Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Σάβ Ιουν 28, 2008 12:01 pm

takisrhodes83 έγραψε:επισης να κοιταξετε αν εχουν μοριοδοτησει και τα πτυχια πολυτεχνειων ως μαστερ ,γιατι δεν ξερω αν προβλεπεται απο την προκηρυξη. Να ισχυριστειτε και παραπλανηση εκ μερους της προκηρυξης γιατι πουθενα δεν ανεφερε οτι τα μπχ αναγνωριζονται συμφωνα με την κριση του υποψηφιου και ετσι πολλοι δεν τα κατεθεσαν. Αν υπαρχουν ατομα με μαστερ στη γλωσσολογια ειναι κριμα και αδικο να εχουν μοριοδοτηθει εις βαρος των αλλων.

Δεν τα έχουν προσμετρήσει (σε εμένα τουλάχιστον που έχω τέτοιο πτυχίο) όπως αναφέρεται ρητά στη σελίδα 11550.

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Σάβ Ιουν 28, 2008 12:03 pm

nearxos έγραψε:Παρότι θεωρώ το απαράδεκτο να δόθηκε η προσαύξηση βαθμολογίας σε κάθε έναν που προσκόμισε "κατά δήλωσή του" συναφή μεταπτυχιακό τίτλο, δεν ξέρω αν μπορεί στην πράξη να δικαιωθεί μια σχετική έντσταση. Ακόμα και αν όντως έχουν αναγνωρίσει από τον ΑΣΕΠ όλα τα μεταπυχιακά/διδακτορικά ως σχετικά με το αντικείμενο της θέσης μπορούν προκειμένου να μη γίνουν ρόμπα, επικαλούμενοι μια παπαριά (με το συμπάθειο) να ισχυριστούν οτι οντως είναι σχετικοί όλοι οι προσκομισθέντες τίτλοι μια και δεν ορίζεται πουθενά κανένα κριτήριο συνάφειας. :roll:

Για κάτι τέτοιες "παπαριές" υπάρχουν τα διοικητικά δικαστήρια. Κριτήρια δεν υπάρχουν, θα πρέπει να αποδείξει ο καθένας ξεχωριστά αν είναι συναφές ή όχι.

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Σάβ Ιουν 28, 2008 12:08 pm

Afioni έγραψε:Γι αυτό στην ένσταση ζητάω κατά την έκδοση του οριστικού πίνακα να αναφέρεται το αντικείμενο του κάθε τίτλου σπουδών που θα προσαυξηθεί καθώς και αιτιολόγηση της συνάφειας με το αντικείμενο.....

Δευτέρα πρωί καταθέτω ως πολίτης σε δημόσια υπηρεσία ΑΙΤΗΣΗ με την οποία ζητώ να μου κοινοποιήσουν τους τίτλους των διδακτορικών και μεταπτυχιακών (όχι τα ονόματα γιατί θα αρχίσουν τις μαλακίες με προσωπικά δεδομένα κτλ.) που αναγνωρίστηκαν και τη συνάφειά τους με τη θέση του ΕΕΚ και του Αερολιμενικού.

Ότι βλακεία μου απαντήσουν, αν μου απαντήσουν (ως είναι υποχρεωμένο από το νόμο εντός 20 ημερών) θα χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον επιχείρημα για την ένσταση που θα ακολουθήσει.

kathi
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kathi » Σάβ Ιουν 28, 2008 12:46 pm

Ego eimai mia ap'autous pou den dilosan to metaptixiako giati den to

theorisa sxetiko me to antikeimeno (MBA).

Pragmatika (an kai den me afora amesa) eimai poli periergi na do me

poia kritiria apofasisan ti sinafeia...

Paidia kunigiste to .... Aksizei to kopo..

Gnostos mou mpike stin YPA meta apo enstasi..

Kali tuxh...

Afioni
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Afioni » Σάβ Ιουν 28, 2008 1:42 pm

Kathi ίσως θα έπρεπε κι εσύ να καταθέσεις ένσταση..ειδικά αν είσαι παρα τρίχα διοριστέα και αυτό για τον απλό λόγο οτι όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά......

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Σάβ Ιουν 28, 2008 3:56 pm

kathi έγραψε:Ego eimai mia ap'autous pou den dilosan to metaptixiako giati den to

theorisa sxetiko me to antikeimeno (MBA).

Pragmatika (an kai den me afora amesa) eimai poli periergi na do me

poia kritiria apofasisan ti sinafeia...

Paidia kunigiste to .... Aksizei to kopo..

Gnostos mou mpike stin YPA meta apo enstasi..

Kali tuxh...

Τι εννοείς δεν σε αφορά άμεσα; Δεν διορίζεσαι ή δεν περνάς τη βάση;

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Σάβ Ιουν 28, 2008 4:19 pm

Θεωρώ εντελώς απατεωνιά την αναγνώριση οπουδήποτε μεταπτυχιακού και διδακτορικού ως συναφή με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και τον αερολιμενικό έλεγχο. Και εν πάση περιπτώσει ας ανακοινώνανε από την αρχή ποιους τίτλους δέχονται αυτοί να ξέρουμε τι μας γίνεται. Δευτέρα θα καταθέσω κι εγώ ένσταση για το ίδιο θέμα. Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα.

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Σάβ Ιουν 28, 2008 5:51 pm

calessin έγραψε:Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα.

Ακριβώς! Μας τα έχουν ζαλίσει με το πόσο ανεξάρτητη είναι η αρχή, αλλά τέτοιες χοντράδες απλά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.

Και η ένσταση για τέτοιου είδους αυθαιρεσίες δεν αφορά μόνο εμάς που πήραμε μέρος σε αυτό το διαγωνισμό, αλλά τους προηγούμενους και τους επόμενους. Ας μάθουν επιτέλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

superdvd50
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό superdvd50 » Σάβ Ιουν 28, 2008 6:45 pm

Παιδιά και εγώ έμεινα έξω από τη λίστα με τους διοριστέους. Είμαι τώρα στο δεύτερο έτος του μεταπτυχιακού μου και δεν έχω τελειώσει ώστε να είχα μπορέσει να το δηλώσω. Αν δεν μετρούσαν τα μεταπτυχιακά ίσως και να έμπαινα, όμως από την αρχή πίστευα ότι θα τα μετρήσουν.

Η εμπειρία μου από τις αιτήσεις που έχω κάνει τα τελευταία 2 χρόνια στον ΑΣΕΠ είναι ότι δεν υπάρχει καμία τύχη με την ένσταση για το θέμα του μεταπτυχιακού.

Σε όλες τις προκηρύξεις γράφει "μεταπτυχιακό συναφές του γνωστικού αντικειμένου της θέσης" και σε όλες αναγνωρίζονται τα μεταπτυχιακά φοιτητών που έχουν τον απαραίτητο τίτλο σπουδών.

Σε αυτήν την προκήρυξη μπορούσαν να πάρουν μέρος όλοι όσοι είχαν πτυχία ΑΕΙ. Οπότε και τα μεταπτυχιακά τους είναι συναφή με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης.

Για παράδειγμα, όταν προκηρύσσεται μια διοικητική θέση στο Δημόσιο γιατί αναγνωρίζεται μεταπτυχιακό Μαθηματικών? Το συγκεκριμένο παράδειγμα που σας αναφέρω είναι υπαρκτό.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε αυτή την περίπτωση... οπότε δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία ένστασης.

Καλή επιτυχία σε όσους κάνουν ένσταση

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Σάβ Ιουν 28, 2008 6:56 pm

Για παράδειγμα, όταν προκηρύσσεται μια διοικητική θέση στο Δημόσιο γιατί αναγνωρίζεται μεταπτυχιακό Μαθηματικών? Το συγκεκριμένο παράδειγμα που σας αναφέρω είναι υπαρκτό.

Εχει μια βαση αυτο που λες. Προφανως το προβλημα δεν ειναι οτι αναγνωρισαν τα μεταπτυχιακα, αλλα ο νομος και κατ'επεκταση η προκηρυξη. Όμως αλλο ενας διαγωνισμος προτεραιοτητας, οπου καθενας μαζευει μορια (να ναι καλα τα κομματοσκυλα με τα ψευτικα διδακτορικα) για μια σχετικα γενικη θεση πχ ΠΕ Διοικητικου, κι αλλο στην περιπτωση μας που η δουλεια ειναι συγκεκριμενη. Συναφες μπχ για θεση ΠΕ Ελεγκτων Ε.Κ. σημαινει εξειδικευση στον Ελεγχο ΕΚ ,ουτε στη διοικηση επιχειρησεων, ουτε στο αποχετευτικο συστημα στο Βυζαντιο.

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Σάβ Ιουν 28, 2008 7:10 pm

Ας βγάλει μια ανακοίνωση το ΑΣΕΠ να διευκρινήσει ποια μεταπτυχιακά θεωρούνται συναφή και γιατί και τότε θα γελάσει και τα παρδαλό κατσίκι...

superdvd50
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό superdvd50 » Σάβ Ιουν 28, 2008 7:28 pm

takisrhodes83 έγραψε:

Εχει μια βαση αυτο που λες. Προφανως το προβλημα δεν ειναι οτι αναγνωρισαν τα μεταπτυχιακα, αλλα ο νομος και κατ'επεκταση η προκηρυξη. Όμως αλλο ενας διαγωνισμος προτεραιοτητας, οπου καθενας μαζευει μορια (να ναι καλα τα κομματοσκυλα με τα ψευτικα διδακτορικα) για μια σχετικα γενικη θεση πχ ΠΕ Διοικητικου, κι αλλο στην περιπτωση μας που η δουλεια ειναι συγκεκριμενη. Συναφες μπχ για θεση ΠΕ Ελεγκτων Ε.Κ. σημαινει εξειδικευση στον Ελεγχο ΕΚ ,ουτε στη διοικηση επιχειρησεων, ουτε στο αποχετευτικο συστημα στο Βυζαντιο.

Απόλυτα κατανοητό αυτό που λες. Ομως στον ΑΣΕΠ ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν κοιτάνε αν είναι άλλο ο ΕΕΚ άλλο ο διοικητικός υπάλληλος. Ασε που και για το διοικητικό προσωπικό, με την ίδια λογική, θα έπρεπε να αναγνωρίζουν μόνο μεταπτυχιακά δημόσιας διοίκησης.

Οσο άσχετο είναι αυτός που έχει βασικό τίτλο κοινωνιολογίας να δίνει για ΕΕΚ άλλο τόσο είναι και για το μεταπτυχιακό του να αναγνωρίζεται ως συναφές. Ομως, αφού αναγνωρίζεται οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ, έτσι αναγνωρίζεται και οποιοδήποτε μεταπτυχιακό.
Από τη στιγμή που κάποιος με πτυχίο "Ανθοκομίας" μπορεί να δώσει για ΕΕΚ τότε γιατί να μην του αναγνωρίζεται και το μεταπτυχιακό του στη... μελίγκρα?

Επιμένω ότι η συνάφεια έχει σχέση με τον βασικό τίτλο. Η λογική είναι ότι "δίνουμε κάποιον bonus σε αυτόν ο οποίος έχει μπει στη διαδικασία μεταπτυχιακών σπουδών και έχει ένα επίπεδο μόρφωσης παραπάνω".

Για το θέμα με τα ψευτοδιδακτορικά και τα κομματόσκυλα είναι πικρή ιστορία. Ολοι μας, είμαι σίγουρος, έχουμε να διηγηθούμε μια τέτοια ιστορία.
Πάντα, ακόμα και με τον ΑΣΕΠ θεωρώ, κάποιες θέσεις είναι πιασμένες με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, έμμεσα ή άμεσα.

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Σάβ Ιουν 28, 2008 8:22 pm

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τη φράση "γνωστικό αντικείμενο της θέσης" είναι το γνωστικό αντικείμενο του ΕΕΚ ή του Αερολιμενικού.

Πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό ΕΕΚ και αερολιμενικού δεν βγάζει κανένα Πανεπιστήμιο παγκοσμίως.

Αν όντως έκαναν δεκτά όλα τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά εξ' αρχής, γιατί δεν το έγραφαν απλά και προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο;

Ο καθένας βέβαια μεταφράζει τα πράγματα όπως τον βολεύει, και όντως να το στηρίξουν εκεί. Θα περιμένω την απάντηση τους με αγωνία.

nearxos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nearxos » Κυρ Ιουν 29, 2008 9:02 am

superdvd50 έγραψε:Η εμπειρία μου από τις αιτήσεις που έχω κάνει τα τελευταία 2 χρόνια στον ΑΣΕΠ είναι ότι δεν υπάρχει καμία τύχη με την ένσταση για το θέμα του μεταπτυχιακού.

Σε όλες τις προκηρύξεις γράφει "μεταπτυχιακό συναφές του γνωστικού αντικειμένου της θέσης" και σε όλες αναγνωρίζονται τα μεταπτυχιακά φοιτητών που έχουν τον απαραίτητο τίτλο σπουδών.

Σε αυτήν την προκήρυξη μπορούσαν να πάρουν μέρος όλοι όσοι είχαν πτυχία ΑΕΙ. Οπότε και τα μεταπτυχιακά τους είναι συναφή με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης.

αυτή είναι πιθανότατα η "παπαριά" που λέγαμε... :?

salonikios2
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό salonikios2 » Κυρ Ιουν 29, 2008 9:43 am

Καλημέρα παιδιά. Γράφω πρώτη φορά, είμαι ένας από αυτούς που ήταν σε καλή θέση αλλά λόγω προσαυξήσεων έπεσα πολύ. Συγχαρητήρια σε όσους διορίζονται και διπλά συγχαρητήρια σε όσους διορίζονται χωρίς καμία προσαύξηση. Ξεκινώντας με αυτό το διαγωνισμό οι ενστάσεις μου ήταν πολλές, αλλά μάλλον είναι που δεν είχα προηγούμενη εμπειρία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Επί της ουσίας θα σταθώ σε τρία πράγματα, τρείς ερωτήσεις, και παρακαλώ όποιος μπορεί να μου δώσει απάντηση, ας το κάνει.

1) Πως γίνεται σε ένα διαγωνισμό να μετράει ο βαθμός πτυχίου ως προσαύξηση ενώ συμμετέχουν όλοι με οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ. Δεν θέλω να υποβαθμίσω κανένα πτυχίο αλλά θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι δεν είναι δίκαιο να μπαίνουν όλα σε ένα σακί. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ειδικότητες αλλά νομίζω καταλαβαίνετε τι εννοώ. Νομίζω δεν έχει ξαναγίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ (διορθώστε με) που να συμμετέχουν διαφόρων ειδών ειδικότητες και να μετράει βαθμός πτυχίου. Βέβαια λίγη σημασία έχει εφόσον αναφέρεται ρητά στη προκήρυξη. (είδαμε βέβαια και τα άλλα που αναφέρονταν!)

2) Συναφή Μεταπτυχιακά/Διδακτορικά. Νομίζω οι προλαλήσαντες με έχουν καλύψει. Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε άλλου διαγωνισμούς, αλλά είναι απαράδεκτο. Θα υποβάλλω και εγώ ένσταση. Να με συγχωρούν τα παιδιά που θίγονται επ’ αυτού αλλά νομίζω δεν φταίνε αυτοί, καλά κάνανε. Και εγώ αν είχα μεταπτυχιακό θα το έβαζα, επί της διαδικασίας είναι το πρόβλημα.

3) Προϋπηρεσία. Είχα την τύχη να υπηρετήσω στη αεροπορία ( όσοι ξέρουν, θα καταλάβουν) και ποιο συγκεκριμένα είχα ειδικότητα Βοηθού Ελεγκτή Πτήσεων (ΒΕΛΠ). Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ήμουν σε πύργο και τις περισσότερες φορές μόνος μου, χωρίς αξιωματικό ελεγκτή. Η «δουλειά μου» ήταν να μιλάω στο μικρόφωνο με ελικόπτερα και αεροπλανάκια του Ελληνικού Στρατού και να τους δίνω οδηγίες προσγείωσης. Τώρα αν αυτό δεν θεωρείται συναφής προϋπηρεσία, τότε τι θεωρείται;; (αναφέρεται και στο παράρτημα η στρατιωτική προϋπηρεσία)

Η εμπειρία που απέκτησα τελικά είναι γενικά ότι δεν έχεις ελπίδες αν δεν γράψεις τέλεια, εκτός αν είσαι πολύτεκνος, έχεις εντοπιότητα ή 2,3 μεταπτυχιακά (αυτό τώρα το έμαθα!). Περιμένω τα σχόλια σας και παρακαλώ οι των ειδικών κατηγοριών μη με πυροβολήσετε, είμαι απλά απογοητευμένος από την όλη διαδικασία. Και πάλι συγχαρητήρια σε όσους διορίζονται!

Λίγο χιούμορ για να μην τρελαθούμε…
Τομείς μεταπτυχιακών που είναι συναφή με το αντικείμενο του ΕΕΚ:

1. Πληροφορική. Οι ελεγκτές ραντάρ περνούν μια βάρδια ολόκληρη μπροστά σε μια οθόνη.
2. MBA. Ιδανικό για αυτόν που θέλει θέση προϊσταμένου βάρδιας.
3. Οικονομικά. Ο ιδανικός ταμίας για το σύλλογο των ΕΕΚ.
4. Αστρονομία. Ποιο GPS και ποια ραντάρ καθοδήγηση, ο Βέγας και η Ανδρομέδα δείχνουν το δρόμο.
5. Μουσικολογία. Δουλεία ΕΕΚ χωρίς μικρόφωνο δεν γίνεται.
6. Μετεωρολογία. Η εκφώνηση του ATIS παίρνει άλλη διάσταση.
7. Νομική (οποιοδήποτε δίκαιο). Απαραίτητο εφόδιο για να δουλεύει κανείς με έναν εισαγγελέα πάνω από το κεφάλι του.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες