Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
-
Αλεξία Σ
- Μαθητευόμενος

Καλημέρα
Τώρα μ'αυτά που γράφεις ξέρεις πολύ καλά ότι θα προκαλέσεις έντονες αντιδράσεις!!
Τα επιπλέον κιλά ή η οποιοαδήποτε είδους αναπηρία, ασχήμια ή τέλος πάντων ο,τιδήποτε βρίσκεται εκτός "μέσου όρου" τί σχέση μπορεί να έχει με την ικανότητα του οποιουδήποτε να φέρει εις πέρας μία διοικητική εργασία ή να εξυπηρετήσει με επιτυχία έναν πολίτη/πελάτη??
Προσωπικά λιγότερο θα με ενοχλούσε να περάσει στη Σχολή η συγκεκριμένη κοπέλα που αναφέρεις από το παιδί των 25 χρονών που δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του, δεν έχει αποκτήσει καμία τριβή στην αγορά, απλά έχει ένα πτυχίο Πανεπιστημίου..
Κατά τ'άλλα, θα δώσουν κανένα μήνα διορία μεταξύ ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και έναρξη μαθημάτων??
Τώρα μ'αυτά που γράφεις ξέρεις πολύ καλά ότι θα προκαλέσεις έντονες αντιδράσεις!!
Τα επιπλέον κιλά ή η οποιοαδήποτε είδους αναπηρία, ασχήμια ή τέλος πάντων ο,τιδήποτε βρίσκεται εκτός "μέσου όρου" τί σχέση μπορεί να έχει με την ικανότητα του οποιουδήποτε να φέρει εις πέρας μία διοικητική εργασία ή να εξυπηρετήσει με επιτυχία έναν πολίτη/πελάτη??
Προσωπικά λιγότερο θα με ενοχλούσε να περάσει στη Σχολή η συγκεκριμένη κοπέλα που αναφέρεις από το παιδί των 25 χρονών που δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του, δεν έχει αποκτήσει καμία τριβή στην αγορά, απλά έχει ένα πτυχίο Πανεπιστημίου..
Κατά τ'άλλα, θα δώσουν κανένα μήνα διορία μεταξύ ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και έναρξη μαθημάτων??
-
meletios
- Μαθητευόμενος

Dimos26 έγραψε:Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία γνωστή μου που εισήλθε προ διετίας στη Σχολή μετά βαίων και κλάδων... Τι είχε η κοπέλα? Τίποτα το φοβερό, μόνο 60 κιλά παραπάνω... έκανε μπαμ ότι ο άνθρωπός αυτός δεν μπορεί να εργαστεί φυσιολογικά, ότι ο βασικός λόγος που συμμετείχε στο διαγωνισμό ήταν γιατί με τέτοια εμφάνιση δεν μπορούσε να βρει πουθενά αλλού δουλειά, κοβόταν σε όλες τις συνεντεύξεις εξαιτίας της άθλιας εμφάνισής της. Παρ' όλα αυτά, η κατά τεκμήριο ευφυής επιτροπή των προφορικών δεν πήρε χαμπάρι τίποτα, δεν πήρε μυρωδιά το πασιφανές γεγονός, αυτό που έβλεπαν και καταλαβαίνανε όλοι οι τρίτοι... Με κάτι τέτοιεςάριστες επιλογές πας σε μία δημόσια υπηρεσία και νομίζεις πως έχεις μπει σε freak show τσίρκου του περασμένου αιώνα.... Κουτσοί, στραβοί, υπέρβαροι, ημιπαραμορφωμένοι και λοιποί απόκληροι καλούνται να εξυπηρετήσουν το κοινό, τη στιγμή που πολλές φορές δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν... Μιλάς στον υπάλληλο (λέμε τώρα!) και ζεις μια μοναδική μεταφυσική εμπειρία...
Η επιτροπή θα έπρεπε να κόβει όχι τους "υπέρβαρους" αλλά τα ψωνισμένα τυπάκια σαν εσένα με φασίζουσα ιδεολογία και κοινωνική νοημοσύνη κάτω του μηδενός. Ντροπή σου και μόνο που είχες το θράσος να εξωτερικεύσεις τον ρατσισμό που σε διακατέχει. Εύχομαι ολόψυχα να κοπείς απο τον διαγωνισμό διότι με άτομα σαν κι εσένα οι υπόλοιποι που θα περάσουν θα έχουν καθημερινά τάσεις εμετού στη Σχολή. Επίσης σου εύχομαι (αν η φύση κάνει αυτό το λάθος) να αποκτήσεις παιδί με γονίδια παχυσαρκίας και βουλιμικές τάσεις ώστε να περάσεις απο κοντά όλο το μαρτύριο ενός υπέρβαρου και να αλλάξεις τις αηδιαστικές σου απόψεις. Διότι οι υπέρβαροι σήμερα έχουν τουλάχιστον την βοήθεια της επιστήμης, οι ψωνισμένοι όμως πολύ δύσκολα ξεψωνίζονται.
-
Dimos26
- Μαθητευόμενος

Επαναλαμβάνω(με τον κίνδυνο να γίνει κουραστικός και να επαναλαμβάνομαι) πως δεκάδες εγοδότες θεώρησαν το συγκεκριμένο άτομο παντελώς ανίκανο να αναλάβει την οποιαδήποτε εργασία. Η φυσιολογική του και επομένως και η εργασιακή του ανεπάρκεια ήταν εμφανέστατη. Και τότε έρχεται το ελληνικό Δημόσιο και προσλαμβάνει αυτό το άκρως προβληματικό πλάσμα, σαν να του περίσευαν 1200-1300 ευρώ για να τα χορηγεί εφ όρου ζωής σε αυτό (και προφανώς για να συνεχίσει να φαρδαίνει εις βάρος των συνανθρώπων του).
Όσο για τη δική μου πορεία στο Διαγωνισμό ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ επέλεξα (ευτυχώς για μένα καθώς εργάζομαι) την ασφαλή ατραπό του μέσου. Και καθώς οι πίνακες έχουν ετοιμαστεί, έχω υπευθύνως ενημερωθεί πως είμαι επιτυχών. Το αυτό εύχομαι και για κάθε διαγωνιζόμενο...
Όσο για τη δική μου πορεία στο Διαγωνισμό ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ επέλεξα (ευτυχώς για μένα καθώς εργάζομαι) την ασφαλή ατραπό του μέσου. Και καθώς οι πίνακες έχουν ετοιμαστεί, έχω υπευθύνως ενημερωθεί πως είμαι επιτυχών. Το αυτό εύχομαι και για κάθε διαγωνιζόμενο...
-
meletios
- Μαθητευόμενος

Dimos26 έγραψε:Επαναλαμβάνω(με τον κίνδυνο να γίνει κουραστικός και να επαναλαμβάνομαι) πως δεκάδες εγοδότες θεώρησαν το συγκεκριμένο άτομο παντελώς ανίκανο να αναλάβει την οποιαδήποτε εργασία. Η φυσιολογική του και επομένως και η εργασιακή του ανεπάρκεια ήταν εμφανέστατη. Και τότε έρχεται το ελληνικό Δημόσιο και προσλαμβάνει αυτό το άκρως προβληματικό πλάσμα, σαν να του περίσευαν 1200-1300 ευρώ για να τα χορηγεί εφ όρου ζωής σε αυτό (και προφανώς για να συνεχίσει να φαρδαίνει εις βάρος των συνανθρώπων του).
Σαχλαμάρες λες ίσα για να πιστεύεις οτι έτσι είσαι ανώτερος απο τους άλλους. Μην ανησυχείς, τα συμπτώματα αυτά είναι κοινά σε όλα τα φασιστοειδή. Όποιος έχει "μέσον" δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να το βάλει να σπάσει τα όποια εμπόδια αδιαβλητότητας του διαγωνισμού της ΕΣΔΔ, θα μπορούσε κάλιστα να τακτοποιηθεί σε άλλες θέσεις με αδιαφανείς διαγωνισμούς ή άλλες συντομότερες διαδικασίες και να αποφύγει 18 μήνες σπουδών και την αβεβαιότητα της γεωγραφικής του τοποθέτησης. Απο αυτά και μόνο φαίνεται οτι απλώς φαντασιώνεσαι.
Επίσης, για το ποιός θα ήταν πιο "άχρηστος" για το Δημόσιο μεταξύ της κοπέλας και εσένα δεν θέλει και σκέψη...
-
Dimos26
- Μαθητευόμενος

Το γεγονός πως οι διαφορετικές απόψεις των ανθρώπων είναι ικανές να προκαλούν αντίδραση ή και σύγκρουση είναι εξ όρισμού απόλυτα υγιές και ενθαρρυντικό φαινόμενο...
Θα πρέπει επίσης να σημειώσω πως τα πρόσωπα δε με αφορούν, απλά καυτηριάζω καταστάσεις που πολύ κόσμο ενοχλούν, αλλά ο καθωσπρεπισμός και η κοινωνική σύμβαση δεν του επιτρέπουν, όχι να επιβάλλει κάτι, αλλά ούτε καν να εκφράσει απλώς την άποψή του.
Ετσι λοιπόν θα επαναλάβω και για τους πιο αργους στη σκέψη πως δε θεωρώ σωστό να μπαίνω σε μία δημόσια υπηρεσία και να βλέπω την ανθρώπινη κατάντια σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, ήτοι άθλιες υπάρξεις πίσω από τα γκισέ που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι σπίτι τους και να ζουν με κάποιο επίδομα... Αμφιβάλλω επίσης και αν όλοι αυτοί έχουν περάσει και από τις προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις, καθώς κάποιοι φαίνεται ότι αποτελούν ιδιαίτερα ενεργητικές εστίες βάκιλλων.
Όσο για το θέμα του μέσου, το ζήτημα θεωρείται λήξαν... όταν τελειώσουν οι δικαιολογίες και τα χιλιοπιπιλιμένα επιχειρήματα, καθένας θα αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που προετοίμασαν οι ενέργειες του και όλα τα υπόλοιπα θα ξεχαστούν...
Θα πρέπει επίσης να σημειώσω πως τα πρόσωπα δε με αφορούν, απλά καυτηριάζω καταστάσεις που πολύ κόσμο ενοχλούν, αλλά ο καθωσπρεπισμός και η κοινωνική σύμβαση δεν του επιτρέπουν, όχι να επιβάλλει κάτι, αλλά ούτε καν να εκφράσει απλώς την άποψή του.
Ετσι λοιπόν θα επαναλάβω και για τους πιο αργους στη σκέψη πως δε θεωρώ σωστό να μπαίνω σε μία δημόσια υπηρεσία και να βλέπω την ανθρώπινη κατάντια σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, ήτοι άθλιες υπάρξεις πίσω από τα γκισέ που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι σπίτι τους και να ζουν με κάποιο επίδομα... Αμφιβάλλω επίσης και αν όλοι αυτοί έχουν περάσει και από τις προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις, καθώς κάποιοι φαίνεται ότι αποτελούν ιδιαίτερα ενεργητικές εστίες βάκιλλων.
Όσο για το θέμα του μέσου, το ζήτημα θεωρείται λήξαν... όταν τελειώσουν οι δικαιολογίες και τα χιλιοπιπιλιμένα επιχειρήματα, καθένας θα αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που προετοίμασαν οι ενέργειες του και όλα τα υπόλοιπα θα ξεχαστούν...
-
anny28
- Μαθητευόμενος

ΠΩΠΩ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.... ΑΠΟ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΡΦΩΘΕΙ, ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΥΨΗΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ...ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΚΑΠΟΙΩΝ...
Υ.Γ.1 ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ?....
Υ.Γ.2 ΕΜΠΡΟΣ ΝΕΕ ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ...
Υ.Γ.1 ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ?....
Υ.Γ.2 ΕΜΠΡΟΣ ΝΕΕ ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ...
-
nikhtas
- Μαθητευόμενος

ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΟΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ :lol: ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ :lol: ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ!!!!!
Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ!!!!!!!!
Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ!!!!!!!!
-
epitheoritis
- Μαθητευόμενος

Dimos26 έγραψε:...ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ...ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜ(Ι)ΟΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΠΑΞΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΒΡΕΘΕΙ...
ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ, ΑΠΕΧΘΕΙΣ, ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ, ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΔΕΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΓΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΩΔΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΑΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΩΝ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΙΣ ΜΟΥΡΕΣ ΣΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ...
ΣΙΧΑΜΑ...
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ...ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ, ΑΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ...
-
Peterv
- Προϊστάμενος

Dimos26 έγραψε:Έχεις απόλυτο δίκιο, η προφορική εξέταση ήταν μια τυπική διαδικασία που στερούνταν οποιασδήποτε ουσίας. Δε γινόταν καμία διερεύνηση γνώσεων, αλλά ούτε και το πλέον βασικό δε γινόταν να "κόβουν" δηλαδή φάτσες (γιατί για να λέμε την αλήθεια κάποιοι θα έπρεπε να κοπούν με το που τους βλέπεις).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία γνωστή μου που εισήλθε προ διετίας στη Σχολή μετά βαίων και κλάδων... Τι είχε η κοπέλα? Τίποτα το φοβερό, μόνο 60 κιλά παραπάνω... έκανε μπαμ ότι ο άνθρωπός αυτός δεν μπορεί να εργαστεί φυσιολογικά, ότι ο βασικός λόγος που συμμετείχε στο διαγωνισμό ήταν γιατί με τέτοια εμφάνιση δεν μπορούσε να βρει πουθενά αλλού δουλειά, κοβόταν σε όλες τις συνεντεύξεις εξαιτίας της άθλιας εμφάνισής της. Παρ' όλα αυτά, η κατά τεκμήριο ευφυής επιτροπή των προφορικών δεν πήρε χαμπάρι τίποτα, δεν πήρε μυρωδιά το πασιφανές γεγονός, αυτό που έβλεπαν και καταλαβαίνανε όλοι οι τρίτοι... Με κάτι τέτοιεςάριστες επιλογές πας σε μία δημόσια υπηρεσία και νομίζεις πως έχεις μπει σε freak show τσίρκου του περασμένου αιώνα.... Κουτσοί, στραβοί, υπέρβαροι, ημιπαραμορφωμένοι και λοιποί απόκληροι καλούνται να εξυπηρετήσουν το κοινό, τη στιγμή που πολλές φορές δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν... Μιλάς στον υπάλληλο (λέμε τώρα!) και ζεις μια μοναδική μεταφυσική εμπειρία...
Επί του θέματός μας τώρα, η Σχολή λέει πως τα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου, αλλά από εσωτερική πληροφόρηση μου έχουν πει πως όλα τα γραπτά έχουν ήδη διορθωθεί και έχουν ετοιμαστεί οι κατατακτήριοι πίνακες, απλά η ημερομηνία ανακοίνωσής τους καθορίζεται από το πότε θα αρχίσουμε τα μαθήματα μέσα στη Σχολή.
Έστω (που το απεύχομαι ολόψυχα) αύριο πάθαινες τροχαίο και έμενες ανάπηρος... Καροτσάκι και τέτοια... Δεν είναι αδύνατον ξέρεις - κανένας μας δεν είναι στο απυρόβλητο... Δες περιπτώσεις Γιάνκοβιτς, Hawkins, κ.λπ. Ξέρεις, σε όλους μας μπορεί να συμβεί αυτό... Θα έπαυες αυτόματα τότε να μπορείς να εκτελέσεις δουλειά γραφείου; Να είσαι υπάλληλος σε κάποια δημόσια υπηρεσία;
Έχω συνάδελφο υπέρβαρο ο οποίος είναι ***από τους καλύτερους στη δουλειά του *** Ο Πάγκαλος και ο Βενιζέλος είναι υπέρβαροι - τους έκανε αυτό χειρότερους πολιτικούς; Θα έλεγα είναι από τους καλύτερους στο ΠΑΣΟΚ.
Ειλικρινά λυπάμαι για τη χιτλερική νοοτροπία σου. Μήπως σε χαλάνε και οι μαύροι και οι Εβραίοι; Μήπως οι μουσουλμάνοι; Μήπως οι κοντοί; Να απαιτείται ελάχιστο ύψος για να μπει κανείς στο δημόσιο ("παράστημα");
Προς απάντησή σου αρκεί μια φράση από τον λόγο "I have a dream" του "Martin Luther King":
"I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character."
Κοίταξε ν' αλλάξεις μυαλά...
-
pronoia
- Μαθητευόμενος

Dimos26 έγραψε:Έχεις απόλυτο δίκιο, η προφορική εξέταση ήταν μια τυπική διαδικασία που στερούνταν οποιασδήποτε ουσίας. Δε γινόταν καμία διερεύνηση γνώσεων, αλλά ούτε και το πλέον βασικό δε γινόταν να "κόβουν" δηλαδή φάτσες (γιατί για να λέμε την αλήθεια κάποιοι θα έπρεπε να κοπούν με το που τους βλέπεις).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία γνωστή μου που εισήλθε προ διετίας στη Σχολή μετά βαίων και κλάδων... Τι είχε η κοπέλα? Τίποτα το φοβερό, μόνο 60 κιλά παραπάνω... έκανε μπαμ ότι ο άνθρωπός αυτός δεν μπορεί να εργαστεί φυσιολογικά, ότι ο βασικός λόγος που συμμετείχε στο διαγωνισμό ήταν γιατί με τέτοια εμφάνιση δεν μπορούσε να βρει πουθενά αλλού δουλειά, κοβόταν σε όλες τις συνεντεύξεις εξαιτίας της άθλιας εμφάνισής της. Παρ' όλα αυτά, η κατά τεκμήριο ευφυής επιτροπή των προφορικών δεν πήρε χαμπάρι τίποτα, δεν πήρε μυρωδιά το πασιφανές γεγονός, αυτό που έβλεπαν και καταλαβαίνανε όλοι οι τρίτοι... Με κάτι τέτοιεςάριστες επιλογές πας σε μία δημόσια υπηρεσία και νομίζεις πως έχεις μπει σε freak show τσίρκου του περασμένου αιώνα.... Κουτσοί, στραβοί, υπέρβαροι, ημιπαραμορφωμένοι και λοιποί απόκληροι καλούνται να εξυπηρετήσουν το κοινό, τη στιγμή που πολλές φορές δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν... Μιλάς στον υπάλληλο (λέμε τώρα!) και ζεις μια μοναδική μεταφυσική εμπειρία...
Επί του θέματός μας τώρα, η Σχολή λέει πως τα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου, αλλά από εσωτερική πληροφόρηση μου έχουν πει πως όλα τα γραπτά έχουν ήδη διορθωθεί και έχουν ετοιμαστεί οι κατατακτήριοι πίνακες, απλά η ημερομηνία ανακοίνωσής τους καθορίζεται από το πότε θα αρχίσουμε τα μαθήματα μέσα στη Σχολή.
Επιτέλους, και κάτι περισσότερο ενδιαφέρον!!!
1. Για γέλια και για κλάματα όποιος νομίζει και διαδίδει περί αναξιοκρατίας στην ΕΣΔΔ!!! Οι φαντασιώσεις...οι ψευδαισθήσεις....κλπ είναι κατανοητές, ωστόσο για στήριξη επιχειρημάτων είναι μη υπολογίσιμες....
2. Για τα υπόλοιπα περί παχυσαρκίας......είναι απλώς αντανάκλαση ρατσιστικών παραληρημάτων!!! Σκεφθείτε τη νοημοσύνη κάποιου που συσχετίζει το βάρος και με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα κάποιου δημοσίου υπαλλήλου!!!! Πλήρης σύγχυση...και κατάντια αξιών και αρχών....Η συλλογιστική του αποδεικνύει την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και να τιμήσει τη θέση του δημόσιου λειτουργού...
Αν αυτός έχει περάσει στην ΕΣΔΔ.....βάζω φωτιά στα πτυχία μου...ας κρύβεται καλύτερα στην ανωνυμία του..που μάλλον αποδεικνύεται και "ανυπαρξία" ...
-
Rea_life
- Μαθητευόμενος

Το συγκεκριμένο άτομο είναι ανάξιο να ασχολείται κανείς έστω και 2 λεπτά μαζί του για να απαντήσει!
Δυστυχώς η προφορική συνέντευξη δε δίνει την ευκαιρία στην επιτροπή να αφήσει εκτός τέτοια ρατσιστόμουτρα :evil: , καθώς τέτοιες "ικανότητες" δεν προλαβαίνουν να φανούν σε τόσο λίγο χρόνο!
Όσο για την κοπέλα στην οποία αναφέρεσαι, επειδή την γνωρίζω προσωπικά, είναι άλλος ένας λόγος που αν σε είχα μπροστά μου δεν θα μπορούσα να συγκρατηθώ, καθώς πρόκειται για ένα αξιολογότατο άτομο που στη μελλοντική της καριέρα θα βάλει γυαλιά σε πολλούς normal looking υπαλλήλους!
Άλλωστε μόνο το ότι τελείωσε πρώτη το τμήμα της στη σχολή κάτι αποδεικνύει...
Ευτυχώς η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι πιο ανοιχτόμυαλη από κάτι άτομα σαν εσένα και ελπίζω να βρεις την πόρτα της κλειστή!
Τώρα αυτά τα "έχω μέσο και ξέρω ότι πέρασα" οποιοσδήποτε έχει κάποια σχέση με τη σχολή τ' ακούει βερεσέ! Ως ανώνυμη δημοσίευση στο forum καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει...
Όποιος "έχει μέσο" τόσο ισχυρό που θα μπορούσε να διατρήσει τον πιο αξιοκρατικό διαγωνισμό στην επικράτεια, θα το χρησιμοποιούσε για να τοποθετηθεί απαυθείας σε κάποια θέση ευθύνης, ειδικού προσωπικού και αντίστοιχων αμοιβών και δεν θα έμπαινε σε μια τόσο χρονοβόρα διαδικασία με αβέβαιο αποτέλεσμα, οπότε...όλοι αντιλαμβανόμαστε.
Καλό βράδυ και καλά αποτελέσματα σε όσους περιμένουν :)
Δυστυχώς η προφορική συνέντευξη δε δίνει την ευκαιρία στην επιτροπή να αφήσει εκτός τέτοια ρατσιστόμουτρα :evil: , καθώς τέτοιες "ικανότητες" δεν προλαβαίνουν να φανούν σε τόσο λίγο χρόνο!
Όσο για την κοπέλα στην οποία αναφέρεσαι, επειδή την γνωρίζω προσωπικά, είναι άλλος ένας λόγος που αν σε είχα μπροστά μου δεν θα μπορούσα να συγκρατηθώ, καθώς πρόκειται για ένα αξιολογότατο άτομο που στη μελλοντική της καριέρα θα βάλει γυαλιά σε πολλούς normal looking υπαλλήλους!
Άλλωστε μόνο το ότι τελείωσε πρώτη το τμήμα της στη σχολή κάτι αποδεικνύει...
Ευτυχώς η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι πιο ανοιχτόμυαλη από κάτι άτομα σαν εσένα και ελπίζω να βρεις την πόρτα της κλειστή!
Τώρα αυτά τα "έχω μέσο και ξέρω ότι πέρασα" οποιοσδήποτε έχει κάποια σχέση με τη σχολή τ' ακούει βερεσέ! Ως ανώνυμη δημοσίευση στο forum καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει...
Όποιος "έχει μέσο" τόσο ισχυρό που θα μπορούσε να διατρήσει τον πιο αξιοκρατικό διαγωνισμό στην επικράτεια, θα το χρησιμοποιούσε για να τοποθετηθεί απαυθείας σε κάποια θέση ευθύνης, ειδικού προσωπικού και αντίστοιχων αμοιβών και δεν θα έμπαινε σε μια τόσο χρονοβόρα διαδικασία με αβέβαιο αποτέλεσμα, οπότε...όλοι αντιλαμβανόμαστε.
Καλό βράδυ και καλά αποτελέσματα σε όσους περιμένουν :)
-
Dimos26
- Μαθητευόμενος

Γεια σας παιδια!
Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε πως τα σχόλια περί παχυσαρκων ατόμων αγγίζουν πολύ ευαίσθητες χορδές κάποιων "ανθρώπων". Το γεγονός ότι τα σχόλια αυτά μπορεί να απευθύνονται στο θυμικό τους, κάνοντας τον ανθρωπισμό τους να εποαναστατεί αποτελεί ένα πρόβλημα ήσσονος σχετικά σημασίας. Το πλέον ανησυχητικό είναι (πάντα κατά τη γνώμη μου) ότι τα θίγεται το βόλεμα κάποιων. Και ευθύς αμέσως εξηγούμε
Ξέρειτε τι είναι να είσαι παχύσαρκος, υπέρβαρος, να έχεις παραμορφώσει το σώμα σου επειδή δεν μπορείς να ελέγξεις τις ζωώδεις ορμές σου? Να σε κοροιδεύουν όλοι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στην κοινωνία, να σε δείχνουν με το δάχτυλο, να είσαι ο περίγελός τους, να σε φτύνουν κυριολεκτικά, να χασκογελάνε εις βάρος σου με το που τολμάς να γυρίσεις την πλάτη σου? Να μην μπορείς να περπατήσεις φυσιολογικά, να μην μπορείς να κάνεις μπάνιο, να αδυνατείς να εκτελέσεις τις απλούστερες, καθημερινές ενέργειες? Να μην μπορείς να προσληφθείς πουθενά λόγω εμφάνισης? Τι αυτοσεβασμό μπορεί να έχει ένα τέτοιο άτομο? Τι είδους αξιοπρέπεια θα σέρνει με την άθλια ύπαρξή του? Κι όλα αυτά γιατί συνειδητά ή όχι έχει απωλέσει την πρώτιστη ανθρώπινη ιδιότητα, τον αυτοέλεγχο...
Και τότε.... έρχεται το ελληνικό δημόσιο και προσλαμβάνει αυτό το άτομο. Το πως εισέρχεται στον κρατικό μηχανισμό αυτό το δυστηχές πλάσμα λίγο ενδιαφέρει... Μπορεί να έχει μπάρμπα στην Κορώνη, ή μπορεί να έχει 12 πτυχία με άριστα τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αφού κανένας loser δε θα του ζητούσε να βγαίνουν... Το σημαντικό είναι πως ο διορισμός υσιαστικά καθιστά με το έτσι θέλω τον απλό φορολογούμενο πολίτη σπόνσορα και χρηματοδότη αυτού του λάθους της φύσεως...
Πώς λοιπόν αυτό το άτομο, οι συγγενείς του και "ανθρωπιστικές οργανώσεις" να μην αντιδράσουν όταν εκφράζεται η αυτονόητη άποψη ότι αυτή η αηδιαστική κατάσταση πρέπει να τερματιστεί? Είναι δυνατόν να χάσει ο σαπισμένος απο το καθισιό πωπός του υπέρβαρου υπαλλήλου τα δικαιώματά του? Ποιος θα τον τρέφει τώρα, ποιος θα του προμηθεύει σουβλάκια και πίτσες? Πώς θα σαβουρώνει τις τούρτες και τις τουλούμπες εις υγείαν των κορόιδων που τον πληρώνουνε, ενώ αυτός (ή αυτή για να μην κάνουμε αδικαιολόγητες διακρίσεις) ασθμαίνοντας δεν μπορεί ούτε να μετακινηθεί από το γραφείο του\της.
Ελπίζω μέσα στη Σχολή να μην έχουμε κανεναν από δαύτους, αν και προφανώς βαυκαλίζομαι αν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα εφικτό...
Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε πως τα σχόλια περί παχυσαρκων ατόμων αγγίζουν πολύ ευαίσθητες χορδές κάποιων "ανθρώπων". Το γεγονός ότι τα σχόλια αυτά μπορεί να απευθύνονται στο θυμικό τους, κάνοντας τον ανθρωπισμό τους να εποαναστατεί αποτελεί ένα πρόβλημα ήσσονος σχετικά σημασίας. Το πλέον ανησυχητικό είναι (πάντα κατά τη γνώμη μου) ότι τα θίγεται το βόλεμα κάποιων. Και ευθύς αμέσως εξηγούμε
Ξέρειτε τι είναι να είσαι παχύσαρκος, υπέρβαρος, να έχεις παραμορφώσει το σώμα σου επειδή δεν μπορείς να ελέγξεις τις ζωώδεις ορμές σου? Να σε κοροιδεύουν όλοι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στην κοινωνία, να σε δείχνουν με το δάχτυλο, να είσαι ο περίγελός τους, να σε φτύνουν κυριολεκτικά, να χασκογελάνε εις βάρος σου με το που τολμάς να γυρίσεις την πλάτη σου? Να μην μπορείς να περπατήσεις φυσιολογικά, να μην μπορείς να κάνεις μπάνιο, να αδυνατείς να εκτελέσεις τις απλούστερες, καθημερινές ενέργειες? Να μην μπορείς να προσληφθείς πουθενά λόγω εμφάνισης? Τι αυτοσεβασμό μπορεί να έχει ένα τέτοιο άτομο? Τι είδους αξιοπρέπεια θα σέρνει με την άθλια ύπαρξή του? Κι όλα αυτά γιατί συνειδητά ή όχι έχει απωλέσει την πρώτιστη ανθρώπινη ιδιότητα, τον αυτοέλεγχο...
Και τότε.... έρχεται το ελληνικό δημόσιο και προσλαμβάνει αυτό το άτομο. Το πως εισέρχεται στον κρατικό μηχανισμό αυτό το δυστηχές πλάσμα λίγο ενδιαφέρει... Μπορεί να έχει μπάρμπα στην Κορώνη, ή μπορεί να έχει 12 πτυχία με άριστα τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αφού κανένας loser δε θα του ζητούσε να βγαίνουν... Το σημαντικό είναι πως ο διορισμός υσιαστικά καθιστά με το έτσι θέλω τον απλό φορολογούμενο πολίτη σπόνσορα και χρηματοδότη αυτού του λάθους της φύσεως...
Πώς λοιπόν αυτό το άτομο, οι συγγενείς του και "ανθρωπιστικές οργανώσεις" να μην αντιδράσουν όταν εκφράζεται η αυτονόητη άποψη ότι αυτή η αηδιαστική κατάσταση πρέπει να τερματιστεί? Είναι δυνατόν να χάσει ο σαπισμένος απο το καθισιό πωπός του υπέρβαρου υπαλλήλου τα δικαιώματά του? Ποιος θα τον τρέφει τώρα, ποιος θα του προμηθεύει σουβλάκια και πίτσες? Πώς θα σαβουρώνει τις τούρτες και τις τουλούμπες εις υγείαν των κορόιδων που τον πληρώνουνε, ενώ αυτός (ή αυτή για να μην κάνουμε αδικαιολόγητες διακρίσεις) ασθμαίνοντας δεν μπορεί ούτε να μετακινηθεί από το γραφείο του\της.
Ελπίζω μέσα στη Σχολή να μην έχουμε κανεναν από δαύτους, αν και προφανώς βαυκαλίζομαι αν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα εφικτό...
-
ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΣ
- Μόνιμος

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΣΧΟΛΗ....ΑΞΙΖΕΙ?
ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ....
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ...ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΘΩΜΑΗΣ (ΒΡΑΚΑΤΣΕΛΗ)....ΕΠΑΙΡΝΕ 3000ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ(ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...ΜΙΤΙΝΓΚΣ....)...ΩΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ Δ.Ε....(ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΤ1..ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΑΞΕΡΩ...ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ).
PS1: BISMATA YPARXOYN PANTOU KAI PAGOSMIWS
PS2:
1)DIMOS 8ES NA PERASEIS KAPOIO MYNHMA.
2)TO PIASA.
3)ALLA ETSI POU TO GRAFEIS....TO g....S KAI PSOFISE.
PS3:OS EPI TO PLISTON PISTEUO H SXOLH EINAI ARKOUNTOS AKSIOKRATIKH
PS4 MILAME GIA AKSIOKRATIA...EDO O BEHS (O PROEDRAS TOY ASEP ) EBALE TIN KORH TOY STO GENIKO XHMIO TOU KRATOS..
PS5: POLI SE AYTO TO FORUM AN HTANE BEHDES 8A EBAZAN TA PAIDIA TOUS OMOIOS
ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ....
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ...ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΘΩΜΑΗΣ (ΒΡΑΚΑΤΣΕΛΗ)....ΕΠΑΙΡΝΕ 3000ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ(ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...ΜΙΤΙΝΓΚΣ....)...ΩΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ Δ.Ε....(ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΤ1..ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΑΞΕΡΩ...ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ).
PS1: BISMATA YPARXOYN PANTOU KAI PAGOSMIWS
PS2:
1)DIMOS 8ES NA PERASEIS KAPOIO MYNHMA.
2)TO PIASA.
3)ALLA ETSI POU TO GRAFEIS....TO g....S KAI PSOFISE.
PS3:OS EPI TO PLISTON PISTEUO H SXOLH EINAI ARKOUNTOS AKSIOKRATIKH
PS4 MILAME GIA AKSIOKRATIA...EDO O BEHS (O PROEDRAS TOY ASEP ) EBALE TIN KORH TOY STO GENIKO XHMIO TOU KRATOS..
PS5: POLI SE AYTO TO FORUM AN HTANE BEHDES 8A EBAZAN TA PAIDIA TOUS OMOIOS
Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες