Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας
-
lena_
- Μαθητευόμενος

vaso! έγραψε:γεια σας!
σήμερα πρωί έλαβα το συστημένο και καπάκι πήγα στο Κ.Α.Ι. για να ξεμπερδεύω και να [ξανα]φύγω για διακοπές το συντομότερο!
πρώτον, να πώ ότι πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο από τις 8 και μετά, όπως ειπώθηκε, αλλά να είστε εκεί πριν τις 9:30 [το αργότερο] αλλιώς δε θα σας δεχθούν.
αν και σήμερα ήμουν η μόνη εεκ που έτρεχε από γιατρό σε γιατρό, ξεμπέρδεψα λίγο μετά τις 14:30 [και είχα πάει στις 9:00]
οι ειδικότητες που επισκεπτόμαστε ειναι:
παθολόγος,
καρδιολόγος [καρδιογράφημα],
ακτινολόγος [ακτινογραφία θώρακα],
οφθαλμίατρος [τα προφανή],
οδοντίατρος [που ψάχνει για φευγάτα δόντια και γέφυρες],
ψυχολόγος [για ένα εξαντλητικό τέστ σωστό-λάθος με 500κάτι ερωτήσεις που πρέπει να περάσεις σε αυτά τα σπαστικά κουτάκια με μολύβι, όπως πρώτη φάση ασεπ και παίρνει πολλή ώρα - πονοκέφαλος με έπιασε. α, και μετά μια μίνι συνέντευξη με το γιατρό],
ψυχίατρος [συνέντευξη πολύ παρόμοια με αυτή του ψυχολόγου],
νευρολόγος [μια σφραγίδα μου έβαλε, ούτε το σφυράκι του δεν ακούμπησε]
[ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι]
κάπου μεταξύ ειδικοτήτων, πέρασα και από το αρχείο για τη λυπητερή [152 και κάτι ψιλά]
μετά από όλα αυτά περνάμε από το διοικητή και μετά από την ανώτατη επιτροπή, για το πολυπόθητο πιστοποιητικό
μια παρατήρηση σχετικά με τον οφθαλμίατρο: μου είπε ότι το ένταλμα από eurocontrol δεν ισχύει αλλά αντ' αυτού εφαρμόζεται κάποιο διάταγμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να έχεις άριστη όραση [10/10], έστω φορώντας γυαλιά κι ας έχεις μυωπία 10. κουλό ακούγεται αλλά αυτό μου είπε. οπότε τζάμπα έκανα το λέιζερ! για όποιον έχει κάνει διορθωτική επέμβαση, πρέπει να έχει περάσει εξάμηνο.
η γραμματέας του διοικητή μου είπε ότι επικοινώνησε με Υ.Π.Α. και ότι έμαθε ότι η υπηρεσία δέχεται μόνο το πιστοποιητικό που εκδίδει το Κ.Α.Ι. στην αθήνα και κανένα άλλο, από κανένα άλλο φορέα. μου είπε επίσης πως πολλοί υποψήφιοι έχουν ήδη πληρώσει πολλά αλλού για την έκδοση πιστοποιητικών και για άχρηστες επιπλέον εξετάσεις [πχ εγκεφαλογράφημα]
επίσης έμαθα από μια άλλη κυρία [βοηθό καρδιολόγου αν δεν απατώμαι] πως ήδη ένας υποψήφιος κόπηκε λόγω δυσχρωματοψίας. κρίμα γι' αυτόν και τα συγχαρήκια μου στον πρώτο επιλαχόντα [εκτός πια αν αυτή μου έλεγε ό,τι να 'ναι]. και μιλώντας για επιλαχόντες, μια γνωστή μου που πέρασε δε θα παρουσιαστεί. οπότε ο πρώτος επιλαχών την έχει σίγουρη τη θέση :D
αυτά από μένα.
και τώρα μια ερώτηση. τα δικαιολογητικά διορισμού μπορούμε να τα στείλουμε ή πρέπει να πάμε αυτοπροσώπως; επίσης, όταν λένε 15 ημέρες, εννοούν εργάσιμες;
vaso euxaristw kai apo mena gia tis plhrofories sou.
wstoso thelw na pw oti me agxwses ligo. katarxhn mias kai eipes oti exeis kanei laser, se rwthse kaneis pote to ekanes kai eprepe na exei perasei ena examhno?
kai se oti afora ton odontiatro poio einai to provlhma? an exoume gefyres kai sfragismata?
-
hp5152
- Μαθητευόμενος

Μου ήρθε το χαρτί σήμερα.
Μίλησα με το ΚΑΙ και μου είπαν αυτά που ήδη έχουν αναφερθεί.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οταν πάτε για τις εξετάσεις δεν θα πρέπει να έχετε φάει τίποτα το πρωϊ διότι θα γίνουν και αιματολογικές.
Αυτό δεν το γράφει το χαρτί όμως μου το επεσήμαναν και είναι σημαντικό να το διαδώσετε σε όσους ΕΕΚ ξέρετε για να μην ταλαιπωρηθούν και δεύτερη φορά για τις εξετάσεις.
Μίλησα με το ΚΑΙ και μου είπαν αυτά που ήδη έχουν αναφερθεί.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οταν πάτε για τις εξετάσεις δεν θα πρέπει να έχετε φάει τίποτα το πρωϊ διότι θα γίνουν και αιματολογικές.
Αυτό δεν το γράφει το χαρτί όμως μου το επεσήμαναν και είναι σημαντικό να το διαδώσετε σε όσους ΕΕΚ ξέρετε για να μην ταλαιπωρηθούν και δεύτερη φορά για τις εξετάσεις.
-
apaisiodoksos
- Μαθητευόμενος

Πήρα τηλ. στην ΥΠΑ και μίλησα με μια ομολογουμένως ευγενέστατη υπάλληλο. Ρώτησα για το πότε ταχυδρομήθηκαν τα συστημένα και μου είπε σε δυο δόσεις. Συγκριμένα το δικό μου στις 27 (συνεπώς στάλθηκαν στις 26 και 27). Άρα, δεν υπάρχει πρόβλημα, αν μέχρι και σήμερα δεν έχει παραλάβει κάποιος το συστημένο.
Όσον αφορά τους αερολιμενικούς, γνωρίζουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αργεί η έκδοση του πιστοποιητικού υγείας, και κάνουν δεκτά τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, αφήνοντας το συγκεκριμένο σε εκκρεμότητα.
Επιπλέον, μου διευκρίνησε ότι και το πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου και ένα άλλο πιστοποιητικό από το πρωτοδικείο (δεν το συγκράτησα) και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα.
Όσον αφορά τους αερολιμενικούς, γνωρίζουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αργεί η έκδοση του πιστοποιητικού υγείας, και κάνουν δεκτά τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, αφήνοντας το συγκεκριμένο σε εκκρεμότητα.
Επιπλέον, μου διευκρίνησε ότι και το πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου και ένα άλλο πιστοποιητικό από το πρωτοδικείο (δεν το συγκράτησα) και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα.
-
bluecap
- Μαθητευόμενος

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!!
Δηλαδή αν κάποιος πάει εκεί, έχει μυωπία 1.5 βαθμό, και δε φοράει τα γυαλιά του, κόβεται;;; Ντα-νταν!!! Ίιιιιιχα!
vaso! έγραψε:μια παρατήρηση σχετικά με τον οφθαλμίατρο: μου είπε ότι το ένταλμα από eurocontrol δεν ισχύει αλλά αντ' αυτού εφαρμόζεται κάποιο διάταγμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να έχεις άριστη όραση [10/10], έστω φορώντας γυαλιά κι ας έχεις μυωπία 10. κουλό ακούγεται αλλά αυτό μου είπε. οπότε τζάμπα έκανα το λέιζερ! για όποιον έχει κάνει διορθωτική επέμβαση, πρέπει να έχει περάσει εξάμηνο.
Δηλαδή αν κάποιος πάει εκεί, έχει μυωπία 1.5 βαθμό, και δε φοράει τα γυαλιά του, κόβεται;;; Ντα-νταν!!! Ίιιιιιχα!
-
ican
- Μαθητευόμενος

bluecap έγραψε:Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!!vaso! έγραψε:μια παρατήρηση σχετικά με τον οφθαλμίατρο: μου είπε ότι το ένταλμα από eurocontrol δεν ισχύει αλλά αντ' αυτού εφαρμόζεται κάποιο διάταγμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να έχεις άριστη όραση [10/10], έστω φορώντας γυαλιά κι ας έχεις μυωπία 10. κουλό ακούγεται αλλά αυτό μου είπε. οπότε τζάμπα έκανα το λέιζερ! για όποιον έχει κάνει διορθωτική επέμβαση, πρέπει να έχει περάσει εξάμηνο.
Τόσο χαβαλέ είναι αυτές οι περιβόητες ιατρικές εξετάσεις? Όντως εξετάζουν και ενδιαφέρονται για τους μελλοντικούς υπαλλήλους ή είναι τα 153 ευρώπουλα που ενδιαφέρουν και όλα τα άλλα ΟΚ?
-
takisrhodes83
- Δόκιμος

και παλι ομως γιατι να κοψουν καποιον με μυωπια αν βλεπει 10/10 με γυαλια?
Μην ξεχνας οτι στο μελλον θα γινονται και συχνες επανεξετασεις..
Πηρα τηλ τωρα στην ΥΠΑ και μου ειπαν οτι το 15μερο που δινουν ειναι ημερολογιακες μερες, αλλα ειναι ενδεικτικη ημερομηνια και να μην αγχωνομαι. Υποθετω οτι και η ημερομηνια διορισμου ειναι φλου τοτε...
Μην ξεχνας οτι στο μελλον θα γινονται και συχνες επανεξετασεις..
Πηρα τηλ τωρα στην ΥΠΑ και μου ειπαν οτι το 15μερο που δινουν ειναι ημερολογιακες μερες, αλλα ειναι ενδεικτικη ημερομηνια και να μην αγχωνομαι. Υποθετω οτι και η ημερομηνια διορισμου ειναι φλου τοτε...
-
calessin
- Μαθητευόμενος

Ήρθε σήμερα και σε μένα το χαρτί. Αυτό που δε διευκρινίζεται είναι αν τα δικαιολογητικά πρέπει να τα καταθέσουμε αυτοπροσώπως ή να τα στείλουμε ταχυδρομικά. Επίσης πρέπει να μάθουμε πότε υπολογίζεται να ξεκινήσει η σχολή και τι μισθό θα παίρνουμε ως εκπαιδευόμενοι. Για τους μη αθηναίους είναι σημαντικά θέματα αυτά ιδίως για να βρεθεί σπίτι αλλά όχι μόνο. Πάντως με εξαίρεση το πιστοποιητικό υγείας όλα τα άλλα είναι δουλειά μιας ώρας.
-
korinadv
- Μαθητευόμενος

Ρε παιδιά, τι είναι αυτά που γράφονται εδώ? Δεν είπε κανείς ότι αν κάποιος δεν έχει μαζί του τα γυαλά κόβεται! Μην ξεχνάτει ότι και οι γιατροί έχουν στο ιατρείο φακούς για όλες τις μυωπίες και επιπλέον ειδικά μηχανήματα με τα οποία μπορούν να ελέγξουν αν η μυωπία ή ο αστιγματισμός ή οτιδήποτε άλλο έχεις στα μάτια μπορεί να διορθωθεί με τη χρήση γυαλιών! Αυτό ελέγχουν. Ένας παιδί που πήρε το πιστοποιητικό (από πιστοποιημένο κέντρο και όχι από το ΚΑΙ βέβαια) μου είπε πως ούτε καν τον έβαλαν να φορέσει τα γυαλά, έλεγξαν την κατάσταση των ματιών του μέσα από ένα μηχάνημα και απλά έγραψαν στο πιστοποιητικό ότι πρέπει να ασκεί να καθήκοντά του με τη χρήση διορθωτικών φακών.
Εγώ έχω μία άλλη χαζή απορία. Όταν λένε φωτογραφίες τύπου ταυτότητας εννοούν τις ασπρόμαυρες? :?
Εγώ έχω μία άλλη χαζή απορία. Όταν λένε φωτογραφίες τύπου ταυτότητας εννοούν τις ασπρόμαυρες? :?
-
apaisiodoksos
- Μαθητευόμενος

korinadv έγραψε:Εγώ έχω μία άλλη χαζή απορία. Όταν λένε φωτογραφίες τύπου ταυτότητας εννοούν τις ασπρόμαυρες? :?
Μου ήρθε και 'μένα σήμερα.
Χε χε, την ίδια απορία έχω και εγώ :oops: . Υποθέτω ότι είναι οι ασπρόμαυρες, αλλιώς θα έγραφε να καταθέσουμε 2 έγχρωμες φωτογραφίες. Θα ξαναπάρω τηλ. αύριο το πρωί ούτως ή άλλως για να ρωτήσω και μερικά άλλα πράγματα και θα ρωτήσω και αυτό.
calessin έγραψε:Επίσης πρέπει να μάθουμε πότε υπολογίζεται να ξεκινήσει η σχολή
calessin, το πότε θα αρχίσει η εκπαίδευση θα το ξέρουν στην ΣΠΟΑ. (Τμήμα επιμόρφωσης αερολιμενικών - ΕΕΚ - Τηλ/κών ΣΠΟΑ/Α). Το τηλ. τους είναι 210 9973226. Αν θες να πάρεις να ρωτήσεις... Σίγουρα θα ξέρουν, αφού τώρα πια θα πρέπει να έχουν ενημερώσει και τους εκπαιδευτές μας (παλαιότερους υπαλλήλους της ΥΠΑ; ) ότι για το χρονικό διάστημα από Χ μέχρι Υ θα δεσμευθούν/αποσπαστούν στη ΣΠΟΑ για διδακτικό έργο.
-
korinadv
- Μαθητευόμενος

apaisiodoksos έγραψε:Χε χε, την ίδια απορία έχω και εγώ :oops: . Υποθέτω ότι είναι οι ασπρόμαυρες, αλλιώς θα έγραφε να καταθέσουμε 2 έγχρωμες φωτογραφίες. Θα ξαναπάρω τηλ. αύριο το πρωί ούτως ή άλλως για να ρωτήσω και μερικά άλλα πράγματα και θα ρωτήσω και αυτό.
Αν μάθεις πες το και σ' εμάς, μην παίρνουμε όλοι τηλέφωνο!
-
apaisiodoksos
- Μαθητευόμενος

korinadv έγραψε:apaisiodoksos έγραψε:Χε χε, την ίδια απορία έχω και εγώ :oops: . Υποθέτω ότι είναι οι ασπρόμαυρες, αλλιώς θα έγραφε να καταθέσουμε 2 έγχρωμες φωτογραφίες. Θα ξαναπάρω τηλ. αύριο το πρωί ούτως ή άλλως για να ρωτήσω και μερικά άλλα πράγματα και θα ρωτήσω και αυτό.
Αν μάθεις πες το και σ' εμάς, μην παίρνουμε όλοι τηλέφωνο!
Φυσικά!
-
nclpao13
- Μαθητευόμενος

korinadv έγραψε:Εγώ έχω μία άλλη χαζή απορία. Όταν λένε φωτογραφίες τύπου ταυτότητας εννοούν τις ασπρόμαυρες? :?
Οι φωτογραφίες τύπου ταυτότητας είναι μικρές έγχρωμες. Οι ασπρόμαυρες είναι ταυτότητας. Ρώτησα φωτογράφο γιατί και γω δεν ήξερα. Βέβαια καλού κακού έβγαλα ασπρόμαυρες.... Για φαντάσου να ξεκινάς από επαρχία και να τρέχεις τελευταία στιγμή για φωτογραφίες.... Α και για τα αγόρια να θυμάστε το ΑΣΜ....μπορεί να χρειαστεί...
-
apaisiodoksos
- Μαθητευόμενος

Πήρα τηλέφωνο για τις φωτογραφίες.
Σύμφωνα με αυτά που μου είπε ο υπάλληλος, τελικά κάνουν και οι έγχρωμες και οι ασπρόμαυρες. Όταν δε τον ρώτησα για τις διαστάσεις που θα πρέπει να έχουν, μου είπε "ό,τι να 'ναι, οι μικρές πάντως". Δηλαδή, έτσι όπως το κατάλαβα, κάνουν όλες, εκτός από αυτές τις μεγάλες για διαβατήρια.
Πάντως, ψάχνοντας χθες στο internet
α) είδα ότι το "φωτογραφίες τύπου ταυτότητας" είναι πολύ γενική περιγραφή που περιλαμβάνει φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων.
β) Ότι μόνο σε μια περίπτωση (νομίζω για την εισαγωγή σε Σχολές Αστυνομίας) προσδιορίζονταν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, και ήταν έγχρωμες 3εκ. Χ 4εκ.
Εγώ έχω έγχρωμες 3,5εκ Χ 4,5εκ. Αν είναι και δε θέλουν αυτές, θα πάω την επόμενη βδομάδα να βγάλω του τύπου που απαιτούνται στις Σχολές Αστυνομίας.
nclpao13, οι διαστάσεις των φωτογραφιών που έβγαλες, ποιες είναι;
Σύμφωνα με αυτά που μου είπε ο υπάλληλος, τελικά κάνουν και οι έγχρωμες και οι ασπρόμαυρες. Όταν δε τον ρώτησα για τις διαστάσεις που θα πρέπει να έχουν, μου είπε "ό,τι να 'ναι, οι μικρές πάντως". Δηλαδή, έτσι όπως το κατάλαβα, κάνουν όλες, εκτός από αυτές τις μεγάλες για διαβατήρια.
Πάντως, ψάχνοντας χθες στο internet
α) είδα ότι το "φωτογραφίες τύπου ταυτότητας" είναι πολύ γενική περιγραφή που περιλαμβάνει φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων.
β) Ότι μόνο σε μια περίπτωση (νομίζω για την εισαγωγή σε Σχολές Αστυνομίας) προσδιορίζονταν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, και ήταν έγχρωμες 3εκ. Χ 4εκ.
Εγώ έχω έγχρωμες 3,5εκ Χ 4,5εκ. Αν είναι και δε θέλουν αυτές, θα πάω την επόμενη βδομάδα να βγάλω του τύπου που απαιτούνται στις Σχολές Αστυνομίας.
nclpao13, οι διαστάσεις των φωτογραφιών που έβγαλες, ποιες είναι;
Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες