ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Δικαιολογητικά, διορισμοί, προσλήψεις, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ.
gb331984
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Τρί Ιαν 02, 2018 6:30 pm

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Δημοσίευσηαπό gb331984 » Παρ Μάιος 22, 2020 12:39 am

Καλησπέρα.
Στην κατηγορία ΥΕ (θέσεις ΙΔΑΧ), παίζει κάποιον ρόλο το να είναι ανύπαντρη μητέρα η αιτούσα ή το παιδί της να έχει αναπηρία 50%;

Epanouir
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 12:53 pm

Re: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Δημοσίευσηαπό Epanouir » Παρ Μάιος 22, 2020 4:42 pm

Καλησπέρα!

Για τις θέσεις ΙΔΑΧ, των οποίων τη διαδικασία πρόσληψης αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το ΑΣΕΠ, υπάρχουν θέσεις για ειδικές κατηγορίες ΜΟΝΟ αν στην προκήρυξη δηλώνεται ξεκάθαρα κάτι τέτοιο (πχ θέσεις για πολύτεκνους, τρίτεκνους, άμεσα ΑμεΑ κτλ). Εάν υπάρχουν, τότε τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ειδικές ομάδες, δεν παίρνουν κάποια επιπλέον μόρια, απλά σε περίπτωση που τα μόρια τους από τα γενικά κριτήρια (πχ βαθμός τίτλου σπουδών) δεν επαρκούν για να περάσουν με τη γενική κατηγορία, τότε τους δίνεται μια "επιπλέον ευκαιρία" να περάσουν αν βρίσκονται ψηλά στον πίνακα κατάταξης των ατόμων της συγκεκριμένης ειδικής κατηγορίας. Επίσης, στις θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού ΙΔΑΧ δεν υπάρχει κάποια ειδική κατηγορία για τις μονογονεϊκές οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, παρά μόνο για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες (είτε μονογονεϊκές είτε όχι).

Γενικά ο τρόπος μοριοδότησης των μονίμων θέσεων και θέσεων ΙΔΑΧ διαφέρει αρκετά από τις θέσεις ΣΟΧ, καθώς στις ΣΟΧ μετράνε πολύ περισσότερο τα κοινωνικά κριτήρια.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!


Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες