skouk έγραψε:Fotonio αυτό ακριβώς είναι που δε γουστάρω καθόλου. Να καταντήσουμε το φόρουμ κομματικό. Επομένως ατάκες του στυλ "μαύρο στο τάδε ή δείνα κόμμα" είναι προκλητικές και απαράδεκτες. Για μένα δε θα πρεπε καν να επιτρέπονται από τον moderator αλλά ΟΚ. Δε θέλω να ξέρω τι ψηφίζεις, όπως και δεν πρεπει να σε νοιάζει τι ψηφίζει ο καθένας εδώ μέσα. Μπορείς να πεις διαφωνώ με την πρόταση τηε κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο και να το τεκμηριώσεις. Αλλά ως εκεί. Δε θα συνεχίσω αυτή τη συζήτηση, έγινε κατανοητή η αποψή μου πιστεύω.
Επί της ουσίας τώρα. Αυτό στο οποίο συμφωνούμε όλοι είναι ότι η σημερινή κατάσταση με το μισθολόγιο στο δημόσιο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δε γίνεται να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το μπάχαλο που κανένας δεν ξέρει τι παίρνει ο άλλος, που δημιουργούνται αφόρητες πιέσεις για διορισμούς σε ορισμένες υπηρεσίες και σε άλλες άνθρωποι με προσόντα να είναι προκλητικά ριγμένοι.
Όπως επίσης είναι παντελώς άδικο να ισχύσει το ενιαίο και κατώτερο μισθολόγιο για τους νεοπροσληφθέντες μόνο. Ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει πραγματικά ενιαίο. Μια παρατήρηση εδώ. Θεωρω εκτός από άδικη μια τέτοια εξέλιξη είναι και αντισυνταγματική. Δηλαδή αν ίσχυε αυτό για μένα και με έριχνε μια απόφαση σε σχέση με παλαιότερους υπαλλήλους σίγουρα θα προσέφευγα στη δικαιοσύνη. Και νομίζω ότι μακροπρόθεσμα θα γίνουν προσφυγές αν ισχύσει και οι άνθρωποι θα δικαιωθούν.
Το σημαντικό είναι να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα. Μια συζήτηση που έχει κυριολεκτικά παγώσει τα τελευταία χρόνια εντείνοντας την ανασφάλεια ειδικά των νέων που δίνουν διαγωνισμούς, παλεύουν, μοχθούν και δεν έχουν ιδεά τι θα ισχύσει τελικά. Αν κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι κάποια λύση μπορεί να βρεθεί πάντα στα πλαίσια του ενιαίου πραγματικά μισθολογίου, το τονίζω.
skouk στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησής σου για τα κομματικά, συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα που πρέπει να μας αφορά είναι η τσέπη μας κι όχι ποιο σούργελο θα κυβερνήσει τη χώρα (αφού όλα τα κόμματα της Ελλάδας είναι λίγο ή πολύ σούργελα).
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος για ίση μεταχείριση στους νέους και στους παλιούς πάλι ταυτίζομαι με την άποψή σου. Άλλωστε σε παλιότερο post μου, έχω εκφράσει την ίδια γνώμη ότι δηλαδή αν ποτέ περάσει κάτι τέτοιο (ξεχωριστό μισθολόγιο για τους νέους), εύκολα θα καταπέσει δικαστικά και θα αναγκαστούν να το πάρουν πίσω!!!!
Όσον αφορά φίλε/η μου για το τρίτο σκέλος όμως (να καθήσουν όλοι να συζητήσουν σε ένα τραπέζι για να βρεθεί μια λύση), ενώ θεωρητικά είμαι πολύ υπέρ αυτής της άποψης, στην πράξη πιστεύω ότι είναι μια ουτοπία και όνειρα θερινής νυκτός!!!! Στην μπανανία που ζούμε, που όλοι λέμε ότι έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όταν η εκάστοτε κυβέρνηση αναφέρεται σε διάλογο για ένα θέμα που θέλει να περάσει, εννοεί θα σας πω τις θέσεις μου θα μου πείτε (στην καλύτερη των περιπτώσεων) τις δικές σας και μετά θα περάσω τις δικές μου θέσεις!!!!!!! Γ........το εεεεεεε??? ΝΑ ΤΗ ΧΕΣΩ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!
Σήμερα ακόμα και η απεργία (σαν μέτρο αντίδρασης) κατάντησε να γίνεται μόνο από τους νέους!!! Έστω κι αν οι παλιοί τη θεωρούσαν κάποτε ιερή και κατέκτησαν πολλά με αυτή!! Σήμερα από τους ίδιους τους παλιούς ακούω κάτι απόψεις του κόλου (ΕΓΩ ΠΟΛΕΜΗΣΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΩΡΑ, ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΞΟΔΑ Κ.Ο.Κ.)... Γιατί ρε φίλε οι νέοι δεν κάνουν οικογένεια, δεν έχουν έξοδα???? Καταντήσανε την απεργία σαν ένα μέτρο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, αφού μειώνουν ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΟ το μισθό του νέου που κάνε απεργία!!!!!
Συμπερασματικά για ποια επερχόμενη αδικία μεταξύ ΠΑΛΙΩΝ-ΝΕΩΝ μιλάμε? Μήπως οι παλιοί δεν έχουν κρατήσει τα επιδόματα από τους φορείς που ήταν και οι οποίοι μετά καταργήθηκαν? Βλέπε ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΩΗΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠ.ΕΣ. κ.ο.κ. Η ΑΔΙΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΙΩΝ - ΝΕΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ...