Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δικαιολογητικά, διορισμοί, προσλήψεις, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ.
FarCry
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Παρ Ιουν 23, 2017 3:55 am

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό FarCry » Δευ Αύγ 10, 2020 3:10 am

askmast έγραψε:Καλησπέρα σε όλους παιδιά

Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις μιας και είδα ότι είστε γνώστες, ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

1) Όπως αναφέρουν οι προκηρύξεις καταθέτουμε το μεταπτυχιακό και ο ΑΣΕΠ έχοντας στα χέρια του το μεταπτυχιακό και διαβάζοντας τον τίτλο θα αποφανθεί αν είναι σχετικό με την θέση και θα μας δώσει ανάλογα τα 100 η τα 200. Σωστά; Αν χορηγηθεί βεβαίωση από το πανεπιστήμιο που έκδωσε το μεταπτυχιακό ότι « ο υποψήφιος το μεταπτυχιακό που κατέχει στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν την εξειδίκευση που απαιτείται από την θέση της προκήρυξης» είναι εντάξει για να πάρει τα 200;
2) Όπως σε όλες τις προκηρύξεις για την αποδείξει της εμπειρίας ζητείται βεβαίωση για χρήση ΑΣΕΠ από τον ασφαλιστικό φορέα. (ΜΟΝΟ) Π.χ ΕΦΚΑ. Ας υποδέσουμε ότι είμαι υπάλληλος σε μια Ανώνυμη εταιρεία ταξιδιών, και απασχολούμε στον τομέα των οικονομικών. Η βεβαίωση που θα πάρω (ΑΠΟ ΕΦΚΑ) θα αναφέρει μόνο, ημερομηνία, ημέρες, επωνυμία εργοδότη, και όχι το είδος της εργασίας. Στην ίδια εταιρεία μπορεί να έχουμε και ένα μάγειρα, και αυτός αν βγάλει βεβαίωση θα βγάλει ακριβώς την ίδια με εμένα. Σωστά; Άρα και αυτά συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό? (π.χ θέση ΠΕ/ΤΕ διοικητικού)Για το πρώτο η βεβαίωση του πανεπιστημίου είναι αυτό που θες. Αναλυτική βαθμολογία σε διδακτορικό δεν υπάρχει και επίσης τα μαθήματα είναι στα ξένα , εάν είναι αλλοδαπής οπότε για να μην μπλέξεις η βεβαίωση είναι το 100% σίγουρο για να αποφύγεις τις μλκιες


Για το δεύτερο εγώ διορίστηκα έτσι ως προς τον ιδιωτικό τομέα. Δεν κατέθεσα υπεύθυνη δήλωση και η θέση μου ήταν υπάλληλος γραφείου.

askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Τρί Αύγ 11, 2020 2:08 pm

Ναι αλλά με το ερώτημα που είπαν πριν; αν στην ίδια εταιρεία έχουμε κ ένα μάγειρα μπορεί κ αυτός στην υπεύθυνη δήλωση να γράψει πχ υπάλληλος γραφείου;;

teokat
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 13, 2020 10:20 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό teokat » Τρί Αύγ 11, 2020 9:43 pm

...αν στην ίδια εταιρεία έχουμε κ ένα μάγειρα μπορεί κ αυτός στην υπεύθυνη δήλωση να γράψει πχ υπάλληλος γραφείου;

Έχω την εντύπωση ότι το ΑΣΕΠ ζητάει βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ΚΑΙ βεβαίωση εργοδότη για να δει και επιβεβαιώσει το αντικείμενο της εργασίας σου οπότε μόνο η υπεύθυνη δήλωση δεν αρκεί για πιστοποίηση της προϋπηρεσίας σε ένα αντικείμενο.
Η βεβαίωση από ΕΦΚΑ έχει πεδίο "Είδος Δραστηριότητας" όπου αναφέρεται το αντικείμενο της εργασίας, οπότε ο μάγειρας με τον υπάλληλο γραφείου μπορούν να διακριθούν και μέσω αυτής.
Η ΑΠΔ αναγράφει συγκεκριμένο κωδικό ειδικότητας οπότε αποτελεί ασφαλέστερο κριτήριο διαχωρισμού.
Η βεβαίωση προϋπηρεσίας (ή η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη) πρέπει επίσης να αναφέρει την ειδικότητα.
Ο συνδυασμός των ανωτέρω, θεωρητικά, πρέπει να είναι αρκετός για το διαχωρισμό ενός μάγειρα από έναν υπάλληλο γραφείου. Και λέω θεωρητικά γιατί αν το λογιστήριο τους έχει όλους δηλωμένους σαν υπαλλήλους γραφείου ή εργάτες, δεν θα φαίνεται η διαφορά τουλάχιστον στις επίσημες βεβαιώσεις ΕΦΚΑ ή στην ΑΠΔ.

Για τους πληροφορικούς που αναφέρθηκε σε προηγούμενη απάντηση, ΔΕΝ φαίνεται να υπάρχει αντίστοιχος αποκλειστικός κωδικός ΙΚΑ. Υπάρχουν ξεχωριστοί κωδικοί για π.χ. προγραμματιστές, μηχανικούς υπολογιστών, χειριστές Η/Υ κ.λπ. αλλά όχι κάποιος συγκεκριμένος για πληροφορικούς. Έτσι όλοι δηλωνόμαστε ως "Λοιποί Υπάλληλοι Γραφείου".
Στην περίπτωσή μου (ΠΕ πληροφορικής) έπειτα από συμμετοχή μου σε ΚΟΧ σε αυτή την ειδικότητα,
η βεβαίωση προϋπηρεσίας της Περιφέρειας αναφέρει "...ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής, προσλήφθηκε και εργάστηκε... με σχέση εργασίας ... για χρονικό διάστημα..."
η ΑΠΔ των τελευταίων 2 μηνών (ζητήθηκε από ΟΑΕΔ) αναγράφει ΚΩΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 419000 (="Λοιποί Υπάλληλοι Γραφείου")και
η βεβαίωση από ΕΦΚΑ αναφέρει, Είδος Δραστηριότητας "Γενικές δραστηριότητες δημοσίων υπηρεσιών"

konnarho
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Δευ Αύγ 17, 2020 11:31 am

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό konnarho » Τετ Αύγ 19, 2020 10:39 am

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν μπήκα να ρωτήσω σωστά.
Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται πλέον αν κάνεις δεύτερο πτυχίο τώρα που έγιναν όλα ΑΕΙ? πάλι πρέπει να υπάρχει ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης πχ με ΤΕΙ? αφού δεν υπάρχουν πλέον ΤΕΙ? Δεν είδα κάποια καινούρια ανακοίνωση απο ΑΣΕΠ.

askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Πέμ Αύγ 27, 2020 11:53 pm

Επειδή το ψάχνουν αρκετοί αν ξέρει κάποιος σίγουρα σχετικά με το θεμα με την εμπειρία παραπάνω ας μας πει..

Kleos99
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 26, 2020 5:24 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό Kleos99 » Παρ Σεπ 18, 2020 7:27 pm

Θα ηθελα τη βοήθεια σας γιατι ακόμα δεν εχω βρει άκρη. Σκέφτομαι να κάνω ένσταση στη 2κ 2019 γιατι βλέπω κάποιους υποψηφιους πανω απο μένα (οχι οι διοριστέοι) ο,τι Επειδή δεν εχει ανοίξει ο φάκελος τους και εχουν δηλωσει οτι νομίζουν βρίσκονται πανω απο εμενα χωρις να ισχυει αυτο.τι εννοώ?
Υπαρχει κάποιος που εχει δηλώσει διαφορετικες ειδικοτητες μη συναφής μεταξύ τους και εχει τους ιδιους μηνες και μορια και στις δυο ειδικότητες.και ρωτώ πως συμβαίνει αυτο?

askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Κυρ Σεπ 20, 2020 3:22 pm

Συμβαίνει γιατί πολύ απλά δεν άνοιξε ο φάκελος τού. Φαίνεται απλά αυτό που δήλωσε ο ίδιος


Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης