Πτυχία και μόρια για διορισμό στο Δημόσιο

Δικαιολογητικά, διορισμοί, προσλήψεις, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ.
MariaL
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 07, 2020 6:11 pm

Πτυχία και μόρια για διορισμό στο Δημόσιο

Δημοσίευσηαπό MariaL » Πέμ Μάιος 07, 2020 11:09 pm

Χαίρεται,

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τα μόρια και το διορισμό στο Δημόσιο.
Είμαι κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ Διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού στα χρηματοοικονομικά και κάτοχος proficiency.

Δουλεύω 7 χρόνια σε ιδιωτική επιχείρηση ως υπάλληλος γραφείου.

Φέτος πέρασα με κατατακτήριες στο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο αντίστοιχο μεταπτυχιακό ΜΒΑ.

Ενδιαφέρομαι για τον κλάδο ΤΕ Διοικητικού / Λογιστικού/Οικονομικού και όταν πάρω το 2ο πτυχίο, τα αντίστοιχα ΠΕ.

-Το βασικό ερώτημα μου είναι: σε προκήρυξη που δεν ζητά απαραίτητα μεταπτυχιακό, προσμετρώνται τα μόρια αν έχει κάποιος μεταπτυχιακό;

Επίσης,

-Έχω ελπίδες με πτυχίο + μεταπτυχιακό στην επαρχία; τι μόρια "παίζουν";

- Υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

tyra
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: Παρ Μαρ 16, 2018 8:44 am

Re: Πτυχία και μόρια για διορισμό στο Δημόσιο

Δημοσίευσηαπό tyra » Πέμ Μάιος 21, 2020 8:14 pm

Την βαθμολόγηση των προσόντων μπορείς να την δεις πολύ εύκολα σε κάθε προκήρυξη. Σε γενικές γραμμές, τα μόρια ποτέ δεν είναι προβλέψιμα, ούτε έχουν σχέση με επαρχία ή πρωτεύουσα. Έχω δει πολλές φορές θέσεις σε μικρές επαρχιακές πόλεις να είναι στα ύψη από πλευράς μορίων και θέσεις στην Αθήνα στον πάτο. Άλλες φορές πάλι θέσεις σε μικρά νησιά να μην έχουν καθόλου ζήτηση. Είναι εντελώς συγκυριακή η μοριοδότηση και εξαρτάται από τα θέλω των υποψηφίων. Καλό είναι όταν θα παίρνεις μέρος σε προκηρύξεις να μην βάζεις θέσεις με αυτή τη λογική, αλλά με γνώμονα ''που μπορώ εγώ να ζήσω και αν θα φτάνει ο μισθός μου να έχω μια καλή για μένα ζωή εκεί που θα πάω'' (ενοίκια, κόστος ζωής,ύπαρξη κοινωνικής ζωής, δημόσιων υπηρεσιών,νοσοκομείων,φίλων, συγγενών, κτλ,κτλ, όπως εσύ τα ιεραρχείς).
Το πτυχίο σου στα ΤΕΙ θα σου δώσει αντίστοιχα μόρια από τον βαθμό σου (αν θυμάμαι καλά *110), το μεταπτυχιακό είναι σχετικό με Διοίκηση Οικονομία και ναι θα πάρεις και από εκεί άλλα 200 ακόμα και αν δεν το ζητάν (απλά αν το ζητάν ως προαπαιτούμενο σου δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσεις την θέση σε αντίθεση με κάποιον άλλον που αν δεν το έχει ή απορρίπτεται ή πάει στην κατηγορία διορισμός μόνο ελλείψει υποψηφίων με ανάλογα προσόντα) και από την ξένη γλώσσα Γ2 άλλα 70. Η προϋπηρεσία μετράει μόνο αυτή μετά την λήψη του βασικού τίτλου σπουδών και υπολογίζεται με απόδειξη ενσήμων (όχι μαύρα ή δηλωμένα λιγότερα ένσημα από το χρονικό διάστημα που δουλεύεις, τα πρώτα δεν μετράν και τα δεύτερα σου δίνουν λιγότερα μόρια). Αυτό σημαίνει πως όταν με το καλό βγάλεις το πανεπιστήμιο, δυστυχώς το κοντέρ μηδενίζει αν θελήσεις να πάρεις μέρος ως ΠΕ. Και υπάρχουν και οι ειδικές προϋπηρεσίες στον δημόσιο τομέα που δίνουν άλλη καλύτερη βαθμολόγηση. Χώρια όλα τα άλλα κοινωνικά κριτήρια και ειδικές κατηγορίες. Αυτά θυμάμαι από τις δικές μου απόπειρες με τον ΑΣΕΠ. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε οτι και αν κάνεις τελικά στη ζωή σου και μην απελπίζεσαι, πολλές φορές ακόμα και το δημόσιο δεν είναι ο παράδεισος που φαίνεται.


Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης