Μετάταξη λόγω συνυπηρέτησης

Μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις στο δημόσιο.
Doratom
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 31, 2019 11:03 pm

Μετάταξη λόγω συνυπηρέτησης

Δημοσίευσηαπό Doratom » Τρί Μάιος 25, 2021 2:30 pm

Καλησπέρα σας.
Επειδή δεν γνωρίζω δυστυχώς τη διαδικασία για την μετάταξη λόγω συννηπυρέτησης, θά μπορούσε κάποιος να μου πει την διαδικασία; Γνωρίζω ότι γίνεται μέσω τής απογραφής σωστά? Επίσης μπορώ να αλλάξω υπουργείο, καί ειδικότητα? όχι κατηγορία, εφόσον έχω τά τυπικά προσόντα? Επίσης επιλέγω τον φορέα που θέλω καί μετά? Πρέπει να έρθω καί σέ επικοινωνία μαζί του;Ας με βοηθήσει κάποιος γιατί μου φαίνονται μαύρα και μπερδεμένα. Ισως επειδή δεν γνωρίζω.Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

MarX
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Παρ Αύγ 23, 2019 9:37 pm

Re: Μετάταξη λόγω συνυπηρέτησης

Δημοσίευσηαπό MarX » Τετ Μάιος 26, 2021 6:38 pm

Κάνεις αίτηση στην κεντρική επιτροπή κινητικότητας.υπαρχει υπόδειγμα αίτησης στην σελίδα της ΚΕΚ.στην αίτηση γραφεις περιοχή που θέλεις να πας .καλό θα ήταν να έχεις έρθει σε συννενόηση με τον φορέα που θέλεις να πας και αφού σου εγκρίνουν η ΚΕΚ υποβάλεις αίτηση στον φορέα υποδοχής και του ζητάς να αποδεχτούν την αίτηση σου για λόγους συνυπηρετησης

tyra
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Παρ Μαρ 16, 2018 8:44 am

Re: Μετάταξη λόγω συνυπηρέτησης

Δημοσίευσηαπό tyra » Τετ Μάιος 26, 2021 11:11 pm

Μάλλον εννοείς απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης, διότι μετάταξη που έχει μόνιμο χαρακτήρα, δεν μπορείς να πάρεις. Η διαδικασία γίνεται είτε με την χρήση του άρθρου 21 του Ν. 2946/2001, όπου έρχεσε σε επαφή με τον φορέα που θέλεις και στέλνεις την αίτηση απόσπασης μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πχ διαταγή μετάθεσης συζύγου, οικογενειακή κατάσταση, μη μοναδικότητα θέσης -για δήμους- και γενικά οτι άλλο σου ζητήσουν) κατευθείαν στην υπηρεσία που θέλεις και περνάς υπηρεσιακό από αυτήν. Ο άλλος τρόπος είναι μέσω κινητικότητας, όπου συμπληρώνεις την αίτηση που έχουν στο σαιτ τους και την στέλνεις μαζί με τα δικαιολογητικά που αναγράφονται σε αυτήν. Όταν πάρουν αυτοί την απόφαση, την στέλνεις στο φορέα που σε έχουν τοποθετήσει με βάση αυτήν και μετά ο φορέας ακολουθεί πάλι μια διαδικασία μέχρι την υλοποίηση. Επειδή έχω κάνει και τις δυο διαδικασίες, η αλήθεια δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά στους μήνες υλοποίησης. Είναι υπερβολικά αργοί και οι δυο δρόμοι. Η μόνη διαφορά είναι στην διάρκεια ισχύος πιστεύω. Μέσω της κινητικότητας έχει ισχύ μόνο δυο έτη η απόσπαση, ενώ μέσω του 2946 μέχρι να πάψει να υφίσταται ο λόγος απόσπασης (δηλαδή μέχρι την νέα μετάθεση του συζύγου). Μιλάω πάντα για στρατιωτικούς, γιατί τα υπόλοιπα (αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική) δεν έχουν ιδιαίτερες μεταθέσεις και τα χρονικά περιθώρια ισχύος παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο ποια οδό θα πάρεις. Σε γενικές γραμμές να ξέρεις οτι σε περίπτωση που δεν πας σε ίδιο φορέα, πχ από Δήμο σε Δήμο, αλλά πρέπει να αλλάξεις υπουργείο, όπως δυστυχώς εγώ κάθε φορά, η διαδικασία είναι υπερβολικά χρονοβόρα και ψυχοφθόρα και πρέπει να έχεις Ιώβεια υπομονή ή/και οικονομική ευχέρεια για άνευ αποδοχών κάποιων μηνών σε περίπτωση οικογένειας, για να μην διαλυθεί.

Doratom
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 31, 2019 11:03 pm

Re: Μετάταξη λόγω συνυπηρέτησης

Δημοσίευσηαπό Doratom » Παρ Μάιος 28, 2021 4:15 pm

tyra έγραψε:Μάλλον εννοείς απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης, διότι μετάταξη που έχει μόνιμο χαρακτήρα, δεν μπορείς να πάρεις. Η διαδικασία γίνεται είτε με την χρήση του άρθρου 21 του Ν. 2946/2001, όπου έρχεσε σε επαφή με τον φορέα που θέλεις και στέλνεις την αίτηση απόσπασης μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πχ διαταγή μετάθεσης συζύγου, οικογενειακή κατάσταση, μη μοναδικότητα θέσης -για δήμους- και γενικά οτι άλλο σου ζητήσουν) κατευθείαν στην υπηρεσία που θέλεις και περνάς υπηρεσιακό από αυτήν. Ο άλλος τρόπος είναι μέσω κινητικότητας, όπου συμπληρώνεις την αίτηση που έχουν στο σαιτ τους και την στέλνεις μαζί με τα δικαιολογητικά που αναγράφονται σε αυτήν. Όταν πάρουν αυτοί την απόφαση, την στέλνεις στο φορέα που σε έχουν τοποθετήσει με βάση αυτήν και μετά ο φορέας ακολουθεί πάλι μια διαδικασία μέχρι την υλοποίηση. Επειδή έχω κάνει και τις δυο διαδικασίες, η αλήθεια δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά στους μήνες υλοποίησης. Είναι υπερβολικά αργοί και οι δυο δρόμοι. Η μόνη διαφορά είναι στην διάρκεια ισχύος πιστεύω. Μέσω της κινητικότητας έχει ισχύ μόνο δυο έτη η απόσπαση, ενώ μέσω του 2946 μέχρι να πάψει να υφίσταται ο λόγος απόσπασης (δηλαδή μέχρι την νέα μετάθεση του συζύγου). Μιλάω πάντα για στρατιωτικούς, γιατί τα υπόλοιπα (αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική) δεν έχουν ιδιαίτερες μεταθέσεις και τα χρονικά περιθώρια ισχύος παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο ποια οδό θα πάρεις. Σε γενικές γραμμές να ξέρεις οτι σε περίπτωση που δεν πας σε ίδιο φορέα, πχ από Δήμο σε Δήμο, αλλά πρέπει να αλλάξεις υπουργείο, όπως δυστυχώς εγώ κάθε φορά, η διαδικασία είναι υπερβολικά χρονοβόρα και ψυχοφθόρα και πρέπει να έχεις Ιώβεια υπομονή ή/και οικονομική ευχέρεια για άνευ αποδοχών κάποιων μηνών σε περίπτωση οικογένειας, για να μην διαλυθεί.

Σέ ευχαριστώ πολύ!! Δηλαδή υπηρεσιακό συμβούλιο περνάει η αίτηση μου μόνο στον φορέα που θέλω νά πάω; Και αυτό γίνεται πρίν ή μετά την ορκομωσία; Τό ρωτάω αυτό γιατί ήδη εργάζομαι ως επικουρική στον φορέα που θέλω νά έρθω και μου είπαν νά κάνω τώρα την αίτηση στο ΔΣ συμβούλιο.

tyra
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Παρ Μαρ 16, 2018 8:44 am

Re: Μετάταξη λόγω συνυπηρέτησης

Δημοσίευσηαπό tyra » Κυρ Ιουν 06, 2021 1:44 pm

Για να μπορέσεις να κάνεις χρήση οποιουδήποτε τρόπου για να ζητήσεις απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή οργανικής θέσης σε κάποια υπηρεσία. Δηλαδή να είσαι είτε μόνιμη είτε αορίστου χρόνου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (πχ ΙΔΟΧ, αναπληρώτριες, προγράμματα ΟΑΕΔ, κτλ) δεν μπορεί να γίνει απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης. Άρα η όποια αίτηση γίνεται μόνο μετά την ορκωμοσία και την απόκτηση οργανικής θέσης.


Επιστροφή σε “ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες