Παραίτηση και συμμετοχή σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Δικαιολογητικά, διορισμοί, προσλήψεις, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ.
optimus
Δόκιμος
Δόκιμος

Re: Παραίτηση και συμμετοχή σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό optimus » Παρ Οκτ 29, 2021 12:52 am

KostasPapd έγραψε:Καλησπέρα

Μια παρόμοια ερώτηση έχω κι εγώ. Αν έχω διοριστεί με ΑΣΕΠ με σύμβαση ΙΔΑΧ και δεν έχω γίνει ακόμα τακτικός ( μη παρεύλευση διετίας) μπορώ αν παραιτηθώ να συμμετέχω σε άλλο διαγωνισμό;
Σε ερώτηση που έκανα στον ΑΣΕΠ μου έγραψαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής αλλά δεν διευκρινίζει η απάντηση αν θα υπάρχει πρόβλημα διορισμού

Αλλά έχω και ένα ερώτημα. Αφού είστε ΙΔΑΧ, πως θα γίνετε τακτικός υπάλληλος; η εργασιακή σας σχέση είναι ΙΔΑΧ και δεν υπάρχει η διετία μονιμοποίησης.

KostasPapd
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό KostasPapd » Παρ Οκτ 29, 2021 11:09 am

optimus έγραψε:

Μια παρόμοια ερώτηση έχω κι εγώ. Αν έχω διοριστεί με ΑΣΕΠ με σύμβαση ΙΔΑΧ και δεν έχω γίνει ακόμα τακτικός ( μη παρεύλευση διετίας) μπορώ αν παραιτηθώ να συμμετέχω σε άλλο διαγωνισμό;
Σε ερώτηση που έκανα στον ΑΣΕΠ μου έγραψαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής αλλά δεν διευκρινίζει η απάντηση αν θα υπάρχει πρόβλημα διορισμού

Αλλά έχω και ένα ερώτημα. Αφού είστε ΙΔΑΧ, πως θα γίνετε τακτικός υπάλληλος; η εργασιακή σας σχέση είναι ΙΔΑΧ και δεν υπάρχει η διετία μονιμοποίησης.

Πρόκειται για εταιρία ΑΕ (ΔΕΔΔΗΕ) Στη σύμβαση αναφέρει ότι με τη παρέλευση διετίας γίνεται ο υπάλληλος από δόκιμος, τακτικός.

optimus
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό optimus » Παρ Οκτ 29, 2021 1:19 pm

KostasPapd έγραψε:
optimus έγραψε:

Πρόκειται για εταιρία ΑΕ (ΔΕΔΔΗΕ) Στη σύμβαση αναφέρει ότι με τη παρέλευση διετίας γίνεται ο υπάλληλος από δόκιμος, τακτικός.

Ναι κατάλαβα, αλλά είναι άλλη περίπτωση. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι δημόσιο, ως εκ τούτου δεν ισχύει η έννοια του τακτικού υπαλλήλου του Δημοσίου. Οι προσλήψεις απλά γίνονται και ελέγχονται με τους γενικούς όρους του ΑΣΕΠ, αξιολογούνται όμως συνήθως από επιτροπές του ΔΕΔΔΗΕ. Το ΑΣΕΠ διασφαλίζει απλά τη διαδικασία.
Εφόσον προσληφθήκατε ως ΙΔΑΧ, παραμένετε ΙΔΑΧ για όλο τον εργασιακό βίο. Απλά στα 2 έτη, οριστικοποιείται η πρόσληψη. Διαδικασία που προσομοιάζει τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά δεν είναι το ίδιο.
Επομένως δεν διοριστήκατε με διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας του δημοσίου τομέα μέσω ΑΣΕΠ, άρα δεν υπάρχει και κώλυμα διορισμού σε θέση δημοσίου και μόνο. Αν πρόκειται για νέο διαγωνισμό όμως του ΔΕΔΔΗΕ, θα πρέπει να διαβάσετε την προκήρυξη, μήπως έχει περιορισμό

KostasPapd
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό KostasPapd » Παρ Οκτ 29, 2021 4:14 pm

optimus έγραψε:
KostasPapd έγραψε:
optimus έγραψε:

Ναι κατάλαβα, αλλά είναι άλλη περίπτωση. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι δημόσιο, ως εκ τούτου δεν ισχύει η έννοια του τακτικού υπαλλήλου του Δημοσίου. Οι προσλήψεις απλά γίνονται και ελέγχονται με τους γενικούς όρους του ΑΣΕΠ, αξιολογούνται όμως συνήθως από επιτροπές του ΔΕΔΔΗΕ. Το ΑΣΕΠ διασφαλίζει απλά τη διαδικασία.
Εφόσον προσληφθήκατε ως ΙΔΑΧ, παραμένετε ΙΔΑΧ για όλο τον εργασιακό βίο. Απλά στα 2 έτη, οριστικοποιείται η πρόσληψη. Διαδικασία που προσομοιάζει τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά δεν είναι το ίδιο.
Επομένως δεν διοριστήκατε με διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας του δημοσίου τομέα μέσω ΑΣΕΠ, άρα δεν υπάρχει και κώλυμα διορισμού σε θέση δημοσίου και μόνο. Αν πρόκειται για νέο διαγωνισμό όμως του ΔΕΔΔΗΕ, θα πρέπει να διαβάσετε την προκήρυξη, μήπως έχει περιορισμό

Ναι η πρόσληψη έγινε με την προκήρυξη 7Κ/2018 του ΑΣΕΠ και είναι όπως τα περιγράψατε

DKappa
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό DKappa » Τετ Νοέμ 03, 2021 2:42 pm

optimus έγραψε:
DKappa έγραψε:Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να ρωτήσω αν παραιτηθώ από θέση τακτικού υπαλλήλου, θα μπορώ να συμμετέχω σε άλλη προκήρυξη ή θα έχω δέσμευση;

Εάν έχετε διοριστεί από διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας του ΑΣΕΠ και δεν έχει παρέλθει πενταετία από το διορισμό σας, δεν δικαιούστε να κάνετε νέα αίτηση, ακόμη και αν παραιτηθείτε. Θα απορριφθεί ή αίτησή σας.
Δεν δίνετε πληροφορίες όμως για τον τρόπο που διοριστήκατε στη θέση και πόσα χρόνια είστε τακτικός υπάλληλος , για να σας απαντήσει κάποιος στοχευμένα

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε εμένα τώρα έγινε πρόσκληση για διορισμό και ρωτάω τι συνέπειες θα έχω αν διοριστώ και παραιτηθώ. Πρόκειται για θέση μόνιμου τακτικού προσωπικού. Αν στείλω δικαιολογητικά και δεν πάω να ορκιστώ και να αναλάβω καθήκοντα όταν μου ζητηθεί, θα έχω κύρωση;

optimus
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό optimus » Τετ Νοέμ 03, 2021 4:59 pm

DKappa έγραψε:
optimus έγραψε:
DKappa έγραψε:Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να ρωτήσω αν παραιτηθώ από θέση τακτικού υπαλλήλου, θα μπορώ να συμμετέχω σε άλλη προκήρυξη ή θα έχω δέσμευση;

Εάν έχετε διοριστεί από διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας του ΑΣΕΠ και δεν έχει παρέλθει πενταετία από το διορισμό σας, δεν δικαιούστε να κάνετε νέα αίτηση, ακόμη και αν παραιτηθείτε. Θα απορριφθεί ή αίτησή σας.
Δεν δίνετε πληροφορίες όμως για τον τρόπο που διοριστήκατε στη θέση και πόσα χρόνια είστε τακτικός υπάλληλος , για να σας απαντήσει κάποιος στοχευμένα

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε εμένα τώρα έγινε πρόσκληση για διορισμό και ρωτάω τι συνέπειες θα έχω αν διοριστώ και παραιτηθώ. Πρόκειται για θέση μόνιμου τακτικού προσωπικού. Αν στείλω δικαιολογητικά και δεν πάω να ορκιστώ και να αναλάβω καθήκοντα όταν μου ζητηθεί, θα έχω κύρωση;

Νομίζω πάλι ότι δε μου λέτε όλα όσα χρειάζονται. Για να σας κάλεσε το ΑΣΕΠ για διορισμό, σημαίνει πως δε βρέθηκε κώλυμα διορισμού. Το πιθανότερο είναι ότι είχατε κάνει αίτηση για τη νέα θέση, πριν ορκιστείτε στη θέση που κατέχετε τώρα. Σε αυτή την περίπτωση, επιτρέπεται να παραιτηθείς και να επιλέξεις τη νέα θέση, καθώς η αίτηση έγινε προ του διορισμού. Ή απλά έχει παρέλθει ήδη η πενταετία

DKappa
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό DKappa » Τετ Νοέμ 03, 2021 7:58 pm

Δεν με κάλεσαν σε νέα θέση ούτε είχα κάνει αίτηση σε άλλη θέση πριν από αυτήν που καλέστηκα.
Απλά ρωτάω αν στείλω δικαιολογητικά και βγει ατομικό ΦΕΚ διορισμού και δεν πάω να ορκιστώ και να αναλάβω υπηρεσία θα έχω κάποια κύρωση;

Ευχαριστώ

optimus
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό optimus » Πέμ Νοέμ 04, 2021 11:30 am

DKappa έγραψε:Δεν με κάλεσαν σε νέα θέση ούτε είχα κάνει αίτηση σε άλλη θέση πριν από αυτήν που καλέστηκα.
Απλά ρωτάω αν στείλω δικαιολογητικά και βγει ατομικό ΦΕΚ διορισμού και δεν πάω να ορκιστώ και να αναλάβω υπηρεσία θα έχω κάποια κύρωση;

Ευχαριστώ

πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω ποιο το ερώτημά σας και τι συνθήκες ισχύουν. Αν κάποιος κατάλαβε τι ρωτάτε, ας απαντήσει. Τη μία γράφετε ότι διορίζεστε εκ νέου και μετά μου λέτε δε σας κάλεσαν σε νέα θέση..

Gogo13
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Gogo13 » Κυρ Ιαν 08, 2023 3:27 pm

Καλησπέρα,
σε ερώτηση που έκανα στον ΑΣΕΠ για αυτή την περίπτωση, ΙΔΑΧ που δεν έχει γίνει μονιμοποίηση, μου απάντησαν ότι μόνο για ανώτερες θέσεις μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση...

georpapad
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό georpapad » Κυρ Ιαν 08, 2023 6:46 pm

optimus έγραψε: Εάν έχετε διοριστεί από διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας του ΑΣΕΠ και δεν έχει παρέλθει πενταετία από το διορισμό σας, δεν δικαιούστε να κάνετε νέα αίτηση, ακόμη και αν παραιτηθείτε. Θα απορριφθεί ή αίτησή σας.

Ισχύει αυτό; Πως προκύπτει κάτι τέτοιο; Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΑΣΕΠ μου είπαν ότι με παραίτηση δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι δυνατόν να σε δεσμέυουν με πενταετία είτε εργάζεσαι είτε όχι;

mylw
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό mylw » Δευ Ιαν 09, 2023 7:52 am

georpapad έγραψε:
optimus έγραψε: Εάν έχετε διοριστεί από διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας του ΑΣΕΠ και δεν έχει παρέλθει πενταετία από το διορισμό σας, δεν δικαιούστε να κάνετε νέα αίτηση, ακόμη και αν παραιτηθείτε. Θα απορριφθεί ή αίτησή σας.

Ισχύει αυτό; Πως προκύπτει κάτι τέτοιο; Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΑΣΕΠ μου είπαν ότι με παραίτηση δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι δυνατόν να σε δεσμέυουν με πενταετία είτε εργάζεσαι είτε όχι;

Το γράφει στις προκηρύξεις. από τη στιγμή που ορκίζεσε υπάρχει η ρήτρα της 5ετίας. Μόνη εξαίρεση το να είσαι δε ή τε και να κάνεις ως τε ή πε αντίστοιχα. αν μπήκες ως πε, καλήνύχτα...

Giannis746
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Giannis746 » Δευ Ιαν 09, 2023 11:40 am

Δεν υπάρχει κανένα κόλλημα για συμμετοχή σε νέα προκήρυξη, εάν έχεις παραιτηθεί νωρίτερα. Υπάρχει μόνο μία απογορευση για νοσηλευτες που έχουν παραιτηθεί και μόνο αν θέλουν να κάνουν αίτηση ξανά για νοσηλευτές. Για κανέναν άλλον δημόσιο υπάλληλο.
Τον ασεπ τον νοιάζει την μέρα που θα υποβάλεις αίτηση να ΜΗΝ είσαι δημόσιος υπάλληλος, η να έχει παρέλθει 5ετια.

Τακτικοί υπάλληλοι (μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) των φορέων της
παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης
θέσεων των φορέων αυτών , μετά από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία διορισμού ή
πρόσληψής τους, με εξαίρεση τη συμμετοχή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων κατηγορίας
ανώτερης αυτής του διορισμού ή της πρόσληψής τους.

Απλά ελληνικά είναι, ΤΑΚΤΙΚΟΊ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ λέει. Αν έχεις παραιτηθεί νωρίτερα προφανώς και δεν είσαι υπάλληλος, η υπαλληλικη σχέση έχει λυθεί.

spirosit
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spirosit » Κυρ Οκτ 26, 2025 2:28 pm

Γεια σας.

Κι εγώ αυτό καταλαβαίνω, Τακτικοί υπάλληλοι λέει, όχι άνεργοι. Είναι λίγο θέμα ερμηνείας βέβαια, γνωρίζει κάποιος να έχει γίνει στην πράξη αυτό;

Ο ΑΣΕΠ κατά την αίτηση συμμετοχής σε προκήρυξη το διατυπώνει λίγο διαφορετικά:

«Έχω δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων που δήλωσα καθότι δεν έχω διοριστεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.2 του άρθρου 17 του ν. 4765/2021: «Τακτικοί υπάλληλοι των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων των φορέων αυτών, μετά από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία διορισμού ή πρόσληψής τους, με εξαίρεση τη συμμετοχή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων κατηγορίας ανώτερης αυτής του διορισμού ή της πρόσληψής τους.»

Godric
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Godric » Τετ Οκτ 29, 2025 8:22 pm

πλέον η πενταετία έχει γίνει δεκαετία

Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες