Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
nameless
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό nameless » Τρί Ιούλ 21, 2009 2:26 pm

marionik έγραψε:
nameless έγραψε:
marionik έγραψε:
marionik έγραψε:ποια αδεδυ ρε παιδι ατι λετε???

ειδαμε και στα βαρεα και ανθυγιεινα οτι γουσταρουν θα κανουν..ξαναμιλησα με τουσ υπαλληλους του ελεγκτικου...

μου ειπανε οτι τον δεκεμβρη κλαιγανε οταν τους ειπανε οτι θα υπαρχει φορολογια στα επιδοματα γιατι εχουν παρει δανεια κτλ..

επισης ειναι πεποισμενοι οτι σε 5 χρονια ολοι τα ιδια θα παιρνουν..οτι τα επιδοματα των παλιων θα παγωσουν και θα φορολογουνται..

τωρα ρε παιδια τι ναπω..εκτιμησεεις ειναι αυτες..αλλα τα ιδια λεει και ο επιτροπος..τα ιδια..οτι ολα θα δυσκολευουν..

μου κανει βεβαια εντυπωση που μου λενε οτι δεν ειναι αντισυνταγματικο να αμοιβεται διαφορετικα ενας που διοριστηκε το 2010 γιατι

1. απαγορευεται μια διοικητικη πραξη να ειναι δυσμενης γι ακαποιον ..απο την στιγμη που εσυ διοριζεσαι στο δημοσιο με λιγοτερο μισθο δεν γινεται δυσμενεστερη η θεση σου..απλα θα υπαχθεις σε αλλο μισθολογιο..δεν σου χαμηλωσε τον μισθο..γι ααυτο..τωρα εγω τι ναπω????θα με τρελανουν...

επισης μου ανεφερεν το ασφαλιστικο, οτι με αλλο μπαινεις και με αλλο βγαινεις...

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ? ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ...
ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΕΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ...

epeidi ta rotisa ayta moy eipane mporei na einai poio tixeroi aytoi pou dioristikan to 2009 alla stin teliki to kratos an den exei lefta den tha dosei..

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ???

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 21, 2009 3:06 pm

oxi den einai ..alla kai oi palioi den prokeitai na ipostiriksoun kanenan..edo klaigane gia ta dika tous...
ase pou tous fainete kai apolita fisiologiko..

mipos einai daktiloi tou paparathanasiou???mipos einai oloi deksioi ..den eksigite diaforetika..

diladi lene afou den exei to kratos lefta den tha dosei..opote gia ayto ginete i forologisi to eniaio ktl ktl..

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τρί Ιούλ 21, 2009 5:46 pm

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑ ΝΕΑ.

interview@tanea.gr

minus
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό minus » Τρί Ιούλ 21, 2009 7:30 pm

Για δειτε εδω...
http://www.pestaola.gr/80000-hypocrites/
παρεμφερες με το θεμα μας...

Στην Ελλαδα, αφου οι κυβερνησεις αφησαν τον ιδιωτικο τομεα να ειναι ενα μπαχαλο(καλα, και που δεν εχουμε μπαχαλο στην ελλαδα θα μου πειτε), και ολοι θελουν το αυτονοητο-μια θεση στον ηλιο του δημοσιου με καθε κοστος, κυκλοφορουν ελευθερα αποψεις σαν τις παραπανω.

Οποτε, το κλιμα που επικρατει στους μη δημοσιους, ειναι 'να ψοφησει η γιδα του γειτονα'.

Αντιτιθεμαι στις ξανα και ξανα μονιποποιησεις χιλιαδων συμβασιουχων απο το παραθυρο, αλλα με αυτα που κανουν οι κυβερνησεις, εχουν κανει ολο τον κοσμο να μισει τους δημοσιους υπαλληλους.

Κι ετσι, θα πεσει και χειροκροτημα για το νεο μισθολογιο, οταν θα ψαλιδιστουν οι ηδη πενιχροι μισθοι.

Διοτι οπως τα καταφεραν οι κυβερνησεις μας, η εικονα που επικρατει ειναι οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι, ειναι τεμπεληδες, χαραμοδαηδες κλπ, ασχετα αν παλιοτερα (δεκαετια 80) ηταν ετσι, και σημερα πρεπει με ασεπ να εχεις λιωσει στα θρανια και να εχεις ενα καρο χαρτια για να διοριστεις.

Με αυτα και με αυτα...φανταζει ως λαικη απαιτηση το νεο μισθολογιο, και για λογους και καλα ισοτητας(προς τα κατω ομως) και για να μην προκαλειται το δημοσιο αισθημα με τους προνομιουχους(και καλα-στους τυφλους/ιδιωτικους υπαλληλους των 700ε βασιλευει ο μονοφθαλμος δημοσιος με 1000ε) δημοσιους υπαλληλους...

Πειτε μου οτι τα σκεφτομαι λαθος...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ22
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΚΑΤΕΡΙΝΑ22 » Τρί Ιούλ 21, 2009 8:14 pm

Καλησπέρα θα ηθελα να κάνω μία ερωτηση και γω.Είμαι στα προσωρινά αποτελέσματα ενός Δήμου και θα εργάζομαι με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέχρι να βγούν τα οριστικά.Αν είμαι και στα οριστικά με πιάνει το νέο μισθολόγιο;

fotonio1971
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό fotonio1971 » Τρί Ιούλ 21, 2009 8:26 pm

Αν σε πιάνει λέει.....
Αρκεί βεβαια να γίνει να προλάβει η ΝΔ να κανει το νέο μισθολόγιο.....

SOCRATES
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό SOCRATES » Τρί Ιούλ 21, 2009 8:45 pm

SOCRATES έγραψε:Η εκτίμηση μου είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει μια στάνταρ τακτική. Όταν θέλει να περάσει ένα νομοσχέδιο αρχίζει την προπαγάνδα της καιρό πριν με τη βοήθεια των δημοσιογράφων της και μετράει αντιδράσεις κοινού. Αν δει ότι μπορεί να το κάνει, θα το κάνει αδιαφορώντας για αντιδράσεις συνδικαλιστών και απεργίες . Αυτό το είδαμε στην περίπτωση του νόμου για τις ΔΕΚΟ, καθώς και για τους ειδικούς λογαριασμούς υπουργείων οι οποίοι εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό και σε άλλες περιπτώσεις.
Τον τελευταίο χρόνο παρατηρώ έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης να αναβαθμίσει τους αορίστου χρόνου στην ιεραρχική κλίμακα της δημόσιας διοίκησης. Δεδομένου ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι μη αναθεωρητέο άρθρο του συντάγματος όπως επίσης απαγορεύεται από το σύνταγμα η μετατροπή συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μόνιμες, πιστεύω ότι ο δούρειος ίππος για να περάσει το μισθολόγιο των νεοεισερχομένων υπαλλήλων είναι να προσλαμβάνονται αυτοί με σχέσεις αορίστου χρόνου και μόνο στο μέλλον.
Aυτά που γράφω είναι σκέψεις μου και δεν έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις ή άλλες πληροφορίες για να τις στηρίξω.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251

Δεν απέχουν πολύ απο αυτά που έγραψα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ22
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΚΑΤΕΡΙΝΑ22 » Τρί Ιούλ 21, 2009 10:16 pm

Ξέρετε πόσο χρόνο παίρνει απο τα προσωρινά αποτελέσματα μέχρι τα οριστικά και τέλος μέχρι το διορισμό;Υπάρχει περίπτωση όλα αυτα να γίνουν μέσα σε 5 μήνες;

mplou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό mplou » Τρί Ιούλ 21, 2009 10:26 pm

Από όσο βλέπουμε δεν βγαίνουν για να πάνε όλοι με το νέο μισθολόγιο και όχι μόνο για αυτό!!

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 21, 2009 11:27 pm

ωραια θα διοριζουν τους παντες με συμβασεις αοριστου χρονου απο εδω και στο εξης..θα τους βαζουν και στο νεο μισθολογιο..ευγε!!!!!

αλλα δεν ειναι δυνατον ολες οι προκηρυξεις να ειναι με συμβασεις αοριστου..πως ν ατο κανουμε..αρα οσοι διοριζονται τακτικοι θα εχουν το παλιο μισθολογιο και οσοι ως αοριστου θα ειναι με το νεο???αυτο δεν ειναι ενιαιο μισθολογιο..

spyros1000
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό spyros1000 » Τρί Ιούλ 21, 2009 11:45 pm

ΚΑΤΕΡΙΝΑ22 έγραψε:Ξέρετε πόσο χρόνο παίρνει απο τα προσωρινά αποτελέσματα μέχρι τα οριστικά και τέλος μέχρι το διορισμό;Υπάρχει περίπτωση όλα αυτα να γίνουν μέσα σε 5 μήνες;

ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 8-10 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΣΟΥ...

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τετ Ιούλ 22, 2009 6:48 am

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ. ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΜΙΣΘΟ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ.

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τετ Ιούλ 22, 2009 8:26 am

ioannisp έγραψε:ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ. ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΜΙΣΘΟ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ.

ioannisp σου φαινεται τοσο δυσκολο να το πιστεψεις οτι θα γινει???σου ειναι αδιανοητο???συνεχεια επιμενεις με την αδεδυ...

ποσες φορες εχουνε παρει αποφασεις και γραψανε τους κοινωνικους φορεις αλλα ακομη και τις απεργιες????ΑΠΕΙΡΕΣ...οποτε μην κολας την βελονα στο οτι δεν θα γινει λογω του διαλογου με την αδεδυ...γιατι δεν παιζει ρολο..απλα..

και διαλογοιςσημαινει και ενα ωραιο απογευμε λεμε τι θελουμε να κανουμε η αδεδυ λεει οχι κανουμε και 5 απεργιες και μετα το περνανε..η αδεδυ αντεδρασε αυτο μας γραψανε και τωρα παρε τρεις και 60..

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τετ Ιούλ 22, 2009 11:07 am

marionik ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ?

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τετ Ιούλ 22, 2009 11:22 am

αν δεν γινει θα κερδισω χρηματα..

αν γινει θα τα χασω..

Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”