ap2 έγραψε:Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι:
Τελευταία δέχονται όλα τα πτυχία στις θέσεις Διοικητικού-Οικονομικού αφενός για πάρουν τα 3€ του παραβόλου, αφετέρου για να δείξουν ότι δίνουν την "ευκαιρία" σε όλους τους πτυχιούχους να ελπίζουν/συμμετέχουν σε κάτι.
Επίσης, όπως στην προκήρυξη για τις Υπηρεσίες Ασύλου, έτσι και σε αυτή (και σε άλλες, βέβαια) βάζουν τις προϋποθέσεις εκείνες που ουσιαστικά ακυρώνουν τους προπτυχιακούς τίτλους γιατί αφενός δεν τους νοιάζει να φανούν άσχετοι/ανοργάνωτοι/ασυνεπείς, αφετέρου δε θα υποστούν καμία συνέπεια (εμείς μόνο λόγια είμαστε) και ταυτόχρονα θα βολέψουν αυτούς που θέλουν.
Στην εν λόγω προκήρυξη θα περάσουν άτομα είτε από συγκεκριμένες σχολές που ούτε ένα μάθημα μάνατζμεντ δεν έχουν διδαχθεί, άρα εξ αρχής λάθος το "Διοικητικού-Οικονομικού" είτε τα παιδιά των παλιών STAGE, εκείνη τη στρατιά εργαζομένων που μπήκε από το παράθυρο. Ξέρω τέτοια άτομα και πώς προσλήφθηκαν και για να είμαι ειλικρινής "τους πάει" μια τέτοια θέση "Συμβούλου" ακριβώς επειδή δε θα χρειαστεί να κάνουν... τίποτα και για το τίποτα μια χαρά γνώσεις... δεν έχουν.
Προσωπική εμπειρία από "Εργασιακό Σύμβουλο του ΟΑΕΔ" (sic!)...άσχημη. Τις καλές θέσεις εργασίας τις ανακοίνωνε σε παιδιά γνωστών της (υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας) και ποτέ δε με κάλεσε για ενδεχόμενη θέση εργασίας, τη στιγμή που της είχα αναφέρει "ψάχνω δουλειά...ό,τι να 'ναι". Κάθε που πήγαινα, όμως, στον ΟΑΕΔ έβρισκα μόνη μου 2-3 καρτέλες με δουλειές γραφείου και τις αιτούμουν (τις παλιές εποχές που υπήρχε προσφορά). Την ρωτούσα γιατί δε με κάλεσε και δεν ήξερε τι να πει. Και κάπως έτσι δούλευα. Γιατί αν περίμενα από τον Σύμβουλο θα είχα βγει στη ζητιανιά.
Για ακόμα δύο Συμβούλους έχω ανάλογες μαρτυρίες.
Τα είπα γιατί έσκασα.
Έτσι ακριβώς είναι! Βέβαια θα μπορούσε να είναι και χειρότερα...οι πιο παλιοί ίσως θυμούνται με την τελευταία προκήρυξη του ΟΑΕΔ το 2008 -αν δεν κάνω λάθος- όπου μονο και μονο για να μπορούσες να συμμετέχεις έπρεπε να έχει προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ αλλιώς δεν μπορούσες να κάνεις καν τα χαρτιά σου.