lef7 έγραψε:hrms33 έγραψε:saveapenguin έγραψε:Όντως οι ενστάσεις κάνουν 2-3 μήνες να εξεταστούν; Μου κάνει εντύπωση γιατί σε 4 μήνες και βαθμολογίες έβγαλαν και δικαιολογητικά κοίταξαν. Ενώ τώρα ενστάσεις πόσες να είναι, καμιά 50ριά;
Για να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα ξαναγίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών των διοριστέων και εξετάζονται και οι ενστάσεις. Έχω παρατηρήσει (δεν ξέρω αν είναι τυχαίο) ότι στους γραπτούς διαγωνισμούς θέλουν λιγότερο χρόνο τα οριστικά (απ' τα προσωρινά) απ' ό,τι στους διαγωνισμούς με σειρά προτεραιότητας. Αν όντως κάνουν 2-3 μήνες, θα είναι καλός χρόνος. Σας εύχομαι να είναι και νωρίτερα!
Καλή επιτυχία!
Γίνεται έλεγχος ξανά των επιτυχόντων, χωρίς να έχουν κάνει ένσταση;
Και αν ξαφνικά σου αφαιρέσουν μόρια ή σε κόψουν για κάποιο δικαιολογητικό, τι περιθώριο αντίδρασης έχεις από τη στιγμή που - αν δεν κάνω λάθος- δεν υπάρχει δυνατότητα ένστασης μετά τα οριστικά αποτελέσματα;
Μπορούν δηλαδή να πουν κάναμε λάθος δεν έπρεπε να σου αναγνωρίσουμε τη προυπηρεσία ή τελικά σου έλειπε ενα δικαιολογητικό και δεν το είδαμε;
Η απάντηση είναι ναι, μπορούν. Αυτός είναι ο λεγόμενος "αυτεπάγγελτος έλεγχος". Δηλαδή ο πίνακας διοριστέων εξετάζεται εκ νέου ως προς τα πάντα. Και έχουν δικαίωμα να σου κόψουν/αφαιρέσουν ό,τι θεωρήσουν ότι δεν έπρεπε να λάβεις. Το γράφει και η Προκήρυξη αυτό. Μάλιστα, έχω την εντύπωση ότι μόνο να σου κόψουν μπορούν στα οριστικά (ή να σε αφήσουν ως ήσουν στα προσωρινά, προφανώς) κι όχι να σου προσθέσουν, αν δεν έχεις κάνει ένσταση. Δηλαδή βγαίνοντας τα προσωρινά για ό,τι σου έχουν κόψει και δεν κάνεις ένσταση, θεωρείται ότι το αποδέχεσαι. Ακολουθεί ο "κατ ένσταση έλεγχος" όπου εξετάζουν τις ενστάσεις. Από αυτές τις δύο διαδικασίες προκύπτει ο τελικός πίνακας κατάταξης και με βάση αυτόν ο πίνακας διοριστέων.
Αν σου κόψουν κάτι στα οριστικά, που σου είχαν δώσει στα προσωρινά, μπορείς να κάνεις "αίτηση θεραπείας". Είναι κάτι σαν την ένσταση. Βέβαια εκεί είναι, νομίζω, ακόμα πιο δύσκολο να σε δικαιώσουν γιατί τα αποτελέσματα έχουν πάρει ΦΕΚ κι αν σε δικαιώσουν θα πεταχτεί κάποιος οριστικά διοριστέος εκτός.
Εγώ έτσι έχω καταλάβει ότι λειτουργεί το όλο θέμα.
Συνήθως οι αλλαγές από τα προσωρινά στα οριστικά είναι ελάχιστες, οπότε γενικά να είσαι αισιόδοξος/η αν είσαι ήδη μέσα. Υπάρχουν προκηρύξεις που δεν υπάρχει καμία αλλαγή απ τα προσωρινά στα οριστικά. Στις πιο πολλές είναι αρκετά κάτω του 10% οι αλλαγές.