Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
euripani
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό euripani » Πέμ Ιουν 04, 2009 10:34 am

skouk έγραψε:Fotonio αυτό ακριβώς είναι που δε γουστάρω καθόλου. Να καταντήσουμε το φόρουμ κομματικό. Επομένως ατάκες του στυλ "μαύρο στο τάδε ή δείνα κόμμα" είναι προκλητικές και απαράδεκτες. Για μένα δε θα πρεπε καν να επιτρέπονται από τον moderator αλλά ΟΚ. Δε θέλω να ξέρω τι ψηφίζεις, όπως και δεν πρεπει να σε νοιάζει τι ψηφίζει ο καθένας εδώ μέσα. Μπορείς να πεις διαφωνώ με την πρόταση τηε κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο και να το τεκμηριώσεις. Αλλά ως εκεί. Δε θα συνεχίσω αυτή τη συζήτηση, έγινε κατανοητή η αποψή μου πιστεύω.

Επί της ουσίας τώρα. Αυτό στο οποίο συμφωνούμε όλοι είναι ότι η σημερινή κατάσταση με το μισθολόγιο στο δημόσιο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δε γίνεται να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το μπάχαλο που κανένας δεν ξέρει τι παίρνει ο άλλος, που δημιουργούνται αφόρητες πιέσεις για διορισμούς σε ορισμένες υπηρεσίες και σε άλλες άνθρωποι με προσόντα να είναι προκλητικά ριγμένοι.

Όπως επίσης είναι παντελώς άδικο να ισχύσει το ενιαίο και κατώτερο μισθολόγιο για τους νεοπροσληφθέντες μόνο. Ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει πραγματικά ενιαίο. Μια παρατήρηση εδώ. Θεωρω εκτός από άδικη μια τέτοια εξέλιξη είναι και αντισυνταγματική. Δηλαδή αν ίσχυε αυτό για μένα και με έριχνε μια απόφαση σε σχέση με παλαιότερους υπαλλήλους σίγουρα θα προσέφευγα στη δικαιοσύνη. Και νομίζω ότι μακροπρόθεσμα θα γίνουν προσφυγές αν ισχύσει και οι άνθρωποι θα δικαιωθούν.

Το σημαντικό είναι να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα. Μια συζήτηση που έχει κυριολεκτικά παγώσει τα τελευταία χρόνια εντείνοντας την ανασφάλεια ειδικά των νέων που δίνουν διαγωνισμούς, παλεύουν, μοχθούν και δεν έχουν ιδεά τι θα ισχύσει τελικά. Αν κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι κάποια λύση μπορεί να βρεθεί πάντα στα πλαίσια του ενιαίου πραγματικά μισθολογίου, το τονίζω.

skouk στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησής σου για τα κομματικά, συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα που πρέπει να μας αφορά είναι η τσέπη μας κι όχι ποιο σούργελο θα κυβερνήσει τη χώρα (αφού όλα τα κόμματα της Ελλάδας είναι λίγο ή πολύ σούργελα).
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος για ίση μεταχείριση στους νέους και στους παλιούς πάλι ταυτίζομαι με την άποψή σου. Άλλωστε σε παλιότερο post μου, έχω εκφράσει την ίδια γνώμη ότι δηλαδή αν ποτέ περάσει κάτι τέτοιο (ξεχωριστό μισθολόγιο για τους νέους), εύκολα θα καταπέσει δικαστικά και θα αναγκαστούν να το πάρουν πίσω!!!!
Όσον αφορά φίλε/η μου για το τρίτο σκέλος όμως (να καθήσουν όλοι να συζητήσουν σε ένα τραπέζι για να βρεθεί μια λύση), ενώ θεωρητικά είμαι πολύ υπέρ αυτής της άποψης, στην πράξη πιστεύω ότι είναι μια ουτοπία και όνειρα θερινής νυκτός!!!! Στην μπανανία που ζούμε, που όλοι λέμε ότι έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όταν η εκάστοτε κυβέρνηση αναφέρεται σε διάλογο για ένα θέμα που θέλει να περάσει, εννοεί θα σας πω τις θέσεις μου θα μου πείτε (στην καλύτερη των περιπτώσεων) τις δικές σας και μετά θα περάσω τις δικές μου θέσεις!!!!!!! Γ........το εεεεεεε??? ΝΑ ΤΗ ΧΕΣΩ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!
Σήμερα ακόμα και η απεργία (σαν μέτρο αντίδρασης) κατάντησε να γίνεται μόνο από τους νέους!!! Έστω κι αν οι παλιοί τη θεωρούσαν κάποτε ιερή και κατέκτησαν πολλά με αυτή!! Σήμερα από τους ίδιους τους παλιούς ακούω κάτι απόψεις του κόλου (ΕΓΩ ΠΟΛΕΜΗΣΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΩΡΑ, ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΞΟΔΑ Κ.Ο.Κ.)... Γιατί ρε φίλε οι νέοι δεν κάνουν οικογένεια, δεν έχουν έξοδα???? Καταντήσανε την απεργία σαν ένα μέτρο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, αφού μειώνουν ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΟ το μισθό του νέου που κάνε απεργία!!!!!
Συμπερασματικά για ποια επερχόμενη αδικία μεταξύ ΠΑΛΙΩΝ-ΝΕΩΝ μιλάμε? Μήπως οι παλιοί δεν έχουν κρατήσει τα επιδόματα από τους φορείς που ήταν και οι οποίοι μετά καταργήθηκαν? Βλέπε ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΩΗΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠ.ΕΣ. κ.ο.κ. Η ΑΔΙΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΙΩΝ - ΝΕΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ...

jeannedarc
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό jeannedarc » Πέμ Ιουν 04, 2009 11:10 am

euripani έγραψε: Συμπερασματικά για ποια επερχόμενη αδικία μεταξύ ΠΑΛΙΩΝ-ΝΕΩΝ μιλάμε? Μήπως οι παλιοί δεν έχουν κρατήσει τα επιδόματα από τους φορείς που ήταν και οι οποίοι μετά καταργήθηκαν? Βλέπε ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΩΗΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠ.ΕΣ. κ.ο.κ. Η ΑΔΙΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΙΩΝ - ΝΕΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

fotonio1971
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό fotonio1971 » Πέμ Ιουν 04, 2009 11:28 am

skouk καταλαβαίνω την ταραχή σου.
Δυστυχώς για κάποιους στις Δημοκρατίες πολλά μπορεί να μην επιτρέπονται όμως την γνώμη μας μπορούμε να την λέμε. Αν η αντίληψή σου για το internet και τα φόρουμ είναι αυτή που ανέφερες δηλαδή ο moderator να κόβει ότι κρίνει αυτός κομματικό ή οτιδηποτε άλλο, συγνώμη αλλά έχουμε μεγάλες διαφορές σχετικά με το τι σημαίνει ελευθερία γνώμης.Ευτυχώς το ιντερνετ είναι ακόμα ένα ελεύθερο μέσο.

Σε πειράζει που λέω ΜΑΥΡΟ στη ΝΔ? Λέω μαύρο στη ΝΔ το ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ και επίσης έχω πεί και τα επιχειρήματα μου.

Πες μας εσύ ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΔ αλλά δώσε μας και επιχειρήματα. Και ο καθένας θα κρίνει αυτά που λες εσύ, αυτά που λέω εγώ, θα παραθέσει και τα δικά του πιστευω και θα πάει να ψηφίσει ή να ΜΑΥΡΙΣΕΙ την ΝΔ.

Δεν είμαι σφουγγοκολάριος κανενός κόμματος φίλε και δεν έχω πρόβλημα να πω για οποιοδήποτε κόμμα είτε ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΛ-ΚΚΕ Κυνηγοί κτλ αν καταλάβω ότι πάει να μου συμπεριφερθει άδικα.
Το ιντερνετ μας εξασφαλίζει ανωνυμία ας είμαστε όμως ξεκάθαροι.
Μαμουνιανιά και τέτοια ας τα αφήσουμε. Είμαστε υπερ ή κατά αυτού που προτείνει η ΝΔ ως νέο μισθολόγιο?

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΉΣΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.
ΕΣΕΙΣ ?????????

minus
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό minus » Πέμ Ιουν 04, 2009 11:31 am

Ειλικρινα, πιστευει κανεις οτι αλλαζει κατι αν κυβερνα ο μπλε ή ο πρασινος?
Εγω βλεπω οτι το ενα χερι πλενει το αλλο και τα δυο το προσωπο.
Μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινια!
Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει!

Οι μονοι που δεινοπαθουν ειναι οι ερμοι οι ελληνες, ο μεσος-φτωχος υπαλληλος και βιοπαλαιστης, που βλεπει να σφιγγει συνεχεια το ζωναρι διχως φως στο τουνελ.

Εχω απο καιρο αποστασιοποιηθει απο τα κομματικα, αυτοι φταινε για πολλα απο τα δεινα της χωρας. Κι εμεις-οσοι τους ψηφιζουμε.

Ισως μια ψηφος σε ασχετο κομμα, να τους ταρακουνησει λιγο. Γιατι μας πανε εμπλοκη, τρωμε σφαλιαρες συννεφο...

fotonio1971
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό fotonio1971 » Παρ Ιουν 05, 2009 1:27 pm

Διαβάζω τον τύπο. Τελευταία κανεις δεν αναφέρει τίποτα για το νέο μισθολογιο. Ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπαθανασίου ούτε εφημερίδες το αναφέρουν. Προεκλογική περίοδος βλέπετε....

Θα δείτε που μετεκλογικά θα επαναφέρουν το θέμα. Αλλά αν η ΝΔ έχει καταποντιστεί στις εκλογές δεν νομίζω να αυτοκτονήσει εν όψει βουλευτικών εκλογών όποτε και αυτές γίνουν.

Για αυτό συνάδελφοι ότι κόμμα και αν ψηφίζετε απαντήστε με ένα βροντερό ΟΧΙ στις ιδέες κάποιων να πληρωσει ο μισθωτός και ο δημόσιος υπάλληλος την κρίση.

Οσοι είστε διοριζόμενοι από την 6κ/2008 8κ/2008 9κ/2008 και έπειτα όσοι περιμένετε αποτελέσματα από τον διαγωνισμό του υπουργείου οικονομικών να ξέρετε πως αν δεν τιμωρήσετε τη ΝΔ θα βρεθείτε στην δυσάρεστη έκπληξη να αμοίβεστε με μισθούς πείνας αν τα σενάρια της κυβερνησης επαληθευτούν.

Γι αυτό ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ αυτούς που θέλουν να μαυρίσουν τις ζωές μας.

minus
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό minus » Σάβ Ιουν 06, 2009 10:23 pm

Εχω φιλο που διοριστηκε με την 6κ, σε καλοπληρωμενη υπηρεσια, και παιρνει...μισθαρα!

npir
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό npir » Κυρ Ιουν 07, 2009 1:27 am

minus έγραψε:Εχω φιλο που διοριστηκε με την 6κ, σε καλοπληρωμενη υπηρεσια, και παιρνει...μισθαρα!

minus αν επιτρεπεται σε ποια υπηρεσια αναφερεσαι και για τι μισθο μιλαμε?

minus
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό minus » Κυρ Ιουν 07, 2009 3:00 pm

Με εχει ορκισει να μην πω...
απλα ειναι υπηρεσια που ανηκει στο υπουργειο οικονομικων. Ολοι το ξερουμε οτι εκει πληρωνουν ...πολυ καλα...και ολοι οι υπολοιποι δημοσιοι ειναι στον μισθολογικο πατο...αυτο θα πει ισοτητα!

npir
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό npir » Κυρ Ιουν 07, 2009 5:00 pm

σιγα το κρατικο μυστικο που σε ορκισε να μην πεις κιολας!χαχα
πανω κατω ολοι ξερουν ποιες υπηρεσιες υπαγονται στο υπουργειο οικονομικων.
αυτη η μυστικοπαθεια μας εχει φαει και παει κατα διαολου η χωρα......:)

npir
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό npir » Κυρ Ιουν 07, 2009 5:02 pm

maximun να περνει 2200 ευρω minus.

σε αυτο ελπιζω να πεφτω μεσα,συμφωνεις??

narco
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό narco » Κυρ Ιουν 07, 2009 5:57 pm

θυρωρός υπουργείο οικονομικών -> 2200 euro καθαρά

npir
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό npir » Κυρ Ιουν 07, 2009 6:16 pm

narco έγραψε:
θυρωρός υπουργείο οικονομικών -> 2200 euro καθαρά

καμια σχεση,δε παιρνει τοσα ο θυρωρος στο οιπ.οικ.
πολυ πολυ λιγοτερα.ακριβως δε ξερω,αλλα δε ξεπερναει τα 1500 με ολα τα επιδοματα μεσα.ισως λεω και πολλα.

fotonio1971
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό fotonio1971 » Δευ Ιουν 08, 2009 9:56 am

Για την 6κ/2008 μιλώ που έχουμε μόνο προσωρινά απότελέσματα. Εσύ προφανώς μιλάς για την 6κ/2007 φίλε.

fotonio1971
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό fotonio1971 » Δευ Ιουν 08, 2009 10:07 am

Λοιπόν βλέποντας τα αποτελέσματα των εκλογών βλέπω τα εξής.

Δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Και το μήνυμα είναι ότι είναι κυβερνηση με εντολή του ελληνικού λαού ο οποίος σε πρώτη φάση έδειξε πως μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη του και να την κάνει 2ο κομμα αφού η κυβερνηση δεν προασπίζει τα συμφεροντά του.

Ελπίζω να το λάβει. Ελπίζω να μην επαναφέρουν τα σενάρια περι ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 1/1/2010. Ελπίζω να εφαρμόσουν πολιτικές που να δίνουν ελπίδα σε χιλιάδες νέους. Οι νέοι των 700-800 ευρώ μίλησαν με την αποχή τους και πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα κομματα, ΜΜΕ, κτλ κτλ να το λάβουν υπόψη τους

Αν δεν το λάβει το μήνυμα ο λαός θα ξαναμιλήσει. Ο Μάρτιος έρχεται.

Εδώ πάντως θέλω να πω σε κάποιους πως ο λαός έχει την δυνατότητα να τιμωρεί ή να επικροτεί. Αν το καταλάβουμε αυτό καλά, κανένα κόμμα δεν θα κάνει ότι θέλει αδικώντας τους πολλούς και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων.
People have the power so yes we can!!!!!

Nicoletta
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Nicoletta » Δευ Ιουν 08, 2009 1:08 pm

αυτο που δεν εχετε καταλαβει ομως επισης ειναι οτι ΗΔΗ υπαρχει αυτο το ΝΕΟ μισθολογιο σε ΗΔΗ υπηρετουντες υπαλληλους. υπαρχουν υπαλληλοι που εχουν ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ τετοιο μισθο των 700 - 800 ευρω.

Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες