Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα RSS Κατηγορίας

Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Από την Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα του υπουργείου Ανάπτυξης έγινε γνωτό ότι σύντομα ξεκινούν οι πρώτες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Χώρας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007- 2013.

Στον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας, όπου το ΕΠΑΝ δίνει ιδιαίτερη έμφαση την επόμενη περίοδο, θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα «Ενίσχυση Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη Μικροηλεκτρονική- Φάση 2». Στόχος του προγράμματος είναι η διάχυση της τεχνογνωσίας, η αναβάθμιση των παραγωγικών διαδικασιών και η δημιουργία ισχυρών δικτύων μεταξύ της βιομηχανίας, του ερευνητικού ιστού και των παγκόσμιων αγορών, ώστε να επιτευχθεί μακροπρόθεσμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και βιώσιμο οικοσύστημα ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα της μικροηλεκτρονικής. Για την ενίσχυση του τομέα αιχμής γνώσης της μικροηλεκτρονικής έχει επίσης δρομολογηθεί, μέσω πρόσκλησης του ΕΠΑΝ ΙΙ, η δημιουργία cluster επιχειρήσεων του τομέα στην Πάτρα.

Για την ενίσχυση της προσφοράς και της ζήτησης υπηρεσιών Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας σύντομα προκηρύσσεται η δράση «Κουπόνια καινοτομίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις» (voucher for SMEs), προκειμένου να υποστηριχθούν οι τεχνολογικές ανάγκες των ΜΜΕ και να διευκολυνθούν στην αγορά καινοτόμων συμβουλευτικών υπηρεσιών από ενδιάμεσους φορείς καινοτομίας (πανεπιστήμια, ερευνητικά Κέντρα, κ.α). Άλλες δράσεις του ΕΠΑΝ ΙΙ που προωθεί το ΥΠΑΝ αφορούν μελέτες προετοιμασίας νέων Περιφερειακών Πόλων Καινοτομίας, διακρατικές διμερείς συνεργασίες στον τομέα της Έρευνας & της Τεχνολογίας, καθώς και συμμετοχή ελληνικών φορέων σε JTI & ERANETS.

Στον τομέα της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ξεκινά σύντομα το πρόγραμμα εποπτείας της αγοράς και των υποδομών ποιότητας, καθώς και η προμήθεια εξοπλισμού πυροσβεστικών σταθμών στις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) Λαμίας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Ξάνθης και Κομοτηνής. Επιπλέον, στις 15 Σεπτεμβρίου αρχίζει και η υποβολή αιτήσεων για έργα αναφορικά με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και τη δημιουργία ζωνών υποδοχής σκαφών σε εμπορικούς λιμένες.

Στον τομέα της Ενέργειας θα προκηρυχθούν δράσεις για την υλοποίηση του αγωγού αερίου υψηλής πίεσης προς Αλιβέρι, την επέκταση του δικτύου διανομής από Οινόφυτα έως Χαλκίδα και την εγκατάσταση συστήματος διανομής για βιομηχανικούς καταναλωτές σε διάφορες περιοχές της Ευβοίας, το σταθμό συμπαραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρεβυθούσα, την αναβάθμιση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα και την εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης στη Ν. Μεσημβρία Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΕΠΑΝ ΙΙ 2007- 2013 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.antagonistikotita.gr, στην οποία υπάρχει δυνατότητα εγγραφής για την αυτόματη ενημέρωση τους μέσω e-mail για τις νέες προκηρύξεις ή να απευθυνθούν στο Γραφείο Πληροφόρησης της Ειδικής Γραμματείας για την Ανταγωνιστικότητα του ΥΠΑΝ (Διεύθυνση: Μεσογείων 56 Αθήνα, Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 8011136300).


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα
Επιχορηγήσεις επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου 2019-2020
10ος διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας από την Εθνική Τράπεζα
Πρόσκληση σε παρόχους τουριστικών καταλυμάτων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
5ο Thessaloniki Demo Day για καινοτόμες ιδέες και startups
Χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη υπερταχέων ευρυζωνικών δικτύων στην Ελλάδα
ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 500 εκ. ευρώ για επιχειρηματικές επενδύσεις νέων και γυναικών
Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη με τελικό γεωργικό προϊόν