Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Βασικό θέμα τα κενά εκπαιδευτικών και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 7/9/2010, συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, κου Ευθυμίου Μπάκα, με αντιπροσωπεία των Διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν συνολικά τα ζητήματα σχετικά με την έγκαιρη έναρξη και την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Το βασικό θέμα το οποίο έθεσαν οι εκπρόσωποι των Διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ήταν η ανάγκη απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών και συμπλήρωσης των κενών με εκπαιδευτικούς αυξημένου ωραρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης τόνισε από την πλευρά του ότι καταβλήθηκε από νωρίς κάθε προσπάθεια, ώστε όλα να λειτουργήσουν έγκαιρα στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και στα πλαίσια αυτά άλλωστε, διενεργήθηκε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία προκήρυξης, αξιολόγησης και τοποθέτησης -μετά από αντίστοιχες αποσπάσεις- των ίδιων των Διευθυντών, οι οποίοι είναι ήδη στις θέσεις τους στα σχολεία. Η ίδια διαδικασία προγραμματισμού έχει εκπληρωθεί και σε ό,τι αφορά την κατάρτιση καταλόγου από μόνιμους εκπαιδευτικούς, με εμπειρία διδασκαλίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, με βάση τις ειδικότητες των μαθημάτων (εγγραμματισμών) και με αντίστοιχη κατανομή τους ανά περιφέρεια και σχολείο, καθώς και αντίστοιχη διαδικασία, από πλευράς του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. για την κατάρτιση καταλόγων για εκπαιδευτικούς με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Ωστόσο, με βάση τις ιδιαιτερότητες του φετινού εκπαιδευτικού έτους, όπου πολλοί εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν, όλα πρέπει να ειδωθούν στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδιασμού κάλυψης των αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Ως εκ τούτου, η ανακοίνωση των παραπάνω καταλόγων για αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις με συμβάσεις έργου, θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, αρκετά πριν ανοίξουν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά αφού έχουν καλυφτεί τα κενά στα ημερήσια σχολεία τα οποία ξεκινούν νωρίτερα στις 13 Σεπτεμβρίου.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Παράταση αιτήσεων μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις
Μαθητικός διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη- Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο»
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021
Αιτήσεις ατόμων που πασχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
550 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ
Πώς θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
7 υποτροφίες για διδακτορικό στο εξωτερικό από κοινού ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και σε ΗΠΑ-Καναδά