Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
vagehosa
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό vagehosa » Δευ Ιούλ 13, 2009 3:02 pm

ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΛΑΒΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Το μήνυμά σας

Προς: nikos@legas.gr
Θέμα: Fw: ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ 2010
Αποστολή: 11/07/2009 09:39

αναγνώστηκε στις 13/07/2009 08:58.

vagehosa έγραψε:Εύστοχο post, ενδιεκτικότατο του στα διακστήρια θα βγούμε σίγουρα κερδισμένοι. Γι΄αυ΄το δεν έχω καμία αμφιβολία.

ϊσως τελικά να εφαρμόσουν μια διαφορετική σχέση εργασίας από τις γνωστές,οπότε έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί διαφορετικό μισθολόγιο, οπότε αναπόφευκτα μιλάμε για τις επερχόμενες προκηρύξεις και μόνο. Και αυτό παράλογο, αλλά δε θα είνια παράνομο, αν ενσωματωθεί και στις νέες προκηρύξεις. Επιεδή όμως η λακαμία τους δεν έχει όρια, πολύ πιθανό να προσωρήσουν και να το εφαρμόσουν για όλους τους νέους, και να τρέχουμε όλοι στα δικαστήρια. Δυστυχώς προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο που θα το εφαρμόσουν και δεν τον βρίσκω, γιατί είναι τόσο βλάκες που είναι και απρόβλεπτοι.Σε κάθε περίπτωση, λακαΜία θα κάνουνε

UZESCO έγραψε:Ως εκ τούτου -τόνισε το Εφετείο- «η μη χορήγηση της παροχής συνιστά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας, σε συνδυασμό με την αρχή της ίσης αμοιβής για ίσης αξίας εργασία», που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα.

ΓΙΑ ΤΟ 176 αρι...
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ (ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΛΟΓΚ ( ΔΕΝ ΤΟ ΛΙΝΚΑΡΩ GIA EYNOHTOYS LOGOYS)
AVOURIS.BL...OT.COM
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 22/2/2009 (ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ)

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΔΗΛΑΔΗ...

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Δευ Ιούλ 13, 2009 3:08 pm

epeidi den mporoume na tous ftasoume me tipota..einai eti fotos mprosta pistevo oti th ato efarmosoune oso kai antisidagmatiko kai an einai.,.stin ipiresia tou elegktikou oi ipaliloi den to pernoun to epidoma ton 176..tha strafoun se dikastika metra..tha telesideikisei kai meta opote tous to dosoun..fekse mou kai glistrisa diladi..

gia ekloges akousate tipota????

kalathatan
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kalathatan » Δευ Ιούλ 13, 2009 3:08 pm

kalathatan
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kalathatan » Δευ Ιούλ 13, 2009 3:12 pm

assos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό assos » Δευ Ιούλ 13, 2009 6:37 pm

Τελικά ο Π@π@ρ@θ@ν@σιου εχει χασει την αίσθηση του μέτρου τελείως.
Διαβαστε στο ακόλουθο άρθρο, μια από τις βασικές κατευθύνσεις του νέου Μισθολογίου που προωθεί η ΝΔ
http://www.capital.gr/News.asp?id=773936

"Μείωση του βασικού μισθού των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο τομέα ώστε να προσεγγίσει τα κατώτατα όρια των μισθών που δίνονται στους νέους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα."

Μου είναι αδύνατο να πιστεψω αυτά που διαβαζω. Αυτα ούτε ο ΣΕΒ δεν τα λεει. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τις επομενες χρονιες στους μισθούς ΔΥ & ΙΥ.

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Δευ Ιούλ 13, 2009 8:53 pm

ο χοντρος δηλωσε απο την ισπανια οτι μεσα στο καλοκαιρι θα προωθησει ΟΛΕΣ τις διαθρωτικες αλλαγες προκειμενου να αντιστραφει και το κλιμα..

επισης δηλωσε οτι " οταν χρεαιστηκε να παρω μετρα πηρα, και αν χρειαστει θα ξαναπαρω.."

ΑΥΤΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΦΟΒΗΣΕ..Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ????ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ...ΟΥΣΤ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ...

MagikoZari
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό MagikoZari » Δευ Ιούλ 13, 2009 9:35 pm

assos έγραψε:Τελικά ο Π@π@ρ@θ@ν@σιου εχει χασει την αίσθηση του μέτρου τελείως.
Διαβαστε στο ακόλουθο άρθρο, μια από τις βασικές κατευθύνσεις του νέου Μισθολογίου που προωθεί η ΝΔ

"Μείωση του βασικού μισθού των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο τομέα ώστε να προσεγγίσει τα κατώτατα όρια των μισθών που δίνονται στους νέους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα."

Μου είναι αδύνατο να πιστεψω αυτά που διαβαζω. Αυτα ούτε ο ΣΕΒ δεν τα λεει. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τις επομενες χρονιες στους μισθούς ΔΥ & ΙΥ.

αν τα ειπε με το στομα του αυτα κ οχι μεσω διαρροων τοτε ξεκιναει σε λιγο καιρο το απειρο γελιο με τα παραλογα που θα συμβαινουν

UZESCO
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό UZESCO » Δευ Ιούλ 13, 2009 10:47 pm

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ:
1) ''ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΥΠ.ΟΙΚ. ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ'' (ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ...ΕΥΡΩΠΗ? ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ...)
2) ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΜΙΛΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ 2-2,5 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ. ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ''ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ'', ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΚΛΠ''. ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ...

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ-ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΑ), ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ...

assos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό assos » Δευ Ιούλ 13, 2009 11:42 pm

MagikoZari έγραψε:

αν τα ειπε με το στομα του αυτα κ οχι μεσω διαρροων τοτε ξεκιναει σε λιγο καιρο το απειρο γελιο με τα παραλογα που θα συμβαινουν

Η επόμενη αναπτυξιακή κατεύθυνση του νέου Μισθολογίου θα είναι η εξίσωση του μισθού των Δ.Υ. με αυτό των Αλβανών & Πακιστανών.

georgeth
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό georgeth » Δευ Ιούλ 13, 2009 11:46 pm

assos έγραψε:
MagikoZari έγραψε:

Η επόμενη αναπτυξιακή κατεύθυνση του νέου Μισθολογίου θα είναι η εξίσωση του μισθού των Δ.Υ. με αυτό των Αλβανών & Πακιστανών.

...στην ελλαδα ?αν ναι παλι καλα θα ειναι γιατι αν ειναι να εχουμε εξισωση με τους μισθους απο τις χωρες προελευσεις ε ναι τοτε τα πραγματα ειναι χαλια :lol: :lol:

MagikoZari
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό MagikoZari » Τρί Ιούλ 14, 2009 12:36 am

georgeth έγραψε:
assos έγραψε:
MagikoZari έγραψε:

...στην ελλαδα ?αν ναι παλι καλα θα ειναι γιατι αν ειναι να εχουμε εξισωση με τους μισθους απο τις χωρες προελευσεις ε ναι τοτε τα πραγματα ειναι χαλια :lol: :lol:

paidia tha xei poli gelio
tha pino ta mpirakia mou mprosta stin TV k tha tous blepo na xekatiniazonte k na sou k o kougias k o mitropoulos os eggritoi nomikoi na mas dosoun ta fota tous!!!

erxonte sintaraktikes epoxes

alla ego na po kati allo...
skefteite an tolmoun k bazoun xeri sta koproskila dld tin pliopsifia ton palion D.Y (nai k aytous tha tous epireasei makroprothesma an ginei) tote ti sxediazoun gia ton idiotiko tomea.dld elastikoteres sxeseis ,apoliseis eggion ,4imera,3imera,anasfalistous,oraria k outo kathexis

me alla logia to dimosio pali tha einai 3 fores kalitera apo idiotiko

POKER
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό POKER » Τρί Ιούλ 14, 2009 1:19 am

assos έγραψε:
MagikoZari έγραψε:

ωραια, τουλαχιστον θα μειωθουν και οι τιμες στα προιοντα, λογω μειωμενης ζητησης

Vasilis01
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Vasilis01 » Τρί Ιούλ 14, 2009 10:02 am

Καλημέρα σε όλους και όλες.

Παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα τον διάλογο για το ενιαίο μισθολόγιο όπως διεξάγεται εδώ.

Νομίζω ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο από πλευράς κυβέρνησης να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό γιατί όπως ορθώς ελέχθη το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο.

Η ΝΔ θα κάνει πολύ καιρό να δει ξανά μέγαρο Μαξίμου, οι συνδικαλιστές πρωτοπαλίκαρα για την τιμή των οπλών θα πουν κάτι αλλά στο τέλος θα συνταυτιστούν με τις κατευθύνσεις της Ρηγίλλης (άραγε με τι μούτρα θα μπούνε στους χώρους δουλειάς μετά;;;).
Το όλο κλίμα που θα δημιουργηθεί μετά δεν θα είναι υπέρ της κυβερνητικής παράταξης σε συνδικαλιστικό και σε πολιτικό επίπεδο. Εάν φυσικά οι εργαζόμενοι αντιδράσουν με κάποιο τρόπο και δεν καθίσουν αποχαυνωμένοι να δεχτούν και αυτή την ανασκολόπιση.

Σε διάφορες συζητήσεις ο κόσμος έχει στρέψει το βλέμμα του στην Πράσινη δεξιά πλέον, ότι αυτοί θα καταφέρουν να «ανατρέψουν» τα σχέδια για το ενιαίο μισθολόγιο, και φυσικά η αλήθεια είναι ότι θα δώσουν ευκαιρία στην Πράσινη δεξιά να μας δείξει και αυτή το πόσο κοντά στην τσέπη του λαού είναι και όχι φυσικά στα προβλήματα του. Δυο γάιδαροι μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα.

Τα πολιτικά μας κόμματα κατέχουν την τέχνη του διαίρει και βασίλευε όπως πχ. τον τεχνητό διαχωρισμό που πάνε να προωθήσουν για τους ιδιωτικούς και δημοσίους, ,μια πολιτική για δυο τσέπες.

Είμαι 29 χρονών-κοινωνιολόγος, διορίζομαι σε λίγο καιρό. Με ενοχλεί που τα δυο μεγάλα κόμματα θεωρούν εξ απαλών ονύχων τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δλδ, συνολικά τους εργαζόμενους τσιφλίκι τους.

Το ενιαίο θα περάσει εάν δεν πάρουν «φωτιά» οι εργαζόμενοι. Ας θυμηθούμε λίγο τον Ανθρωπάκο του ΜΠΡΕΧΤ.

mplou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό mplou » Τρί Ιούλ 14, 2009 11:41 am

Βασίλη συμφωνώ, αλλά δυστυχώς ακόμα και να βγει το ΠΑΣΟΚ μην νομίζεις πως και εκείνο δεν θα το εφαρμόσει, εγώ είμαι σίγουρος για αυτό καθώς δεν έχω δει πουθενά καμία ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που να λέει ότι δεν θα το εφαρμόσει, αντιθέτως νομίζω πως θα τους έρθει και εκείνους καλούπι αφού θα το έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει οι προηγούμενοι.Σιγά μην ιδρώσει το αυτάκι τους για τον απλό λαό! :D

Vasilis01
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Vasilis01 » Τρί Ιούλ 14, 2009 11:42 am

mplou έγραψε:Βασίλη συμφωνώ, αλλά δυστυχώς ακόμα και να βγει το ΠΑΣΟΚ μην νομίζεις πως και εκείνο δεν θα το εφαρμόσει, εγώ είμαι σίγουρος για αυτό καθώς δεν έχω δει πουθενά καμία ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που να λέει ότι δεν θα το εφαρμόσει, αντιθέτως νομίζω πως θα τους έρθει και εκείνους καλούπι αφού θα το έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει οι προηγούμενοι.Σιγά μην ιδρώσει το αυτάκι τους για τον απλό λαό! :D

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑ ΩΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΕΞΙΑ

Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες