Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)

Θέσεις εργασίας, επικαιρότητα, απόψεις.
Peterv
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό Peterv » Τρί Ιούλ 01, 2008 12:52 am

kiddo έγραψε:oxi kai oyte prokite.....

Και όμως kiddo... Διαψεύσθηκες μόλις 6 μέρες μετά!

POKER
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό POKER » Τρί Ιούλ 01, 2008 2:09 am

Peterv έγραψε:Για τι λεφτά μιλάμε; Από τις καλές υπηρεσίες του δημοσίου μισθολογικά, ή μισθοί πείνας;

1500 ο κατωτατος μισθος, αλλα πεφτει πολυ παραμεθοριος

Peterv
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό Peterv » Τρί Ιούλ 01, 2008 8:54 am

POKER έγραψε:
Peterv έγραψε:Για τι λεφτά μιλάμε; Από τις καλές υπηρεσίες του δημοσίου μισθολογικά, ή μισθοί πείνας;

POKER, καθαρά εννοείς ή μικτά; Η παραμεθόριος αν πληρώνεται δεν με πειράζει...

Αν και διαβάζοντας χθες το βράδυ αναλυτικά την προκήρυξη, πολύ φοβάμαι ότι ο διαγωνισμός είναι *πολύ* βυσματικός. Σε αντίθεση π.χ. με τη ΔΕΗ, που μετράνε αντικειμενικά μόρια στην 1η φάση, εδώ *ξεκινάνε* με συνέντευξη (!!!) και μόνο όσο περάσουν δίνουν γραπτά (πρώτη φορά βλέπω τέτοιο σύστημα). Άσε που η συνέντευξη μετράει περίπου το 50% της όλης βαθμολογίας...

POKER
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό POKER » Τρί Ιούλ 01, 2008 3:06 pm

Peterv έγραψε:
POKER έγραψε:

Αν και διαβάζοντας χθες το βράδυ αναλυτικά την προκήρυξη, πολύ φοβάμαι ότι ο διαγωνισμός είναι *πολύ* βυσματικός. Σε αντίθεση π.χ. με τη ΔΕΗ, που μετράνε αντικειμενικά μόρια στην 1η φάση, εδώ *ξεκινάνε* με συνέντευξη (!!!) και μόνο όσο περάσουν δίνουν γραπτά (πρώτη φορά βλέπω τέτοιο σύστημα). Άσε που η συνέντευξη μετράει περίπου το 50% της όλης βαθμολογίας...

κοιτα, δεν ειναι κατ αναγκη βυσματικος, εμενα ενας γνωστος μου τε πληροφορικης περασε πριν απο 3 χρονια χωρις βυσμα, τα λεφτα ειναι οντως 1500 καθαρα, και αρκετα χρονια υπηρετουν στις μεραρχιες της παραμεθοριου

kandie25
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kandie25 » Τρί Ιούλ 01, 2008 7:49 pm

ξερετε αν ολες οι ειδικοτητες σε περιπτωση επιλογης θα δουλεψουν παραμεθοριο??μπορει καποιος να μου πει,αν ξερει κατι για τους φυλακες??

Peterv
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό Peterv » Τρί Ιούλ 01, 2008 8:17 pm

kandie25 έγραψε:ξερετε αν ολες οι ειδικοτητες σε περιπτωση επιλογης θα δουλεψουν παραμεθοριο??μπορει καποιος να μου πει,αν ξερει κατι για τους φυλακες??

Η προκήρυξη αναφέρει ρητά:

"Το σύνολο των διορισθέντων {δέκα(10)} στον κλάδο ΥΕ2 (Φυλάκων-Νυκτοφυλάκων) θα καλύψει υποχρεωτικά τις ανάγκες των Περιφερειακών μας Υπηρεσιών ως ακολούθως:
Δύο (2) στη Μονάδα της Φλώρινας.
Ένας (1) στη Μονάδα της Κομοτηνής.
Ένας (1) στη Μονάδα της Ρόδου.
Ένας (1) στη Μονάδα των Ιωαννίνων.
Ένας (1) στη Μονάδα της Θεσσαλονίκης.
Ένας (1) στη Μονάδα της Χίου.
Ένας (1) στη Μονάδα της Μυτιλήνης.
Ένας (1) στη Μονάδα της Αλεξανδρούπολης.
Ένας (1) στη Μονάδα του Διδυμότειχου."

nidionysuser
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nidionysuser » Τρί Ιούλ 01, 2008 11:56 pm

Παιδιά καλησπέρα,
πολλά ακούγονται για τον διαγωνισμο ΕΥΠ..Μιλάω ειλικρινα και με συγχωρειτε κιόλας.Αξίζει κάποιος να στείλει , ή οι θέσεις είναι όλες βυσματικές?
Επίσης όποιος έχει ξαναπεράσει τον διαγωνισμό ας μας πει τις εμπειρίες του.
Ευχαριστώ πολύ

zarko1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό zarko1 » Τετ Ιούλ 02, 2008 12:16 pm

kalhmera paidia shmera esteila ta dikaiologhtika lete na mas enhmerwsei kaneis mesa ston Augousto kai na trexoume fantazomai tha ginei panikos apo aithseis opote kana mhna tha to fane etsi ti lete????

BLUESKY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό BLUESKY » Τετ Ιούλ 02, 2008 1:58 pm

POLLOI DIAPSEFTHIKAN SE AYTO EDO TO THEMA. O DIAGONISMOS O PERSINOS AKYROTHIKE. O EK NEOU KANEI DEKTES TIS DILOSEIS TON PERSINON, PANTOS...(MIA DEMIKATASTASI AFOU ALLAXAN KAPOIA PRAGMATAKIA SE SXESI ME TIS PROYPOTHESEIS KAI TA PROSONTA AYTON POU THA PROSLIFTHOUN) KALI EPITYXIA SE OLOUS POU THA PERASOUN APO TI DIADIKASIA KAI KALA APOTELESMATA!

senekas
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό senekas » Τετ Ιούλ 02, 2008 10:22 pm

nidionys έγραψε:Παιδιά καλησπέρα,
πολλά ακούγονται για τον διαγωνισμο ΕΥΠ..Μιλάω ειλικρινα και με συγχωρειτε κιόλας.Αξίζει κάποιος να στείλει , ή οι θέσεις είναι όλες βυσματικές?
Επίσης όποιος έχει ξαναπεράσει τον διαγωνισμό ας μας πει τις εμπειρίες του.
Ευχαριστώ πολύ

Παιδιά είναι διαγωνισμός μόνο κατ'όνομα!
Είχα συμμετάσχει νομίζω το 2005 σε διαγωνισμό της ΕΥΠ για θέση αξιωματικού πληροφοριών. Ακριβώς ξεκινήσαμε με συνέντευξη και όσοι την περνούσαν θα δίναν εξετάσεις. Εγώ και δύο φίλοι μου πήγαμε χωρίς βύσμα.
Προσωπικά με ρώτησαν αν γνωρίζω για την αποστολή της ΕΥΠ, που τους την είπα νεράκι, την είχα μελετήσει από το σάιτ της ΕΥΠ.
Μετά με ρώτησαν εάν γνωρίζω τρομοκρατικές οργανώσεις πλην της Αλ Κάιντα, τους είπα καμιά δεκαριά ή και παραπάνω γιατί γενικά με ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα.
Αφού είδαν και αποείδαν άρχισαν το τραγουδάκι:μα έχετε τόσα προσόντα, μπορείτε να γίνετε ό,τι θέλετε, είμαστε πολύ λίγοι για εσάς, θα πάτε παραμεθόριο, θα ταλαιπωρηθείτε κλπ.
Εγώ κατάλαβα ότι με δουλεύουν αλλά ήμουν σταθερός και τους έλεγα ότι θα ήμουν πολύ υπερήφανος εάν αυτά τα υψηλά προσόντα όπως οι ίδιοι έλεγαν είχα τα διέθετε για την προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας κλπ αλλά ήταν ειλημμένη η απόφαση.
Δε με άφησαν να δώσω γραπτά και με έκοψαν από τη συνέντευξη 'λόγω υψηλών προσόντων" άκουσον άκουσον... όπως και τους δύο άλλους φίλους μου

Πάντως έχω ακούσει από φίλο μου, που ήταν πρώην υπάλληλος στην ΕΥΠ, ότι όντως δεν προτιμώνται οι έχοντες υψηλά προσόντα γιατί θεωρούν στην ΕΥΠ ότι θελουν να μπουν στην ΕΥΠ προκειμένου να πάρουν μετάταξη για κάποια άλλη θέση στο δημόσιο. Αυτό είναι λίγο περίεργο γιατί απαγορεύονται αυστηρά οι μετατάξεις του προσωπικού της ΕΥΠ αλλά υπάρχει και εκεί παραθυράκι και με ένα ισχυρό βύσμα πολλοί όντως έχουν πάρει μετάταξη και από την ΕΥΠ για άλλη θέση φιλέτο ή γιατί ήθελαν να πάνε επαρχία κλπ

Όταν περιμέναμε να μας φωνάξουν για τη συνέντευξη ένας ένας πολλοί είχαν πιάσει κουβεντούλα με υπαλλήλους της ΕΥΠ και φαινόταν ότι κάποιοι είχαν τα κονέ, τους φώναζαν ιδιαιτέρως κλπ
Ακουγόταν επίσης ότι το βύσμα μπορεί να είναι και μέσα από ΕΥΠ, από παλιούς υπαλληλους και ήταν αρκετά αποτελεσματικό!

Συμπερασματικά από την εμπειρία μου:
1.Χρειάζεται βύσμα καλό από μέσα ή από πολιτικό
2. Καλύτερα κανείς να μην κάνει επίδειξη προσόντων
3. Να μην τονίσει ότι είναι από επαρχία και ότι ενδεχομένως θα ήθελε να επιστρέψει εκεί κάποια στιγμή
4. Να ενημερωθεί για τη νομοθεσία της ΕΥΠ και τη διεθνή πολιτική
5. Να δώσει τεράστια σημασία στο 1.

nidionysuser
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nidionysuser » Τετ Ιούλ 02, 2008 11:33 pm

Φίλε senekas, πολύ διαφωιστικές οι πληροφορίες σου, σε ευχαριστώ.
θελω να ρωτήσω και κάτι άλλο αν ξερεις ή αν ξερει κάποιος άλλος.
Είμαι 26 χρονών και διαγωνίζομαι για θέση ΤΕ πληροφορικης.Έχω 3 χρόνια εμπειρία σε εξωτερικο και Ελλάδα σε μεγάλες πολυεθνικές, γενικά έχω καό βιογραφικο και γενικά θα προσπαθησω να δώσω αν και χωρίς βίσμα και ότι βγει.

1) Άκουσα ότι γενικά δεν προσλαμβάνουν νέους σε ηλκία όπωε εγώ, ισχύει ?
2) Τους καλούν όλους για συνέντευξη ? ακόμα κι αν δν τους πάρουν μετά ?
3) Όταν λέμε παραμεθωριο, υπάρχουν γραφεια όντως εκει, ? Ακόμα και για θέση πληροφορικής ?
4) Μισθολογικά ξέρουμε τι παίζει ?
5) Είναι "μυστικό" να λες ότι δουλευεις εκεί για όποια θέση κι αν έχεις ? :-)

αυτά τα λίγα :-)

Ευχαριστώ παιδιά

Peterv
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό Peterv » Πέμ Ιούλ 03, 2008 8:25 am

nidionys έγραψε:Φίλε senekas, πολύ διαφωιστικές οι πληροφορίες σου, σε ευχαριστώ.
Είμαι 26 χρονών και διαγωνίζομαι για θέση ΤΕ πληροφορικης.Έχω 3 χρόνια εμπειρία σε εξωτερικο και Ελλάδα σε μεγάλες πολυεθνικές, γενικά έχω καό βιογραφικο και γενικά θα προσπαθησω να δώσω αν και χωρίς βίσμα και ότι βγει.

3) Όταν λέμε παραμεθωριο, υπάρχουν γραφεια όντως εκει, ? Ακόμα και για θέση πληροφορικής ?

Ευχαριστώ παιδιά

1) Συνήθως το να προσλαμβάνεις μέγαλους σε ηλικία είναι δύσκολο, όχι το αντίστροφο... Δεν νομίζω ότι έχει διαφορά η ΕΥΠ... ΄

2) Ναι, τους καλούν όλους σε συνέντευξη

3) Οι πληροφορικάριοι μάλλον θα είναι Αθήνα...

4) 1500 καθαρά γράφτηκε εδώ το φόρουμ...

5) Ε, δεν χρειάζεται να το διαφημίζεις κιόλας! :)

senekas
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό senekas » Πέμ Ιούλ 03, 2008 1:31 pm

nidionys έγραψε:Φίλε senekas, πολύ διαφωιστικές οι πληροφορίες σου, σε ευχαριστώ.

Ευχαριστώ παιδιά

Συμφωνώ με τον Pererv σε όλα σχεδόν, 1.όχι, 2.ναι,3.Αθήνα θα είσαι και θα δυσκολευτείς να φύγεις από εκεί πολύ, γενικά εκτιμούν και χρειάζονται πολύ οι πληροφορικάριοι, 4.όντως καλά είναι 5. όχι πλέον στην Αθήνα δεν είναι ταμπού να το λες, τώρα αν είσαι σε αποστολή διαφέρει

thunder13570
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

????

Δημοσίευσηαπό thunder13570 » Πέμ Ιούλ 03, 2008 3:59 pm

POKER έγραψε:
Peterv έγραψε:
POKER έγραψε:

κοιτα, δεν ειναι κατ αναγκη βυσματικος, εμενα ενας γνωστος μου τε πληροφορικης περασε πριν απο 3 χρονια χωρις βυσμα, τα λεφτα ειναι οντως 1500 καθαρα, και αρκετα χρονια υπηρετουν στις μεραρχιες της παραμεθοριου

TI NA PO???
PERASE STHN EYP XORIS BYSMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TO ASTEIO TOY KALOKAIRIOY.
OXI APLOS 8ELEI BYSMA ALLA KARABYSMA.
OYTE KAN ME BOYLETH DEN MPAINEIS, APO YPOYRGO KAI PANO.

TELOS PANTON GIA NA MHN PARAKSIGH8O DEN ENOO OTI DEN PREPEI NA KANOYME AITHSH, EGO PROSOPIKA 8A KANO AN KAI DEN EXO POLY GERO BYSMA.

APLOS NA MHN PARAMIUIAZETAI O KOSMOS OTI YPARXEI PERIPTOSH NA MPEI ME TA PROSONTA TOY. AYTA DEN METRANE KAN, OPOIOS DIABASE THN PROKYRHKSH KATALABENEI TI ENOO.
EPISHS H DIADIKASIA EPILOGHS 8A GINEI MESA STON AYGOYSTO(NA KOPOYN ME AYTON TON TROPO ARKETOI).

P.S YPARXEI MIA MIKRH PI8ANOTHTA KAPOIOI NA EINAI APO TON PROGOYMENO DIAGONISMO

KALH TYXH SE OLOYS

thunder13570
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό thunder13570 » Πέμ Ιούλ 03, 2008 4:18 pm

senekas έγραψε:

Ευχαριστώ παιδιά

Συμφωνώ με τον Pererv σε όλα σχεδόν, 1.όχι, 2.ναι,3.Αθήνα θα είσαι και θα δυσκολευτείς να φύγεις από εκεί πολύ, γενικά εκτιμούν και χρειάζονται πολύ οι πληροφορικάριοι, 4.όντως καλά είναι 5. όχι πλέον στην Αθήνα δεν είναι ταμπού να το λες, τώρα αν είσαι σε αποστολή διαφέρει

1. APO 21 KAI PANO (KAI ANALOGOS BYSMATOS,PROSLAMBANONTAI KAI 55RHDES)
2. ANALOGIA 5:1 EPITYXONTON KAI PROSLHF8ENTON (OI EPITYXONTES PAIRNANE OLOI APO SYNENTEYKSI)
3.TE PLHR KAI PE PLHR KYRIOS A8HNA ME KANA TAKSIDAKI POY KAI POY
4. KAKOS SAS APASXOLEI AYTO, AN 8ELETAI NA BOLEYTHTAI APLA STO DHMOSIO, EPILEKSTE KATI ALLO (P.X YPOYRGEIO OIKONOMIKON , OTA ,NOMARXEIES KALA LEFTA SXETIKA KAI EYKOLA).
5. DEN YPARXEI KANENAS LOGOS NA TO DIAFIMIZEIS. SAN APANTHSH ARKEI TO DHMOSIOS YPALLHLOS KAI AN EPIMENOYN PETAS KAI ENA STO YPOYRGEIO ESOTERIKON AN EPIMINOYN KAI ALLO, ANOROTH8HTE GIATI KAI POIOS EINAI AYTOS POY ROTAEI.

Επιστροφή σε “ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες