Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
SKYYY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

ΕΣΔΔ, ΕΣΤΑ

Δημοσίευσηαπό SKYYY » Κυρ Οκτ 14, 2007 11:18 am

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ...

lia.papad
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

esdd

Δημοσίευσηαπό lia.papad » Τετ Οκτ 17, 2007 5:20 pm

geia sas,

molis arxisa na psaxnw ta sxetika me thn esdd kai skeftomai na arxisw na proetoimazomai gia na symmetasxw ston diagwnismo pou tha ginei tou xronou logika. Eimai apo thn eparxia kai thelw na rwthsw an ta bgazei kaneis pera me thn bibliografia pou proteinetai apo thn esdd. Epishs, diatithemai na agorasw shmeiwseis apo frontisthria, ean kapoios endiaferetai, afou den exw th dynatothta na parakolouthisw ta mathimata.

Kati pou den katalabainw idiaitera einai to thema tou fakelou. Einai kapoio grapto test sto gnwstiko antikeimeno pou prepei na dwsoume h' kapoia ekthesh??

Exw pelagwsei ligo kai opoiadhpote boitheia einai more than welcome.

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό alex4 » Τετ Οκτ 17, 2007 5:58 pm

geia sou, an thes kane me add sto mail sou na milhsoume peri ESDD..to e-mail mou einai alexander_ilias@hotmail.com

ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Re: esdd

Δημοσίευσηαπό ioazon » Κυρ Οκτ 21, 2007 5:55 pm

lia.papad έγραψε:geia sas,

molis arxisa na psaxnw ta sxetika me thn esdd kai skeftomai na arxisw na proetoimazomai gia na symmetasxw ston diagwnismo pou tha ginei tou xronou logika. Eimai apo thn eparxia kai thelw na rwthsw an ta bgazei kaneis pera me thn bibliografia pou proteinetai apo thn esdd. Epishs, diatithemai na agorasw shmeiwseis apo frontisthria, ean kapoios endiaferetai, afou den exw th dynatothta na parakolouthisw ta mathimata.

Kati pou den katalabainw idiaitera einai to thema tou fakelou. Einai kapoio grapto test sto gnwstiko antikeimeno pou prepei na dwsoume h' kapoia ekthesh??

Exw pelagwsei ligo kai opoiadhpote boitheia einai more than welcome.

Στο φάκελο όταν έδινα εγώ [βλέπε 2003] η διαδικασία ήταν ως εξής:
Γραπτά: μας έδιναν έναν φάκελο που περιείχε γύρω στις 80-120 σελίδες και είχε σχέση με το γνωστικό αντικείμενο που είχαμε επιλέξει για το 2ο στάδιο. Οι 80-120 σελίδες αυτές [στην περίπτωσή μου ήταν γύρω στις 100 περιείχαν κομμάτια από βιβλία καθώς και άρθρα, τόσο ελληνικά όσο και αγγλικά] και μετά είχε μια σελίδα με ερωτήσεις.
Μέσα στις 3 ώρες έπρεπε να διαβάσεις (όσο προλάβαινες) τις σελίδες αυτές και να απαντήσεις στις ερωτήσεις με βάση αυτά που είχες διαβάσει στον φάκελο αλλά και τις γνώσεις σου σε σχέση με το γνωστικό αντικείμενο. Οι ερωτήσεις ήταν ΚΡΙΣΕΩΣ.

Προφορικά: Στο καπάκι μετά τα γραπτά μπαίναμε σε πεντάδες στην 7μελή επιτροπή και μας ρωτούσαν ότι τους κατέβαινε στο κεφάλι, σχετικά πάντα με το γνωστικό αντικείμενο. Εγώ έδινα ΜΜΕ και με ρώτησαν τι είχα σπουδάσει. Επειδή είχα σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με ρώτησαν κάτι σε σχέση με το πως συνδυάζεται το γεγονός οτι ειναι κερδοσκοπικές οι επιχειρήσεις που ελέγχουν τα ΜΜΕ με το οτι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον [ή κάπως έτσι, γερνάω ρε γαμώτο].
Άλλον που είχε σπουδάσει Θεολογία τον ρώτησαν πως μπορεί η Εκκλησία να εκμεταλλευτεί τις σύγχρονες τεχνικές του μάρκετινγκ [το μάθημα ήταν μμε και δημόσιες σχέσεις]

Σε κάλυψα;

lia.papad
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό lia.papad » Τρί Οκτ 23, 2007 2:38 pm

ioazon se eyxaristw poly. Epitelous katalaba ti einai aytos o fakelos :)

SKYYY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

ΕΣΔΔ, ΕΣΤΑ

Δημοσίευσηαπό SKYYY » Δευ Οκτ 29, 2007 4:36 pm

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2008, ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΣΑ..ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 11/2008!!!

deefunxion
Μόνιμος
Μόνιμος

ΣΛΟΟΥ ΓΙΑΡ ΧΟΡΣΙΣ

Δημοσίευσηαπό deefunxion » Τρί Οκτ 30, 2007 2:12 am

Ηρεμα παιδιά μη δημιουργούμε κλίμα πανικού. υπάρχουν ανθρωποι που επενδύουν χρήμα και χρόνο σ'αυτές τις εξετάσεις ας μη πετάμε έτσι αβίαστα φημολογίες και συλλογισμούς.

Ishtar
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Ishtar » Σάβ Νοέμ 03, 2007 1:23 pm

Μπορεί στον εν λόγω διαγωνισμό να έχετε πολλοί εναποθέσει σοβαρές ελπίδες, μια και η ανεργία είναι εφιάλτης, αλλά να ξέρετε ότι ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Μπορεί η εισαγωγή στις σχολές να εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά ούτε όταν περάσεις στη σχολή τα πράγματα είναι ρόδινα. Είμαι απόφοιτος μιας εκ των δυο σχολών και ομολογώ πως η εμπειρία μου κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου ήταν τραυματική. Θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Αφού κάθησα και ξεσκίστηκα στο διάβασμα, ήλθε η χαρμοσυνη είδηση της επιτυχίας. Ομως η κατάσταση στην σχολή διέψευσε τις αρχικές μεγάλες προσδοκίες μου. Συνάντησα αρκετούς διδάσκοντες οι οποίοι δεν είχαν ούτε τα τυπικά, αλλά και ουσιαστικά προσόντα, σε σημείο μάλιστα να υπάρχουν σπουδαστές με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, δηλαδή με προσόντα μεγαλύτερα από αυτούς που τους διδασκαν. Πολλοί από αυτούς συνέχιζαν να διδάσκουν ενώ είχαν διατυπωθεί βάσιμες αντιρρήσεις για την καταλληλότητά τους, προφανώς γιατί ηταν άνθρωποι με σημαντικές διασυνδέσεις τόσο στο ΕΚΔΔΑ, όσο και στο ΥΠΕΣΔΔΑ.

Το επίπεδο διδασκαλίας ήταν κάτω του μετρίου, οι απαιτήσεις από μεριάς της Σχολής πάρα πολλές, τα πισώπλατα μαχαιρώματα μεταξύ σπουδαστών καθημερινό φαινόμενο, οι οποίοι σπουδαστές προκειμένου να πάρουν τον καλύτερο δυνατό βαθμό που θα τους εξασφάλιζε μια καλύτερη τοποθέτηση κατά την αποφοίτησή τους, δεν δίσταζαν να επιστρατεύσουν και άλλα πρόσωπα και γνωριμίες για να επιτύχουν το σκόπο τους. Οι διδάσκοντες μαλιστα υπέκυπταν σε συνεχείς πιέσεις εκ μέρους συγκεκριμένων σπουδαστών για όσο το δυνατόν υψηλότερη βαθμολογία. Και μάλλον αυτό γινόταν για να διασφαλίσουν τη θέση τους στη σχολή, μια και θα είχαν την εύνοια και των σπουδαστών.

Γενικά επικρατεί στο εσωτερικό ένα απιστευτο κλίμα οπορτονισμού και αθέμιτου ανταγωνισμού, κυριολεκτικά είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Η ηγεσία του ΕΚΔΔΑ τα γνώριζει αυτά, αλλά δεν κάνει τίποτα για αυτό, και αυτή η σιωπή εκθρέφει και διαιωνίζει αυτή την κατάσταση της παρακμής. Το πρόγραμμα σπουδών είναι απίστευτα βαρύ και ψυχοφθόρο, υπάρχουν αλληλεπικαλύψεις αντικειμένων, ενώ άλλα σημαντικά γνωστικά αντικείμενα δεν διδάσκονται καθόλου. Ολοι αγωνίζονται αποκλειστικά για το βαθμό και όχι για τη γνώση, και το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής φαίνεται όταν αργότερα τοποθετούνται στις υπηρεσίες.

Συγνώμη για το σεντονι μου. Υπάρχουν και άλλα κακά στραβα και ανάποδα σε άλλα επίπεδα, για τα οποία δεν βλέπω από πουθενα να γίνεται λόγος γι΄αυτά. Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρήσουν ότι τα λέω επίτηδες για να αποτρέψω κόσμο, αλλά τι όφελος θα είχα από κάτι τέτοιο? Συνεπώς όσοι θέλετε να δώσετε, κάν΄τε το! Αλλά να είστε υποψιασμένοι για αυτά που θα δείτε

dakis
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό dakis » Σάβ Νοέμ 03, 2007 2:15 pm

Καλα τα λες αλλα ετοιμασου να αντιμετωπισεις την ιδια αναξιοκρατια, ανορθολογισμο , κομματοκρατια και γλειψιμομαχια μετα την τοποθετηση σου σε υπηρεσια. Και μαλιστα περισσοτερο.

Ειναι μελετημενη και απολυτη πολιτικη επιλογη να υπαρχει αναξιοκρατια στην εξελιξη και την μετακινηση στην δημοσια διοικηση, και μαλιστα εχει αυξηθει νομιζω σε σχεση με οταν πρωτοδιοριστηκα λιγα χρονια πριν

Απο εκει και περα υπαρχει και ο ιδιωτικος τομεας ο οποιος για εμενα στην ελλαδα ειναι επισης αναξιοκρατικος και βυσματικος.

Ishtar
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Ishtar » Σάβ Νοέμ 03, 2007 2:33 pm

Είχα δουλέψει στο δημόσιο πριν την εισαγωγή μου και ξέρω πολύ καλά τι λες! Τα έχω δει από μέσα πως γίνεται να καταπατείται κάθε ασφάλεια δικαίου για χαρη μικροκομματικών συμφεροντων, ξέρω τι σημαίνει η αναξιοκρατία, η ξετσιπωσιά, και όλα τα συνελκόμενά τους. :?

Δεν ξέρω, αλλά το μέλλον του ΕΚΔΔΑ φαντάζει σκοτεινό και αβέβαιο. Ιδιαίτερα ο νέος δημοσιουπαλληλικός κώδικας εμπεριέχει διατάξεις για τους αποφοίτους των σχολών, οι οποίες ουσιαστικά τους στερούν το ρόλο, τον οποίο, υποτίθεται, ότι καλούνται να παίξουν. Οταν τα προσόντα ενός αποφοίτου ΕΣΔΔ ή ΕΣΤΑ για τις κρίσεις προισταμένων και διευθυντών ψαλιδίζονται τόσο πολύ και πριμοδοτούνται όλως τυχαίως οι αρχαιοτεροι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν εισέλθει στο δημόσιο με την κομματική τους ταυτότητα ανεξαρτητου χρώματος, καταλαβαίνεις τι γίνεται. Οταν οι απόφοιτοι δεν αξιοποιούνται από την ελληνική δημόσια διοικηση, είναι φανερό ότι ο απώτερος σκοπός είναι η περαιτέρω απαξίωση των σχολών και, γιατί όχι, και ο μελλοντικός αφανισμός τους

ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό ioazon » Σάβ Νοέμ 03, 2007 6:01 pm

Να συμφωνήσω με τον Ishtar στα περισσότερα απ' όσα λέει.
Γενικά απαυτώνεσαι να μπεις στη Σχολή και μέσα είναι μούφα.
Οι μισοί καθηγητές είναι άσχετοι, για σφαλιάρες, δημοσιοσχεσίτες.
Τα μαθήματα είναι ηλίθια, ναι αλληλοκαλύπτονται αλλά κυρίως δεν έχουν έναν σαφή στόχο-προσανατολισμό, γίνονται για να γίνονται.
Εγώ απογοητεύτηκα τόσο που δεν διάβασα σχεδόν καθόλου μέσα στη Σχολή, θεωρούσα ανούσιο να κάτσω να παπαγαλίσω ηλιθιότητες ή να μάθω νόμους απ' έξω που δεν θα ήξερα ΠΩΣ να εφαρμόσω όταν θα μου χρειαζόταν.
Οι βαθμοί που έμπαιναν στις εργασίες είχαν περισσότερο σχέση με τον καθηγητή παρά με την ίδια την εργασία. Εγώ έτυχε να έχω τζιτζί καθηγητές και να χτυπήσω 9άρια και 10άρια ενώ άλλοι που ασχολούνταν πολύ σοβαρότερα με τις εργασίες έπεσαν σε αυστηρό καθηγητή [συνήθως σε ακαδημαϊκούς - επιστήμονες] και έλυωσαν για να καταφέρουν να πάρουν ένα 8άρι.
Επίσης, λόγω αυτού του ανταγωνισμού έγινα μπίλιες με την 1 από τις 2 κολλητές μου στη Σχολή επειδή ο ανταγωνισμός του "να πάω οπωσδήποτε στο Υπουργείο Οικονομικών" την έκανε παράλογη bitch [τα μάτια της είχαν επάνω ? όπως του Scrooge].

Γιατί να δώσετε για την Σχολή:
-επειδή θα ξέρετε πολύ σύντομα αν γίνατε ή όχι δημόσιοι υπάλληλοι
Την χρονιά μου 1-20 Μάη καταθέταμε αιτήσεις, 1 Δεκέμβρη ξεκίνησαν τα μαθήματα. Σε σχέση με το ΑΣΕΠ είναι σαφώς πιο σύντομα.
-επειδή θα πληρώνεστε από την πρώτη στιγμή, τον βασικό μόνο στην αρχή αλλά είναι οκ.

Μην περιμένετε ΠΟΤΕ να αξιοποιηθείτε στην δημόσια διοίκηση. Θα είστε καλοί υπάλληλοι αν εσείς θέλετε να είστε καλοί υπάλληλοι και στο 90% των περιπτώσεων θα είστε παρκαρισμένοι στις υπηρεσίες σας, μην περιμένετε να αξιοποιηθείτε.

sotiris_
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό sotiris_ » Κυρ Νοέμ 04, 2007 1:35 pm

Εγώ θέλω να δώσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους όσους θα προσπαθήσουν να μπουν στη σχολή στον προσεχή διαγωνισμό.
Είμαι νυν σπουδαστής σε μια εκ των δύο σχολών, πέρασα με τον διαγωνισμό του 2006-2007....
Αν δείτε τι κόσμος έχει μπει στις σχολές θα τραβάτε τα μαλλιά σας!
άτομα χωρίς γνώσεις και χωρίς όρεξη που η μόνη τους έννοια είναι να αντιγράφουν εργασίες άλλων ή ακόμα και να ανταλλάσσουν κόλλες με τον διπλανό τους κατά τη διενέργεια των εξετάσεων, άτομα με εμφανή προβλήματα έλλειψης κοινωνικοποίησης, τρόπων και δημόσιας συμπεριφοράς, άτομα που καμαρώνουν για τα μέσα που έχουν στον κρατικό μηχανισμό και ότι δε χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ, δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στις υπηρεσίες τους με πολιτικό μέσο και τώρα έχουν από πάνω και φιλοδοξίες(!).
Οπότε ποιος ο λόγος να μην μπορεί να τα καταφέρει ο οποιοσδήποτε.... Διάβασμα και σύστημα χρειάζεται... όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που είναι μέσα στις Σχολές (βάλτε κι εμένα κανένα πρόβλημα) είμαστε τίποτα καλύτεροι από εσάς?

rickardo
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό rickardo » Δευ Νοέμ 05, 2007 7:56 am

δυστυχώς είναι έτσι όπως τα λένε Ishtar και Ioazon...

SKYYY
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

ΕΣΔΔ, ΕΣΤΑ

Δημοσίευσηαπό SKYYY » Τετ Νοέμ 07, 2007 9:33 pm

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ????

ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ...ΕΜΑΘΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ???

Ishtar
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Ishtar » Τετ Νοέμ 07, 2007 10:28 pm

Οσο δεν έχει ψηφιστεί το ΕΣΠΑ και δεν έχουν εγκριθεί τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, μην περιμένετε προκήρυξη! Οσο δεν υπάρχει ακόμα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολών και του ΙΝΕΠ, δεν πρόκειται να γίνει διαγωνισμός.

Το πρόβλημα της χρηματοδόδότησης πάντως ήδη είχε αρχίσει να συζητιέται από τα μέσα Μαίου στη Σχολή και μάλιστα τέθηκε το ζήτημα πως θα πληρωθούν οι σπουδαστές, της Α΄σειράς ΕΣΤΑ και της ΙΗ' σειράς ΕΣΔΔ εφόσον δεν είχε εγκριθεί το ΕΣΠΑ. Τα προβλήματα αυτά ξεπεράσθηκαν βέβαια και δεν παρατηρήθηκαν δυσκολίες.

Εδώ μάλιστα κατά τη γνώμη μου τίθεται και ένα ζήτημα νομιμότητας σχετικά με την πληρωμή των σπουδαστών των σχολών. Οι Σχολές μέχρι σήμερα χρηματοδοτούνταν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Απασχολήση και Επαγγελματική Κατάρτηση" του Γ΄ΚΠΣ! Από αυτό το πρόγραμμα πληρώνονταν και οι μισθοί των σπουδαστών, οι οποίοι θυμίζω σε όλους, είναι δόκιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Το θέμα είναι ότι οι κανονισμοί των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων απαγορεύουν ρητά την πληρωμή μισθών τακτικών δημοσίων υπαλληλων, των οποίων οι μισθοί πρέπει να πληρώνονται υποχρεωτικά από το ελληνικό κράτος! Τι παίζει άραγε εδώ :?:

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες