Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Υποτροφίες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 σε φοιτητές και απόφοιτους Ελληνικών πανεπιστημίων, σε υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές μεταδιδακτορικού επιπέδου.

Συγκεκριμένα, οι υποτροφίες αφορούν:
1. Μεταπτυχιακές σπουδές για ενδιαφερόμενους που προέρχονται από τους κλάδους: Μουσική, Εικαστικές Τέχνες, Χορός, Χορογραφία, Σκηνοθεσία Θεάτρου, Υποκριτική, Κινηματογράφος, Σχέδιο-Γραφικές Τέχνες/Design και Αρχιτεκτονική, για δέκα μήνες με δυνατότητα παράτασης.
2. Μεταπτυχιακές Σπουδές για απόφοιτους όλων των επιστημονικών κλάδων διάρκειας 10 μηνών με δυνατότητα παράτασης.
3. Παρακολούθηση θερινών τμημάτων Ανώτατων Σχολών για προχωρημένους φοιτητές όλων των κλάδων που έχουν ήδη συμπληρώσει το δεύτερο ακαδημαϊκό έτος σπουδών τους κατά την έναρξη της υποτροφίας, διάρκειας 18 ημερών.
4. Εντατικά μαθήματα Γερμανικής Γλώσσας για φοιτητές που έχουν ήδη συμπληρώσει το δεύτερο ακαδ έτος σπουδών τους, διάρκειας 2 μηνών χωρίς δυνατότητα παράτασης.
5. Υποτροφίες έρευνας μικρής διάρκειας έως και 6 μηνών καθώς και υποτροφίες έρευνας άνω των 6 μηνών για υποψήφιους διδάκτορες και ανερχόμενους επιστήμονες.
6. Ερευνητικά προγράμματα για καθηγητές Πανεπιστημίων και Ερευνητές διάρκειας 1 έως 3 μηνών.
7. Υποτροφία Έρευνας «DAAD-Maria Trumpf Lyritzaki» για υποψήφιους διάρκειας 10 μηνών για αρχαιολόγους.
8. Επαναπρόσκληση πρώην υποτρόφων διάρκειας 1 έως 3 μηνών.
9. Ομαδικά εκπαιδευτικά ταξίδια φοιτητών στη Γερμανία διάρκειας 7 έως 12 ημερών.
10. Θέσεις πρακτικής εξάσκησης για φοιτητές των φυσικών επιστημών και των κλάδων Μηχανικών και Μηχανολογίας καθώς και Γεωπονίας και Δασοπονίας (για περισσότερες πληροφορίες: στην Ελληνική Επιτροπή του IAESTE Ελλάς, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Τμήμα Ανταλλαγής φοιτητών, Ηρώων Πολυτεχνείου 9, 15780 Αθήνα, τηλ. 2107721936, e-mail: iaeste@central.ntua.gr, www.ntua.gr/iaeste )


Για την περαιτέρω ενημέρωσή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.daad.gr , ν’ απευθύνονται στο Μορφωτικό τμήμα, στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Καραολή & Δημητρίου 3, ( με προσωπική ενημέρωση κάθε Παρασκευή 9.00-12.00 ) στο τηλ. 210 7285209, στο Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, στο τηλ. 2310 251120 και στην DAAD, το ενημερωτικό κέντρο Αθηνών του Goethe-Institut, Ομήρου 14-16, ( με προσωπική ενημέρωση Δευτέρα & Τετάρτη 15.00-18.00, Τρίτη & Πέμπτη 11.00-14.00 ), στο τηλ. 210 3608171.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση