Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Διαμαρτυρία της ΔΟΕ για την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ανακοίνωση του καταγγέλει την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για θέματα όπως:

Μισθοδοσία εκπαιδευτικών από την ενιαία αρχή πληρωμών
Μετά από καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., πως Δ/νσεις και Γραφεία εκπαίδευσης καλούν τους εκπαιδευτικούς να καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ για να αγοραστούν οι βάσεις δεδομένων, ώστε να μπορέσουν να μισθοδοτηθούν κανονικά οι εκπαιδευτικοί το Δεκέμβριο από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τονίζουμε πως την αποκλειστική ευθύνη για τη μισθοδοσία του εκπαιδευτικού προσωπικού έχει η πολιτεία και καμιά πρόσθετη δαπάνη δεν μπορεί να επιβληθεί στους εκπαιδευτικούς.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (αγορά λογισμικού, κλπ.), προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μισθοδοσία των εκπαιδευτικών

Αναστολή λειτουργίας των Παιδαγωγικών Τμημάτων
Διαμαρτύρεται έντονα για την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας που προτρέπει τα Παιδαγωγικά τμήματα να αξιοποιήσουν για τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών τους μετεκπαιδευομένους εκπαιδευτικούς που φοιτούν στα Διδασκαλεία ή υποψήφιους διδάκτορες.
Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως οι παραπάνω εκπαιδευτικοί έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και τους καλούμε να αρνηθούν την ανάληψη άλλων καθηκόντων πέρα από αυτά που προβλέπονται από το νόμο.
Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να αποσπάσει, ΤΩΡΑ, στα παιδαγωγικά τμήματα τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία τους.

Μισθοδοσία νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε.
Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του γιατί, αν και έχουν περάσει, περίπου, δύο μήνες από την πρόσληψη νεοδιόριστων, αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων μας, δεν έχουν λάβει ακόμη το μισθό τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα επιβίωσης και αναγκάζονται να συντηρούνται από τις οικογένειές τους προκειμένου να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους (ενοίκιο, φαγητό, κλπ.).
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να υπογράψετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν στη μισθοδοσία των νεοδιόριστων αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων μας έτσι ώστε να πληρωθούν όλοι άμεσα.

Υποχρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών
Μετά τις επανειλημμένες καταγγελίες των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. διαπίστωσε ότι η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, αφού μέχρι σήμερα τους έχει δοθεί μόνο η πρώτη δόση για το οικονομικό έτος 2010, με αποτέλεσμα:
• Οι οικονομικοί διαχειριστές των Σχολικών Επιτροπών να μη μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων.
• Οι Διευθυντές των σχολείων, σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάζονται να προβούν σε περικοπές δαπανών που αφορούν στην ασφάλεια και την υγιεινή των χώρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών (αναγόμωση πυροσβεστήρων, καθαριστικά, απολυμάνσεις κ.λπ).
• Τα σχολεία προμηθεύονται, για το νέο διδακτικό έτος, ξενόγλωσσα βιβλία για τις ανάγκες της β' ξένης γλώσσας και δεν έχουν εξοφλήσει ακόμη τα βιβλία του προηγούμενου σχολικού έτους 2009-2010, καθώς δεν έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των Σχολικών Επιτροπών με τα αντίστοιχα ποσά.
• Οι Σχολικές Επιτροπές καλούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων ενώ ακόμη δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα για την πληρωμή τους για το 2009-2010. Το ποσό που έχει κατατεθεί στους λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών από τον Ο.Σ.Κ. αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού ποσού μόνο.
Οι Διευθυντές των σχολείων μέχρι τις 10 Οκτωβρίου πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των ενσήμων που αντιστοιχεί στην κάθε εργαζόμενη καθαρίστρια διαφορετικά τα πρόστιμα που θα επωμισθούν οι Σχολικές Επιτροπές από το Ι.Κ.Α. θα τις επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο.
Οι προμηθευτές ασκούν μεγάλες πιέσεις για αποπληρωμή των χρεών, αφού τους οφείλονται χρήματα από το προηγούμενο σχολικό έτος (πετρέλαιο, γραφική ύλη, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, φυσικό αέριο, κλπ.).
Για όλα αυτά το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά τη γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του σχολείου και την άμεση απόδοση του συνόλου της χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις τόσο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, όσο και οι αυξημένες ανάγκες για θέρμανση και λειτουργικές δαπάνες της χρονιάς που ξεκίνησε.
Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο ότι σε λίγες μέρες θα βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο σχολείων που θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση