Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Κυρ Μάιος 04, 2008 4:22 pm

kalispera kai apo emena..pire kaneis apantisi apo aytous pou katethesan grapti kataggelia ston ASEP gia to thema twn antigrafwn..kai twn paratypiwn?

episis exoume kamia neoteri eikona toy pote kai me poia morfi tha vgiun ta apotelesmata? ewnnow B stadio mono h sygkentrvtika?

kai ena teleytaio sxolio..apo tin empeiria atomwm apo tous prigoumenoyw diagwnismous, de theorw oti tha exoun kseperasei polloi to 60-65%. Oloi yperektimoume to grapto mas kai endexomenws h filosofia thw diorthoshs na min einai 4,54+4,54+...+2 ktl , alla na lambanetai san synoliki eikona graptou. allwste, px sta hxhtika h se ekeina me ton k Walker ktl mporei na xereis kaneis se ti akriveia kai me ti leptomereia to theloun..Genika pantws pistevw oti apo tous 1200 kati pou edwsan de tha xepernoun tous 300 me 400 aytoi pou tha einai panw apo 55%...

anyway , kali epitixia se olous

korinadv
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό korinadv » Τρί Μάιος 06, 2008 4:00 pm

Καλησπέρα παιδιά!!

Μου απάντησαν σήμερα από τον ΑΣΕΠ σε επιστολή διαμαρτυρίας μου, στην οποία έλεγα όσα έχετε αναφέρει και εσείς στο forum και ζητούσα τουλάχιστον αν δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο να ακυρωθούν όσα φύλλα οδηγιών βρεθούν σημειωμένα και να δημοσιευθεί λίστα με όσους έχουν ακυρωθεί. Μου απάντησαν το εξής:

"Τα παράπονα και οι καταγγελίες που αναφέρετε στο μήνυμά σας, θα διαβιβασθούν αρμοδίως στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, η οποία και θα αποφασίσει επί του θέματος."

Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα έχουν απαντήσει και σε όσους από εσάς κάνατε το ίδιο.

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Τρί Μάιος 06, 2008 6:50 pm

symfwnw me ton George 1980....tzirvag@hotmail.com to diko mou...osoi perissoteroi steiloume toso perissotero tha thorivithoun kai isws ginei kati..

spirtula
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spirtula » Τρί Μάιος 06, 2008 9:27 pm

Μακάρι να γίνει κάτι παιδιά αλλα το θεωρώ απίθανο!!! 8)

Αυτό επρεπε να το είχαν κανει εκεινη την ωρα γιατί αν τυχον ακυρώσουν καποιους με αυτήν την αιτιολογία θα αντιδράσουν γιατί θα ισχυριστούν(οι ακυρωμένοι) οτι μπορεί οποιαδήποτε σημείωση πάνω στα φύλλα οδηγιών τους να έγινε σκοπίμως για να αποκλειστούν. Και όντως μπορεί να γίνει και κάτι τέτοιο εφόσον τα ονόματα στα φύλλα οδηγιων δεν καλύπτονται στους περισσότερους διαγωνισμούς(δεν ξερω πως ήταν σαυτόν γιατί δεν εδωσα για Ε.Ε).

Αυτό που προτείνατε επρεπε να γίνει εκέινη την ώρα που κατέθεταν τα γραπτά, τωρα αποκλείεται γιατί ειναι μέθοδος που χωράει πολλες "μεθοδεύσεις"

Καλύτερα σκεφτείτε καποιον άλλον τρόπο για να τους προτείνεται γιατί μόνοι τους δεν νομίζω να μπουν στην διαδικασία να βρούν τρόπο (αν και αν αναγκαστούν να κάνουν κάτι θα φανει οτι δεν είχαν διοργανώσει τον διαγωνισμό καλα οποτε λίγο χλωμο το βλεπω).

Να μας γίνει μάθημα για τους επομενους διαγωνισμούς που θα δωσουμε, γιατί παντα εκεινη την ώρα όταν βλεπουμε καποιον να κανει ζαβολιές κάνουμε τα στραβα ματια. :twisted: :twisted:

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τρί Μάιος 06, 2008 9:46 pm

epipleon ,opws eixa ksanagrapsei, ta fylla odigiwn rixnontai ston kalatho twn axristwn meta tin eksetasi.. toulaxiston etsi mou eipe i epitiritria.

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Τρί Μάιος 06, 2008 9:58 pm

entaxei ayto de simainei oti prepei na meinoiume apragoi....ekeinh thn wra egw prwsopika den ithela na riskarw na xasw tin aytosygkentwsri mou kai na asxolithw me tis paratipies tou mprostinou kai tou exetasti...giati einai sigouro oti tha tin exana tin aytosygkentrwsi gia eynoitos logous...meta sto telos, ti na prolaveis kai pou na peis ti?

nomizw pantws oti an yparksei mia maziki apostoli epistolwn , toulaxiston tha paroume mia apantisi gia to ti melei genesthai..

ps. emathe kaneis tpt neotero gia hmerominies diorthoseis, anatishs vathologiwn ktl..?

giwrgos2006
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό giwrgos2006 » Τρί Μάιος 06, 2008 10:36 pm

Συμφωνω με την αποψη να βαθμολογηθουν πολυ αυστηρα τα γραπτα και να κοπουν οσοι γραφαν στα περιθωρια ή στις οδηγιες...αλλα μην περιμενετε να γινει και κατι παραπανω. Επαναλαμβανω την άποψή μου ότι αν είχατε κατι να πειτε να το λεγατε στο τελος της εξετασης και οχι τωρα απο δω ανωνυμα και ανευθυνα. Ευχομαι να περασουν οι καλυτεροι,καλα αποτελεσματα

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Τρί Μάιος 06, 2008 10:46 pm

tha epanalifthw kai gw....

1on de einai anwnyma kai poly perissotero aneythina. to Onomatepwbymo mou einai sth iathesi toy kathenos, opws kai h episimi e[istoli pou tha katahesw ston asep tis prosexeis hmeres.

2on an px egw ekana fasaria gia ton diplano mou:
- tha fwnaza ton epitiritii
- tha katigorusa ton allo
- tha enistatw o allos kai tha antidrouse
- tha antidruse o epitiritis
- that antidrousan oi alloi giati tha xalaga thn roh
- tha xalage genikotera h roh toy programmatow
-tha ta eperna sto kranio

kai apotelesma...na xase tin (polytimi gia to test) sygkentrwsi mou. Prosopika ekeini ti stigmi evlepa arithmous , minimta kai velakia kai den ipirxe periptwsi na asxoithw me tous allous. kai kati teleytaio, tha perimena pragmatika adekasti stasi twv epitiritvn. opws eixame pliroforithei oloi, ekeinh th stigmi de lene tpt alla meta simionoun to grapto..Perimena na to kanoun , den to ekanan... Synepws den tithetai thema ypeythinototas, alla pleon thema mazikis antidrasis, prokeimenou na diekdikisoume tis elaxistes pithanotites pou exoum gia dikaii exetasi..

egw pantws protrepw olous emas pou aisthanomate adikimoenoi, l;igotero h perissotero, na steiloum epistoli ston ASEP

futat1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό futat1 » Τετ Μάιος 07, 2008 10:07 am

Καλημέρα,
Νομίζω ότι, όπως έχει και προαναφερθεί, σχεδόν σε κάθε γκρουπ υπήρχε πρόβλημα με την ανεκικότητα των επιτηρητών. Και εγώ περίμενα ότι μετά την λήξη του τεστ ίσως να ακύρωναν κάποια γραπτά, αλλά τουλάχιστον στο δικό μου γκρουπ δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Πιστέυω ότι πλέον σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να γίνει κάτι από τον ΑΣΕΠ, αφού όντως τα φύλλα οδηγιών πρέπει να καταστράφηκαν μετά τη λήξη.
Όσον αφορά τις σημειώσεις στο απαντητικό, οι οδηγίες ήταν σαφείς, μόνο σε μία ερώτηση είχε χώρο για πρόχειρο, οπότε πιστεύω ότι σ'αυτό το κομμάτι θα έιναι αυστηροί.
Αλλά κακά τα ψέματα, οι επιτηρητές ΔΕΝ ήταν "οργανωμένοι". Εδω σε εμένα πέρασε μία, μου σύρραψε λάθος το φύλλο, με αποτέλεσμα μετά να φωνάξω την υπεύθυνη της σειράς μου για να μου το φτιάξει...
Καλά αποτελέσματα σε όλους, λογικά δε θα καθυστερήσουν και πολύ ακόμη...

korinadv
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό korinadv » Τετ Μάιος 07, 2008 11:48 am

Συμφωνώ απόλυτα με τον "Vangelis" σε όλα όσα λέει. Και εμένα μου είχανε πει πως εκείνη την ώρα οι επιτηρητές δεν παρεμβαίνουν, αλλά σε κόβουν μόλις τελειώσει η εξέταση οπότε φαντάστηκα ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν. Και οι κατηγορίες δεν είναι φυσικά ούτε ανώνυμες ούτε ανεύθυνες. Υποβάλλοντας τη διαμαρτυρία στο ΑΣΕΠ γράφεις ονομάτεπώνυμο και mail και σου απαντάνε πρσοσωπικά (άσχετα αν η απάντηση είναι πολύ τυπική και λακωνική).

Δυστυχώς δεν μπορώ να σας στείλω την επιστολή που έγραψα. Το ΑΣΕΠ έχει ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα του που γράφεις το mail που θέλεις να τους στείλεις, οπότε δεν έχω αντίγραφο στο Outlook. Σε γενικές γραμμές πάντως διαμαρτυρήθηκα για όσα γίνανε, τόνισα το πόσο σημαντικός είναι ο διαγωνισμός και ότι πολλοί από εμάς δεν θα μπορέσουν να δώσουν στον επόμενο και ζήτησα τουλάχιστον να ακυρωθούν όσοι σημείωναν στο φύλλο οδηγιών (δεν ήξερα ότι τα πετάνε, μια και μας βάζανε να γράφουμε το όνομά μας πάνω). Επίσης ζήτησα να δημοσιευθεί λίστα με όσους θα ακυρωθούν.

Το πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αλλά θεώρησα υποχρέωσή μου να προβώ σε αυτή την ενέργεια.

futat1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό futat1 » Τετ Μάιος 07, 2008 1:43 pm

Vangelis έγραψε:nomizw pantws oti an yparksei mia maziki apostoli epistolwn , toulaxiston tha paroume mia apantisi gia to ti melei genesthai..

Vangelis έγραψε:egw pantws protrepw olous emas pou aisthanomate adikimoenoi, l;igotero h perissotero, na steiloum epistoli ston ASEP

korinadv έγραψε:
Το πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αλλά θεώρησα υποχρέωσή μου να προβώ σε αυτή την ενέργεια.

Και τι θα βγεί βρε παιδιά από όλο αυτό;

korinadv
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό korinadv » Τετ Μάιος 07, 2008 2:14 pm

Όλα είναι εικασίες αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Δεν είναι καλύτερα να ξέρουμε ότι την προσπάθειά μας τουλάχιστον την κάναμε? Δεν είναι και τόσος κόπος άλλωστε! Και φυσικά ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Εγώ ήμουν πραγματικά περίεργη να δω τι θα μου απαντήσουν.

fair
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό fair » Τετ Μάιος 07, 2008 10:25 pm

Καλησπέρα,
Έχω στείλει και εγώ επιστολή διαμαρτυρίας στον ασεπ, δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση, αν και δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από τη λακωνική απάντηση που έχει ήδη αναφερθεί...
Είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο βαθμολόγησης κτλ, απλά ήθελα να τονίσω στον ασεπ πως επιτρέποντας τέτοιου είδους συμπεριφορές στο β στάδιο (το οποίο έχει και διπλάσιο συντελεστή από το α που διεξήχθη χωρίς τέτοια προβλήματα), κατάφεραν να δώσουν ώθηση στη βαθμολογία ατόμων όχι με ικανότητες μνήμης και συγκέντρωσης αλλά πονηριάς και θρασύτητας...και σίγουρα δεν είναι αυτές οι ζητούμενες ικανότητες ενός ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας!
Καλά αποτελέσματα σε όλους και ελπίζω πραγματικά οι καλύτεροι να τα καταφέρουν!

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Πέμ Μάιος 08, 2008 10:12 am

Καλημέρα,

Δημοσιέυω παρακάτων την επιστολή που έστειλα στον ΑΣΕΠ (επώνυμα και υπέυθυνα) για ένα και μόνο λόγο. Αν θέλει κάποιος που βαριέται να γράφει, ας την αλλάξει λίγο και ας την στείλει και αυτός. Δε πιστέυω οτι θα αλλάξουν και πολλά, αλλά νομίζω οτι έστω και λίγο θα θορυβηθούν αν είμαστε πολλοί και ενδεχομένως να διαικδικίσουμε και την ελάχιστη πιθανότητα ακέραιης βαθμολόγησης. Έυχομαι καλά αποτελέσματα σε όλους και μακάρι να περάσουν όσοι ήταν πραγματικά οι καλύτεροι και τήρησαν τις διαδικασίες.

υ.γ. Για να μην κατηγορηθώ απο κάποιον οτι δρω έπειτα απο απογοήτευση μου, σας δηλώνω οτι είμαι αρκετά ικανοποιημένος απο την επίδοση μου στην συγκεκριμένη διαδικασία, αλλα δεν μπορώ να δεχθώ σε καμμία περίπτωση ην αδικία

Αξιότιμες κυρίες/κύριοι,

Ο σκοπός της επιστολής μου άπτεται του τρόπου με τον οποίο διεξήχθησαν οι εξετάσεις του Β ‘ Σταδίου για την πρόσληψη 70 θέσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (2Γ/20007). Προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα ότι η τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά την διάρκεια της εξέτασης δεν ακολουθήθηκε στο έπακρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εμφανείς ανισότητες μεταξύ των υποψηφίων. Για να είναι περισσότερο σαφής, υπέπεσαν στην αντίληψη την δική μου αλλά και αρκετών άλλων συνυποψήφιων μου (και δυστυχώς όχι στων επιτηρητών) οι παρακάτω ενέργειες:
 Πολλοί υποψήφιοι υπερέβαιναν συστηματικά το χρόνο που τους είχε δοθεί για να απαντήσουν , με αποτέλεσμα να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Η αντίδραση των επιτηρητών ήταν χλιαρή και περιορίστηκε μόνο σε τυπικές παρατηρήσεις.
 Πολλοί υποψήφιοι σημείωναν στο απαντητικό τετράδιο ενώ υπήρχαν σαφείς εντολές να μην το κάνουν. Αυτό παρατηρήθηκε κυρίως στις ασκήσεις απομνημόνευσης, καθώς και στα ηχητικά μηνύματα. Δεν είναι δυνατόν να τους βλέπω εγώ που διαγωνίζομαι και η προσοχή μου είναι στραμμένη αλλού και να μην τους βλέπουν οι επιτηρητές.
 Πολλοί υποψήφιοι συνέχισαν να σημειώνουν ακόμα και κατά τη διάρκεια του 5λεπτου διαλλείματος, κατά το οποίο γινόταν συρραφή των γραπτών

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, η μειοψηφούσα θέλω να πιστεύω ομάδα ατόμων που έπραξε ανενόχλητη τα παραπάνω, έχει αποκτήσει ήδη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι εμού και των άλλων συνυποψήφιων μου που διαγωνιστήκαμε με ίσους όρους. Με δεδομένη την μεγάλη συμμετοχή αλλά και το ότι οι θέσεις των επιτυχόντων θα κριθούν ενδεχομένως και σε δέκατα του μορίου, είναι ευθέως αντιληπτό ότι οι παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές ευνόησαν και θα ευνοήσουν μια σειρά υποψηφίων, που επιστράτεψαν όχι τις ικανότητες που απαιτούνται για μια τόσο νευραλγική θέση, αλλά το θράσος και την κοροϊδία.
Η πρόθεση μου δεν είναι να αμφισβητήσω το ΑΣΕΠ για τις διαδικασίες που διενεργεί τους διαγωνισμούς, καθώς δεν θεωρώ ότι υπήρχε πρόθεση εκ μέρους του, αλλά να παρακαλέσω θερμά για τα κάτωθι:

1. σε μελλοντικούς διαγωνισμούς οι επιτηρητές να είναι πραγματικά επιτηρητές και όχι απλά δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι προτιμότερο να κόψουν έναν παραβατικό υποψήφιο όσο και αν τον ¨λυπούνται¨, παρά να κόψουν τα όνειρα και τις προσδοκίες πολλών περισσότερων συνυποψήφιων του που λειτουργούν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
2. Κατά τη διάρκεια διόρθωσης των γραπτών, οι διορθωτές να είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε θέματα «γραμμένων τετραδίων» κτλ ή γενικότερα φαινομένων που υποδηλώνουν παρατυπίες. Είναι πλέον ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί στο έπακρο η ακεραιότητα του διαγωνισμού.
3. να εκδοθεί λίστα των απορριπτέων λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών κατά την εξέταση.
Θα ήθελα να γνωρίζω τις απόψεις σας επί των παραπάνω θεμάτων και να σας ενημερώσω ότι οι συνυποψήφιοι μου που συμμερίζονται τις παραπάνω απόψεις, καθώς έγιναν και οι ίδιοι μάρτυρες ανάλογων ενεργειών είναι πάρα πολλοί. Σε κάθε περίπτωση εξακολουθώ να διατηρώ στο ακέραιο την εμπιστοσύνη μου στο ΑΣΕΠ και να ευελπιστώ ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

futat1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό futat1 » Παρ Μάιος 09, 2008 9:44 am

Έχετε καμιά νεότερη απάντηση από το ΑΣΕΠ;

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες