καλή ευκαιρία!

Το να απευθύνει ο καθένας από εμάς μόνος του αιτήματα στο ΑΣΕΠ, δεν έχει κανένα νόημα... Η διαδικασία για να συμπεριληφθούν τα πτυχία μας στις προκυρήξεις είναι γνώστη. Υπουργός :arrow: Βουλή :arrow: Νομοσχέδιο,Τροπολογία :arrow: Προεδρικό διάταγμα :arrow: κοινοποίηση στο ΑΣΕΠ :arrow: ΤΕΛΟΣ! Κάποια στιγμή είχαμε καλέσει και την Κανέλλη στο Τμήμα και μας τα είχε πει και η ίδια ως δημοσιογράφος-βουλευτής. Αν θυμάμαι καλά είχε κάνει και σχετική επερώτηση αλλά από τους εκάστοτε μη κυβερνητικούς...τζίφος

Τόσα και τόσα τμήματα που ιδρύθηκαν αργότερα από τα δικά μας το έχουν ΗΔΗ κάνει, με πρωτοβουλία ποιου δεν ξέρω (των προέδρων; των καθηγητών; των φοιτητών;) Δεν έχει όμως και καμία σημασία αφού ο στόχος γι' αυτούς επιτεύχθη!

Και επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα Σύλλογοι Αποφοίτων στην Αθήνα υπάρχουν;;; ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ...

katerina11
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 139
Εγγραφή: Παρ Μαρ 17, 2006 1:56 pm

Δημοσίευσηαπό katerina11 » Παρ Νοέμ 20, 2009 5:17 pm

Εμείς στο Καποδιστριακό έχουμε, αλλά να πω την αλήθεια δεν εχω ασχοληθεί... :oops:
Ο Bosporos ίσως ξέρει περισσοτερα.

katerina11
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 139
Εγγραφή: Παρ Μαρ 17, 2006 1:56 pm

Δημοσίευσηαπό katerina11 » Παρ Νοέμ 20, 2009 5:19 pm

Τι να πω?
Ίσως εμείς σε αυτό το τμήμα είχαμε "φάει" το παραμύθι οτι θα κάνουμε καριέρα ως δημοσιογράφοι και δεν θέλαμε να ασχοληθούμε με το δημόσιο και άλλα τέτοια πεζά πράγματα! :P

john80
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 22, 2008 11:43 am

Δημοσίευσηαπό john80 » Παρ Νοέμ 20, 2009 6:42 pm

Καλησπέρα παιδιά και απο μένα..Είμαι και εγω απόφοιτος του τμήματος επικοινωνίας & μμε του Παντείου Παν/μίου και χαίρομαι πολύ που άνοιξε κάποιος αυτό το θέμα.Μπήκα στην σχολή με την εντύπωση οτι όλοι οι πτυχιούχοι οποιουδήποτε ΑΕΙ μπορούν να μπούν στο δημόσιο,όταν όμως αποφοίτησα και είδα κάποιες προκηρύξεις ΑΣΕΠ απογοητεύτηκα απίστευτα όπως και εσεις φαντάζομαι.Βλέπεις όταν είσαι μικρός και δίνεις πανελλήνιες δεν μπορείς να καταλάβεις τι μπ...λο είναι η χώρα μας,μετα ξυπνάς στην καλύτερη,γιατί καποιοι δεν ξυπνάνε και ποτέ..Οι απόφοιτοι τμημάτων επικοινωνίας τυπικά μπορούν να διοριστούν σε γραφεία τύπου υπουργείων,ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών γενικότερα.Σε αυτές τις θέσεις μόνο απόφοιτοι τμημάτων επικοινωνίας θα έπρεπε να διορίζονται πέρα φυσικά απο τις θέσεις ΠΕ διοικητικού. Αν έχετε δεί καμμία προκύρηξη του ΑΣΕΠ για γραφεία τύπου υπουργείων να μου το πέιτε και εμένα γιατί εγω δεν έχω δεί ούτε μία..Και αυτό ξέρεται γιατί γίνεται,γιατί σε αυτά τα γραφεία δεν θα πάρουν τον απλό απόφοιτο τμήματος δημοσιογραφίας με τις ξένες γλώσσές και τις ανάλογες σπουδές,θα πάρουν τον φτασμένο δημοσιογράφο που δουλεύει σε κάποιο ΜΜΕ για να κάνει opinion making ελληνιστί διαμόρφωση κοινής γνώμης .Δεν πειράζει αν αυτός έχει ήδη μία δουλειά, θα τον κάνουν διπλοθεσήτι,τριπλοθεσήτι κτλ..Θα τον γράψουν στο payroll κάποιου οργανισμού ή υπουργείου και όπως καταλαβαίνεται θα πέρνει 2-3 μισθούς χωρίς καν να πατάει στο υπουργείο ή στον οργανισμό.Επίσης αυτός εννοείται οτι μπορεί να έχει βγάλει μόνο το Λύκειο και αν..Τα ονόματα όλων αυτων των δημοσιογράφων έχουν βγεί κατα καιρους στην δημοσιότητα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα αλλάζουν ανάλογα με την εκάστωτε κυβέρνηση..Οσο αφορά τους καθηγητές μας στο Παν/μιο,όλοι είχαμε είτε στο Πάντειο είτε στο Παν/μιο Αθηνών είτε στο ΑΠΘ καθηγητές με μεγάλη επιρροή στα δημόσια πράγματα αλλά κανένας φαινεται δεν ενδιαφέrθηκε ποτέ πραγματικα..Αναφέρω ενδεικτικα απο το Πάντειο τον Βέλτσο (κολλητό του Σημίτη),Δ.Κ Ψυχογιό(διευθυντή στο Βήμα κτλ) Παναγιωταρέα απο το ΑΠΘ( δεν χρειάζεται συστασεις) και άλλοι πολλoί..Ελπίδες για να αποκτήσουμε δικαίωμα να μπόυμε σε γραφεία τύπου δεν έχω,πρέπει τουλάχιστον να διεκδικίσουμε με κάποιο τρόπο να εχόυμε δικαίωμα να διεκδικίσουμε θέση ΠΕ διοικητικού όπως πολλοί άλλοι,γιατί και αν κάποιος καταφέρει να μπεί στο δημόσιο σαν ΔΕ πρέπει να περάσουν 7 χρόνια για να του αναγνωρίσουν παν/κο πτυχίο με ότι απώλειες μισθολόγικές κτλ αυτό συνεπάγεται..Αυτά απο μένα και sorry για το μακροσκελές topic..

Bosporos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: Δευ Ιαν 12, 2009 11:51 pm

Δημοσίευσηαπό Bosporos » Δευ Νοέμ 23, 2009 11:00 am

Παιδιά καλημέρα!
Εμείς στο Καποδιστριακό είχαμε έναν σύλλογο αποφοίτων ο οποίος όμως δεν νομίζω ότι λειτουργεί, εγώ τουλάχιστον δεν έχω λάβει ποτέ ένα μήνυμα, ή έστω μία ένδειξη ότι τέτοιος σύλλογος λειτουργεί. Δεν ξέρω πώς πρέπει να κινηθούμε. Ενδεικτικά θα σας πω ότι έχω ενημερώσει όσους γνωστούς έχω και δεν έχω από τη Σχολή και με εξαίρεση 2-3 παιδιών κανένας άλλος δεν ενδιαφέρθηκε για το θέμα!
Κάποια στιγμή που συζήτησα το θέμα με έναν καθηγητή μου είπε ότι πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος, εννοούσε τυπικό λάθος και να μην είναι η Σχολή στις λίστες. Εγώ έχω στα χέρια μου τουλάχιστον 4 προκηρύξεις όπου για θέσεις διοικητικών υπάρχουν όλα τα πτυχία εκτός από τα δικά μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή το λάθος μπορεί να ήταν λάθος του υπαλλήλου που πέρασε τις λίστες με τα πτυχία!!!! δηλαδή στο copy paste. Τι να πώ? άμα είναι τόσο απλό τότε να λυθεί. Επίσης αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι καθηγητές των τμημάτων επίσης δεν γνωρίζουν για το θέμα.
εγώ πίστευα ότι θα βρω μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από συμφοιτητές αλλά υπάρχει παντελής αδιαφορία ή έχουν βρει κάποιον άλλο τρόπο και παρακάμπτουν το εμπόδιο.
από σας έχετε κάποια εξήγηση γιατί οι σχολές μας δεν υπάρχουν στις λίστες?

katerina11
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 139
Εγγραφή: Παρ Μαρ 17, 2006 1:56 pm

Δημοσίευσηαπό katerina11 » Δευ Νοέμ 23, 2009 5:36 pm

Bosporos πράγματι είναι να απορείς γιατι δεν ενδιαφέρεται κανείς απόφοιτος απο τη σχολή..
Όλοι έχουν απορροφηθεί στην αγορά εργασίας και δεν έχουν ανάγκη το δημόσιο???
Όσο για το τυπογραφικό λάθος που λες δεν θέλω να το πιστέψω!!
Θα τραβάω τα μαλλιά μου αν αυτός είναι ο λόγος τόσα χρόνια!

Dimil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 15, 2017 3:14 am

Re: Απόφοιτοι Τμημάτων Επικοινωνίας

Δημοσίευσηαπό Dimil » Σάβ Ιούλ 01, 2017 11:29 am

Γεια σας, προφανως μετα απο τοσα χρονια το εχετε αφησει το ζητημα; νομιζω το προβλημα ειναι πως δεν υπαρχει συλλογος αποφοιτων για να διεκδικησει στο υπουργειο ισα δικαιωματα κι ενταξη στις λοιπες σχολες κοινωνικων επιστημων. Ειναι πραγματικα τραγικο...

GK2310
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 28, 2017 12:33 am

Re: Απόφοιτοι Τμημάτων Επικοινωνίας

Δημοσίευσηαπό GK2310 » Παρ Ιούλ 28, 2017 2:53 am

Παντως κατα το παρελθον υπηρκξαν δημοσιευματα για τροποποιησεις Προεδρικων Διαταγματων να συμπεριληφθει και η σχολη μας .


Επιστροφή σε “ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Darkstar10 και 1 επισκέπτης