Γιατρός Εργασίας

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
nikos001
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Γιατρός Εργασίας

Δημοσίευσηαπό nikos001 » Παρ Μάιος 19, 2023 4:51 pm

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν είμαι στο σωστο topic.
Θέλω να ρωτήσω για τα καθήκοντα του γιατρού εργασίας. Από ότι ξέρω ο ρόλος του είναι συμβουλευτικος, και δεν μπορεί να αγνοεί τις ιατρικές γνωματεύσεις.
Στην περίπτωση μου, έχω στείλει ιατρική γνωμάτευση, στον γιατρό εργασίας (ο οποίος δεν έχει ειδικότητα, είναι γενικός γιατρός) της υπηρεσίας μου από οφθαλμίατρο.
Η πάθηση μου είναι (στραβισμός) η οποία επιδεινωνεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και γι αυτό υπάρχει σύσταση για πρωινή εργασία.
Ο γιατρός εργασίας αγνοεί την ιατρική γνωμάτευση, και δεν δίνει εντολή για να εφαρμοστεί η σύσταση του οφθαλμίατρο για πρωινή εργασία. Μπορεί να το κάνει αυτό;

nikos001
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Re: Γιατρός Εργασίας

Δημοσίευσηαπό nikos001 » Τρί Μάιος 30, 2023 4:27 pm

Δεν γνωρίζει κάποιος;

gery
Μόνιμος
Μόνιμος

Re: Γιατρός Εργασίας

Δημοσίευσηαπό gery » Τετ Μάιος 31, 2023 6:56 pm

Σε πολλές υπηρεσίες δεν υπάρχει γιατρός εργασίας. Οπότε χρησιμοποιούν ιδιώτες γιατρούς εργασίας,
οι οποίοι μπορεί να είναι ενσωματωμένοι σε κάποια εταιρεία που να εξυπηρετεί αυτά τα καθήκοντα,
δηλ. του γιατρού εργασίας. Πιστεύω πως σε μια τέτοια εταιρεία θα βρεις την απάντηση στο ερώτημά σου.
Η εργατκή νομοθεσία είναι αρκετά περίπλοκη και ίσως ο γιατρός εργασίας της υπηρεσίας σου να
έχει μια εσφαλμένη ενημέρωση σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις του. Κανονικά και
κάποιος εργατολόγος (δικηγόρος) θα πρέπει να μπορεί να σου απαντήσει ή/και να κινήσει κάποια
σχετική διαδικασία π.χ. με εξώδικο στην υπηρεσία σου για λήψη κάποιων μέτρων σε σχέση με
το πρόβλημα υγείας που έχεις

Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες