Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
NINA 75
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό NINA 75 » Κυρ Φεβ 18, 2007 6:35 am

geokalp έγραψε:Για τους διορισμούς μετά τη σχολή για αυτή την εκπαιδευτική σειρά, εκτός από pdf της Σχολής, δες:
http://www.forthnet.gr/templates/newsPo ... x?p=175028

Μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να με βοηθήσεις γιατί έχω πελαγώσει ψάχνοντας!!! Είμαι ήδη διορισμένη στο δημόσιο ( Δημοτικός αστυνομικός κατηγορίας ΠΕ).Σκέφτομαι να αρχίσω φροντιστήριο για την επόμενη προκήρυξη.Μ' ενδιαφέρει όμως να επιστρέψω στη θέση μου, αν υποθέσουμε οτι περάσω με επιτυχία τις εξετάσεις και τη φοίτηση.Ξέρεις αν μπορώ?

NINA 75
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό NINA 75 » Κυρ Φεβ 18, 2007 7:19 am

pronoia έγραψε:
Dimos26 έγραψε:Πολυ αμφιβάλλω αν οι διορθωτές των γραπτών (από αυτους προκύπτει η βαθμολόγηση και όχι από την επιτροπή που επιλέγει τα θέματα), έχουν την οιαδήποτε σχέση με επιστημονικά περιοδικά, με ξενόγλωσση βιβλιογραφία και όλα τα συμπαραμαρτούντα... Εχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι λίγο πιο ερασσιτεχνικά και στην τύχη τους από οτι φανταζόμαστε οι περισσότεροι απο εμάς.

1. Αφελές είναι να νομίζουμε πως δεν υπάρχουν στον τόπο μας νησίδες αξιοκρατίας και ποιότητας. Μπορεί συνολικά να είμαστε μπάχαλο, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν στο δημόσιο αξιοκρατικά (ΑΣΕΠ μοριοδότηση για όσους δεν έχουν εμπειρία, γραπτοί διαγωνισμοί).
2. Οι αξιολογητές/βαθμολογητές γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ και ΕΣΔΔ είναι κατάλληλα καταρτισμένοι και δεν έχουν κανένα κίνητρο να μην βαθμολογήσουν βάσει κριτηρίων.
3. Πολλοί δεν φανταζόμαστε απλώς...έχουμε ιδία εμπειρία....

Αγαπητη/ε pronoia,
διάβασα τις απόψεις σου σχετικά με τη σχολή και τον αξιοπρεπή τρόπο που πρέπει να επιλέγουμε όσοι επιθυμούμε να ανελιχθούμε επαγγελματικά.Συμφωνω με τις θέσεις σου και θα ήθελα τη συμβουλή σου.Είμαι απόφοιτος της φιλοσοφικης σχολής ( αγγλικά επιπέδου Lower) και διορισμένη δημοτικός αστυνομικός μέσω ΑΣΕΠ.Σκέφτομαι να ξεκινήσω φροντιστήριο για τη συμμετοχή μου στην επόμενη προκήρυξη.Μου προτείνεις να το τολμήσω?Θέλω αν τα καταφέρω να παραμείνω στη Δημ. Αστυνομία
( να επιστρέψω δηλ στη θέση μου,με πραπάνω εφόδια).Μπορώ?

Dimos26
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Dimos26 » Κυρ Φεβ 18, 2007 12:20 pm

Τώρα ψώνισες από σβέρκο!
Μάλλον ο/η Pronoia δεν πέρασε στο επόμενο στάδιο της ΕΣΔΔ, οπότε κατάλαβε όλως τυχαίως ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία σε αυτή τη χώρα και ότι τόσο καιρό ζούσε σε άλλον πλανήτη κτλ κτλ, οπότε άδικα περιμένεις να σου απαντήσει.... Μάλλον θα έχει φορέσει τα μαύρα και μετά την απογοήτευση και την ματαιωμένη προσδοκία, θα ετοιμάζει την παραίτησή του/της από το Δημόσιο που "αξιοκρατικά" είχε μπει.

Δεν είναι απορίας άξιο λοιπόν που η Δημόσια Διοίκηση έχει τα μαύρα της τα χάλια... Εφόσον στελεχώνεται από άτομα που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική ζωή, επόμενο είναι. Αν πας σε έναν ιδιώτη εργοδότη και του πεις ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νησίδες, καραβάκια, σωσίβια και ατόλες αξιοκρατίας, να δούμε αν θα σε πάρει στη δουλειά του ή θα σου πει να ρίξεις κανα νερό στη μάπα σου μπας και συνέλθεις...

NINA 75
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό NINA 75 » Κυρ Φεβ 18, 2007 5:15 pm

Dimos26 έγραψε:Τώρα ψώνισες από σβέρκο!
Μάλλον ο/η Pronoia δεν πέρασε στο επόμενο στάδιο της ΕΣΔΔ, οπότε κατάλαβε όλως τυχαίως ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία σε αυτή τη χώρα και ότι τόσο καιρό ζούσε σε άλλον πλανήτη κτλ κτλ, οπότε άδικα περιμένεις να σου απαντήσει.... Μάλλον θα έχει φορέσει τα μαύρα και μετά την απογοήτευση και την ματαιωμένη προσδοκία, θα ετοιμάζει την παραίτησή του/της από το Δημόσιο που "αξιοκρατικά" είχε μπει.

Δεν είναι απορίας άξιο λοιπόν που η Δημόσια Διοίκηση έχει τα μαύρα της τα χάλια... Εφόσον στελεχώνεται από άτομα που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική ζωή, επόμενο είναι. Αν πας σε έναν ιδιώτη εργοδότη και του πεις ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νησίδες, καραβάκια, σωσίβια και ατόλες αξιοκρατίας, να δούμε αν θα σε πάρει στη δουλειά του ή θα σου πει να ρίξεις κανα νερό στη μάπα σου μπας και συνέλθεις...

Είσαι σίγουρος ότι ήταν υποψήφια? Δεν μου έδωσε αυτή την εντύπωση...Μήπως θα μπορούσες εσύ να μου απαντήσεις τότε?Δεν τα βρήκα και πολύ πρακτικά όλα τα παραπάνω....

olive
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό olive » Κυρ Φεβ 18, 2007 5:23 pm

Νινα
Αν ενδιαφερεσαι να μεινεις στη θεση σου δεν εχει νοημα να δωσεις στη σχολη.
Αν μπεις στο ekdd.gr κ κατεβασεις τη φετινη προκηρυξη εχει κ τις θεσεις που διοριζονται οι αποφοιτοι της σχολης. Αυτες ειναι καθορισμενες εξ αρχης. Στοχος της σχολης δεν ειναι η επιμορφωση δημοσιων υπαλληλων, αλλα η προσληψη κ προετοιμασια στελεχων που θα υπηρετησουν σε συγκεκριμενες θεσεις.
Ελπιζω να σε προσανατολισα καπως...

NINA 75
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό NINA 75 » Κυρ Φεβ 18, 2007 6:07 pm

olive έγραψε:Νινα
Αν ενδιαφερεσαι να μεινεις στη θεση σου δεν εχει νοημα να δωσεις στη σχολη.
Αν μπεις στο ekdd.gr κ κατεβασεις τη φετινη προκηρυξη εχει κ τις θεσεις που διοριζονται οι αποφοιτοι της σχολης. Αυτες ειναι καθορισμενες εξ αρχης. Στοχος της σχολης δεν ειναι η επιμορφωση δημοσιων υπαλληλων, αλλα η προσληψη κ προετοιμασια στελεχων που θα υπηρετησουν σε συγκεκριμενες θεσεις.
Ελπιζω να σε προσανατολισα καπως...

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την απάντηση.Ξέρω όμως ότι όσοι αποφοιτούν από τη σχολη παίρνουν κατευθείαν Β βαθμό και κατά τα υπηρεσιακά συμβούλια που κρίνουν τους υπαλλήλους μοριοδοτούνται με 100 μόρια.Δεν είμαι τόσο αφελής για να πασχίσω μόνο για την "επιμόρφωσή"...αυτό λοιπόν που μ' ενδιαφέρει να μάθω είναι αν μπορώ να επιστρέψω στη θέση μου έχοντας κερδίσει όλα τα παραπάνω, ή υποχρεούμαι να πάρω μία άλλη θέση, η οποία πιθανόν να είναι στην επαρχία,πράγμα που δεν μ' ενδιαφέρει...

olive
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό olive » Κυρ Φεβ 18, 2007 6:11 pm

Αυτο ακριβως προσπαθησα να πω, αλλα μαλλον δεν το εκανα ξεκαθαρο. Δεν μπορεις να επιστρεψεις στη θεση σου, γιατι οι θεσεις διορισμου ειναι καθορισμενες. Το ποιος θα παρει ποια θεση εξαρταται απο τη βαθμολογια που θα διαμορφωσει μεσα στη σχολη.
Συνηθως οι δημοσιοι υπαλληλοι δινουν εξετασεις στη σχολη για να καταφερουν να φυγουν απο τη θεση που κατεχουν κ να μεταπηδησουν αλλου.

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pronoia » Κυρ Φεβ 18, 2007 6:43 pm

Dimos26 έγραψε:Τώρα ψώνισες από σβέρκο!

Κάτι δεν πάει καλά! Μάλλον υπάρχει σύγχυση! Παρακαλώ ξαναδιαβάστε τις απόψεις με νηφάλια σκέψη....νομίζω πως υπάρχει κάποια παρανόηση...
Μια επανάληψη δεν είναι κακή:
Υπάρχουν νησίδες αξιοκρατίας στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση..μια από αυτές είναι η ΕΣΔΔ.

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pronoia » Κυρ Φεβ 18, 2007 6:47 pm

NINA 75 έγραψε:
pronoia έγραψε:
Dimos26 έγραψε:Πολυ αμφιβάλλω αν οι διορθωτές των γραπτών (από αυτους προκύπτει η βαθμολόγηση και όχι από την επιτροπή που επιλέγει τα θέματα), έχουν την οιαδήποτε σχέση με επιστημονικά περιοδικά, με ξενόγλωσση βιβλιογραφία και όλα τα συμπαραμαρτούντα... Εχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι λίγο πιο ερασσιτεχνικά και στην τύχη τους από οτι φανταζόμαστε οι περισσότεροι απο εμάς.

1. Αφελές είναι να νομίζουμε πως δεν υπάρχουν στον τόπο μας νησίδες αξιοκρατίας και ποιότητας. Μπορεί συνολικά να είμαστε μπάχαλο, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν στο δημόσιο αξιοκρατικά (ΑΣΕΠ μοριοδότηση για όσους δεν έχουν εμπειρία, γραπτοί διαγωνισμοί).
2. Οι αξιολογητές/βαθμολογητές γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ και ΕΣΔΔ είναι κατάλληλα καταρτισμένοι και δεν έχουν κανένα κίνητρο να μην βαθμολογήσουν βάσει κριτηρίων.

Αγαπητη/ε pronoia,
διάβασα τις απόψεις σου σχετικά με τη σχολή και τον αξιοπρεπή τρόπο που πρέπει να επιλέγουμε όσοι επιθυμούμε να ανελιχθούμε επαγγελματικά.Συμφωνω με τις θέσεις σου και θα ήθελα τη συμβουλή σου.Είμαι απόφοιτος της φιλοσοφικης σχολής ( αγγλικά επιπέδου Lower) και διορισμένη δημοτικός αστυνομικός μέσω ΑΣΕΠ.Σκέφτομαι να ξεκινήσω φροντιστήριο για τη συμμετοχή μου στην επόμενη προκήρυξη.Μου προτείνεις να το τολμήσω?Θέλω αν τα καταφέρω να παραμείνω στη Δημ. Αστυνομία

1. Χαίρομαι που συμφωνούμε!!!
2. Έχεις δυο κίνητρα για να τολμήσεις εισαγωγή στην ΕΣΔΔ: α) να αποκτήσεις επιπλέον "χαρτί" για τη σταδιοδρομία σου στο Δήμο και β) να "διοριστείς" σε άλλη θέση αν δεν είσαι ικανοποιημένη από την υπάρχουσα (ενν. της Δημοτικής Αστυνομίας). Στη θέση σου θα έδινα για την ΕΣΤΑ και θα επεδίωκα άλλη οργανική θέση στο Δήμο (με μεγαλύτερη συνάφεια με τις σπουδές φιλοσοφίας).

NINA 75
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό NINA 75 » Δευ Φεβ 19, 2007 5:32 am

pronoia έγραψε:
NINA 75 έγραψε:
pronoia έγραψε:

Αγαπητη/ε pronoia,

1. Χαίρομαι που συμφωνούμε!!!
2. Έχεις δυο κίνητρα για να τολμήσεις εισαγωγή στην ΕΣΔΔ: α) να αποκτήσεις επιπλέον "χαρτί" για τη σταδιοδρομία σου στο Δήμο και β) να "διοριστείς" σε άλλη θέση αν δεν είσαι ικανοποιημένη από την υπάρχουσα (ενν. της Δημοτικής Αστυνομίας). Στη θέση σου θα έδινα για την ΕΣΤΑ και θα επεδίωκα άλλη οργανική θέση στο Δήμο (με μεγαλύτερη συνάφεια με τις σπουδές φιλοσοφίας).

Δυστυχώς στη Δημ Αστυν.( ένστολο προσωπικό) δεν παρέχεται η δυνατότητα μετάταξης σε άλλη οργανική θέση ( διοικητική ).Επιθυμώ να παραμείνω στην θέση μου , καθώς για οικογενειακούς λόγους δεν μπορώ να υποστηρίξω μια θέση στην επαρχία.Προσπαθώ λοιπόν να βρω τρόπους που αφ' ενός θα είναι αξιοκρατικοί, αφετέρου θα με ωφελήσουν επαγγελματικά, χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθώ από τη Δημ Αστυν.( Είναι νέος θεσμός και θα μπουν κι άλλοι ικανοί!Υπάρχει ήδη σε εξέλιξη προκήρυξη για 850 θέσεις σε όλη την Ελλάδα ) Αν δεν μπορώ μετά τη διετή απόσπαση να επιστρέψω στη θέση μου έχοντας βαθμό Β και 100 μόρια για το υπηρεσιακό,τοτε θα στραφώ σε άλλους τρόπους συγκέντρωσης επιπλέον προσόντων . Την ιδανική περίπτωση να περάσω κάπου στην Αθήνα δεν την αναφέρω κάν!!!Και κάτι ακόμα.Στα αγγλικά ( Lower) τί μου προτείνεις να κάνω , ξεκινώντας από το Μάρτη?

ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό ioazon » Δευ Φεβ 19, 2007 11:17 am

NINA 75,

επειδή είμαι απόφοιτος και τα ξέρω από πρώτο χέρι.
Ναι, θα μπορέσεις να γυρίσεις στη θέση σου γιατί σκοπός της Σχολής δεν είναι να βάλει άνεργους στο δημόσιο αλλά να αναβαθμίσει το δημόσιο γενικότερα. Για να καταλάβεις, παλιότερα υπήρχε 20% ποσόστωση για τους δημόσιους υπαλλήλους, δηλαδή 20% των θέσεων καλυπτόταν από δημόσιους υπαλλήλους [ακόμα και αν είχαν γράψει χαμηλότερα από τους ιδιώτες]. Στη δική μου σειρά, ΙΣΤ, γύρισε απόφοιτος στον φορέα από τον οποίο είχε αποσπαστεί κανονικότατα. Αμα δεν είχε γυρίσει αυτός στον φορέα του, εγώ θα ήμουνα στη Μυτιλήνη σήμερα [να 'ναι καλά ο άνθρωπας].
Ο επόμενος διαγωνισμός μάλλον θα γίνει τον επόμενο Δεκέμβρη [αν θυμάμαι καλά Δεκέμβρη δεν έγινε και φέτος?].
Πέρα από αυτό, με επιμέλεια στη Σχολή εύκολα βγάζεις καλό μέσο όρο και πετυχαίνεις καλή θέση. Οπότε ξεκίνα μια συνολική προσπάθεια και φρόντισε να μην τα παρατήσεις μόλις μπεις.
Για τα αγγλικά αυτό που προτείνω είναι να αρχίσεις να διαβάζεις επιστημονικά άρθρα σχετικά με δημόσια διοίκηση, πολιτική οικονομία και να μαθαίνεις λεξιλόγιο. Από την δική μου εμπειρία αυτό που είναι πιο δύσκολο είναι η μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά οπότε εκεί θα έριχνα το βάρος μου. Πάντως, δεν έχει σημασία αν έχεις lower ή proficiency αρκεί να κατέχεις το επίπεδό σου. Ένα lower αρκεί για να περάσεις στη Σχολή αρκεί να έχεις μάθει κάποιο από το λεξιλόγιο το σχετικό με τη δημόσια διοίκηση.

penelopesid
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό penelopesid » Τρί Φεβ 20, 2007 12:24 pm

IAZON ΚΑΙ PRONOIA , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ , ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ Ή ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ;
Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΕΝΩ ΖΗΤΗΜΑ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΑΔΡΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.
ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ(ΔΗΜ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ), ΠΟΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ;
ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ

geokalp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό geokalp » Τετ Φεβ 28, 2007 10:23 pm

Που είστε όλοι;

Τελικά, όσοι είσασταν και στο β' σταδιο, πως είδατε τη διαδικασία και τα θέματα;

Άποψη που συμφώνησαν κι άλλοι είναι ότι ο φάκελος στο Περιβάλλον δεν χρειαζόταν... έγραφες και χωρίς αυτόν! Περιμέναμε και 80 λεπτά να βγάλουν έγχρωμες φωτοτυπίες...
Γενικά πάντως φάνηκε αξιοκρατικός ο διαγωνισμός.

Αλεξία Σ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Αλεξία Σ » Πέμ Μαρ 01, 2007 9:25 am

Καλημέρα,

Στην αναμονή για τα αποτελέσματα!!
Σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά βατό και το Β'Στάδιο. Ειδικά οι προφορικές εξετάσεις μου φάνηκαν μία εντελώς τυπική διαδικασία που απλά έπρεπε να γίνει, ερωτήσεις χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας (μόνο 2 ερωτήσεις στον Φάκελο-Μάνατζμεντ, εκ των οποίων η 2η ήταν κοινή για όλους).
Πάντως θα ήθελα να μάθω εάν κάποιος απ'το φόρουμ είχε διαφορετική εμπειρία σε κάποιο απ'τα προφορικά των τελευταίων 2 εβδομάδων.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι μέσα Μαρτίου θα έχουν βγει τα αποτελέσματα??
Καλή επιτυχία σε όλους!

Dimos26
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Dimos26 » Παρ Μαρ 09, 2007 10:02 am

Έχεις απόλυτο δίκιο, η προφορική εξέταση ήταν μια τυπική διαδικασία που στερούνταν οποιασδήποτε ουσίας. Δε γινόταν καμία διερεύνηση γνώσεων, αλλά ούτε και το πλέον βασικό δε γινόταν να "κόβουν" δηλαδή φάτσες (γιατί για να λέμε την αλήθεια κάποιοι θα έπρεπε να κοπούν με το που τους βλέπεις).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία γνωστή μου που εισήλθε προ διετίας στη Σχολή μετά βαίων και κλάδων... Τι είχε η κοπέλα? Τίποτα το φοβερό, μόνο 60 κιλά παραπάνω... έκανε μπαμ ότι ο άνθρωπός αυτός δεν μπορεί να εργαστεί φυσιολογικά, ότι ο βασικός λόγος που συμμετείχε στο διαγωνισμό ήταν γιατί με τέτοια εμφάνιση δεν μπορούσε να βρει πουθενά αλλού δουλειά, κοβόταν σε όλες τις συνεντεύξεις εξαιτίας της άθλιας εμφάνισής της. Παρ' όλα αυτά, η κατά τεκμήριο ευφυής επιτροπή των προφορικών δεν πήρε χαμπάρι τίποτα, δεν πήρε μυρωδιά το πασιφανές γεγονός, αυτό που έβλεπαν και καταλαβαίνανε όλοι οι τρίτοι... Με κάτι τέτοιεςάριστες επιλογές πας σε μία δημόσια υπηρεσία και νομίζεις πως έχεις μπει σε freak show τσίρκου του περασμένου αιώνα.... Κουτσοί, στραβοί, υπέρβαροι, ημιπαραμορφωμένοι και λοιποί απόκληροι καλούνται να εξυπηρετήσουν το κοινό, τη στιγμή που πολλές φορές δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν... Μιλάς στον υπάλληλο (λέμε τώρα!) και ζεις μια μοναδική μεταφυσική εμπειρία...
Επί του θέματός μας τώρα, η Σχολή λέει πως τα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου, αλλά από εσωτερική πληροφόρηση μου έχουν πει πως όλα τα γραπτά έχουν ήδη διορθωθεί και έχουν ετοιμαστεί οι κατατακτήριοι πίνακες, απλά η ημερομηνία ανακοίνωσής τους καθορίζεται από το πότε θα αρχίσουμε τα μαθήματα μέσα στη Σχολή.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες