ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2020

Εποχικό προσωπικό, συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου.
Brighton
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2017 8:08 pm

Re: ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2020

Δημοσίευσηαπό Brighton » Παρ Οκτ 02, 2020 5:22 pm

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν γνωρίζετε, το εξής: οι πίνακες κατάταξης που έχουν ανακοινωθεί είναι οριστικοί, δηλαδή έχουν ελεγχθεί τα προσόντα των υποψηφίων ή αυτό θα γίνει όταν φτάσει η σειρά τους να προσληφθούν, οπότε και μπορεί κάποιος τελικά να απορριφθεί; Για παράδειγμα, κάποιος εμφανίζεται πρώτος στην ειδικότητά του σε ένα φορέα. Όταν ο φορέας χρειαστεί προσωπικό της ειδικότητάς του θα τον καλέσει αμέσως, ή π.χ. ενδέχεται να ισχυριστεί ότι κάποια από τα στοιχεία που έχει δηλώσει είναι ελλιπή και θα πάει στον επόμενο; Σας ευχαριστώ πολύ.

teokat
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 13, 2020 10:20 pm

Re: ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2020

Δημοσίευσηαπό teokat » Παρ Οκτ 02, 2020 7:58 pm

Brighton έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν γνωρίζετε, το εξής: οι πίνακες κατάταξης που έχουν ανακοινωθεί είναι οριστικοί, δηλαδή έχουν ελεγχθεί τα προσόντα των υποψηφίων ή αυτό θα γίνει όταν φτάσει η σειρά τους να προσληφθούν, οπότε και μπορεί κάποιος τελικά να απορριφθεί; Για παράδειγμα, κάποιος εμφανίζεται πρώτος στην ειδικότητά του σε ένα φορέα. Όταν ο φορέας χρειαστεί προσωπικό της ειδικότητάς του θα τον καλέσει αμέσως, ή π.χ. ενδέχεται να ισχυριστεί ότι κάποια από τα στοιχεία που έχει δηλώσει είναι ελλιπή και θα πάει στον επόμενο; Σας ευχαριστώ πολύ.

Σίγουρα έχει γίνει ένας έλεγχος γι' αυτό και βλέπεις σε μερικές συμμετοχές παρατηρήσεις του τύπου "δεν υπάρχει βεβαίωση προϋπηρεσίας" ή "μη-υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση" και άλλες παρόμοιες. Άλλωστε γι'αυτό και έγινε η επισύναψη τόσης χαρτούρας ταυτόχρονα με την υποβολή των αιτήσεων. Φαντάζομαι ότι σε περίπτωση πρόσληψης θα ακολουθήσει 2ος έλεγχος, σοβαρότερος, από το φορέα τοποθέτησης (με διασταυρώσεις στοιχείων, βεβαιώσεις γνησιότητας, έλεγχος πλαστών κ.λπ.) γιατί αυτή τη στιγμή με ένα photoshopping είναι δυνατό να "πειράξεις" τα διάφορα έντυπα - βεβαιώσεις που επισύναψες.

Mr.Green
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 07, 2015 9:22 am

Re: ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2020

Δημοσίευσηαπό Mr.Green » Σάβ Οκτ 03, 2020 1:51 pm

"Το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων το τελευταίο διάστημα πάντως ήταν στον «αέρα» αφού έληγαν οι συμβάσεις των περισσοτέρων. Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού είναι συνήθως διετείς, αφού ο επιπλέον χρόνος εργασίας δεν εγκρίνεται από το ελεγκτικό συνέδριο και δεν μπορούν να λάβουν το μισθό τους. Μόνο στην περίπτωση που υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ξεπεραστεί αυτή η σκόπελος.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε πρόσφατα την παράταση των συμβάσεων όλου του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ λόγω και της πανδημίας. Η ειδική διάταξη που προωθήθηκε προβλέπει την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του χρόνου και με αναδρομική ισχύ. Πάντως, τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη μονιμοποίηση τους, ενώ αν χρειασθεί μπορεί να δοθεί και νέα παράταση, σημειώνουν πηγές του...."

Brighton
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2017 8:08 pm

Re: ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2020

Δημοσίευσηαπό Brighton » Σάβ Οκτ 03, 2020 10:15 pm

Με άλλα λόγια, αν καταλαβαίνω καλά, να μην περιμένω να με καλέσουν, θα ανανεώσουν τις παλιές συμβάσεις... :(

melimeli
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 17, 2018 11:21 pm

Re: ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2020

Δημοσίευσηαπό melimeli » Παρ Οκτ 09, 2020 9:38 am

Επειδή μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς...

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/11398813.pdf

Σελίδα 34-35


Επιστροφή σε “ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης