Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα RSS Κατηγορίας

Αποφάσεις του υπουργείου Απασχόλησης για την ενίσχυση του Ελληνικού Τουρισμού

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Yπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά υπέγραψε σήμερα διευκρινιστικές αποφάσεις με τις οποίες προωθείται η ενίσχυση του Ελληνικού Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις:

Αρχίζει η εφαρμογή ενιαίου Προγράμματος για την επιχορήγηση, μέσω του ΟΑΕΔ, του συνόλου του προσωπικού ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που, στις 30-4-09 και στις 31-5-09 θα έχουν επαναπροσλάβει τον ίδιο αριθμό προσωπικού που απασχολούνταν τους αντίστοιχους μήνες του 2008 με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης. Η επιχορήγηση αντιστοιχεί στο εποχικό επίδομα ανεργίας που έπαιρνε το προηγούμενο διάστημα ο εργαζόμενος. Το Πρόγραμμα αυτό υπολογίζεται ότι θα ωφελήσει 50.000 εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το κόστος του θα ξεπεράσει τα 50 εκ. ευρώ.

H Εργατική Εστία αυξάνει κατά 44,3 % έναντι του 2008 τον αριθμό των προγραμμάτων της για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Έτσι φέτος 750.000 άτομα θα μετάσχουν στα σχετικά προγράμματα που θα στοιχίσουν 78 εκ. ευρώ, έναντι 520.000 δικαιούχων και 54 εκ. ευρώ που ήταν αντίστοιχα οι αριθμοί πέρυσι.

Τέλος, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Κατάρτισης του ΕΣΠΑ στον Τομέα του Τουρισμού. Όπως είναι γνωστό, το Πρόγραμμα ύψους 45 εκ. ευρώ θα ωφελήσει 3.500 ανέργους, ενώ οι επιχειρήσεις που παίρνουν μέρος θα προσλάβουν το 30% των καταρτιζομένων.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα
Προκήρυξη καθεστώτος «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»
Σε ΦΕΚ το ΠΔ για τα Μητρώα Συντελεστών Παραγωγής Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων 2019
Εκδήλωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το μέτρο «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των δικαιούχων της Βιολογικής Κτηνοτροφίας
Επιπλέον χρηματοδότηση 80 εκατ. ευρώ για τη Βιολογική Γεωργία