Άδεια νεοδιόριστου (με πραγματική υπηρεσία >6 ετών)

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
THP
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Άδεια νεοδιόριστου (με πραγματική υπηρεσία >6 ετών)

Δημοσίευσηαπό THP » Σάβ Νοέμ 02, 2024 6:43 pm

Καλησπέρα.

Στην υπηρεσία που προσλήφθηκα, διαπίστωσα ότι έχοντας πραγματική δημόσια υπηρεσία (ήτοι τμηματικές ή συνεχόμενες συμβάσεις στον ίδιο ή άλλους φορείς του Δημοσίου Τομέα) άνω των 6 ετών, δικαιούμαι από την ημέρα της πρόσληψής μου την πλήρη άδεια, δηλαδή 25 ημέρες. Έστω δηλαδή, ότι ορκίστηκα την 1η Μαΐου 2024 : ενημερώθηκα από την υπηρεσία ότι δικαιούμαι και τις 25 ημέρες και όχι άδεια κατ' αναλογία όσων μηνών απομένουν για το έτος (25x7/12 = περίπου 15 ημέρες).

Παρακαλώ, προς οικονομία της συζήτησης, να απαντήσουν μόνον όσοι ανήκουν στο ίδιο status (δηλαδή, εισηλθαν στο δημόσιο έχοντας ήδη πραγματική υπηρεσία), για να το επιβεβαιώσουν ή όχι.

Tika2023
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Re: Άδεια νεοδιόριστου (με πραγματική υπηρεσία >6 ετών)

Δημοσίευσηαπό Tika2023 » Παρ Νοέμ 22, 2024 9:22 pm

Εγώ διορίστηκα Νοέμβριο και παρ' όλο που είχα >3 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο Δημόσιο, δεν πήρα την άδεια, αλλά:
Πρώτον είχα πάρει όλη μου την άδεια στον προηγούμενο φορέα που ήμουν (δεν ήξερα ότι ακόμη και με νέο διορισμό ο νέος φορέας από την άδειά σου πρέπει να αφαιρέσει τις άδειες που έχεις πάρει το ίδιο ημερολογιακό έτος) και
Δεύτερον, φέτος μου είπαν ότι δικαιούμαι 20 μέρες κανονικής άδειας και με το που αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία μου από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νομού και βγήκε η σχετική απόφαση Δημάρχου, προστέθηκαν άλλες 3 μέρες στην άδειά μου.

Οπότε, αν έχει γίνει η αναγνώριση της προϋπηρεσίας σου και έχεις πάρει το ΜΚ σου, παίρνεις και τις επιπλέον μέρες. Τώρα, αν δεν έχει γίνει ακόμα η αναγνώριση και θέλουν να σου τις δώσουν... τι να πω! Πες μας πού δουλεύεις να 'ρθούμε κι εμείς! :D

Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες