Άρνηση μετάταξης!!!!!

Μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις στο δημόσιο.
georgiapat
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Παρ Αύγ 07, 2020 10:45 pm

Άρνηση μετάταξης!!!!!

Δημοσίευσηαπό georgiapat » Τετ Μαρ 31, 2021 4:23 pm

Εργάζομαι εδώ και 20 χρονια ως ΔΕ παρασκευαστών σε δημόσιο νοσοκομείο. Απέκτησα πτυχίο ως ΠΕ Βιοϊατρικων επιστημών με κατεύθυνση Ιατρικά εργαστήρια το 19 από το ΠΑΔΑ.
Έχω κάνει 3 αιτήσεις για μετάταξή ως ΠΕ διοικητικό γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη θέση στην ειδικότητα μου. Η επιλογή της προσωποπαγους θέσης δεν υφίσταται.
Οι εισηγήσεις ήταν αρνητικές λόγω μη συνάφεια με το πτυχίο μου.
Με λίγα λόγια μου είπαν ότι ειναι εγκλωβισμένη να παραμεινω ΔΕ Παρασκευαστων και μπορω να κανω μόνο μετάταξή ως ΔΕ διοικητικό.
Γνωρίζεται κάτι διαφορετικό? Είναι δυνατόν τόσα χρόνια σπουδών και να μην έχει "μεριμνησει" το δημόσιο για περιπτώσεις σαν τη δική μου? Παρακαλώ ότι Γνωρίζεται που να αφορά τη μετάταξή σε ανωτερη βαθμίδα διαφορετικό κλάδο ώστε να μπορέσω να μεταταχθω. Ευχαριστώ.

byronk
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 28, 2021 4:01 pm

Re: Άρνηση μετάταξης!!!!!

Δημοσίευσηαπό byronk » Πέμ Απρ 01, 2021 8:25 pm

Δεν υφίσταται αυτό που σου λένε και δεν έχει να κάνει σχέση με καμία συνάφεια. Οτι ζητάς να το κάνεις εγγράφως και πρέπει να σου απαντάνε εγγραφως με αριθμό πρωτοκόλου φυσικα και στρόγγυλη σφραγιδα από το αρμόδιο τμήμα (προσωπικου-διοικητικού). Αυτό που πρέπει να έχεις κατα νου είναι ο υπαλληλικός κώδικας 3528/2007 άρθρο 70. Εσύ θα κάνεις μετάξη σε ανώτερη κατηγορία με μεταφορά της θέσης που ήδη κατέχεις. Εξάλλου το ΠΔ 50/2001 αναφέρει πως τυπικό προσόν διορισμού για ΠΕ διοικητικου είναι η κατοχή οποιούδηποτε πτυχίο ΑΕΙ και πτυχίο χρήσης Η/Υ. Αν ήταν έτσι να επικαλείται καθε φορά η υπηρεσία συνάφειες κλπ δε θα δινόταν το δικαιώμα σε κανενα υπάλληλο να εξελιχθεί...για άλλους λόγους παίζονται αυτά τα παιχνίδια όπως επιλογή προϊσταμένων, να μην χάσουν τις θέσεις τους χαμηλόβαθμοι σε κλάδο καρεκλοκένταυροι κλπ. Ενα άλλο κόλπο που επικαλούνται πάντα είναι η έλλειψη κενής οργανικής θέσης, αλλά εσένα δε σε αφορά αφού κάνεις μεταφορά της θέσης που ήδη κατέχεις.Όπως και να χει μελέτησε καλά τον 3528/2007 το ΠΔ 50/2001 και ότι σου απαντήσουν να το κάνουν γραπτώς και αν σου πουν τις γνωστές ιστορίες τι το θες γραπτως κλπ πες ότι θες να το δείξεις στο δικηγόρο σου που μελετάει την περίπτωση της μετάταξης σου ... και εκεί θα δεις που θα τους κοπούν τα χαμόγελα.

Ελπίζω να βοήθησα ... καλή μετάταξη

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 376
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Άρνηση μετάταξης!!!!!

Δημοσίευσηαπό daredevil » Κυρ Απρ 04, 2021 9:01 am

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ.50 ΦΕΚ Α' 39/5.3.2001

Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα.


Άρθρο 4
Κλάδος ΠΕ Διοικητικός και/ή Οικονομικός

1. Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται πτυxίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ της ημε δαπής, περιλαμβανομένων και των πτυxίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.), ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής.2. Στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου γίνεται παραπομπή όταν τα παραπάνω προσόντα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κλάδων διαφορετικής ονομασίας.

3. Οταν ο κλάδος είναι αμιγώς διοικητικός επιτρέπεται να περιορίζονται με την προκήρυξη τα προσόντα διορισμού σε πτυχία ή διπλώματα διοικητικών ή νομικών μόνο σπουδών γενικώς ή συγκεκριμένων ειδικοτήτων αυτών μετά από αίτημα του φορέα που εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ. «Το προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζεται αναλογικά για πτυxία ή διπλώματα οικονομικών μόνο σπουδών στις περιπτώσεις που ο κλάδος είναι αμιγώς λογιστικός ή οικονομικός.

paraskevi
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 04, 2008 5:02 pm

Re: Άρνηση μετάταξης!!!!!

Δημοσίευσηαπό paraskevi » Σάβ Απρ 10, 2021 9:29 pm

Νομίζω ότι καλό θα ήταν να δεις τον Οργανισμό του φορέα σου, γιατί υπάρχει περίπτωση για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού να εξειδικεύονται τα πτυχία και να γίνονται δεκτά μόνο συγκεκριμένα. Δυστυχώς είναι ελάχιστοι οι φορείς που δέχονται όλα τα πτυχία ΑΕΙ για θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (αν παρακολουθήσεις τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα το διαπιστώσεις αυτό, σε θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού μπορούν να κάνουναίτηση κάτοχοι συγκεκριμένων πτυχίων). Έχε υπόψη σου, επίσης, ότι πλέον σχεδόν κανένα νοσοκομείο δεν έχει θέσεις ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού αλλά μόνο ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, γεγονός που σημαίνει ότι γίνεται δεκτό μόνο ένα πτυχίο ΤΕΙ (με αυτόν τον τρόπο όπως καταλαβαίνεις καμία νοσηλεύτρια ΤΕ δεν μπορεί να ζητήσει μετάταξη σε διοικητικό κλάδο...). Αν στον Οργανισμό δεν αναφέρεται κάτι για συγκεκριμένα πτυχία, τότε μπορείς να επικαλεστείς το Π.Δ. 50/2001. Δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί τίποτα για δημοσίου υπαλλήλους. Κοίτα και σε άλλους φορείς μήπως κάνεις μετάταξη σε άλλο φορέα και ταυτόχρονη μετάταξη σε ανώτερη εκπαιδευτική κατηγορία. Κοίτα και το ΕΣΚ που θα βγει τώρα μήπως υπάρχει καμία θέση αν και τα νοσκομεία έχουν περιορισμό.

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 376
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Άρνηση μετάταξης!!!!!

Δημοσίευσηαπό daredevil » Κυρ Απρ 11, 2021 8:56 pm

Πάρε μία προκήρυξη πρόσφατη και δες στα πτυχία τα πε οικονομικού και διοικητικού τι πτυχία δίνει από κει ξεκινάς και από κει βασικά


Επιστροφή σε “ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες