Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα RSS Κατηγορίας

100.000 υποτροφίες Μαρία Κιουρί - Προώθηση της επιστημονικής σταδιοδρομίας των γυναικών

Diorismos.gr
100.000 υποτροφίες Μαρία Κιουρί - Προώθηση της επιστημονικής σταδιοδρομίας των γυναικών
100.000 υποτροφίες Μαρία Κιουρί - Προώθηση της επιστημονικής σταδιοδρομίας των γυναικών

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

100.000 υποτροφίες Μαρία Κιουρί - Έμφαση στην προώθηση της επιστημονικής σταδιοδρομίας των γυναικών. Αυτές τις μέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει τον εκατοντακισχιλιοστό υπότροφο των Δράσεων Μαρία Σκλοντόφσκα Κιουρί.

Για να τιμήσει το ορόσημο αυτό στην ιστορία του εν λόγω θεσμού, 30 εξόχως υποσχόμενοι ερευνητές και ερευνήτριες επιλέχθηκαν για να προβάλουν της δράσεις που η ΕΕ έχει αφιερώσει στην αριστεία και στην παγκόσμια κινητικότητα στον τομέα της έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη του προγράμματος, προ 20ετίας, το ποσοστό των γυναικών που συμμετείχαν υπήρξε ιδιαίτερα υψηλό και 18 από τους επιλεγμένους ερευνητές είναι γυναίκες.

Ως εξέχων ερευνητής από την Ελλάδα επιλέχθηκε ο Δρ Ιωάννης Τσανάκας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS), καθώς και στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας & Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας - Εθνικό Ινστιτούτο Ηλιακής Ενέργειας (CEA-INES) της Γαλλίας. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα διαγνωστικά βλαβών, στην αξιοπιστία και στους μηχανισμούς φθοράς φωτοβολταϊκών συστοιχιών και ηλιακών κυψελών. Ως υπότροφος Μαρία Σκλοντόφσκα Κιουρί, δραστηριοποιείται ερευνητικά στο Βέλγιο, στο πλαίσιο του προγράμματος EU PVMINDS.

Ο Τίμπορ Νάβρατσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον αθλητισμό, δήλωσε: Ο εορτασμός της απονομής της 100.000ης υποτροφίας Μαρία Σκλοντόφσκα Κιουρί είναι μια σπουδαία στιγμή για να υπενθυμίσουμε τη σημασία του προγράμματος αυτού, το οποίο υποστηρίζει τους καλύτερους και λαμπρότερους ερευνητές μας ώστε να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνιακών προκλήσεων που απασχολούν την Ευρώπη. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την προσοχή που τηρούν οι Δράσεις Μαρία Σκλοντόφσκα Κιουρί στην ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων, και, με χορήγηση ποσοστού άνω του 40% των υποτροφιών σε γυναίκες επιστήμονες, αποτελούν το κομμάτι του Προγράμματος Ορίζοντας 2020 με τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τα φύλα.

Οι 30 επιλεγμένοι ερευνητές και ερευνήτριες αντιπροσωπεύουν τους 100.000 υποτρόφους που έχουν υποστηριχθεί από τις Δράσεις Μαρία Σκλοντόφσκα Κιουρί κατά τις δυο τελευταίες δεκαετίες. Η ομάδα περιλαμβάνει 28 Ευρωπαίους και Ευρωπαίες, ένα άτομο από κάθε κράτος μέλος, μία από την Κολομβία και μία από τη Νέα Ζηλανδία. Το ερευνητικό τους πεδίο καλύπτει ευρύ φάσμα, από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πρωτοποριακή έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου μέχρι την πρόληψη της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης. Οι 30 ερευνητές και ερευνήτριες έχουν εξαιρετικό δυναμικό· συναγωνίστηκαν με 8916 προτάσεις που υπέβαλαν οι υπόλοιποι ερευνητές, από τις οποίες οι 1200 επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για Ατομικές Υποτροφίες 2017, προϋπολογισμού 249 εκατ. ευρώ περίπου, θα δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα. Δελτία υποβολής και τεκμηρίωση θα είναι διαθέσιμα στη διαδικτυακή πύλη Συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 εδώ.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα
Αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων
Οι Σέρρες υποψήφια πόλη για Ευρωπαϊκό Πράσινο Βραβείο
Ηλεκτρονικές αγορές: Ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών
Νέα Δράση: «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας»
Δήλωση όλων των επαγγελματικών λογαριασμών στο aade.gr
Δράση για Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Αιτήσεις Β κύκλου «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»