Καλησπέρα σας
Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει γιατί δυστυχώς όσο κι αν το έχω ψάξει δε μπορώ να βρω επίσημη απάντηση πουθενά αναρτημένη για το κάτωθι:
Σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας, έχω επιλέξει όλες τις διαθέσιμες θέσεις της ειδικότητας μου πανελλαδικά.
Στα αποτελέσματα διαπίστωσα ότι άτομα με λιγότερα μόρια από εμένα και προφανώς σε κατώτερη θέση στη σειρά κατάταξης, βλέπω ότι έχουν διοριστεί σε θέσεις τις οποίες είχα κι εγώ δηλώσει.
Η μόνη αιτιολογία που μπορώ να βρω είναι ότι έχουν δηλώσει τις θέσεις αυτές σε προτίμηση υψηλότερη από τη δική μου δήλωση (λ.χ. δήλωσε Αθήνα 3η επιλογή κι εγώ 5η).
Πρώτα υπολογίζεται οπότε η δήλωση προτίμησης και μετά τα μόρια?
Αν γνωρίζει κάποιος θα με εξυπηρετούσε αφάνταστα, καθώς είμαι σε διαδικασία ένστασης και εύρεσης δικηγόρου για τα περαιτέρω.
Σας ευχαριστώ πολύ
Μόρια, σειρά κατάταξης και δήλωση προτίμησης ΑΣΕΠ
-
- Μαθητευόμενος
-
- Μαθητευόμενος
Re: Μόρια, σειρά κατάταξης και δήλωση προτίμησης ΑΣΕΠ
Πλέον γράφεται και η σειρά προτίμησης στους πίνακες, νομίζω στα προσωρινά αποτελέσματα. Π.χ μια θέση που είχα βάλει 1η την πήρε μια που είχε πολλά παραπάνω μόρια αλλα ήταν η 20η της προτίμηση! δεν ξέρω για το σύστημα του ασεπ πως τα βγάζει αυτόματα πάντως δεν είναι κάτι που θα εξηγήσουν αν στείλεις ερώτημα
-
- Μόνιμος
Μετράει πρώτα και κατά βάση μόνο η σειρά κατάταξης, δηλαδή τα μόρια. Η σειρά προτίμησης έχει σημασία μόνο
για το συγκεκριμένο υποψήφιο, δηλαδή αν κάποιος διορίζεται σε περισσότερες θέσεις επιλέγεται στη θέση που
έχει προτίμηση, δηλαδή στην 3η αντί της 4ης κλπ .
Δεν μπορούν να διοριστούν άτομα με χαμηλότερη βαθμολογία στον πίνακα (εννοείται πως έχουν ελεγχθεί).
Τα άτομα αυτά πιθανότατα διορίστηκαν από άλλο πίνακα . Δηλαδή για κάποιες θέσεις εκτός από τον κύριο
πίνακα υπάρχουν και άλλοι πίνακες, π.χ. για πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία , άτομα που ανήκουν στη
μουσουλμανική μειονότητα κλπ .
Για παράδειγμα, έστω πως παίρνουν 10 λογιστές ΔΕ. Στην προκήρυξη εμφανίζονται οι θέσεις που
αντιστοιχούν στον κύριο πίνακα και στους ειδικούς. Έστω πως θα πάρουν 8 από τον κύριο πίνακα,
έναν πολύτεκνο και ένα τρίτεκνο. Ο πολύτεκνος και ο τρίτεκνος που διορίζονται θα είναι επικεφαλής
στους ειδικούς πίνακες για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους. Όμως θα εμφανίζονται και στον κύριο
πίνακα. Θα είναι πιο κάτω από τον τελευταίο, εδώ τον 8ο , που διορίζεται από τον κύριο πίνακα.
Αν όμως ο πολύτεκνος ή ο τρίτεκνος διορίζονται με βάση τον κύριο πίνακα τότε δεν επιλέγονται
από τους ειδικούς πίνακες. Τότε θα επιλεγεί από τον ειδικό πίνακα ο επόμενος.
Άλλωστε για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί πίνακες , για να επιλέγονται άτομα που δε θα επιλέγονταν
κανονικά (από τον κύριο πίνακα). Επόμενο είναι πολλοί που δε διορίζονται να τους βλέπουν στον
κύριο πίνακα πιο κάτω από τους ίδιους !
για το συγκεκριμένο υποψήφιο, δηλαδή αν κάποιος διορίζεται σε περισσότερες θέσεις επιλέγεται στη θέση που
έχει προτίμηση, δηλαδή στην 3η αντί της 4ης κλπ .
Δεν μπορούν να διοριστούν άτομα με χαμηλότερη βαθμολογία στον πίνακα (εννοείται πως έχουν ελεγχθεί).
Τα άτομα αυτά πιθανότατα διορίστηκαν από άλλο πίνακα . Δηλαδή για κάποιες θέσεις εκτός από τον κύριο
πίνακα υπάρχουν και άλλοι πίνακες, π.χ. για πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία , άτομα που ανήκουν στη
μουσουλμανική μειονότητα κλπ .
Για παράδειγμα, έστω πως παίρνουν 10 λογιστές ΔΕ. Στην προκήρυξη εμφανίζονται οι θέσεις που
αντιστοιχούν στον κύριο πίνακα και στους ειδικούς. Έστω πως θα πάρουν 8 από τον κύριο πίνακα,
έναν πολύτεκνο και ένα τρίτεκνο. Ο πολύτεκνος και ο τρίτεκνος που διορίζονται θα είναι επικεφαλής
στους ειδικούς πίνακες για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους. Όμως θα εμφανίζονται και στον κύριο
πίνακα. Θα είναι πιο κάτω από τον τελευταίο, εδώ τον 8ο , που διορίζεται από τον κύριο πίνακα.
Αν όμως ο πολύτεκνος ή ο τρίτεκνος διορίζονται με βάση τον κύριο πίνακα τότε δεν επιλέγονται
από τους ειδικούς πίνακες. Τότε θα επιλεγεί από τον ειδικό πίνακα ο επόμενος.
Άλλωστε για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί πίνακες , για να επιλέγονται άτομα που δε θα επιλέγονταν
κανονικά (από τον κύριο πίνακα). Επόμενο είναι πολλοί που δε διορίζονται να τους βλέπουν στον
κύριο πίνακα πιο κάτω από τους ίδιους !
-
- Μαθητευόμενος
ele-75 έγραψε:Πλέον γράφεται και η σειρά προτίμησης στους πίνακες, νομίζω στα προσωρινά αποτελέσματα. Π.χ μια θέση που είχα βάλει 1η την πήρε μια που είχε πολλά παραπάνω μόρια αλλα ήταν η 20η της προτίμηση! δεν ξέρω για το σύστημα του ασεπ πως τα βγάζει αυτόματα πάντως δεν είναι κάτι που θα εξηγήσουν αν στείλεις ερώτημα
Ευχαριστώ πολύ, τελικά τα άτομα που διορίστηκαν με λιγότερα μόρια άνηκαν σε ειδική κατηγορία!
Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης