Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα RSS Κατηγορίας

Ξεκινάει ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017

Diorismos.gr
Ξεκινάει ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017
Ξεκινάει ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσει ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017 στην Αθήνα, Ελλάδα. Με νέο θέμα κάθε χρόνο, το οποίο αφορά τα πιεστικότερα προβλήματα της Ευρώπης, ο διαγωνισμός του 2017 επικεντρώνεται στη μείωση των διαφόρων μορφών ανισότητας.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2017, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για την Κοινωνική Καινοτομία, μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αντωνοπούλου.

Στα πλαίσια της έναρξης του διαγωνισμού εμπειρογνώμονες από τον χώρο της κοινωνικής καινοτομίας στην Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη, θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την κοινωνική καινοτομία και για τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες μορφές ανισότητας θα μπορούσαν να μειωθούν, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να επωφελούνται από τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι τεχνολογικές αλλαγές.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδια για την κοινωνία των πολιτών και την καινοτομία, και Ουρανία Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τοπικοί εμπειρογνώμονες και πρωτοβουλίες όπως οι Σοφία Λάμπρου ImpactHub, Αθήνα, Ελλάδ, Noori, μέλος Solomon Mag, Refugee Forum και We Need Books, Ελλάδα Free & Real Βασίλης Βλαχοκυριάκος, OpenLab, Αθήνα, που θα εξηγήσει κατά την απογευματινή ομάδα συζήτησης πώς μπορούν να διαδοθούν τα οφέλη των τεχνολογικών αλλαγών, Salt, φιναλίστ του προηγούμενου διαγωνισμού, Options FoodLab, Solomon, El Sistema και Hymopio Juice Bar.

Διεθνείς φορείς κοινωνικής καινοτομίας, όπως Madeleine Gabriel, Nesta, Ηνωμένο Βασίλειο, Inés Bebea Ondula, Ισπανία, Antonin Léonard OuiShare, Γαλλία, Felix Weth Fairmondo, Γερμανία. Ο Πέτρος Κουμπλής, δημοσιογράφος, θα παρουσιάσει την εκδήλωση.

Την ίδια ημέρα, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να μιλήστε με τους συμμετέχοντες κοινωνικούς επιχειρηματίες από την Ελλάδα. Οι εν λόγω οργανώσεις και προγράμματα είναι πραγματικά παραδείγματα φορέων κοινωνικής καινοτομίας που είτε υπήρξαν φιναλίστ προηγούμενων διαγωνισμών είτε εργάζονται στον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας στην Ελλάδα.

Το φάσμα των δραστηριοτήτων τους ποικίλλει από την πρόσληψη και κατάρτιση προσφύγων για την πώληση αλατιού έως την ίδρυση εταιρειών εστίασης οι οποίες αξιοποιούν τις εθνικές κουζίνες των νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα
BLACK FRIDAY - Χρηστικός Οδηγός
Ψηφιακή Ενιαία Αγορά: Τέλος στο αδικαιολόγητο geoblocking
Ευρωπαϊκή Ημέρα Βιομηχανίας
Δηλώσεις επαγγελματικών λογαριασμών στην ΑΑΔΕ
Αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων
Οι Σέρρες υποψήφια πόλη για Ευρωπαϊκό Πράσινο Βραβείο
Ηλεκτρονικές αγορές: Ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών