NSSN έγραψε:klaountios έγραψε:Νομίζω αν γίνει αυτό θα ανοίξει ο ασκός του αιόλου και για άλλα κοινοφελή του οαεδ !! λίγο δύσκολο............
Κι εγώ το ίδιο πιστεύω το θεωρώ αμφίβολο αν θα ευνοηθούν αυτοί του ΟΑΕΔ. Έχουν άλλη σύμβαση,είναι Κοινωφελής Εργασία σαν τα προγράμματα των Δήμων, με μόνη διαφορά τις παρατάσεις κι ένα καλύτερο μισθό από τα 580 που παίρνουν οι υπόλοιποι των προγραμμάτων αυτών. Επίσης, αν ήθελαν να τους μονιμοποιήσουν θα τους έδιναν ευκαιρία και με τη 2Κ, δε θα τους εξαιρούσαν.
Δυστυχώς οι εργαζόμενοι ΟΑΕΔ δεν είναι κοινωφελούς εργασίας αλλά ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Υγείας. Επίσης, έχουν γίνει ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτό το πρόγραμμα σύμφωνα με τις οποίες χορηγούνται υπερωρίες, εξαιρέσιμα, Κυριακές, ανθυγιεινό επίδομα κλπ. Αντιμετωπίζονται μισθολογικά σαν ιδαχ ή μόνιμοι και δεν έχουν καμία σχέση με τα κοινωφελούς του μισθού 500ευρω Δευτέρα με Παρασκευή 8ωρο. Μου το δήλωσε και εργαζόμενος νοσηλευτής με τέτοιο πρόγραμμα οτι παίρνει πολλά παραπάνω απο 546 το μήνα καθώς πληρώνεται αργίες, εξαιρέσιμα, κλπ.
Εαν μπείτε στο site του ΟΑΕΔ θα δείτε αναλυτικές ολες τις νομοθετικές ρυθμίσεις γι αυτο το ειδικό πρόγραμμα. Εγω προσωπικά θεωρώ βέβαιη την μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων. Είναι ήδη 3 χρόνια στα νοσοκομεία και πάνε για 4. Με το πρόσχημα μονιμοποίησης επικουρικών καθώς και του κορονοιου θα δούμε πολλά στην υγεία.