Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Tempus IV - μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω διεθνούς συνεργασίας

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Ευραπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα Tempus IV — Μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω διεθνούς πανεπιστημιακής συνεργασίας

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι να συνεχίσει να διευκολύνει τη συνεργασία στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και στις γειτονικές χώρες εταίρους. Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα συμβάλλει στην προώθηση της εθελοντικής σύγκλισης με τις εξελίξεις της ΕΕ στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που απορρέουν από την στρατηγική της «Ευρώπης 2020», από το Στρατηγικό Πλαίσιο για την Ευρωπαϊκή Συνεργασία στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση («ΕΚ 2020») και τη διαδικασία της Μπολόνια.
Σκοπός της παρούσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων είναι η προώθηση πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αρχών και οργανισμών από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις χώρες εταίρους με επικέντρωση στη μεταρρύθμιση και στον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (στο εξής ο «Οργανισμός»), ο οποίος ενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (στο εξής η «Επιτροπή»), είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της παρούσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων.

Τα δύο κύρια μέσα για τη συνεργασία μέσω της υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Tempus είναι τα ακόλουθα:
— κοινά σχέδια: σχέδια με ανιούσα προσέγγιση που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση σε θεσμικό (πανεπιστημιακό) επίπεδο. Τα κοινά σχέδια αποσκοπούν στη μεταφορά γνώσης ανάμεσα στα πανεπιστήμια, στους οργανισμούς και στους φορείς της ΕΕ και των χωρών εταίρων καθώς και μεταξύ διαφόρων οντοτήτων από τις χώρες εταίρους, εφόσον ενδείκνυται
— διαρθρωτικά μέτρα: σχέδια που επιδιώκουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη μεταρρύθμιση των συστημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε χώρες εταίρους καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας και της συνάφειάς τους και στην αύξηση της εθελοντικής σύγκλισής τους με τις εξελίξεις στην ΕΕ. Τα διαρθρωτικά μέτρα θα αφορούν παρεμβάσεις που προορίζονται για την υποστήριξη της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης των συστημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του στρατηγικού πλαισίου ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο.

Υποβολή προτάσεων και προθεσμία
Οι αιτήσεις για χορήγηση επιδότησης πρέπει να συμπληρωθούν στα αγγλικά, στα γαλλικά ή στα γερμανικά με χρήση του ειδικά σχεδιασμένου ηλεκτρονικού εντύπου, το οποίο θα διατίθεται στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού: http://eacea.ec.europa.eu/tempus
Τα έντυπα των ηλεκτρονικών αιτήσεων για κοινά σχέδια και για διαρθρωτικά μέτρα πρέπει να αποσταλούν δεόντως συμπληρωμένα το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου 2011, 12:00 ώρα Βρυξελλών.
Η ηλεκτρονική αίτηση θεωρείται το κύριο αντίτυπο. Ωστόσο, προς διασφάλιση τόσο των υποψηφίων όσο και του Οργανισμού, καθώς και για την υποβολή των επιπρόσθετων πληροφοριών που απαιτούνται, πρέπει να σταλεί ταχυδρομικά στον Οργανισμό πλήρες εκτυπωμένο αντίγραφο του υποβληθέντος ηλεκτρονικού εντύπου μαζί με τα πρόσθετα έγγραφα έως τις 15 Φεβρουαρίου 2011 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου) στην ακόλουθη διεύθυνση:
Education, Audiovisual and Culture Executive Agency
Tempus & Bilateral Cooperation witn Industrialised Countries
Call for Proposal EACEA/32/10
Office: BOUR 2/17
Avenue du Bourget 1
1140 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIE
Αιτήσεις που αποστέλλονται μέσω τηλεομοιοτυπίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα απορρίπτονται.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση