Όροι Χρήσης και Κώδικας Δεοντολογίας - Υποχρεώσεις μελών

Κανόνες δεοντολογίας, πολιτικές χρήσης της Ανοιχτής Γραμμής.
forum
Site Admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Παρ Οκτ 29, 2004 1:53 pm

Όροι Χρήσης και Κώδικας Δεοντολογίας - Υποχρεώσεις μελών

Δημοσίευσηαπό forum » Τρί Αύγ 14, 2007 1:37 pm

**********************************************************

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Ειδησεογραφικό δίκτυο Diorismos.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004.

Οι ομάδες συζήτησης του Diorismos.gr αριθμούν περισσότερα από 25.000 εγγεγραμμένα μέλη από τους συνολικά περισσότερους από 50.000 καθημερινούς αναγνώστες του Diorismos.gr.

Με τη χρήση τους σας προσφέρεται ένα βήμα για να πείτε την άποψή σας ή ακόμα και να ενημερώσετε και να ενημερωθείτε για κάποιο θέμα ή και να ρωτήσετε κάτι που δεν το ξέρετε και ζητάτε μία απάντηση.

Με τη συμμετοχή σας στις ομάδες συζήτησης θεωρείται ότι κατανοείτε πλήρως και συμφωνείτε ρητώς με τα παρακάτω:

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕΛΩΝ

1. Το κάθε μέλος οφείλει να παρέχει αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες κατά την αίτησή του για πρόσβαση στην υπηρεσία, όπως επίσης και να διατηρεί και να ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη.

2. Το όνομα χρήσης (ψευδώνυμο) που χρησιμοποιεί το μέλος για την εγγραφή του στην υπηρεσία θα πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά από λατινικούς ή Ελληνικούς χαρακτήρες, αριθμούς και τα σύμβολα «_» και «-» και θα πρέπει να ξεκινάει με γράμμα και να περιέχει τουλάχιστον 3 χαρακτήρες.

3. Το όνομα χρήσης (ψευδώνυμο) του μέλους δεν πρέπει να παραπέμπει σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή ονοματεπώνυμο πολιτών ή να περιέχει λέξεις ή φράσεις οι οποίες παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, κατατεθέντα σήματα ή δικτυακούς τόπους (websites).

4. Το όνομα χρήσης (ψευδώνυμο) του μέλους δεν πρέπει να περιέχει λέξεις ή φράσεις απειλητικές, προσβλητικές, δυσφημιστικές, χυδαίες, υβριστικές, ρατσιστικές ή άλλες μη συμβατές με τα χρηστά ήθη.

5. Το όνομα χρήσης (ψευδώνυμο) του μέλους δεν πρέπει να αποτελεί τη μίμηση ενός ήδη καταχωρημένου ψευδωνύμου με σκοπό την προσβολή, ειρωνεία ή το χλευασμό άλλου μέλους.

6. Τα μέλη είναι και παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις ενέργειες που διενεργούνται από το λογαριασμό τους. Τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την χρήση του λογαριασμού τους καθώς και την ασφάλεια του προσωπικού τους κωδικού.

7. Τα μέλη θα πρέπει να ειδοποιούν άμεσα το Diorismos.gr για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους.

8. Τα μέλη κατανοούν και αποδέχονται ότι το Diorismos.gr διατηρεί το δικαίωμα να απενεργοποιεί λογαριασμούς μελών που παραμένουν ανενεργοί για χρονικό διάστημα, το οποίο καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το Diorismos.gr και μπορεί να αλλάξει όποτε το θεωρεί σκόπιμο και χωρίς προειδοποίηση.

9. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να διατηρεί μόνο έναν λογαριασμό πρόσβασης στις ομάδες συζήτησης του Diorismos.gr. Σε αντίθετη περίπτωση το Diorismos.gr έχει το δικαίωμα να διακόψει την παροχή των υπηρεσιών σε όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί το φυσικό πρόσωπο.

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Για την προστασία του επιπέδου των συζητήσεων αλλά και της προσωπικότητας των αναγνωστών του Diorismos.gr θα πρέπει να ακολουθείτε κάποιους κανόνες δεοντολογίας και χρήσης, όπως:

1. Δεν δημοσιεύουμε συνδέσμους και πληροφορίες από site που δεν πληρούν τις αρχές της πνευματικής ιδιοκτησίας, αντιγράφουν πληροφορίες από το Diorismos.gr χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους ή έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστα δημιουργώντας ψευδείς ειδήσεις μόνο για εντυπωσιασμό τις οποίες αλλάζουν μάλιστα εκ των υστέρων ανάλογα με τις εξελίξεις!

2. Δεν προσβάλουμε τους συνομιλητές μας

3. Δεν χρησιμοποιούμε υβριστικούς, απειλητικούς, προσβλητικούς, δυσφημιστικούς, χυδαίους, βίαιους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς

4. Δεν δημοσιεύουμε δυσφημιστικό και προσβλητικό άρθρο ή υλικό

5. Δεν δημοσιεύουμε προσωπικά μας δεδομένα ή τα προσωπικά δεδομένα ενός άλλου ατόμου συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών διευθύνσεων (email) και των προσωπικών τηλεφώνων. Η δημοσίευση email επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις αμοιβαίων μεταθέσεων - μετατάξεων και μόνο από το χρήστη που ανοίγει το θέμα.

6. Δεν προσποιούμαστε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι ανοίγοντας πολλαπλούς λογαριασμούς

7. Δεν δημοσιεύουμε διευθύνσεις που διαμοιράζουν αρχεία, παράνομο λογισμικό ή πορνογραφικό υλικό

8. Δεν δημοσιεύουμε εμπορικές διευθύνσεις, εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες

9. Δεν δημοσιεύουμε πολιτικά ή/και οπαδικά μηνύματα

10. Δεν κάνουμε πολλαπλές ίδιες ή παρόμοιες δημοσιεύσεις και δεν προβάλουμε επαναλαμβανόμενα συγκεκριμένες υπηρεσίες ή/και δικτυακούς τόπους (spamming)

11. Δεν δημοσιεύουμε διευθύνσεις που περιέχουν πολιτικά συνθήματα, οπαδικά συνθήματα ή θίγουν προσωπικότητες

12. Δεν δημοσιεύουμε αγγελίες πώλησης, ζήτησης ή ανταλλαγής, καθώς και μηνύματα που έχουν ως σκοπό τη συναλλαγή με χρήστες και μέλη του Diorismos.gr.

13. Δεν γράφουμε σε Greeklish ούτε αποκλειστικά μόνο με κεφαλαία Ελληνικά γράμματα. Το κείμενο δημοσίευσης πρέπει να είναι δομημένο συντακτικά χωρίς περιττά ή υπερβολικά σημεία στίξης, με λέξεις τονισμένες με βάση το μονοτονικό σύστημα.

14. Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών δεν επιτρέπεται η προτροπή εγγραφής με σκοπό την ενημέρωση από κλειστά ή μη εναλλακτικά δίκτυα ή ενημέρωσης μέσω προσωπικού email.

15. Δεν επιτρέπεται η χρήση κειμένων και συνδέσμων σε εξωτερικές εμπορικές σελίδες ή σελίδες που λειτουργούν ανταγωνιστικά με το ειδησεογραφικό δίκτυο ενημέρωσης ή τις ομάδες συζήτησης.

Μηνύματα που παραβιάζουν τουλάχιστον έναν από τους παραπάνω κανόνες διαγράφονται, ενώ κατά την κρίση των διαχειριστών των ομάδων συζήτησης απενεργοποιείται και ο λογαριασμός μέλους.


** ΠΡΟΣΟΧΗ **
Οποιαδήποτε αναφορά για εντυπώσεις και λειτουργία των ομάδων συζήτησης θα πρέπει να γίνεται με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) και μόνο στους υπεύθυνους λειτουργίας του. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρείται ότι εξυπηρετεί ενδεχόμενο δόλο.

Μηνύματα μέλους που είναι άσχετα με το εκάστοτε θέμα διαγράφονται κατά την κρίση των διαχειριστών των ομάδων συζήτησης. Σε περίπτωση επανάληψης, κατά την κρίση των διαχειριστών, απενεργοποιείται και ο λογαριασμός μέλους.

Για κείμενα, αρχεία, εικόνες, φωτογραφίες, videos, ήχους, μουσικά κομμάτια, έργα προστατευόμενα από το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλο υλικό, πληροφορίες κλπ., τα οποία ο χρήστης διαθέτει στις ομάδες συζήτησης ή ανταλλάσσει με άλλους χρήστες ευθύνεται ο ίδιος ο χρήστης. Το Diorismos.gr ούτε υιοθετεί τα εν λόγω περιεχόμενα ούτε δίνει τη συγκατάθεσή του γι’αυτά.

Το Diorismos.gr δεν πραγματοποιεί κανέναν έλεγχο επί των πληροφοριών που κοινοποιούνται στις ομάδες συζήτησης πριν τη δημοσίευσή τους. Σε περίπτωση, όμως, που το Diorismos.gr λάβει γνώση της ύπαρξης παράνομων κοινοποιημένων πληροφοριών τις διαγράφει άμεσα.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Να παραμένετε πάντα μέσα στο θέμα της συζήτησης εποικοδομητικά και να εκφράζετε ΜΟΝΟ την προσωπική σας άποψη και όχι απόψεις άλλων. Η χρήση απόψεων και κειμένων από μη κυβερνητικές ιστοσελίδες δεν επιτρέπεται και για τους παραπάνω λόγους.


ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

1. Το Diorismos.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί/ να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα, μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του με ή χωρίς προειδοποίηση προς τα μέλη.

2. Τα μέλη κατανοούν και αποδέχονται ότι το Diorismos.gr διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του λογαριασμού μέλους και του κωδικού πρόσβασης στις υπηρεσίες του ή/και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στα μέλη που πιστεύει ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των όρων χρήσης.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Όλο το περιεχόμενο του Diorismos.gr, συμπεριλαμβανομένων των Ομάδων Συζήτησης προστατεύεται με βάση το νόμο 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

2. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του Diorismos.gr καθώς και των Ομάδων Συζήτησης με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Εξαιρείται η περίπτωση της μεμονωμένης αποθήκευσης ενός και μόνου αντιγράφου τμήματος του περιεχομένου σε έναν απλό προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, για προσωπική και όχι δημόσια ή εμπορική χρήση και χωρίς απαλοιφή της ένδειξης προέλευσής τους από το Diorismos.gr, χωρίς να θίγονται με κανένα τρόπο τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

3. Ο κάθε χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του Diorismos.gr.

4. Το μέλος αποδέχεται ότι τα μηνύματα που δημοσιεύει στις ομάδες συζήτησης του Diorismos.gr δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση πνευματική ιδιοκτησία του μέλους, ενώ τα δικαιώματα δημοσίευσης ανήκουν στο Diorismos.gr το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να προβεί στην κατάργηση της δημοσίευσης για λόγους που αναγράφονται στους όρους χρήσης και στους λογαριασμούς των μελών.

5. Το μέλος μπορεί να ζητήσει την διαγραφή του, αλλά οι δημοσιεύσεις του θα παραμένουν στο forum καθώς δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα αλλά ούτε και πνευματική ιδιοκτησία του μέλους (δες παρ. 4.). Το μόνο που θα διαγράφεται είναι οι προσωπικές του φωτογραφίες και τα βίντεο, αν το θελήσει και το ζητήσει το ίδιο το μέλος.

6. Απαγορεύεται η χρήση φωτογραφιών ή αρχείων, χωρίς την έγγραφη άδεια του δημιουργού τους. Το Diorismos.gr διατηρεί το δικαίωμα χρήσης ολόκληρου ή μέρους των κειμένων, των φωτογραφιών και των αρχείων που δημοσιεύουν τα μέλη του στις ομάδες συζήτησης για την παραγωγή άρθρων ή την προώθηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

1. Τα μέλη κατανοούν ότι το Diorismos.gr δεν αναλαμβάνει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο τρίτων και επίσης δεν αναλαμβάνει ουδεμία υποχρέωση παρακολούθησης του αναφερόμενου περιεχομένου τρίτων, ενώ διατηρεί ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να καταργήσει περιεχόμενο από την υπηρεσία ή να αρνηθεί τη διανομή περιεχομένου στην υπηρεσία.

2. Τα μέλη κατανοούν ότι το Diorismos.gr διατηρεί το δικαίωμα πρόσβασης, ανάγνωσης, διατήρησης και γνωστοποίησης οποιωνδήποτε πληροφοριών των χρηστών στο βαθμό που θεωρεί ευλόγως ότι είναι απαραίτητο.

3. Οι χρήστες και τα μέλη των Ομάδων Συζήτησης κατανοούν πλήρως ότι το Diorismos.gr δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης/ χρήστης των σελίδων των ομάδων συζήτησης, στην χρήση των οποίων προβαίνει με δική του πρωτοβουλία. Συνεπώς, οι επισκέπτες / χρήστες των Ομάδων Συζήτησης του Diorismos.gr, χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες με δική τους πρωτοβουλία και αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών.

4. Οι χρήστες και τα μέλη κατανοούν και αποδέχονται πλήρως ότι δεν μπορούν να βασίζονται στο περιεχόμενο και σε δεσμούς (links) που δημιουργούν τα μέλη των Ομάδων Συζήτησης του Diorismos.gr. Εκτός των ανωτέρω οι χρήστες και τα μέλη κατανοούν και αποδέχονται πλήρως ότι είναι πιθανό να εκτεθούν σε περιεχόμενο απρεπές, ενοχλητικό, προσβλητικό, ανήθικο, χυδαίο, παραπλανητικό, παράνομο κλπ. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο το Diorismos.gr, για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία που τυχόν υποστούν οι χρήστες του ή τα μέλη του, λόγω της έκθεσής τους σε περιεχόμενο τέτοιου είδους.

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. Να γράφετε στα Ελληνικά και όχι greeklish όπως επίσης και να αποφεύγετε γενικούς τίτλους (π.χ "βοήθεια", "ΣΟΣ", "τι να κάνω;", "μία ερώτηση", κλπ.).
Μην απαιτείται από τους συνομιλητές σας να αφιερώσουν το χρόνο τους για να απαντήσουν στην ερώτησή σας όταν εσείς οι ίδιοι δεν αφιερώνετε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου να σκεφτείτε τον τίτλο της ερώτησης και να γυρίσετε το πληκτρολόγιό σας στα Ελληνικά.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Οι όροι χρήσης μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση και τα μέλη υποχρεούνται να επισκέπτονται την παρούσα σελίδα για την ενημέρωσή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Diorismos.gr
**********************************************************
https://www.diorismos.gr

Επιστροφή σε “Κανόνες και Πολιτικές χρήσης”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες