Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
logistria
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Re: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσίευσηαπό logistria » Δευ Μαρ 17, 2008 10:09 am

irrouk έγραψε:ΠΑΙΔΙΑ, ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΞΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΙΡΑΙΩΣ? ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ?

Αν και είναι η ερώτηση σου σε λάθος topic να σου πω ότι αυτήν την περίοδο και συγκεκριμένα από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 Ιουνίου βρίσκονται στη σχολή της Δημοτικής Αστυνομίας οι επιτυχόντες από την αμέσως προηγούμενη προκήρυξη. Εκεί μέσα λοιπόν ακούγεται ότι θα βγει μετά την ορκομωσία αυτής της σειράς. Η ορκομωσία τους θα γίνει κάπου μέσα στον Αύγουστο.

efthimia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό efthimia » Δευ Μαρ 17, 2008 11:24 am

psou έγραψε:Ας μην αναφέρουμε και τους 3-πολυ-τεκνους.... :evil: :x

Γιατι :evil: :x για τους 3- πολυ- τεκνους ? Η ποσόστωση ειναι το λιγοτερο που μπορει να προσφερει το κρατος σε οκογενειες που σπουδαζουν 3 και 4 και 5 παιδια οπως και σε παιδια μονογονεϊκων οικογενειων. Ειναι κριμα τετοιες αντιδράσεις

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Δευ Μαρ 17, 2008 11:47 am

Στη γραπτή εξέταση η οποία διεξήχθη με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της αξιολόγησης σημειώθηκε σημαντική συμμετοχή της τάξης του 82% για την επιλογή 70 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και 19 Αερολιμενικών ειδικοτήτων υψηλών προσόντων και μεγάλης ευθύνης που απαιτούν αυξημένη αντίληψη αναλυτική και συνθετική σκέψη και κριτική ικανότητα.

Τελικα η κουτση Μαρια-φοιτητρια θα παει απο το Παρισι στην Αθηνα?
Τουλαχιστον το β' μερος της εξετασης που εχει και μεγαλυτερο συντελεστη ανταποκρινεται περισσοτερο σε αυτα που λεει στο ΑΣΕΠ.Παντως θα ηθελα να ξερω σε αλλες χωρες που δε μπορει να γινει μια εξεταση σαν τη χθεσινη, αφου δεν το επιτρεπει η γλωσσα τους, τι ζητανε στις εισαγωγικες εξετασεις για ελεγκτες.
(Σημειωτεον για τους καινουργιους οτι δεν απαιτειται στην ΕΕ πτυχιο ΑΕΙ για αυτο το επαγγελμα.Αν καποιος θελει απελπισμενα να γινει ΕΕΚ http://www.eurocontrol.int/muac/public/ ... ition.html
με ακομα πιο μικρες πιθανοτητες ομως...)
Λοιπον τελικα δεν ηταν μεγαλη η αποχη, Απο τους 2296 που εδωσαν λεκτικες ηρθαν 1882. Αντε δωστε σε κανενα φιλολογο καλο τα θεματα να τα λυσει.

eva1980
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό eva1980 » Δευ Μαρ 17, 2008 12:29 pm

[quote="ariadne"]Άλλη μια..

[b]6.[/b] [b]Επίτρεψε[/b] μου αλλά ήταν μεγάλη η ποινή μου του [b]επέβαλες[/b]...
(ή κάτι τέτοιο έλεγε....)
(Τα σωστά σε Bold..)

[b]7.[/b] Η θέση της ως... είναι πολύ λεπτή..
Η λέξη που πρέπει να μπει είναι μητέρα ή μητέρας??
(εγώ έβαλα το μητέρα...)

[b]8.[/b] Είναι [b]πολύ[/b] όμορφη αλλά έχει πάρα [b]πολύ[/b]<- (??? not sure...) κακία..
(ή κάπως έτσι ήταν η πρόταση...)

[b]9. [/b] [b]Συγχωρείστε[/b] με αλλά.. (δε θυμάμαι τι άλλο έλεγε αλλά θυμάμαι ότι έβαλα και τη 2η λέξη ότι γράφεται με ΕΙ )[/quote]

ΛΟΙΠΟΝ..
Στο 15 λυκειο θεσ/νικης στην 6 αιθουσα ειχαμε αποντες 4/17 ( ΠΕ1 και ΠΕ2)
Οι απαντησεις μου στα παραπάνω ηταν οι εξης:

[b]επεβαλες (Αοριστος)
Μητερα
πολυ ( ποσοτικο) πολλη (επιθετο- αφου ακολουθει ουσιαστικο)
συγχωρειστε, ****-ειστε
επισης...
συνημμενο-σωστο[/b]
Εχω κ καποιες αποριες:
αυτη η ερωτηση με τις μετοχες και την " διαπραγματευση¨ τους τελικα, που ζητουσε συντακτικα να ελεγχθει , ηταν σωστο ή λάθος?
Η επιτηρητρια( φιλολογος) μετα την εξεταση ειπε οτι ηταν λαθος..γιατι η
" τιμη " δεν διαπραγματευεται..
Οσο για το [b]προκειται κ το επικειται[/b]..νομιζω πως δεν ειναι συνωνυμα, γιατι αν πουμε για παραδειγμα [b]" ..προκειται για εξαιρετικο ανθρωπο.."[/b] το επικειται δεν ταιριαζει. Αν πουμε [b]"προκειται να"[/b], τοτε ταιριαζει..
Εσεις τι λετε?
Οσο για λαθη στην αντιγραφη των απαντησεων στο φυλλο, εκανα κ γω μ..
Μπερδευτηκα απο τα Α,Β,Γ,Δ, των ερωτησεων..και των απαντησεων..Κριμα να μεινουμε απο τετοια λαθη..
Καλα αποτελεσματα λοιπον..
ποτε θα βγουν? Που?
Νομιζω αν γραψουμε πανω απο 55% περναμε..

werder
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό werder » Δευ Μαρ 17, 2008 1:21 pm

Όσοι συμμετείχαν στην εξέταση για αερολιμενικούς θα πρόσεξαν ότι σε μία ερώτηση γινόταν λόγος για εγχείριση κήλης. Δε βρέθηκε κανένας χριστιανός να τους πει ότι σε αυτήν την περίπτωση η λέξη πρέπει να γραφεί με ήτα (εγχείρηση) γιατί προέρχεται ετυμολογικά από το αρχαίο εγχειρώ; Η λέξη εγχείριση υφίσταται βέβαια, αλλά συνδέεται με το εγχειρίζω με την έννοια παραδίδω στα χέρια κάποιου, όπως στο του ενεχείρισε εμπιστευτική επιστολή (το παράδειγμα από τον Μπαμπινιώτη) και όχι με την έννοια του χειρουργώ. Εκτός βέβαια εάν εννοούσαν ότι κάποιος έβγαλε την κήλη του και την παρέδωσε στα χέρια του γιατρού του… Και μετά έρχονται οι του ΑΣΕΠ να κρίνουν τις λεκτικές μας ικανότητες…

Επίσης θέλω να πω ότι στην ερώτηση
Σύμφωνα με τον κανονισμό ο υπάλληλος δε(ν) ........................ την άδεια.
α) δικαιούνταν
β) εδικαιούταν
γ) δικαιόταν
δ) δικαιόνταν
δε νομίζω ότι υπάρχει σωστή απάντηση. Το δικαιούνταν είναι τρίτο πρόσωπο πληθυντικού και δεν ταιριάζει στην πρόταση. Τα δικαιόταν και δικαιόνταν δεν υφίστανται (με μια αναζήτηση στο Google θα δείτε ότι για το δεύτερο δε βγάζει κανένα αποτέλεσμα και για το πρώτο μόλις 1). Όσον αφορά το εδικαιούταν (που ήταν και η απάντηση που επέλεξα), τι να πω, πρόκειται για εξάμβλωμα, αφού από τη μία έχει τη χρονική αύξηση των αρχαίων και της καθαρεύουσας (ε-) και από την άλλη κατάληξη δημοτικής (-ταν) και δεν μπορεί να στέκει.
Εν πάση περιπτώσει, αυτό που πιστεύω είναι ότι ακόμα και αν κάποιο από τα παραπάνω είναι τελικά σωστό, πολύ ορθότερο είναι να πει κανείς εδικαιούτο ή έστω δικαιούτο.

mdelakos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό mdelakos » Δευ Μαρ 17, 2008 1:57 pm

siggnwmi, mou svistike to post epeidi egrafa
onoma gnwstou frontistiriou "b***as" 'H gnwstwn efimeridwn?
eleos, ti na pw...
anyways tha to xanagrapsw alliws...
yparxei kapoios pou na pigaine frontistirio kai
na tous lysane ta themata na anevasei ta swsta?
an kai pistevw pws tha ta doume avrio stis dyo
efimerides pou exoun entheta gia tin ergasia.

ngkagr
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό ngkagr » Δευ Μαρ 17, 2008 2:03 pm

mdelakos έγραψε:siggnwmi, mou svistike to post epeidi egrafa
onoma gnwstou frontistiriou "b***as" 'H gnwstwn efimeridwn?
eleos, ti na pw...
anyways tha to xanagrapsw alliws...
yparxei kapoios pou na pigaine frontistirio kai
na tous lysane ta themata na anevasei ta swsta?
an kai pistevw pws tha ta doume avrio stis dyo
efimerides pou exoun entheta gia tin ergasia.

mipos vgikane sta entheta simera twn dyo efimeridon pou kikloforoyne deytera?

athina80
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό athina80 » Δευ Μαρ 17, 2008 2:08 pm

werder έγραψε:Όσοι συμμετείχαν στην εξέταση για αερολιμενικούς θα πρόσεξαν ότι σε μία ερώτηση γινόταν λόγος για εγχείριση κήλης. Δε βρέθηκε κανένας χριστιανός να τους πει ότι σε αυτήν την περίπτωση η λέξη πρέπει να γραφεί με ήτα (εγχείρηση) γιατί προέρχεται ετυμολογικά από το αρχαίο εγχειρώ; Η λέξη εγχείριση υφίσταται βέβαια, αλλά συνδέεται με το εγχειρίζω με την έννοια παραδίδω στα χέρια κάποιου, όπως στο του ενεχείρισε εμπιστευτική επιστολή (το παράδειγμα από τον Μπαμπινιώτη) και όχι με την έννοια του χειρουργώ. Εκτός βέβαια εάν εννοούσαν ότι κάποιος έβγαλε την κήλη του και την παρέδωσε στα χέρια του γιατρού του… Και μετά έρχονται οι του ΑΣΕΠ να κρίνουν τις λεκτικές μας ικανότητες…

Επίσης θέλω να πω ότι στην ερώτηση
Σύμφωνα με τον κανονισμό ο υπάλληλος δε(ν) ........................ την άδεια.
α) δικαιούνταν
β) εδικαιούταν
γ) δικαιόταν
δ) δικαιόνταν
δε νομίζω ότι υπάρχει σωστή απάντηση. Το δικαιούνταν είναι τρίτο πρόσωπο πληθυντικού και δεν ταιριάζει στην πρόταση. Τα δικαιόταν και δικαιόνταν δεν υφίστανται (με μια αναζήτηση στο Google θα δείτε ότι για το δεύτερο δε βγάζει κανένα αποτέλεσμα και για το πρώτο μόλις 1). Όσον αφορά το εδικαιούταν (που ήταν και η απάντηση που επέλεξα), τι να πω, πρόκειται για εξάμβλωμα, αφού από τη μία έχει τη χρονική αύξηση των αρχαίων και της καθαρεύουσας (ε-) και από την άλλη κατάληξη δημοτικής (-ταν) και δεν μπορεί να στέκει.
Εν πάση περιπτώσει, αυτό που πιστεύω είναι ότι ακόμα και αν κάποιο από τα παραπάνω είναι τελικά σωστό, πολύ ορθότερο είναι να πει κανείς εδικαιούτο ή έστω δικαιούτο.

Καλησπέρα. Δες αυτό. http://modern-greek-verbs.tripod.com/dikaioumai.html . Δυστυχώς κι εγώ λάθος το έκανα.

SADWOMAN
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό SADWOMAN » Δευ Μαρ 17, 2008 2:10 pm

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΑΣ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Δευ Μαρ 17, 2008 2:21 pm

Καλησπέρα. Δες αυτό. http://modern-greek-verbs.tripod.com/dikaioumai.html . Δυστυχώς κι εγώ λάθος το έκανα.

Kala to thymomoun apo to dimotiko. Para to oti eimai yper tis xrisis tis arxaias se autes tis periptwseis.

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Δευ Μαρ 17, 2008 2:35 pm

Λοιπον τελικα δεν ηταν μεγαλη η αποχη, Απο τους 2296 που εδωσαν λεκτικες ηρθαν 1882. Αντε δωστε σε κανενα φιλολογο καλο τα θεματα να τα λυσει.

Γραψτε λαθος, προσηλθαν 2296 (Για ΕΕΚ & ΑΕΡΟ λεκτικες) και 599 ΑΕΡΟ μετα.

werder
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό werder » Δευ Μαρ 17, 2008 2:49 pm

Ναι, το είδα, αλλά εξακολουθώ να έχω κάποιες επιφυλάξεις. Στο tripod άλλωστε έχω την εντύπωση ότι μπορεί να προσθέσει περιεχόμενο o οποιοσδήποτε. Δεν το θεωρώ δηλαδή και την απόλυτα αξιόπιστη πηγή. Τέλος πάντων, σύντομα θα βγουν οι σωστές απαντήσεις, θα μου λυθεί και εμένα η απορία και θα έχω να λέω ότι κάτι έμαθα και κέρδισα από όλη αυτήν τη διαδικασία, γιατί θέση στην ΥΠΑ δεν έχω κερδίσει σε καμία περίπτωση...

werder
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό werder » Δευ Μαρ 17, 2008 2:54 pm

Συγγνώμη για το παραπάνω, είμαι καινούρια και φαίνεται ότι κάτι λάθος έκανα με την παράθεση.

mdelakos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό mdelakos » Δευ Μαρ 17, 2008 5:51 pm

egw exw antirisi pantws me tin apantisi tous sto erwtima 25.
epeidi eimai kai texnikos H/Y tous eipa pws kata tin apopsi mou
einai to B kai oxi to D.
mou eipan pws tha to koitaxoune kai tha apantisoun

spirtula
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spirtula » Δευ Μαρ 17, 2008 6:09 pm

και εγώ στο 25 είμουνα αναμεσα στο Α και το Β 8) , αλλα δεν θυμαμαι ποιο απαντησα τελικα

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες