Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος Fibonacci στα ελληνικά σχολεία

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκε σήμερα, με τον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθηγητή Dusan Sidjanski, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ, Βασίλη Κουλαϊδή, προκειμένου να συζητήσουν για τη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Fibonacci στα ελληνικά σχολεία.

Το πρόγραμμα Fibonacci έχει ως στόχο τη διάχυση της πειραματικής φυσικής και των μαθηματικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέσω της χρήσης βιωματικών μεθόδων και πειραμάτων οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν ενεργά και να παρακολουθούν τα πραγματική αποτελέσματα της έρευνας.
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου μετά το πέρας αυτής της πρώτης συνάντησης, διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Fibonacci είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τη φιλοσοφία του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Σχολείο. Ένα σχολείο στοχοκεντρικό που προωθεί την έρευνα και τη δημιουργία, μακριά από τις απαρχαιωμένες μεθόδους της στείρας διδασκαλίας. Στόχος μας είναι οι μαθητές να αγαπήσουν τη γνώση - το να μαθαίνουν για να μαθαίνουν - απαλλαγμένοι από τις πρακτικές απομνημόνευσης πληροφοριών τις οποίες δεν κατανοούν. Η βιωματική διδασκαλία φέρνει τους μαθητές πιο κοντά στο αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.»


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση