Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Δήλωση της υφυπουργού παιδείας μετά τη συνάντηση της με την ΟΛΜΕ

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, μετά τη συνάντηση της με το ΔΣ της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε τα εξής.

Σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών:
Ξεκαθαρίζω ότι θα εφαρμοστεί το εργασιακό πλαίσιο των εκπαιδευτικών. Δεν θίγονται οι εργασιακές σχέσεις και το πλεονάζον προσωπικό διατίθεται βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Τυχόν περιπτώσεις που αναφέρθηκαν -που ευτυχώς δεν είναι πάνω από 80 σε όλη την Ελλάδα- όπου υπήρξαν δυσλειτουργίες θα λυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του σχολείου και των εκπαιδευτικών.
Σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα:
Στα 11.000 σχολεία η ΟΛΜΕ διαπιστώνει 140 σχολεία, που έχουν πάνω από 25 μαθητές και 4 μόλις σχολεία που έχουν πάνω από 30. Με προτεραιότητα αυτά τα 4 σχολεία, που έχουν πάνω από 30 μαθητές, το Υπουργείο θα κάνει καθετί δυνατόν άμεσα για να υπάρξει λύση.
Θα δούμε και τις 140 περιπτώσεις μία προς μία, ώστε να δώσουμε λύση με βάση τις κτηριακές υποδομές και τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε σχολείου.
Σχετικά με το όριο απουσιών:
Υπήρξε ένας στημένος μύθος -εκτός ΟΛΜΕ- ότι το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των απουσιών. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο αριθμός των απουσιών δεν αλλάζει. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού και δεν ξέρω από πού προέρχεται και πως στήνεται. Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η περσινή εγκύκλιος, η οποία είχε μια προσαύξηση των απουσιών κατά 30%, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που αφορούσαν στον ιό της γρίπης Η1Ν1 -που μας ταλάνισε γενικότερα ως χώρα και ως πλανήτη πέρσι- δεν ισχύει πλέον γιατί δεν υφίστανται αυτές οι ειδικές συνθήκες της γρίπης.
ʼρα αίρεται η έκτακτη περσινή εγκύκλιος και ισχύει η πάγια εγκύκλιος , που ίσχυε πάντα.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση