KostasPapd έγραψε:optimus έγραψε:KostasPapd έγραψε:Καλησπέρα
Μια παρόμοια ερώτηση έχω κι εγώ. Αν έχω διοριστεί με ΑΣΕΠ με σύμβαση ΙΔΑΧ και δεν έχω γίνει ακόμα τακτικός ( μη παρεύλευση διετίας) μπορώ αν παραιτηθώ να συμμετέχω σε άλλο διαγωνισμό;
Σε ερώτηση που έκανα στον ΑΣΕΠ μου έγραψαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής αλλά δεν διευκρινίζει η απάντηση αν θα υπάρχει πρόβλημα διορισμού
Αλλά έχω και ένα ερώτημα. Αφού είστε ΙΔΑΧ, πως θα γίνετε τακτικός υπάλληλος; η εργασιακή σας σχέση είναι ΙΔΑΧ και δεν υπάρχει η διετία μονιμοποίησης.
Πρόκειται για εταιρία ΑΕ (ΔΕΔΔΗΕ) Στη σύμβαση αναφέρει ότι με τη παρέλευση διετίας γίνεται ο υπάλληλος από δόκιμος, τακτικός.
Ναι κατάλαβα, αλλά είναι άλλη περίπτωση. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι δημόσιο, ως εκ τούτου δεν ισχύει η έννοια του τακτικού υπαλλήλου του Δημοσίου. Οι προσλήψεις απλά γίνονται και ελέγχονται με τους γενικούς όρους του ΑΣΕΠ, αξιολογούνται όμως συνήθως από επιτροπές του ΔΕΔΔΗΕ. Το ΑΣΕΠ διασφαλίζει απλά τη διαδικασία.
Εφόσον προσληφθήκατε ως ΙΔΑΧ, παραμένετε ΙΔΑΧ για όλο τον εργασιακό βίο. Απλά στα 2 έτη, οριστικοποιείται η πρόσληψη. Διαδικασία που προσομοιάζει τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά δεν είναι το ίδιο.
Επομένως δεν διοριστήκατε με διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας του δημοσίου τομέα μέσω ΑΣΕΠ, άρα δεν υπάρχει και κώλυμα διορισμού σε θέση δημοσίου και μόνο. Αν πρόκειται για νέο διαγωνισμό όμως του ΔΕΔΔΗΕ, θα πρέπει να διαβάσετε την προκήρυξη, μήπως έχει περιορισμό