Καλημέρα σε όλους. Ξεκινά ΄και επίσημα την Δευτέρα ο Α' κύκλος κινητικότητας του 2025.
Οι φορείς καλούνται από τις 10/2 μέχρι τις 17/2 να καταχωρήσουν τα αιτήματά τους σε αυτό το πρώτο στάδιο. Το δεύτερο στάδιο ξεκινά την επομένη και θα διαρκέσει μέχρι τις 28/2. Οπότε περιμένουμε την έναρξη της εφαρμογής αρχές Απριλίου και την ολοκλήρωση των μετατάξεων αυτού του πρώτου κύκλου , αρχές Ιουλίου.
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
-
- Μαθητευόμενος
Re: ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Στην ουσία δεν υφίσταται κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με τους συνεχείς αποκλεισμούς υπαλλήλων από διάφορους φορείς (είτε λόγω πλήρους αποκλεισμού είτε λόγω υψηλού ποσοστού πλήρωσης κάλυψης των θέσεων). Οι μετατάξεις αφορούν πλέον ένα πολύ μικρό αριθμό υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δυστυχώς, με όλα αυτά τα εμπόδια το δημόσιο έφτασε σε τέλμα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εξέλιξης, ούτε των υπαλλήλων, αλλά ούτε και των υπηρεσιών. Δεν βλέπουμε καμιά επίσημη προσπάθεια ανατροπής αυτής της κατάστασης, ειδικά από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που φαίνονται να έχουν αποδεχτεί αυτήν την ιδιότυπη στασιμότητα. Χρειάζεται να απαλειφθούν όλοι αυτοί οι περιορισμοί για να ανασάνει ο κρατικός μηχανισμός, να γίνει καινοτόμος και ευέλικτος, δίνοντας ευκαιρίες στους υπαλλήλους να στελεχώνουν σύμφωνα με τα προσόντα τους τις κατάλληλες για αυτούς υπηρεσίες. Αλλά είναι άγνωστο πότε και αν θα γίνει αυτό....
-
- Μαθητευόμενος
Athina387 έγραψε:Στην ουσία δεν υφίσταται κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με τους συνεχείς αποκλεισμούς υπαλλήλων από διάφορους φορείς (είτε λόγω πλήρους αποκλεισμού είτε λόγω υψηλού ποσοστού πλήρωσης κάλυψης των θέσεων). Οι μετατάξεις αφορούν πλέον ένα πολύ μικρό αριθμό υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δυστυχώς, με όλα αυτά τα εμπόδια το δημόσιο έφτασε σε τέλμα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εξέλιξης, ούτε των υπαλλήλων, αλλά ούτε και των υπηρεσιών. Δεν βλέπουμε καμιά επίσημη προσπάθεια ανατροπής αυτής της κατάστασης, ειδικά από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που φαίνονται να έχουν αποδεχτεί αυτήν την ιδιότυπη στασιμότητα. Χρειάζεται να απαλειφθούν όλοι αυτοί οι περιορισμοί για να ανασάνει ο κρατικός μηχανισμός, να γίνει καινοτόμος και ευέλικτος, δίνοντας ευκαιρίες στους υπαλλήλους να στελεχώνουν σύμφωνα με τα προσόντα τους τις κατάλληλες για αυτούς υπηρεσίες. Αλλά είναι άγνωστο πότε και αν θα γίνει αυτό....
Καλημέρα. Εννοείται ότι συμφωνώ με την άποψή σας. Υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό περίπου 45% μένει αυτόματα εκτός διαδιακασίας. Μιλάμε για ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς, υγεία κτλ κτλ. Όσον αφορά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Μεγάλη πληγή...
-
- Μαθητευόμενος
Καλησπέρα σας και από εμένα,
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
Συμμετείχα στο Β Κύκλο Κινητικότητας του 2024 και επελέγη από το φορέα της προτίμησής μου.
Κατά τη διάρκεια των αίτησεων, ο φορέας προέλευσής μου, ενέκρινε την αίτηση για μετάταξη.
Στη δεύτερη φάση που ρωτήθηκε ο φορέας προέλευσης αν πληρούνται οι προυποθέσεις και ζητήθηκε να σταλούν τα απαραίτητα υπηρεσιακά έγγραφα μέσα σε 3ημέρες, η απάντηση δεν ήταν θετική.
Η απάντησή τους είναι ήταν αρνητική (δεν ήταν η πρώτη φορά που απαντούσαν έτσι), ότι δεν καλύπτεται η ποσόστοση με την αιτιολογία ότι, έχει έχουν ήδη επιλεγεί οι υπαλληλοι που μπορούν να φύγουν από την Υπηρεσία και οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη εν τοις πράγμασι υπηρεσία από εμένα.
Οκ το δέχτηκα, την είχα ξανακούσει αυτή την αιτιολογία. Πάμε παρακάτω σκέφτηκα
Ο προβληματισμός ξεκίνησε, όταν μετά από δύο εβδομάδες αφότου μου κοινοποίηθηκε η αρνητική απάντηση, απανήλθαν με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του εγγράφου και με διαφορετικό λόγο για τον οποίο δεν πληρούσα το 65%....
Αυτή τη φορά επειδή δεν πληρούσα την ποσόστωση στην Περιφερειακή Ενότητα που ανοίκει η Υπηρεσία μου (καθότι λειτουργεί με κατά Υπηρεσίες).
Έχει ξανατύχει αυτό σε κάποιον;
Αν ναι πώς το αντιμετώπισε;
Η λογική μου λέει ότι ο φορέας Υποδοχής έχει προχωρήσει στην επόμενο... αλλά γενικά κάτι "δεν μου κολλάει" σε όλο αυτό.
Συμμετείχα στο Β Κύκλο Κινητικότητας του 2024 και επελέγη από το φορέα της προτίμησής μου.
Κατά τη διάρκεια των αίτησεων, ο φορέας προέλευσής μου, ενέκρινε την αίτηση για μετάταξη.
Στη δεύτερη φάση που ρωτήθηκε ο φορέας προέλευσης αν πληρούνται οι προυποθέσεις και ζητήθηκε να σταλούν τα απαραίτητα υπηρεσιακά έγγραφα μέσα σε 3ημέρες, η απάντηση δεν ήταν θετική.
Η απάντησή τους είναι ήταν αρνητική (δεν ήταν η πρώτη φορά που απαντούσαν έτσι), ότι δεν καλύπτεται η ποσόστοση με την αιτιολογία ότι, έχει έχουν ήδη επιλεγεί οι υπαλληλοι που μπορούν να φύγουν από την Υπηρεσία και οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη εν τοις πράγμασι υπηρεσία από εμένα.
Ο προβληματισμός ξεκίνησε, όταν μετά από δύο εβδομάδες αφότου μου κοινοποίηθηκε η αρνητική απάντηση, απανήλθαν με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του εγγράφου και με διαφορετικό λόγο για τον οποίο δεν πληρούσα το 65%....
Αυτή τη φορά επειδή δεν πληρούσα την ποσόστωση στην Περιφερειακή Ενότητα που ανοίκει η Υπηρεσία μου (καθότι λειτουργεί με κατά Υπηρεσίες).
Η λογική μου λέει ότι ο φορέας Υποδοχής έχει προχωρήσει στην επόμενο... αλλά γενικά κάτι "δεν μου κολλάει" σε όλο αυτό.
-
- Μαθητευόμενος
karountzoui έγραψε:Καλησπέρα σας και από εμένα,
Καλησπέρα. Πολύ ενδιαφέρουσα η περίπτωσή σας. Έχετε ζητήσει γραπτώς και τις δύο αιτιολογήσεις ? Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω το " δεν πληρούσα την ποσόστωση στην Περιφερειακή Ενότητα που ανήκει η Υπηρεσία μου". Τι ακριβώς είναι αυτό?
-
- Μαθητευόμενος
Γεια σας,
γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει στην παρακάτω ερώτηση:
Αν ο φορέας προέλευσης αποδέχεται την μετάταξή μου (όπως και ο φορέας υποδοχής), αλλά δεν πληρούνται τα κριτήρια ποσοστών κάλυψης του φορέα, μπορεί να ολοκληρωθεί η μετάταξη? ΄Η δεν έχει τελικά καμία σημασία αν έχεις σύμφωνη γνώμη, εφόσον δεν καλύπτονται τα ποσοστά?
Γιατί αναρωτιέμαι, αφού ο φορέας σε αφήνει να φύγεις, προφανώς δεν του είσαι απαραίτητος, οπότε τι σημασία έχουν τα ποσοστά?
Μήπως η επιτροπή κινητικότητας μετά μπορεί να "αγνοήσει" το κριτήριο των ποσοστών?
Ρωτάω γιατί εάν έτσι και αλλιώς δεν έχει σημασία η θετική γνώμη, αλλά μόνο να πληρούνται τα ποσοστά κάλυψης του φορέα προέλευσης, ε τότε να μην κάνω τον κόπο να παρακαλάω για σύμφωνη γνώμη (δημάρχου).
γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει στην παρακάτω ερώτηση:
Αν ο φορέας προέλευσης αποδέχεται την μετάταξή μου (όπως και ο φορέας υποδοχής), αλλά δεν πληρούνται τα κριτήρια ποσοστών κάλυψης του φορέα, μπορεί να ολοκληρωθεί η μετάταξη? ΄Η δεν έχει τελικά καμία σημασία αν έχεις σύμφωνη γνώμη, εφόσον δεν καλύπτονται τα ποσοστά?
Γιατί αναρωτιέμαι, αφού ο φορέας σε αφήνει να φύγεις, προφανώς δεν του είσαι απαραίτητος, οπότε τι σημασία έχουν τα ποσοστά?
Μήπως η επιτροπή κινητικότητας μετά μπορεί να "αγνοήσει" το κριτήριο των ποσοστών?
Ρωτάω γιατί εάν έτσι και αλλιώς δεν έχει σημασία η θετική γνώμη, αλλά μόνο να πληρούνται τα ποσοστά κάλυψης του φορέα προέλευσης, ε τότε να μην κάνω τον κόπο να παρακαλάω για σύμφωνη γνώμη (δημάρχου).
-
- Μαθητευόμενος
GanzDim έγραψε:SKYLAKIA έγραψε:Αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει στο εξής,
Εχω έγκριση για κινητικοτητα αλλά στις παρατηρήσεις αναφέρουν ότι εάν με ζητήσει ο φορέας δε θα είναι εφικτή η μετάταξη γιατί το ποσοστό του 65% δε θα καλύπτεται μετά την αποχώρηση μου.
Αυτό σημαίνει ότι και αφού αποχωρήσει κάποιος πρέπει να υπάρχει το εν λόγω ποσοστό; Που το λέει αυτό; Ισχύει ή να το ψάξω περισσότερο;;
Καλημέρα,σου παραθέτω τι λέει το άρθρο 4 του νόμου 4440/2016 το οποίο δεν έχει τροποποιηθεί σε καμία εγκύκλιο της συνέντευξης του εκάστοτε κύκλου κινητικότητας.
.....
Για τον υπολογισμό του ποσοστού κάλυψης εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) κατά τον χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης, σε περίπτωση που συγκρίνονται περισσότεροι υπάλληλοι του ίδιου κλάδου, οι οποίοι έχουν επιλεγεί προς μετακίνηση στο πλαίσιο του ίδιου κύκλου κινητικότητας, εφόσον δεν πληρούται η προϋπόθεση αυτή για το σύνολο των συγκρινόμενων υπαλλήλων, προτάσσονται προς βεβαίωση της συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής οι υπάλληλοι εκείνοι που έχουν διανύσει εν τοις πράγμασι τον περισσότερο χρόνο υπηρεσίας στην υπηρεσία προέλευσης και, σε περίπτωση που έχουν διανύσει τον ίδιο χρόνο υπηρεσίας, η σχετική βεβαίωση συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής χορηγείται μόνο για όσους υπαλλήλους κατόπιν εκτίμησης των υπηρεσιακών αναγκών, μπορούν να μετακινηθούν κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του αρμόδιου προς διορισμού οργάνου του φορέα προέλευσης......
Αυτή τη παρατήρηση ποιος την έχει γράψει;Γιατί σε αφαιρούν για να υπολογίσουν το ποσοστό;Μέχρι να βγει το ΦΕΚ της μετάταξης ανήκεις στο δυναμικό του φορέα προέλευσης.(Αυτός ο φορέας βγάζει τη μισθοδοσία σου),άρα εκεί ανήκεις ,μόλις φύγεις από το δυναμικό του δεν θα πληρώνεται το ποσοστό για τον επόμενο που θέλει να φύγει.
Αντιμετωπιζω και εγώ το ίδιο θέμα με το συνάδελφο ανωτέρω. Με έκοψαν στην κινητικότητα από το πρώτο στάδιο γιατί έγραψαν ότι αν προχωρήσει η μετάταξη δεν θα καλύπτεται το ποσοστό μετά. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιδράσουμε; Που μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας;
-
- Μαθητευόμενος
Καλησπέρα σε όλους. Έχουν αρχίσει και εκδίδονται τα ΦΕΚ των μετατάξεων τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να να αναζητούν στην σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου , στην ημερήσια αναζήτηση και στο τεύχος Γ'.
Επιστροφή σε “ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες