Γειά σας.
Είμαι διοριστέα σε 2 φορείς. Ο φορέας Α με κάλεσε ήδη για ορκομωσία, αλλά αιτηθηκα παράταση και πήρα για 6 μήνες. Ο φορέας Β με καλεσε και πήγα και ορκιστηκα. Αλλά δε θέλω να παραμείνω στον Β και θα παραιτηθώ για να πάω στον Α. Μπορώ να πάω στον Α (στην ημερομηνία που όρισαν μετά την αποδοχή για παράταση - έχω ακόμη παράταση) ενώ ήδη έχω αναλάβει αλλού; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το διορισμό στο φορέα Α; Ορισμένες απόψεις λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού παραιτηθώ από το Β. Άλλοι λένε ότι από τη στιγμή που ανέλαβα στο Β, τότε σημαίνει ότι δεν αποδεχτηκα τον Α.
Διοριστέα σε 2 φορείς. Κάποιος έμπειρος;
-
- Μαθητευόμενος
-
- Μαθητευόμενος
Re: Διοριστέα σε 2 φορείς. Κάποιος έμπειρος;
Ορκωμοσία σημαίνει αποδοχή της θέσης και αν δεν κάνω λάθος , μετά την ορκωμοσία ακολουθεί το πρακτικό ανάληψης υπηρεσίας όπως έγινε στην περίπτωση μου .
Πλέον δεν μπορείς να παραιτηθείς γιατί θα έχεις συνέπειες.
Έπρεπε να το σκεφτείς πριν ορκιστείς.
Αν δεν εργάζεσαι μακριά από τον τόπο διαμονής όπως εγώ που έχω έξοδα αρκετά για τον λόγο αυτό , δεν χάνεις πολλά .
Σε ποιους φορείς αναφέρεσαι ;
Πλέον δεν μπορείς να παραιτηθείς γιατί θα έχεις συνέπειες.
Έπρεπε να το σκεφτείς πριν ορκιστείς.
Αν δεν εργάζεσαι μακριά από τον τόπο διαμονής όπως εγώ που έχω έξοδα αρκετά για τον λόγο αυτό , δεν χάνεις πολλά .
Σε ποιους φορείς αναφέρεσαι ;
-
- Μαθητευόμενος
Αυτό που θέλεις να κάνεις μια χαρά γίνεται και θα κάνω κάτι παρόμοιο σύντομα. Διορίστηκα πέρυσι, βγήκαν αποτελέσματα από άλλο διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος ΠΡΙΝ το διορισμό μου, οπότε νομίμως θα παραιτηθώ και θα αναλάβω υπηρεσία στον επόμενο φορέα.
Πάμε στα δικά σου τώρα, γιατί τα μπέρδεψες λίγο τα πράγματα, ως προς δύο σημεία
Πρώτον και οι δύο φορείς, λογικά, σου ζήτησαν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εργάζεσαι με οποιοδήποτε είδος σύμβασης στο δημόσιο. Τι ίσχυε όταν δήλωνες στο φορέα Α ότι δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος; Ίσχυε; Σε περίπτωση που δεν ίσχυε, έπρεπε να δηλώσεις ότι εργάζεσαι στο δημόσιο και ότι θα παραιτηθείς πριν αναλάβεις καθήκοντα, διαφορετικά έχεις κάνει ψευδή δήλωση.
Δεύτερον, αν δεν κάνω λάθος και αυτό θα το γνωρίζεις καλύτερα εσύ που το έκανες, πήρες παράταση από το φορέα Α για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Μόνο γι' αυτό απ' όσο γνωρίζω χορηγείται παράταση. Αυτοί οι σοβαροί προσωπικοί λόγοι δεν εμπόδιζαν το διορισμό σου στο φορέα Β; Είναι σε διαφορετικές πόλεις αυτοί οι φορείς; Τι λόγοι είναι αυτοί που εμποδίζουν το διορισμό σου σε έναν φορέα, αλλά όχι σε έναν άλλο... Δε ρωτάω εγώ. Κάνω ερωτήσεις που ίσως κληθείς να απαντήσεις.
Αν δεν έχεις κάνει κάποια ψευδή δήλωση, δε βλέπω κάποιο κώλυμα. Ίσως στο φορέα Α να σου κάνουν λίγα μούτρα, αν μάθουν ότι πήγες αλλού, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Άλλες "συνέπειες" όπως αναφέρθηκαν παραπάνω δεν μπορώ να φανταστώ.
Παρ' όλα αυτά κι επειδή είναι απίθανο να βρεις κάποιον με ανάλογη εμπειρία σε ένα site, θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου του φορέα υποδοχής σου.
Ότι και να λέμε εμείς... εφόσον δεν το έχουμε κάνει, είναι εικασίες.
Επίσης, αν μπορείς πες μου σε παρακαλώ... η παράταση είναι υποχρεωτικά 6μηνη ή μπορείς να ζητήσεις και μικρότερη, γιατί κι εγώ μάλλον θα χρειαστώ παράταση..
Πρώτον και οι δύο φορείς, λογικά, σου ζήτησαν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εργάζεσαι με οποιοδήποτε είδος σύμβασης στο δημόσιο. Τι ίσχυε όταν δήλωνες στο φορέα Α ότι δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος; Ίσχυε; Σε περίπτωση που δεν ίσχυε, έπρεπε να δηλώσεις ότι εργάζεσαι στο δημόσιο και ότι θα παραιτηθείς πριν αναλάβεις καθήκοντα, διαφορετικά έχεις κάνει ψευδή δήλωση.
Δεύτερον, αν δεν κάνω λάθος και αυτό θα το γνωρίζεις καλύτερα εσύ που το έκανες, πήρες παράταση από το φορέα Α για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Μόνο γι' αυτό απ' όσο γνωρίζω χορηγείται παράταση. Αυτοί οι σοβαροί προσωπικοί λόγοι δεν εμπόδιζαν το διορισμό σου στο φορέα Β; Είναι σε διαφορετικές πόλεις αυτοί οι φορείς; Τι λόγοι είναι αυτοί που εμποδίζουν το διορισμό σου σε έναν φορέα, αλλά όχι σε έναν άλλο... Δε ρωτάω εγώ. Κάνω ερωτήσεις που ίσως κληθείς να απαντήσεις.
Αν δεν έχεις κάνει κάποια ψευδή δήλωση, δε βλέπω κάποιο κώλυμα. Ίσως στο φορέα Α να σου κάνουν λίγα μούτρα, αν μάθουν ότι πήγες αλλού, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Άλλες "συνέπειες" όπως αναφέρθηκαν παραπάνω δεν μπορώ να φανταστώ.
Παρ' όλα αυτά κι επειδή είναι απίθανο να βρεις κάποιον με ανάλογη εμπειρία σε ένα site, θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου του φορέα υποδοχής σου.
Επίσης, αν μπορείς πες μου σε παρακαλώ... η παράταση είναι υποχρεωτικά 6μηνη ή μπορείς να ζητήσεις και μικρότερη, γιατί κι εγώ μάλλον θα χρειαστώ παράταση..
-
- Μαθητευόμενος
Rudeboy έγραψε:Πλέον δεν μπορείς να παραιτηθείς γιατί θα έχεις συνέπειες.
Τι συνέπειες και από που ορίζονται;
-
- Μαθητευόμενος
Tika2023 έγραψε:Αυτό που θέλεις να κάνεις μια χαρά γίνεται και θα κάνω κάτι παρόμοιο σύντομα. Διορίστηκα πέρυσι, βγήκαν αποτελέσματα από άλλο διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος ΠΡΙΝ το διορισμό μου, οπότε νομίμως θα παραιτηθώ και θα αναλάβω υπηρεσία στον επόμενο φορέα.
Ημουν ιδιωτικό τομέα και ζητήθηκαν πρίν πολυ καιρό οι υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν τίθεται θέμα ψευδών δηλώσεων. Ναι, οι λόγοι έπαψαν να ισχύουν στη συνέχεια. Η παράταση μπορεί να είναι και μικρότερη.
-
- Μαθητευόμενος
Εω διαβάσει πως αν κάποιος Τακτικός Υπάλληλος παραιτηθεί πριν περάσουν οι 12 μήνες , του απαγορεύουν να δουλέψει στο δημόσιο για 3 χρόνια.....
Βέβαια εσύ ήσουν διοριστέα στον άλλον φορέα πριν ορκιστείς ...αλλά ορκωμοσία σημαίνει αποδοχή θέσης .
Τελοσπάντων , απευθύνσου στον φορέα για πιο σίγουρα .
Επιπλέον όσον αφορά την υποστελέχωση , στον φορέα που εργάζομαι , επειδή έχουν προσληφθεί αρκετοί με ΣΟΧ , είμαστε υπέρ αρκετοί ,
,αφού είναι φορές που αν υπάρχει συμβασιούχος με εμπειρία , εμένα με στριμώχνουν στην άκρη του γραφείου , ο συμβασιούχος κάνει όλη την σοβαρή δουλειά και εγώ να ανεβοκατεβαίνω σκαλιά , να βγάζω φωτοτυπίες σκανάρω , μοιράζω φακέλους και όλα αυτά τα βοηθητικά που τα κάνει και απόφοιτος νηπιαγωγείου . Είναι φορές που νιώθω πως με θεωρούν παντελώς άσχετο για οτιδήποτε .
Βέβαια εσύ ήσουν διοριστέα στον άλλον φορέα πριν ορκιστείς ...αλλά ορκωμοσία σημαίνει αποδοχή θέσης .
Τελοσπάντων , απευθύνσου στον φορέα για πιο σίγουρα .
Επιπλέον όσον αφορά την υποστελέχωση , στον φορέα που εργάζομαι , επειδή έχουν προσληφθεί αρκετοί με ΣΟΧ , είμαστε υπέρ αρκετοί ,
,αφού είναι φορές που αν υπάρχει συμβασιούχος με εμπειρία , εμένα με στριμώχνουν στην άκρη του γραφείου , ο συμβασιούχος κάνει όλη την σοβαρή δουλειά και εγώ να ανεβοκατεβαίνω σκαλιά , να βγάζω φωτοτυπίες σκανάρω , μοιράζω φακέλους και όλα αυτά τα βοηθητικά που τα κάνει και απόφοιτος νηπιαγωγείου . Είναι φορές που νιώθω πως με θεωρούν παντελώς άσχετο για οτιδήποτε .
-
- Μαθητευόμενος
Μίλησα με υπουργείο. Η ορκωμοσία είναι η ημερομηνία κλειδί βάσει της οποίας γίνεται δημόσιος υπάλληλος κάποιος. Οπότε μπορώ να πάω στον Α.
Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 1 επισκέπτης