Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Panopticon
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Panopticon » Τρί Ιούλ 21, 2009 9:16 am

ioannisp έγραψε:ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Μαλλον χλωμο. Καμμια εξουσια δε θελει να παει σπιτι της, θα παραμεινουν οσο μπορουν. Γενικα ζορικα τα πραγματα στο θεμα νεο μισθολογιο...

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τρί Ιούλ 21, 2009 9:28 am

ΡΕ ΣΕΙΣ Η ΑΔΕΔΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΆΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ . ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΕΡΕΙ ΑΠΟΨΗ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

eled
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό eled » Τρί Ιούλ 21, 2009 9:38 am

Και έστω ότι γίνεται ρε παιδιά αυτό... και κόβουν τα επιδόματα... και οι νεοδιόριστοι κινούνται δικαστικά... και δικαιώνονται.. μετά από 2 χρόνια (αισιόδοξη πρόβλεψη χάριν παραδείγματος) θα τα πάρουν αναδρομικά; Κι αν ναι τότε το πρόβλημα απλά μετατοπίζεται στην επόμενη κυβέρνηση για το που θα βρει τόσα λεφτά... Όσο για την ΑΔΕΔΥ δεν ακούστηκε και πολύ όταν πάγωσαν για φέτος οι μισθοί.. ούτε και κατάφερε να μην περάσει το μέτρο..

nameless
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Re: 1300

Δημοσίευσηαπό nameless » Τρί Ιούλ 21, 2009 9:39 am

vagehosa έγραψε:ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 1300 ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΥΜΠΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

vagehosa έγραψε:ΑΠΟ ΤΠ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ..ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΑΝ ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΑΛΙ

Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση βάζει ουσιαστικά στην «πρέσα» όλες τις ειδικές αμοιβές και επιδόματα, με στόχο την εξομοίωση μισθών όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο. Υπολογίζει πως θα χάσουν πολλά από τα δεκάδες επιδόματα, που λαμβάνουν παλιοί συνάδελφοί τους, όπως, για παράδειγμα: στο Υπουργείο Γεωργίας έως 150 ευρώ το μήνα, στο Απασχόλησης έως 250 ευρώ και στο Εσωτερικών έως 400 ευρώ.

Πολλά περισσότερα θα χάσουν από το 2010, εφόσον προσληφθούν: στο υπουργείο Υγείας (έως 1.130 ευρώ), στο υπουργείο Οικονομίας (έως 1.300 ευρώ), ή στο Μεταφορών (έως και 1.420 ευρώ).

Για παράδειγμα, νεοπροσλαμβανόμενος στο υπουργείο Οικονομικών: φέτος θα έπαιρνε συνολικές αποδοχές 2300 ευρώ το μήνα. Από το 2010, με τα «ψαλιδισμένα» επιδόματα, θα παίρνει μόνο τα 1300. Έτσι, με το νέο μισθολόγιο, όσοι θα προσλαμβάνονται μετά το 2010 στο δημόσιο, θα χάνουν έως και 1000` ευρώ το μήνα, σε σχέση με τους παλαιότερους συναδέλφους του.

Και όσα επιδόματα όμως δεν κοπούν, θα φορολογηθούν με τη γενική κλίμακα εισοδήματος και συντελεστή μέχρι 40%. Ο υπουργός Οικονομίας, όπως μετέδωσε και χτες το protothema.gr, εξετάζει θετικά την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, όπως ισχύει σήμερα, προσδοκώντας επιπλέον έσοδα έως 2 δισ. ευρώ το χρόνο.

http://www.protothema.gr/content.php?id=39313

VAGEHOSA ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ... ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ 1300 ΜΕΙΚΤΑ...

Panopticon
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Panopticon » Τρί Ιούλ 21, 2009 9:42 am

eled έγραψε:Και έστω ότι γίνεται ρε παιδιά αυτό... και κόβουν τα επιδόματα... και οι νεοδιόριστοι κινούνται δικαστικά... και δικαιώνονται.. μετά από 2 χρόνια (αισιόδοξη πρόβλεψη χάριν παραδείγματος) θα τα πάρουν αναδρομικά; Κι αν ναι τότε το πρόβλημα απλά μετατοπίζεται στην επόμενη κυβέρνηση για το που θα βρει τόσα λεφτά... Όσο για την ΑΔΕΔΥ δεν ακούστηκε και πολύ όταν πάγωσαν για φέτος οι μισθοί.. ούτε και κατάφερε να μην περάσει το μέτρο..

Καλα για δικαιωση μιλαμε για 5-7 χρονια. Και τοτε πιθανον να πουν επειδη το ταμειο ειναι μειον τα κοβουμε και απο τους παλιους και τελειωνει το παραμυθι των επιδοματων...και τοτε να δεις κλαμα!!!

vagehosa
Μόνιμος
Μόνιμος

Re: 1300

Δημοσίευσηαπό vagehosa » Τρί Ιούλ 21, 2009 9:43 am

ΑΥΤΟ ΛΕΩ, 1300 ΜΙΚΤΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ, ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ. ΕΙΠΑΜΕ ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

nameless έγραψε:
vagehosa έγραψε:ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 1300 ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΥΜΠΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

vagehosa έγραψε:ΑΠΟ ΤΠ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ..ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΑΝ ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΑΛΙ

Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση βάζει ουσιαστικά στην «πρέσα» όλες τις ειδικές αμοιβές και επιδόματα, με στόχο την εξομοίωση μισθών όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο. Υπολογίζει πως θα χάσουν πολλά από τα δεκάδες επιδόματα, που λαμβάνουν παλιοί συνάδελφοί τους, όπως, για παράδειγμα: στο Υπουργείο Γεωργίας έως 150 ευρώ το μήνα, στο Απασχόλησης έως 250 ευρώ και στο Εσωτερικών έως 400 ευρώ.

Πολλά περισσότερα θα χάσουν από το 2010, εφόσον προσληφθούν: στο υπουργείο Υγείας (έως 1.130 ευρώ), στο υπουργείο Οικονομίας (έως 1.300 ευρώ), ή στο Μεταφορών (έως και 1.420 ευρώ).

Για παράδειγμα, νεοπροσλαμβανόμενος στο υπουργείο Οικονομικών: φέτος θα έπαιρνε συνολικές αποδοχές 2300 ευρώ το μήνα. Από το 2010, με τα «ψαλιδισμένα» επιδόματα, θα παίρνει μόνο τα 1300. Έτσι, με το νέο μισθολόγιο, όσοι θα προσλαμβάνονται μετά το 2010 στο δημόσιο, θα χάνουν έως και 1000` ευρώ το μήνα, σε σχέση με τους παλαιότερους συναδέλφους του.

Και όσα επιδόματα όμως δεν κοπούν, θα φορολογηθούν με τη γενική κλίμακα εισοδήματος και συντελεστή μέχρι 40%. Ο υπουργός Οικονομίας, όπως μετέδωσε και χτες το protothema.gr, εξετάζει θετικά την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, όπως ισχύει σήμερα, προσδοκώντας επιπλέον έσοδα έως 2 δισ. ευρώ το χρόνο.

http://www.protothema.gr/content.php?id=39313

VAGEHOSA ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ... ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ 1300 ΜΕΙΚΤΑ...

nameless
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό nameless » Τρί Ιούλ 21, 2009 9:55 am

ioannisp έγραψε:ΡΕ ΣΕΙΣ Η ΑΔΕΔΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΆΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ . ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΕΡΕΙ ΑΠΟΨΗ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ Η ΑΔΕΔΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΑΔΕΔΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ? Ο ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΜΟΝΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...

G.D.
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό G.D. » Τρί Ιούλ 21, 2009 11:57 am

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα έχουν ήδη συμφωνήσει με την ΑΔΕΔΥ!

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τρί Ιούλ 21, 2009 12:05 pm

ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 21, 2009 12:26 pm

ποια αδεδυ ρε παιδι ατι λετε???

ειδαμε και στα βαρεα και ανθυγιεινα οτι γουσταρουν θα κανουν..ξαναμιλησα με τουσ υπαλληλους του ελεγκτικου...

μου ειπανε οτι τον δεκεμβρη κλαιγανε οταν τους ειπανε οτι θα υπαρχει φορολογια στα επιδοματα γιατι εχουν παρει δανεια κτλ..

επισης ειναι πεποισμενοι οτι σε 5 χρονια ολοι τα ιδια θα παιρνουν..οτι τα επιδοματα των παλιων θα παγωσουν και θα φορολογουνται..

τωρα ρε παιδια τι ναπω..εκτιμησεεις ειναι αυτες..αλλα τα ιδια λεει και ο επιτροπος..τα ιδια..οτι ολα θα δυσκολευουν..

μου κανει βεβαια εντυπωση που μου λενε οτι δεν ειναι αντισυνταγματικο να αμοιβεται διαφορετικα ενας που διοριστηκε το 2010 γιατι

1. απαγορευεται μια διοικητικη πραξη να ειναι δυσμενης γι ακαποιον ..απο την στιγμη που εσυ διοριζεσαι στο δημοσιο με λιγοτερο μισθο δεν γινεται δυσμενεστερη η θεση σου..απλα θα υπαχθεις σε αλλο μισθολογιο..δεν σου χαμηλωσε τον μισθο..γι ααυτο..τωρα εγω τι ναπω????θα με τρελανουν...

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τρί Ιούλ 21, 2009 12:39 pm

ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ.

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 21, 2009 12:55 pm

marionik έγραψε:ποια αδεδυ ρε παιδι ατι λετε???

ειδαμε και στα βαρεα και ανθυγιεινα οτι γουσταρουν θα κανουν..ξαναμιλησα με τουσ υπαλληλους του ελεγκτικου...

μου ειπανε οτι τον δεκεμβρη κλαιγανε οταν τους ειπανε οτι θα υπαρχει φορολογια στα επιδοματα γιατι εχουν παρει δανεια κτλ..

επισης ειναι πεποισμενοι οτι σε 5 χρονια ολοι τα ιδια θα παιρνουν..οτι τα επιδοματα των παλιων θα παγωσουν και θα φορολογουνται..

τωρα ρε παιδια τι ναπω..εκτιμησεεις ειναι αυτες..αλλα τα ιδια λεει και ο επιτροπος..τα ιδια..οτι ολα θα δυσκολευουν..

μου κανει βεβαια εντυπωση που μου λενε οτι δεν ειναι αντισυνταγματικο να αμοιβεται διαφορετικα ενας που διοριστηκε το 2010 γιατι

1. απαγορευεται μια διοικητικη πραξη να ειναι δυσμενης γι ακαποιον ..απο την στιγμη που εσυ διοριζεσαι στο δημοσιο με λιγοτερο μισθο δεν γινεται δυσμενεστερη η θεση σου..απλα θα υπαχθεις σε αλλο μισθολογιο..δεν σου χαμηλωσε τον μισθο..γι ααυτο..τωρα εγω τι ναπω????θα με τρελανουν...

επισης μου ανεφερεν το ασφαλιστικο, οτι με αλλο μπαινεις και με αλλο βγαινεις...

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τρί Ιούλ 21, 2009 1:12 pm

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΛΠ, ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ 1600 ΚΑΙ ΕΣΥ 1000 ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Η ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ 1000 Η ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ 1600. ΑΠΛΑ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ.

nameless
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό nameless » Τρί Ιούλ 21, 2009 2:12 pm

marionik έγραψε:

επισης μου ανεφερεν το ασφαλιστικο, οτι με αλλο μπαινεις και με αλλο βγαινεις...

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ? ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ...
ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΕΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ...

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 21, 2009 2:24 pm

nameless έγραψε:
marionik έγραψε:

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ? ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ...
ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΕΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ...

epeidi ta rotisa ayta moy eipane mporei na einai poio tixeroi aytoi pou dioristikan to 2009 alla stin teliki to kratos an den exei lefta den tha dosei..

Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες