ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΟΧ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΧ

Εποχικό προσωπικό, συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου.
MICHELITO
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: Τετ Μάιος 16, 2012 9:07 am

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΟΧ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΧ

Δημοσίευσηαπό MICHELITO » Δευ Σεπ 28, 2015 9:30 am

Γνωρίζει κάποιος αν ειναι δυνατόν και εχεις προσληφθεί σε μια ΣΟΧ π.χ. στα ΕΛΤΑ και ταυτόχρονα είσαι επιτυχών σε άλλη ΣΟΧ π.χ φυλάκας μουσείων ,να παραιτηθείς απο την μια και να πάς στην άλλη ενω έχεις ήδη προσληφθεί???Ευχαριστώ

john2110
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 260
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 30, 2010 9:31 pm

Δημοσίευσηαπό john2110 » Τρί Σεπ 29, 2015 3:21 pm

Πριν αρχίσεις να εργάζεσαι γίνεται να μην αποδεχτείς τη θέση, μετά όχι , γιατί υπογράφεις στη νέα σου εργασία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχεις εργαστεί στο δημόσιο έως την υπογραφή της σύμβασης.

thourios
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 270
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 30, 2005 9:52 am

Δημοσίευσηαπό thourios » Σάβ Μαρ 12, 2016 11:19 pm

Δεν γίνεται γιατί έχεις ήδη εργασθεί. Αυτό σημαίνει ότι σαν εργαζόμενος έχεις χάσει τα μόρια ανεργίας σου που επικαλέστηκες όταν έκανες την αίτηση,
Την ημέρα της πρόσληψης στην νέα ΣΟΧ πρέπει να ισχύουν τα μόρια που είχες επικαλεστεί στην αίτηση. Αυτά μεταβλήθηκαν λοιπόν, δεν ισχύουν.

Παλιά δεν το έψαχναν τώρα όμως έχουν γίνει πολύ σχολαστικοί οπότε καλύτερα είναι να παραμείνεις εκεί που είσαι

Υπάρχουν άτομα που έχασαν και τη μία ΣΟΧ και την άλλη. Στην δεύτερη ΣΟΧ που μεταπήδησαν ανακαλύφθηκαν αφού και οι υπάλληλοι στην γραμματεία που τους προσέλαβαν ήταν άσχετοι και δεν τους ενημέρωσαν. Μετά από λίγες μέρες που το έψαξαν τους έδιωξαν.

:(

ΕΛΛΗΝΑΣ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Τετ Μαρ 09, 2016 12:49 am

Δημοσίευσηαπό ΕΛΛΗΝΑΣ » Κυρ Μαρ 13, 2016 11:26 pm

Αν όμως έχεις κάνει ένασταση στον ΑΣΕΠ για μία ΣΟΧ και μέχρι να βγει η απόφαση είσαι επιτυχών σε άλλη ΣΟΧ ΚΑΙ δεχτείς τη θέση μετά αν δικαιωθείς απο το ΑΣΕΠ μπορείς να αλλάξεις και να πας στην άλλη ΣΟΧ;

Ιωάννης Μπάκας
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: Δευ Οκτ 27, 2014 7:23 pm
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΟΧ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΧ

Δημοσίευσηαπό Ιωάννης Μπάκας » Κυρ Ιούλ 31, 2016 6:06 pm

Όντως αν έχεις πετύχει σε ΣΟΧ και αμέσως μετά σε άλλη ΣΟΧ(Δηλαδή αν έχεις συμμετάσχει σε δύο τέτοιους διαγωνισμούς) και αφού σε προσλάβουν στην πρώτη, ΔΕΝ έχεις την ευχέρεια να μεταπηδήσεις στην δεύτερη διότι υφίσταται κώλυμα οκτάμηνης απασχόλησης....Άσε που θα είναι σκέτη καταστροφή κάτι τέτοιο μιά και θα εξανεμιστούν και τα υπερπολύτιμα μόρια της ανεργίας.Υπόψιν επιπλέον ότι θα πρέπει να αφήσεις να περάσει ΚΑΙ ένα συγκεκριμένο διάστημα από την ημέρα παραίτησης σου για να έχεις δικαίωμα συμμετοχής σε(τρίτη) μελλοντική ΣΟΧ.

Κάτι άλλο από μένα τώρα!:

Αν κάποιος έχει πετύχει σε ΣΟΧ και ήδη εργάζεται σε φορέα του δημοσίου, έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για την διεκδίκηση θέσης ΣΑΧ(Αορίστου Χρόνου) ή όχι???

ΕΛΛΗΝΑΣ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Τετ Μαρ 09, 2016 12:49 am

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΟΧ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΧ

Δημοσίευσηαπό ΕΛΛΗΝΑΣ » Τετ Αύγ 23, 2017 2:12 am

Καλησπέρα σας.Αν κάποιος εργάζεται με σοχ σε φορέα ενός υπουργείου μπορεί να κάνει τα χαρτιά του για σοχ φορέα άλλου υπουργείου;Αν δεν υπάρχει κώλυμα 8μηνης απασχόλησης(λόγω απρόβλεπτων και επείγουσων περιστάσεων)εκτός ότι χάνει τα μόρια της ανεργίας υπάρχει κάποιο άλλο κώλυμα πχ 3μήνου;

Mr.Green
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 07, 2015 9:22 am

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΟΧ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΧ

Δημοσίευσηαπό Mr.Green » Τετ Αύγ 23, 2017 11:23 am

ΕΛΛΗΝΑΣ έγραψε:Καλησπέρα σας.Αν κάποιος εργάζεται με σοχ σε φορέα ενός υπουργείου μπορεί να κάνει τα χαρτιά του για σοχ φορέα άλλου υπουργείου;Αν δεν υπάρχει κώλυμα 8μηνης απασχόλησης(λόγω απρόβλεπτων και επείγουσων περιστάσεων)εκτός ότι χάνει τα μόρια της ανεργίας υπάρχει κάποιο άλλο κώλυμα πχ 3μήνου;

Όπως θα έχετε διαβάσει ήδη στο παράρτημα ανακοινώσεων ΣΟΧ με ημερομηνία 30.03.2017 που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προκήρυξης ΣΟΧ που συμμετέχετε "Ο υπολογισμός του ανωτέρω δωδεκαμήνου, μέσα στο οποίο η απασχόληση του υποψηφίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους οκτώ (8) μήνες, για να μην έχει κώλυμα πρόσληψης, γίνεται με αφετηρία το τέλος της νέας απασχόλησης, για την οποία ο υποψήφιος πρόκειται να προσληφθεί, και προς τα πίσω." Άρα, αίτηση θα κάνετε για οκτάμηνη απασχόληση, θα μοριοδοτηθείτε, αλλά θα είστε ο τελευταίος στη λίστα. Συνήθως, ολοκληρώνουμε το οκτάμηνο, καθόμαστε 4 μήνες στο ταμείο και ξαναρχίζουμε σε νέα θέση με ΣΟΧ στο Δημόσιο. Βέβαια δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε για να σας φύγει η απορία. Εξάλλου, μες στο καλοκαίρι, μπορεί να είστε ο μόνος υποψήφιος, οπότε αναγκαστικά και θα πάρετε τη θέση. Καλή σας επιτυχία!

spaneios
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 22, 2011 1:19 pm

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΟΧ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΧ

Δημοσίευσηαπό spaneios » Κυρ Οκτ 08, 2017 11:21 am

Να συνεχίσω την συζήτηση με παρόμοιο παράδειγμα δικό μου. Προσλήφθηκα σε σοχ με ημερομηνία έναρξης 1/10/2017. Σκέφτομαι να παραιτηθώ και να κάνω αίτηση σε άλλη σοχ σε νοσοκομείο με ημερομηνία λήξης σύμβασης 31/12/2018. Εκτός του ότι έχω χάσει ήδη τα μόρια ανεργίας με πιάνει το κώλυμα 8μηνου? Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.

Ιωάννης Μπάκας
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: Δευ Οκτ 27, 2014 7:23 pm
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΟΧ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΧ

Δημοσίευσηαπό Ιωάννης Μπάκας » Τρί Νοέμ 07, 2017 4:58 pm

@Spaneios
ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Mr.Green
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 07, 2015 9:22 am

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΟΧ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΧ

Δημοσίευσηαπό Mr.Green » Τετ Νοέμ 08, 2017 7:23 pm

Δυστυχώς, υπάρχουν κίνδυνοι στη μετάβαση από ΣΟΧ σε άλλη ΣΟΧ, όταν υπάρχει δόλος-ψευδής δήλωση. Αλλιώς, όλα καλά.
Ξέρω περίπτωση ενός ατόμου που έφυγε από ΣΟΧ για άλλη ΣΟΧ έχοντας εργαστεί κάτω του ενός μήνα στην πρώτη.
Κι αυτό γιατί θεωρείται περιστασιακή απασχόληση το διάστημα κάτω του μήνα. Δεν έμεινε δηλαδή 2-3 μήνες. Μου φάνηκε παράξενο, αλλά έγινε κι αυτό!
Επίσης σε όλες τις ΣΟΧ σε υπηρεσίες ασύλου κτλ γράφουν με κεφαλαία γράμματα ότι δεν υπάρχει κώλυμα 8μήνου.
Οι περισσότεροι που μπαίνουν εκεί, ήδη εργάζονται στην υπηρεσία με ΣΟΧ και πρόκειται σε κατ'ουσίαν ανανέωση σύμβασης.
Και όσοι είναι άσχετοι, μπορεί ήδη να εργάζονται αλλού στο δημόσιο με ΣΟΧ ή στον ιδιωτικό τομέα. Άλλο η κάρτα ανεργίας που πρέπει να είναι ενεργή ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια της αίτησης κι άλλο το κώλυμα οκταμήνου. Έχω άλλη περίπτωση που προσλήφθηκε κάποιος σε δύο ΣΟΧ με διαφορά ενός μήνα και με τα μόρια της κάρτας ανεργίας και στις δύο (στη δεύτερη με 75 μόρια πάνω λόγω του ενός μήνα διαφορά), καθώς κατά την αίτηση ήταν ενεργή η κάρτα (δεν έκανε πλαστογραφία) κι ας έπιασε δουλειά μία ή δύο μέρες μετά την αίτησή του. Είναι συνηθισμένο, όσο είναι ενεργή η κάρτα ανεργίας να γίνονται αιτήσεις σε κάθε ΣΟΧ που υπάρχει μέχρι και την παραμονή της ανάληψης εργασίας. Πιστεύω να σε βοήθησα. Καλή δύναμη.


Επιστροφή σε “ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης