Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Δηλώσεις της υπουργού για το κλείσιμο των «κολλεγίων» και την κινητικότητα των σπουδαστών

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ʼννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση της με την ΠΟΣΔΕΠ, αναφέρθηκε στο κλείσιμο των «Κολλεγίων» και την κινητικότητα των σπουδαστών της μη τυπικής εκπαίδευσης και δήλωσε:

"Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό σημείο της συζήτησης είναι η συμφωνία για τις μεγάλες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με στόχο και κεντρικό μας μέλημα την ποιότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την ποιότητα των Πανεπιστημίων. Υπάρχουν κοινές αντιλήψεις. Οι άξονες τους οποίους αναφέραμε για τις αλλαγές είναι κοινής αποδοχής. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι μια καλή βάση για όλη τη συζήτηση που θα γίνει το φθινόπωρο"

Σχετικά με το σφράγισμα των δύο εκπαιδευτηρίων τα οποία δεν εφάρμοσαν σε κανένα σημείο το νόμο για τα ΚΕΜΕ δήλωσε:
"Τα εκπαιδευτήρια αυτά, οι δομές αυτές, έχουν τη δυνατότητα από το νόμο να υποβάλουν αιτήματα να γίνουν Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, να παρέχουν άλλου επιπέδου εκπαίδευση, σύμφωνα με τους νόμους και τις διαδικασίες. Οι δομές αυτές έχουν μια ευθύνη απέναντι στους σπουδαστές τους. Το νομικό πλαίσιο τους δίνει τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν"

Για τη δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων των διαφόρων ΙΕΚ, «Κολλεγίων», Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών στα Πανεπιστήμια δήλωσε:

"Ο νόμος της Διά Βίου Μάθησης είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή που αφορά τη μη τυπική εκπαίδευση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων. Στη μη τυπική εκπαίδευση βάζουμε τάξη, κανόνες και ουσιαστικά υποστηρίζουμε και πιστοποιούμε όλες τις δομές που αφορούν την Επαγγελματική, Τεχνολογική και Τεχνική Εκπαίδευση. Δηλαδή, όλες αυτές τις σχολές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δίνουν προσόντα τα οποία πρέπει να ελέγχουμε, να πιστοποιούμε, ώστε τα παιδιά που τα διαθέτουν αυτά τα προσόντα να ξέρουν ότι έχουν κάτι σαφές και συγκεκριμένο στα χέρια τους.
Αυτός ο χώρος της μη τυπικής εκπαίδευσης θα λειτουργεί από εδώ και πέρα με τάξη και κανόνες και δεν θα υπάρχει φραγμός στην επαγγελματική εξέλιξη του ανθρώπου. Να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πρόσβαση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Στην αγορά εργασίας και στα επαγγελματικά προσόντα.
Θα ήθελα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να πω ότι καμία σχέση δεν έχει όλη αυτή η διαδικασία με τη διαδικασία πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ."


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Παράταση αιτήσεων μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις
Μαθητικός διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη- Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο»
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021
Αιτήσεις ατόμων που πασχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
550 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ
Πώς θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
7 υποτροφίες για διδακτορικό στο εξωτερικό από κοινού ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και σε ΗΠΑ-Καναδά