Αποχώρηση από ΣΟΧ για πρόσληψη σε άλλη ΣΟΧ

Εποχικό προσωπικό, συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου.
vagamad
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Μάιος 25, 2020 5:32 pm

Αποχώρηση από ΣΟΧ για πρόσληψη σε άλλη ΣΟΧ

Δημοσίευσηαπό vagamad » Τρί Ιαν 03, 2023 2:39 am

Καλημερα και καλή χρόνια. Εργάζομαι σε σοχ εδώ και λίγο καιρό. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και από μια άλλη σοχ που είχα κάνει αίτηση και είμαι επιτυχών. Σε αυτήν την σοχ δεν υπάρχει το 8μηνο κόλλημα οποτε σε ότι αφορά αυτό δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα. Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους μήνες ανεργίας που δεν έχω πλέον? Διαβάζω το παράρτημα των ΣΟΧ και γράφει:

«Εάν από την προσκομισθείσα βεβαίωση ανεργίας προκύπτει διακοπή αυτής εντός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας γίνεται από την ημερομηνία διακοπής και προς τα πίσω.
Στην περίπτωση συνεχόμενης ανεργίας, άνεργος θεωρείται ο υποψήφιος που έχει τέσσερις (4) τουλάχιστον μήνες ανεργίας και πρέπει να είναι άνεργος έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων».

Αναφέρει ότι ο υποψήφιος πρεπει να ειναι άνεργος έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Δεν αναφέρει κάπου ότι πρέπει να διατηρεί την ανεργια του μέχρι την ημέρα της πρόσληψης του.
Επισης αναφέρει ότι ακόμα και την περίοδο των αιτήσεων εάν γίνει διακοπή της ανεργίας θα προσμετρηθεί κανονικά η ανεργια που είχε μεχρι εκείνη την ημέρα.
Αυτό σημαίνει ότι έχω δικαίωμα να φύγω από τη σοχ που είμαι τώρα και να πάω στην άλλη ή θα έχω πρόβλημα?

Ιωάννης Μπάκας
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 393
Εγγραφή: Δευ Οκτ 27, 2014 7:23 pm

Re: Αποχώρηση από ΣΟΧ για πρόσληψη σε άλλη ΣΟΧ

Δημοσίευσηαπό Ιωάννης Μπάκας » Δευ Μαρ 06, 2023 9:47 am

Σε τέτοιες περιπτώσεις,μερικά χρόνια πριν, ναι υπήρχε σοβαρό θέμα αν κάποιος είχε εργαστεί έστω και μία ημέρα σε άλλη σοχ οπουδήποτε, από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι την "ανάρτηση" των αποτελεσμάτων!Τώρα όμως , λόγω αντιδράσεων προφανώς , κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως έχω καταλάβει, δηλαδή μπορείς να φύγεις από τη μία υπηρεσία σε άλλη αρκεί να μην υπάγονται στον ίδιο φορέα!Για παράδειγμα αν έχεις πετύχει σε σοχ σε εταιρία του ομίλου της ΔΕΗ και μετά προσπαθήσεις να πάς σε άλλη υπηρεσία του ομίλου της ΔΕΗ ή ΚΑΙ του ΔΕΔΔΗΕ είσαι υποχρεωμένος να δηλώσεις ότι εργάστηκες και σε κάθε τέτοια περίπτωση ,είτε κάνεις τη δήλωση τούτη είτε όχι, τη χάνεις τη θέση αν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι με λιγότερα μόρια που πληρούν όμως τα προσόντα για τη θέση που αρχικά είχες επιλεγεί!ΕΚΕΊ ΝΑΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΊΓΟΥΡΑ ΘΈΜΑ!

Επιπλέον , μέχρι πριν λίγα έτη,σε αρκετές περιπτώσεις, ήταν σχετικά εύκολο να αποκρύψεις το κώλυμα οκταμήνου σου χωρίς πρόβλημα αρκεί να μην σε έπαιρνε χαμπάρι ο υποψήφιος του οποίου τη θέση "έφαγες" επειδή απέκρυψες το κώλυμα' αυτό γινόταν σωρηδόν κάποτε, ειδικά αν οι δύο σοχ αφορούσαν σε τελείως διαφορετικούς φορείς!Αυτό όμως δεν ισχύει πια' διότι τα πάντα πλέον ελέγχονται σχολαστικά, το σύστημα έχει εξελιχθεί και κανείς δεν ξεφεύγει!Στο διαύγεια όμως είχα διαβάσει για περίπτωση επιτυχόντων σε σοχ δήμου,κάτι χρόνια πριν, που ο δήμαρχος έστειλε στον εισαγγελέα τους εν λόγω επιτυχόντες επειδή είχαν αποκρύψει το κώλυμα υπέρβασης οκτάμηνης απασχόλησης τους και για ένα διάστημα εργάζονταν κανονικά!ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΈΤΟΙΟ ΡΊΣΚΟ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΎΨΕΙ ΤΈΤΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ!

Επειδή όμως η τελευταία ΣΟΧ μου ήταν το 2018 και έκτοτε έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, τίποτε δεν αναφέρω με σιγουριά και καλύτερα όποιος ενδιαφέρεται ΝΑ ΣΤΈΛΝΕΙ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ ΣΤΟ E-MAIL TOY ΑΣΕΠ, ΕΚΕΊ ΣΊΓΟΥΡΑ ΘΑ ΛΆΒΕΙ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΊΕΣ ΤΟΥ!!


Επιστροφή σε “ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες