Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

ΠΟΣΔΕΠ: Θέματα μελών ΔΕΠ των σχολών υγείας

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η ΠΟΣΔΕΠ ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για τα χρόνια προβλήματα που μαστίζουν το χώρο των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι:

"Η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ συζήτησε τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και των Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων που είναι εγκατεστημένες σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ και διαπίστωσε ότι τα χρονίζοντα προβλήματα τους, καθώς και των μελών ΔΕΠ που υπηρετούν σε αυτά συνεχίζουν να υφίστανται και να επιδεινώνονται.

Η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ υπενθυμίζει ότι συγκεκριμένα αιτήματα είχαν καταγραφεί κατά την συνάντηση των εκπροσώπων των μελών ΔΕΠ των ιατρικών, οδοντιατρικών, φαρμακευτικών τμημάτων που έγινε στην Αθήνα στις 20 Φεβρουαρίου 2010 και η απόφαση αυτή παραμένει επίκαιρη.

Παρά ταύτα, επειδή στο μεταξύ ψηφίστηκε ο Νόμος 3858/2010 που ρύθμισε ορισμένα θέματα, πρέπει να τεθούν ξανά εκείνα που εκκρεμούν.

Συγκεκριμένα, με το Ν. 3858/2010, ορίστηκε ότι στα ΔΣ των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων συμμετέχει ένα μέλος ΔΕΠ (που ορίζεται από τον Υπουργό), ότι ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι Καθηγητές, και ότι στα Συμβούλια κρίσεων για προσλήψεις ή εξελίξεις επιμελητών ΕΣΥ σε Παν/κή κλινική ή εργαστήριο, συμμετέχει ο Δ/ντής της Παν/κής Κλινικής την οποία αφορά η θέση.

Όμως, οι ρυθμίσεις αυτές παρουσιάζουν ελλείψεις, και η ΠΟΣΔΕΠ προτείνει:

1. Δημιουργία νέων οργανισμών στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προσανατολισμένων στον Πανεπιστημιακό τους χαρακτήρα, μετά από κατάλληλη προεργασία και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη σχετική πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. Ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία των μελών ΔΕΠ που είναι τοποθετημένοι στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ:
Α) Το μέλος ΔΕΠ που συμμετέχει στο ΔΣ να ορίζεται από το Τμήμα Ιατρικής [και όχι από τον Υπουργό] και να ονομαστεί Αναπληρωτής Διοικητής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, θέση που υπήρχε σε παλιότερο νόμο
Β) Ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου να είναι Καθηγητές ή Αναπληρωτές Καθηγητές στους οποίους έχει ανατεθεί η Διεύθυνση Πανεπιστημιακής Κλινικής ή Εργαστηρίου.
Γ) Να προστεθεί ρητά ότι οι Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Εργαστήρια διευθύνονται από μέλος ΔΕΠ που έχει εκλεγεί από τον αντίστοιχο τομέα του Πανεπιστημίου.
Δ) Να οριστεί ότι η αντιστοιχία βαθμίδων μελών ΔΕΠ και βαθμών των ιατρών ΕΣΥ, είναι η εξής:
Λέκτορας με ειδικότητα – Επιμελητής Α’ ΕΣΥ
Επίκουρος Καθηγητής με ειδικότητα – Διευθυντής ΕΣΥ
Αναπλ. Καθηγητής και Καθηγητής – Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ

3. Σχέσεις εργασίας μελών ΔΕΠ που είναι τοποθετημένοι σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ:
Επιβεβαιώνεται η απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ της 14/3/2010.

4. Αμοιβές μελών ΔΕΠ:
Η αμοιβή των εφημεριών των μελών ΔΕΠ και της ειδικής αμοιβής τους για το κλινικό έργο πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Νόμου 3754/2009 που επαναπροσδιόρισε τις αμοιβές των ιατρών του ΕΣΥ και δημιούργησε ανισορροπίες μεταξύ των αμοιβών των μελών ΔΕΠ και των ιατρών ΕΣΥ.
Α) ως προς την ειδική αμοιβή για το κλινικό έργο, επιβεβαιώνεται η απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ της 14/3/2010.
Β) ως προς την αμοιβή για τις εφημερίες των μελών ΔΕΠ, με δεδομένες τις τεράστιες ανισότητες που υφίστανται με το υπάρχον σύστημα υπολογισμού των αμοιβών των εφημεριών (για παράδειγμα η αμοιβή της απλής εφημερίας του Επικουρικού Ιατρού του ΕΣΥ είναι μεγαλύτερη από της αντίστοιχης του Επίκουρου Καθηγητή) να υπολογίζονται ως εξής:
Αμοιβή εφημερίας Λέκτορα ίση με την αμοιβή του Επιμελητή Α’
Αμοιβή εφημερίας Επίκουρου Καθηγητή ίση με την αμοιβή του Διευθυντή
ΕΣΥ.
Αμοιβή εφημερίας Αναπληρωτή Καθηγητή ίση με το 125% της αμοιβής του Διευθυντή ΕΣΥ.
Αμοιβή εφημερίας Καθηγητή ίση με το 150% της αμοιβής του Διευθυντή ΕΣΥ"


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση